Regisztráció Blogot indítok
Adatok
archangel1526

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz már hat éve adja el az országot saját magának, és ráadásul még az adófizetőknek kell adni ehhez a rávaló közpénzt. Orbán Viktornak lassan nagyobb vagyona van Mészáros Lőrinc nevén mint egy középkori kiskirálynak, de még mindig van vagy kétmillió agy mosott híve aki a hatalomban tartja. Mert…..
NemGogol Nem is vagyunk mi ilyenek 2016.04.02 13:20:11
A szíriai menekültválság számokban (2015. július) „Kereszténydemokrata kormány vagyunk. Sosem mondtuk, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal” (Szíjjártó a Foreign Policy-nek: Mi sose mondtuk, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal) Ennek a határozott „sosem mondtuk”-nak a hatására néhány…..
archangel1526 2016.04.03 12:59:00
"Akik pedig Európa megszállásától rettegnek, azok nézzenek utána, hogy hány szíriai menekült él Libanonban."

Ehhez ezt tenném hozzá:
helyihaboruk.lapok.hu/keret.cgi?/Libanon.html

Libanon és a véres polgárháború (1975-1990):

"A polgárháború egyik előzményének tekinthető a palesztin menekültek számának elszaporodása, illetve Libanonba való befogadásuk. Az 1948-49-es háború indította meg az első menekültáradatot, 1949-re nagyjából 100 ezerre tehető a Dél-Libanonban élő palesztinok száma (egy részüket az ENSZ által létrehozott ún. UNWRA-táborokban helyezték el). 1967-ig ez a szám 160 ezerre emelkedett, de ez az emelkedés nagyrészt a természetes szaporodásnak tudható be. Azonban a harmadik arab-izraeli háború és a jordániai véres események („Fekete szeptember”) hatására 1972-re már csaknem negyedmillióra tehető a menekültek száma. A (csaknem 1 millió) Jordániában élő palesztinok politikai vezetői a jordán államon belül önálló palesztin állam létrehozását tervezték, a rezsim megdöntését tűzték ki célul. Husszein király azonban leszámolt velük. Erre a palesztinok Libanon felé vették az irányt, hogy ott folytassák, amit Jordániában abbahagytak („állam az államban” politika). 1982-re számuk félmillióra tehető, ami már önmagában is alkalmas volt a vallási egyensúlyra épülő libanoni társadalmi rend megbontására. "

Libanon a tökéletes példa arra, hogy miért NEM SZABAD muzulmán menekülteket Európába beengedni.
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása   Fontos leszögezni: a magyar néplélek nem rasszista, antiszemita vagy iszlamofób. Meggyőződésem, hogy az ennek ellenkezőjét állítókat rosszindulat, sértettség, de legjobb esetben is túlzott érzékenység, esetleg a néplélek félreértése vezeti. Tény viszont, hogy a…..
  Orbán elszólására sokan felkaphatták a fejüket. Ezer éve, vagy még több ideje haladunk nyugat felé. Mióta a magyar államiság létezik, azóta igyekszünk megvalósítani a nyugati jól szervezett, fejlett berendezkedést hazánkban is. ..
archangel1526 2016.03.06 08:22:37
@meggyes alfonz:

Angolul tudóknak:
en.wikipedia.org/wiki/Muslim_population_growth

Egy átlag muszlim nő 3.1 gyereket szül élete során, ez magasabb mint bármilyen más nagyobb valláshoz tartozó termékenységi ráta.
Ny-Európát 1-200 éven belül a muszlimok fogják uralni, K-Európát pedig a cigányok. Ugyanis azé a föld, aki telejszüli... Csak elmondanám, hogy a történelem nem állt meg, már rengeteg népvándorlás volt, van és lesz is.
A magyarok előtt is élt egy rakat nép a Kárpát-medencében, és utánunk is fognak...

Itt az a kérdés, hogy szeretnénk-e ha az utódaink muzulmánok lennének, mert ők nem fogják elveszíteni a hitüket az biztos. A gyerekeinknek pedig már nem lesz választásuk, vagy áttérnek, vagy rabszolgák lesznek, vagy legyilkolják őket. Csak idő kérdése mikor.
A muzulmánok az egész multikulturális, szólásszabis, női+meleg egyenjogúságos Európát veszélyeztetik a náci ideológiájukkal.

