Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mos Maiorum

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
I never knew Mrs Thatcher, as she was called when Prime Minister, but I knew a fair number of people who did. What they told me matched fairly closely the impression I had formed of her from the media, even from, and despite, those hostile to her. Photo: REX FEATURES telegraph.co.uk Yesterday,…..
A Mos Maiorum álláspontja a negyedik alkotmánymódosítással kapcsolatban. Nem kívánunk beállni azoknak a sorába, akik a negyedik alkotmánymódosítás kapcsán a demokrácia végéről, a jogállam haláláról vagy az európai értékektől való távolodásról beszélnek. A…..
Bakó Beáta Napirenden a melegházasság Nyugat-Európában: kedden a francia nemzetgyűlés – heves viták után és tiltakozó tüntetésektől övezve – elfogadta az azonos nemű párok házasságáról szóló törvényt, amely Francois Hollande egyik fontos választási ígérete volt.…..
Fekete Balázs 2011 Belgiumban a válság, míg 2012 az óvatos reformok éve volt. De hogy nevezik majd ezt a két évet a magyar politikatörténetben? Vajon milyen tanulságok adódnak számunkra a belga példából? www.toonpool.com (Belgium új zászlója) Két év nagy idő lehet…..
Alulírottak szakmai és erkölcsi támogatásunkról biztosítjuk Molnár Attila Károlyt, akit nemzedékünk egyik legkiválóbb gondolkodójának, felkészült és lelkiismeretes tanárának tartunk, s aki az elmúlt évtizedekben önálló, iskolateremtő eszmetörténésznek bizonyult.…..
Bakó BeátaCsütörtökön jelent meg a Leveson-bizottság jelentése, amely a News of the World megszűnéséhez vezető telefonlehallgatási ügy kivizsgálása kapcsán új javaslatokat fogalmaz meg a brit sajtó szabályozására. A bizottságot vezető Brian Leveson szerint a jelenleginél…..
Bakó Beáta Az Európai Bizottság elfogadta azt az irányelv-tervezetet, miszerint 2020-ig a tőzsdei cégek igazgatótanácsaiban negyven százalékra kell emelni a nők arányát. A szabályozás csak a nagyobb tőzsdei vállalatokra vonatkozna, a szankciók meghatározása pedig a…..
Kaszás Gábor Mivel hazánkban a képviselők létszámának drasztikus csökkentése folytán szinte a választások óta napirenden volt a már 22 éves választókerületi határok revíziója, érdemes talán egy pillantást vetni a csatornán túlra is, ahol már létezik erre egy…..
Így, hogy véget ért az olimpia, az ember fejében már csak egyetlen kérdés maradt. Megérte mindez Angliának? Mennyit hozott az olimpia? Lehet egyáltalán számokban kifejezni a hozadékát? Csak a pénzügyekre figyeljünk, vagy ennél talán többet is észre kell…..
Tavasszal úgy döntöttem, a nyáron világot látok, dolgozok és tanulok. Mindenről minél többet. Így fogtam magam és kijöttem Londonba. Egy logisztikai cégnél helyezkedtem el. Főnököm, Martin munkába menet vagy onnét jövet, készséggel válaszol minden felmerülő kérdésemre,…..
Május 21-én Oslóban a norvég törvényhozás, a Storting történelmi jelentőségű lépést megtéve hivatalosan végrehajtotta a szekularizációt. Ezzel megszűnt az evangélikus egyház államegyházi szerepe. A Nidaros katedrális Trondheimbentripideas.org Norvégia egészen eddig -…..
Bohókás és szórakoztató, de azért igazi konzervatív módjára odacsap, ha kell. London újraválasztott polgármestere a posztmodern konzervativizmus ikonja, aki a régi angol gentleman ideáját modern köntösben éleszti újjá. Boris Johnsonrossrightangle.wordpress.com Egyesek csak…..
Sorozatunk második részében egy olyan politikussal foglalkozunk, aki skót létére ellenzi Skócia függetlenségét, nem szívleli különösebben Izraelt, a terrorizmus elleni háborút, a kommunistákkal, a Bradfordban élő muszlimokkal és Szaddam Husszein-nel viszont szimpatizál. Tony…..
(Az alábbi posztot először nem kívántuk közölni, mivel az a Mos Maiorum által kezdeményezett nyilatkozat kapcsán a mi blogunkat is érinti. Úgy véltük, hogy nem jelen fórum a legalkalmasabb az írás megjelentetésére. A szerző éppen ezért eljuttatta azt a Népszabadság és a…..
„Meggyőződésünk szerint csakis Schmitt Pál lemondása révén indulhatna el a magyar közélet és politikai kultúra azon az úton, amely felszámolja a következmények nélküli ország ma még ugyancsak jellemző képét.” Ezzel a kijelentéssel fejeztük be előző posztunkat,…..
A Mandiner, a Konzervatórium, a Jobbklikk és a Mos Maiorum szerkesztőinek közös nyilatkozata.  Szűkszavúak leszünk, mert ez ügyben szinte már mindent leírtak: a köztársasági elnöknek le kell mondania. Schmitt Pált kiváló sportemberként, olimpiai bajnokként tiszteljük.…..