Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adolgok

7 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mitől szép egy webszájt? Nyilván vannak objektív és szubjektív paraméterek is.Van, aki szerint a nagyon finom és elegáns megoldások tesznek széppé egy oldalt. Megint mások szerint nem annyira a technikai háttér, inkább az összebenyomás, a külcsín, a trendek ismerete…..
 Egyes szervezetek nyomást gyakorolnak az ENSZ-re, hogy ismerje el az abortuszt, mint emberi jogot az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 60. évfordulója alkalmából. A kezdeményezés élharcosa a CEDAW, a nők elleni megkülönböztetés minden formáját felszámolni…..
Adolgok 2008.12.03 09:18:21
Úgy gondolom, nem árt ha a genetikai tényezőt is figyelembe vesszük. Mivel a születendő gyermek potenciálisan hordozza az apa génjeit is, függetlenül a jogi, morális és egyéb kérdésektől, nyilvánvalóan ő is szeretne dönteni a születendő gyermek sorsáról. Az már a természet (vagy ha jobban tetszik Isten) furcsa humorát jellemzi, hogy ebbe az apának az első 9 hónapban (kivéve azt a legelső alkalmat :)) ) semmi beleszólása nem lehet.

Én nem vagyok vallásos, de az van a Bibliában, hogy "sokasodjatok és szaporodjatok". Sokkal több dologban nem értek egyet a vallással, egyházzal, Bibliával, mint amennyiben igen, de ez a passzus teljesen egyezik a józan biológiai felfogással. Génjeinknek (az emberi fajnak) az válik előnyére, ha minél több utódot hoz létre. A nyugati világ öregszik, viszont kelet (és általában az egész emberiség) óriási robbanás előtt van.

Úgy gondolom, hogy az abortusz kérdésnek jelen pillanatban fajon belüli (etnikai és kultúrális) jelentősége van. Vagyis azzal, hogy pártoljuk az abortuszt, a nyugati kultúrát gyengítjük, hiszen - ahogy megboldogult gimnáziumi biológia tanárom mondta - "azé a föld aki teleszüli." A kérdés már csak az, hogy az egész faj túlélése szempontjából ez előre vagy hátra mozdítja e a fejlődést. (most egy eddig soha nem látott globális génkeveredés elé nézünk, és az hosszútávon ellenállóbb génállományt hoz létre).

Halálról és öregedésről. Ez talán az egyik legalapvetőbb kérdés ami az embereket foglalkoztatja és amelyre egyéni tapasztalat, hit és iskolai tanulmányok függvényében nagyon különböző válaszokat adunk illetve fogadunk el. Kezdjük talán a legelején: amiről most írok, az…..
Adolgok 2008.12.03 00:06:32
Sziasztok!

Én is csak gratulálni tudok a cikkhez, nagyon jól sikerült.

A téma engem is izgat már egy ideje, ami jelenleg számomra a legérdekesebb az a részleges agyátültetés.

en.wikipedia.org/wiki/Whole-body_transplant

A kérdésem az lenne, hogy vajon működhetne e a következő elképzelés:

1. Őssejtből klóntest növesztése

2. Elérni, hogy a "tárolt" klóntest agya vegetatív állapotban maradjon, de a test többi része (izomzat, stb...) megfelelően fejlődjön. (ez persze komoly morális kérdéseket vet fel, de ezeken most szökkenjünk át - a sziget c. film szól erről, sajnos csak hollywoodi szinten érintve a tudományos hátteret)

3. Amikor a régi test "elhasználódik", a tudatért és memóriáért felelős agyrészeket átültetni ebbe a felkészített klón testbe.

4. Ezt addig folytatni, amíg az agy megfelelő részei el nem használódnak (van ilyen?), vagy amíg a delikvens meg nem unja az életet. (a baleset általi halál persze nem zárható ki, de az is csak akkor fenyeget, ha nem tudják időben megmenteni a megfelelő agyrészeket).

Cthulhu-kalandok rajzfilmen – ennyit írt Yarner a Warner Arcane-sorozatáról, és több nem is kellett, hogy megragadja a figyelmemet. A horror egyik nagymesterének novellái (akinek munkássága legutóbb népszerű flashes kártyajátékot ihletett) ezúttal rajzfilmes…..
Adolgok 2008.10.14 19:55:23
Imitt egy valktrú:
www.gamesover.com/Arcane/

Tényleg nagyon hangulatos kis játék, nekem csak a tekergetős logikai feladványoknál megy el az életkedvem - amúgy érdemes végigtolni.
NORBI: Hi! Ezek a képek, valami félelmetesen jók lettek! Arra vagyok kíványcsi, hogy a videónak is hasonló stílusa lesz (grafika, fényezés)?PETYA:Igen, reményeink szerint ez a kép lesz fényben és színben a meghatározó:..
A következő helyszínszemlejan. 31. csütörtök 09:00h Deák Ferenc tér, a ref. templom előttfrissítés:Beszéltem a Belvárosi színház háztömbjének gondnokával, és fel tudunk menni a színház tetejére. :)..
FREERUN video tűzraktár képek 2008.01.28 11:53:00
Üdv!Megvolt az első helyszínszemle, a tűzraktérnél. Fotókat töltöm fel, amint küldi Gábor.Norbiéknak akkor össze kellene szedni egy listát azokról a modernebb tetőkről ahova legközelebb elnézünk...
FREERUN video Cast+Crew 2008.01.14 17:34:00
Összeszedegetem a fő embereket a projekten, ezt mindenki szíve szerint egészítse ki.Megrendelő:Spell Group Kft.(honlap fejlesztés alatt)Producer, rendező:Szegedi Péterwww.spellproductions.comDirector of Photography:Tausz GáborFőszereplő:Béres…..
FREERUN video Első helyszínszemle 2008.01.14 17:15:00
Sziasztok!Az első helyszínszemle helye és időpontja: Jan. 20. (vasárnap) 11:00 h Klinikák metrómegálló...
FREERUN video Összefoglaló 2008.01.13 20:25:25
Sziasztok!Ide másolom az írói pályázatot:Kritériumok:1. 30000-50000 karakter terjedelmű novella (ami háttérként szolgál egy 20 perces pilot forgatókönyv megírásához)2. Mellékelt "treatment", vagyis karakterek és a világ bővebb háttér leírása, összefoglalása,…..
A másik kedvenc platformjátékom mostanában a Super Serif Brothers, ami inkább poén, mint játék, annak viszont remek. Ez egy szöveges játék, amennyiben minden pályaelemet, kapcsolót, satöbbit egy-egy karakter jelöl. Főhősünk például egy I, akinek £ jeleket kell…..