Amúgy pedig 150 év török uralom és 300 évnyi háborúskodás után tényleg nem értem, hogy az iszlám vallás miért nem illegális Magyarországon.
Az, aki egy muzulmánt is beenged, az a saját őseink sírját köpi le. Ez a mi generációnk szégyene.
Lehetséges, hogy Csehszlovákiában találták fel a szelfibotot, majdnem ötven éve? - csodálkozik a The Verge, a rangos amerikai tech hírekkel foglalkozó weboldal...
archangel1526 2016.03.06 08:10:18
@bikmakk: Szlovákia történelme 1939-ban kezdődik, a szlovákság történelme meg többszáz évvel korábban.
Egy jól körülhatárolható ellenségkép megrajzolásának számos, egymástól független, de több egymással összefüggő oka lehet, s ez nem volt másképpen a középkori illetve a kora-újkori Magyarországon sem. Ezen okok mögött természetesen jelen voltak objektív körülmények is mind a 14., mind a 17. században…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
archangel1526 2014.08.07 23:38:31
@Karcolt lendület:
"közelebb vinne minket mentalitásban, eredményességben, életminőségben a németekhez. Vagy csak a szlovákokhoz".

Na igen, a jelenlegi kormányfőnk bevallottan a "sikeres" kínaiakhoz, oroszokhoz, indiaiakhoz, törökökhöz akar közelebb vinni.
(Bár hogy korrektek legyünk, megemlített még egy országot, Szingapúrt, a "mocskos bankárvilág" egyik központját...)

Ez ma, a JOBBIK szavazóival együtt 3.2 millió ember akarata. A választók 64 %-a tehát keletre húz... A maradék számára tehát nincs más választás, mint lassan tovább vándorolni Nyugatra.
A rezsiháború fontos szerepet játszott a Fidesz sikeres 2014-es választási stratégiájában: szükségszerűen népszerű egy olyan intézkedés, amely a társadalom nagy része számára jelentett érezhető kiadáscsökkenést. A rezsicsökkentéssel kapcsolatban fanyalgók – akiket a…..
archangel1526 2014.08.06 02:23:20
+1
@maxval, a gondolkodó birca: "A Fidesz számára ez egy sikeres propagandatrükk".

Ez így igaz !

+2
Amúgy szerintem még 10-20%-os rezsicsökkentésért cserébe még a demokráciát is simán felszámolnánk, és aki még annál is többet ad, azt felkenjük örökös uralkodóvá.

+3
Hogy mennyi pénzt basz el a kormány hülyeségekre az nincs odaírva a fizetésünkre, hogy mennyivel kevesebb a bevételünk a hülyeségeik miatt, és mennyivel lehetne több a fizetésünk, az nincs odaírva a fizetésünkre. Ami nem látszik az nem fáj...
A rezsicsökkentés, az persze kötelezően ott van a
szemünk előtt. Minden csak propaganda kérdése.
Hiába mondta az ellenzék egyre hangosabban, hogy Brüsszel nem Moszkva, a kormány egyre egyértelműbb válasza az volt erre: „őszinte sajnálatunkra”. Ahogyan haladtak előre az elmúlt hónapok eseményei Ukrajnában, úgy kellett volna egyre világosabbá válnia a ténynek: a keleti út…..
Kádár népe és Orbán megtalálták egymást, tudjuk. A házasságból komoly téveszmék pörögtek ki a napvilágra, amelyek közül a legelképesztőbb kombó talán az, hogy lehet egy polgárosulatlan társadalmat a közvagyon és a közpénzek lenyúlásával versenyképessé tenni. Sőt…..
archangel1526 2014.03.08 22:06:15
@tobeor: Teljesen igaz !
A nácik pont így építettek egy fiatal demokráciából diktatúrát alig pár év alatt. Propaganda, agymosás, és az emberek többségével BÁRMIT el lehet hitetni. Persze "minden a külföld/bankok/multik/zsidók/EU hibája, a kormány csak védi a magyar népet"...
Az ellenzéki vezetők állórajtot vettek, és szétsereglettek a szélrózsa minden irányába -- úgymond kampányolni. Félreértés ne essék, önmagukért. Azóta mindenki össze-vissza beszél, jószerivel azt, ami eszébe jut. Ágyin. (Elkezdtem felfrissíteni az orosz tudásomat.)…..
archangel1526 2014.03.06 21:48:07
@wmiki: "No és a több imf hitel, alacsonyabb minimálbér, magasabb szja, kevesebb multiadó, több rezsi, több hajléktalan, kevesebb erőmű, hadüzenet oroszországnak az smafu???"

