Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ulomenen

43 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév. Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.” Jel3:15-16    Mert féltek, ezt mindannyian tudjuk. Féltek hangosan felszólalni, féltek fellépni, féltek tenni bármit is. Ó, persze,…..
Perszeusz Covid- vallás 2021.06.26 20:05:38
  "Amikor az emberek már nem hisznek Istenben, akkor nem semmiben sem hisznek, hanem bármiben.“ Gilbert Keith Chesterton   Az ember számára a hit lelki szükséglet. Olyan igény, mely létezésünkből, teremtett valónkból fakad. Aki híjával van az egy Istenbe vetett hitnek és az ehhez fűződő…..
Fullasztó júliusi forróság volt. A lovak nem akartak legelni, összevissza kóvályogtak a kiégett gyepen aztán megindultak és a nyárfák alá húzódtak az árnyékba. Ilyenkor többször kellett itatni és bizony kemény munka volt több száz vödör vizet felhúzni a kútból az olthatatlan szomjú állatoknak.…..
Ulomenen 2021.01.26 23:47:45
Perszeusz Bűnbeesés 2021.01.21 18:28:32
“A kígyó pedig ravaszabb vala minden mezei vadnál,melyet az Úr Isten teremtett vala, és monda az asszonynak:Csakugyan azt mondta az Isten, hogy a kertnek egy fájáról se egyetek?”  1Móz3:1    A csodaszép női kéz egy kis gömbszerű valamit fogott. A szemmel alig látható pihékkel borított sötét színű…..
Perszeusz A két nem 2020.12.26 03:26:15
A férfiak számtalan szerelmes verset írtak az idők során. Csodálatos – és elfogult – verseket, amelyek mintegy letérdelnek és a férfilélek minden kincsét, a férfiszív minden cseppjét a piedesztálra emelt nő lába elé helyezik. Ezek közül az egyik leggyakrabban idézett Weöres Sándor A két nem című…..
Deansdale Boldog Karácsonyt! 2020.12.24 11:12:41
...és egy jobb új évet, mint ez volt :)..
Ulomenen 2020.12.24 23:08:05
Friss, ropogós hír zanzásítva: a Vatikán leszövetkezett a rócsild&rokkefeller kompániával, meg egyebekkel, hogy új, színesebb-szagosabb kapitalizmust teremtsenek a világi pórnép nagyobb örömére. JUST IN - Vatican enters into a "global alliance" with Rothschild, Rockefeller & Ford…..
Ulomenen 2020.12.11 22:52:15
Hajnalban, lakásáról vitték el a rendőrök a vírustagadó Gődény Györgyöt - adja hírül a 24.hu, és itt nyilván csak a kisebbik gond az újságírói takonygerincűség, mivel "vírustagadó" nem nagyon létezik, és ha mégis, Gődény garantáltan nem az. Sokkal nagyobb baj a tény amiről hírt adtak, ugyanis…..
Ulomenen 2020.12.11 20:35:56
@Frederick2: a Vadhajtások szerkesztősége szerintem részben Fideszes, részben Mi Hazánkos (előbbi adja a pénzt, utóbbi az ideológiát :D). A kommentelők is valahogy ilyen kétirányúak szerintem, erősebb Fidesz támogatással.

Kifejezetten követem a Mi Hazánkat egy ideje, sehol nem találkoztam ezzel az általad említett retorikával, főleg nem agymosásszerűen ismételve, hogy Horty alatt jobb volt a melósnak.

Azért érzem problémásnak az általam fent említett dolgot, mert ha a jobboldal nagy része sem érti, hogy miért baj elvinni valakit a véleményéért, akkor sajnos nincsen meg az erkölcsi többlet, amivel a baloldal hosszú távon legyőzhető.

Gődényt amúgy hazaengedték, de eleve be sem kellett volna vinni...
Ulomenen 2020.12.11 20:52:24
@Frederick2: ha mutogatni akarunk a melósnak 70-80 évvel ezelőtti idealizált világot, akkor inkább a Hiteli Németországot kellene mutatni, ott valóban komoly és eredményes intézkedések voltak a munkások életszínvonalának javítására. Mondjuk egy szocialista munkapárttól ez el is (lenne) várható. Természetesen ez ma nem szalonképes téma gyakorlatilag semelyik pártnál sem.