1. Az IMF hitel kamata alacsonyabb mint a FIDESZ által a piacról felvett hitel kamata.
2. A magasabb minimálbér jó dolog, de csak ha nem szűnik meg tízezrek munkahelye amiatt mert a vállalat azt nem képes kitermelni.
3. A gazdagok igenis fizessenek magasabb SZJA-t azért, hogy ne a szegényeknek kelljen többet fizetni.
4. A multiktól jó lenne több pénzt beszedni, csak ha túladóztatod őket akkor szépen itthagyják az országot és százezerszámra szűnnek meg a munkahelyek. Kb. fél Magyarország számára adnak megélhetést a multik, és nincs igazán helyettük más.
5. A rezsit is jó lenne csökkenteni, de azért nem árt ha a szolgáltatónál hagyunk annyi pénzt amiből az energiaforrásokat meg tudja venni, valamint a szükséges felújításokat el tudja végezni, máskülönben csak simán nem lesz áram és/vagy gáz a lakásokban, akkor persze tényleg igazán keveset kell majd fizetni.
6. Ha a kormány nem üldözne el minden nem FIDESZ-hez közeli vállalkozót, talán több munkahely lenne, és talán kevesebb hajléktalan.
7. Erőművekre szükség van, kérdés hogy milyenre és milyen pénzből...
8. 1849, 1914-18, 1941-45, 1956. Már volt pár háborúnk az oroszokkal és nem jöttünk ki belőlük valami fényesen. Háborút nem akar velük senki, de nem szabad elfelejteni hogy 40 éven át minket szálltak meg, és igazság szerint csak a NATO-nak köszönhető, hogy nem taposnak el minket is megint.
archangel1526 2014.03.06 21:56:32
@Hidvégi Mihály: "egyszerűen másolni kell a nyugatot. Gondolkodva, de másolni. Mindent lemásolni amit jól tesznek"

Nagyon fontos az amit írtál.
A legfontosabb az hogy jólét legyen Magyarországon, hogy "gazdagodjon a nép".
Ha pedig úgy akarunk élni mint az osztrákok vagy a svédek, akkor azt is kell csinálni amit ők ! Csak akkor van esélyünk megmaradni, ha kőkemény kapitalista piacgazdaságot építünk, ha kihasználjuk az EU-t, a multikat, az oroszokat, Izraelt, bárkit. Ha úgy kereskedünk és bánunk a pénzzel mint az angolok, és ha úgy termelünk mint a németek.
Fidesz: 2010 után 2013-ban újra megígérik valamennyi panellakás felújítását. Nagy kár, hogy a Fejlesztési Minisztérium MÁR nem tudja mennyi panel épült Magyarországon. 2010-ben azért is szavaztunk a Fideszre (vagy azért is szavazhattunk volna), mert láthatóan elkötelezettek…..
Kevesebb, mint fél évvel a választások előtt a Fidesz kényelmesen hátra dőlhet a fotelben, nincs semmi, ami veszélyeztetné a jövő évi választások megnyerését. Sajnos kevés az esély arra, hogy megismétlődhet az, ami 2002-ben. Persze magas lóról lehet a legnagyobbat bukni. De…..
archangel1526 2013.11.15 16:54:19
@torró: "csak állítasz badarságokat össze vissza".

Igyekeztem elég sok mindent nagyon tömören és nagyon sarkítva leírni a könnyebb érthetőség és persze nagyobb hatáskeltés kedvéért. Mindenben amit írtam igazság van, amit persze hosszú oldalakon kellene részletesen kifejteni. Ezt persze az emberek síkhülye 90%-a nem értené.

A propagandának pont az a lényege, hogy kb. 3 szavas mondatokat használnak és nem foglalkoznak azzal hogy mennyire pontos a fogalmazás, csak sulykolják az emberekbe. Akik persze soha sem magukban keresik a hibát, így elég ha a politikus másokra mutogat, pedig alapvetően a néppel van a baj, nemcsak a fejétől bűzlik a hal.