Toroczkaiékat nem hallottam még megszólalni Gődény ügyében, pedig érdekelne a véleményük, messze Toroczkait tartom a leghitelesebb itthoni politikusnak. Gondolom, nem fognak nyilatkozni, csak érdekelne a véleményük.
Perszeusz Közlegény, vigyázz 2020.09.20 13:16:51
  A katona a legszentebb lény minden ember között, mert neki kell elszenvednie a legnagyobb megpróbáltatást, a legnagyobbat, ami csak létezik. John Steinbeck   A katona, a rettenthetetlen közlegény felbukkant a könyv mögül és a vállára erősített rakétavetőből gyufaszálat lőtt ki az ellenséges…..
Deansdale Egysoros 2020.07.19 15:32:01
Ezt az idézetet unalomig ismerjük, de most teljesen más megvilágításba helyezi az, hogy elméletből gyakorlattá változott: A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak. - Edmund Burke..
Ulomenen 2020.07.26 19:43:14
@Gazellla: nagyon tetszik a blogod!!
Perszeusz Rabszolgalázadás 2020.07.08 22:36:04
    "Nem kétséges, rossz dolog, hogy az ember elnyomja a nyájat. De ne ebben véld felfedezni az igazi rabszolgaságot: az igazi rabszolgaság az, amikor a nyáj tapossa el az embert." Antoine de Saint- Exupéry   A köztörvényes bűnöző Gerorge Floyd halála nyomán kirobbant zavargások a divatos…..
Perszeusz A Fehér Ember bűne 2020.07.06 19:35:40
Rudyard Kipling angol író, költő és esszéista 1899- ben jelentette meg A Fehér Ember Terhe (The White Man’s Burden) című versét. Ezzel a művével kivívta mind kortársai, mind az utókor egy részének ellenszenvét, sőt, hagyományosan a nyugati irodalom „rasszista” alakjaihoz sorolják.  Az ellenzők…..
Deansdale Korona 2020.03.16 15:41:01
Táviratszerűen amit gondolok: A fő probléma az, hogy a média mindent mond és az ellenkezőjét is, ráadásul nem úgy, hogy a mainstream balra megy az alternatívok meg jobbra, hanem mindenki össze-vissza. 5 percenként változik, hogy mind meghalunk, ill. hogy ez csak egy kicsit marconább influenza és…..
Perszeusz A Himnuszt megírtad? 2020.01.16 22:55:11
  „Ölellek véghetetlen szerelemmel, mint mátkád ölelni soha sem foghat – ez a szív nem a lyánykájé" Kölcsey Ferenc Mindenki- még ha nemheteró is- nyugodtan értelmezhet úgy egy verset, versrészletet, sort, ahogyan csak tetszik.... Ugyanis teljesen mindegy, hogy Kölcsey Ferenc "buzi-e" volt, vagy…..
  „Meg van írva: Az én házamat imádság házának nevezik: ti pedig rablók barlangjává teszitek.”Máté 21.13.   Baloldali, maszkos "aktivisták" megzavartak egy karácsonyi istentiszteletet a Bázel melletti Kleinhüngen falu evangélikus templomában. Az ott szolgáló lelkészt, Chiristine Dietrich-et…..
Perszeusz Tinilányok lázadása 2019.10.05 13:33:59
"Mert mindenki, aki az Istentől született, legyőzi a világot. És ez a győzelem - győzelem a világ fölött! - a mi hitünk." 1 János 5,4   Újabb szintre emelkedett a klímahiszti, miután tinédzser lányok ezrei csatlakoztak a #no future no children  (míg nincs jövő, nincs gyerek) mozgalomhoz. Az…..
  "Törvény és rend nélkül nincs emberi világ."  Wass Albert   Számos holland nagyvárosban szabotálják az ez év augusztus 1- én életbe lépett ún. "burkatörvényt", melynek értelmében tilos az arcot elfedő ruházat viselése az egészségügyben, az oktatásban, a tömegközlekedésben és a kormányzati…..
Perszeusz Mit is igyunk... 2019.08.07 13:12:00
Deansdale Válasz a Válasznak 2019.07.31 22:53:03
Nem mondhatnám, hogy teljes mélységéig ismerem a Válasz-on indított és azóta is folyó vitát arról, hogy most akkor mi is az az "új jobboldal", mennyire nácik ezek, és mennyire kell elhatároldóni tőlük minden rendes balosnak. Ennek az a fő oka, hogy vénségemre a gyomrom már nem veszi be azt a…..
  "Az élethez kétségtelenül kell bizonyos emberi méltóság és fegyelmezettség, és az is, hogy az ember normálisan reagáljon arra, ami éri, mindig tudva, mi igazán baj és mi csak bosszúság." Szabó Magda   Kenderesi Tamás úszót szexuális zaklatással vádolják Dél- Koreában. Ő elismeri, hogy valóban…..
Oregon állam vezetése progresszív, olyannyira hogy a konzervatív erőket nyugodt lélekkel ignorálják. A szenátust 18-12 arányban vezetik, az alsóházban (nevezzük most így) még nagyobb túlerőben vannak. Eddig minden törvényjavaslatukat simán átnyomták, kb. mint a fidesz a kétharmadával. Most viszont…..
Perszeusz Trianon 2019.06.04 11:19:03
  "Június 4. 1920.: Én megállok e sírkő-dátumon. Én nem megyek egy lépést se tovább. Eszembe jutnak Nyugat népei, A gőg, a hitszegés, a csalfaság! A társtalanság komor bélyege A megalázott, széttépett hazán, Mohács, Majtény és Világos után: Neuilly és Versailles és a Trianon! Párist, e hitvány,…..
  "Ennyi volt röpke szép mesém, csak a bús halál maradt, nem láttál, és nem ismertél anyám, meghalt benned minden pillanat.  Ejtettél-e könnyet vajon értem? Ezt én nem tudhatom,  gyökeremmel téptél ki testedből, elszakított tőled a fájdalom. " Nyakó Zita   Ismét fellángolt az abortuszvita,…..
Perszeusz Kivándorolni dicsőség 2019.05.27 19:14:15
  "Ha majd úgy látod, minden elveszett:inkább, semmint hordani itt a jármot,szórd a szelekbe minden régi álmod;ha úgy látod, hogy minden elveszett,menj őserdőkön, tengereken túlraajánlani fel két munkás kezed.Menj hát, ha teheted. Itthon maradok én!" Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz   Érdekes…..
Ulomenen 2019.05.31 18:04:23
@Sipi81: Nem is tudtam, hogy ezt is propagálják. Mondjuk jobban belegondolva...propagálnak mindent, ami nemzet-, család és keresztényellenes, akkor miért pont ezt ne?
  Európa Parlamenti választások: az ellenzék szerint a Fidesz vesztett, a kormány zavarodott - miközben a kormányzó párt a szavazatok 52%-át megszerezve 12-ről 13-ra növelte mandátumai számát a rekord részvétellel záruló választás során, Európában gyakorlatilag egyedülálló támogatottságot…..