Még annyit hozzátennék a dolgokhoz, hogy a magyar emberek még alapvetően nem jöttek rá arra, hogy a „nyugati jóléthez” „nyugati kapitalista” gazdaságra van szükség. A vállalkozók (akár külföldi akár magyar) határozzák meg a jólétet ebben az országban, ők döntik el hogy megéri-e nekik itt munkahelyeket létrehozni, vagy sem. Az állam dolga az, hogy segítse őket ebben, és ne rémissze el azokat akik a munkát adják. Kapitalizmus nélkül ez az ország sem versenyképes. A karvalytőke" (lásd AUDI, MERCEDES) beruházásai nélkül pedig kb. ott lennénk mint Moldávia..

A FIDESZ népszerűsége pontosan azért nő, mert az emberek csak azt látják amit a szemük elé tesznek. Amit nem tesznek oda, az igazán lényeges dolgokat, arról fogalmuk sincs. Könnyű megvezetni a nagy tudatlan tömegeket, ez a populizmus lényege.

A nácik pl. annak idején értelmes német emberek millióival hitették el azt a hülyeséget, hogy az első világháborút a zsidók ármánykodása miatt vesztették el. És persze nem azért, mert egyszerűen a szövetségük kevesebb embert és hadianyagot tudott mozgósítani mint az ellenfél.

Vagy pl. a szocializmus idején meg az volt a szöveg nálunk, hogy azért nem sikerült soha a nagy 5 éves terveket teljesíteni, mert a külföldről jött szabotőrök elszabotálták a magyar termelést. És persze nem azért mert alapvetően rossz hatékonysággal működött az egész rendszer.
Örülünk, Vincent? Nárcik haza! 2012.07.10 15:23:00
Lenne egy aprócska kegyelmi állapot, adódott, hogy egyik szeretett szomszédunk bejelentkezett a szerepünkre, elirigyelte tőlünk és most követeli, hogy legalább ideig-óráig hadd lehessen ő Európa hülyegyereke, és azt hinné az ember, hogy mi kapva kapunk ezen az alkalmon és hagyjuk.…..
archangel1526 2012.07.11 10:50:14
@ATCG: Szapolyai Erdély vajdája volt, akit maga a király küldött Erdélybe hogy kelet felől védje az országot a töröktől. Amikor megtudta hogy a török főerők az ország közepe felé nyomulnak, az egész erdélyi sereg elindult a királyhoz csatlakozni, de csak kb. Szegedig jutottak Mikor Szapolyai megtudta hogy Mohácsnál csata várható, saját pár fős kíséretével azonnal elindult a király megsegítésére, de már nem érhetett oda időben.
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
archangel1526 2012.06.16 18:48:12
@James Blond: "de most azért gályázom és fizetem a mindenféle járulékokat, hogy 25 év múlva senki ne vágja a pofámba, hogy ő tart el. ". A magyar nyugdíjrendszer lényege az, hogy amit Ön most leadózik azt a mai nyugdíjasok kapják. A későbbi nyugdíját pedig majd az akkori dolgozók fogják összeadni. A leendő nyugdíja nem függ attól hogy Ön most mennyit adózik, hacsak nem tagja valamilyen önkéntes nyugdíjpénztárnak.
Előbb elfelejtette a határidőig felállítani, majd bejelentették nem is lesz ilyen, most pedig az ügynökatkák nyilvánosságának legnagyobb ellenfelét rakná a Nemzeti Emlékezet Bizottságának élére a Fidesz. Boross Péter lesz a Nemzeti Emlékezet bizottságának elnöke a Magyar…..
archangel1526 2012.06.09 00:54:01
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): "kvázi a demokratikus nyugatnak sem érdeke, hogy az ügynöklisták nyilvánossá váljanak". Ez hülyeség. A demokratikus nyugatnak ez nagyjából teljesen mindegy.
Amúgy Orbán Viktor 2.7 millió magyar ember szavazatát kapta. Ők is mind nyugatról irányított droidok lennének?
Szombat délután 3 órakor kezdődött a Jobbik vonulásos demonstrációja, mellyel a párt a megszorítások ellen tiltakozott. A rendezvényen körülbelül ezer ember vett részt. A párt szimpatizánsai az MSZP Jókai utcai székháztól vonultak a Fidesz Lendvay utcai székházához.…..
Az elmúlt hetekben a brüsszeli bürokráciát épp úgy mozgásban tartották a magyar ügyek, miként korábban is. Általánosságban elmondható, hogy a helyzet egyre fokozódik: a februárban indított három kötelezettségszegési eljárás ügye újabb állomáshoz ért. Mivel a…..
archangel1526 2012.04.11 14:21:57
@orient: Teljes mértékben egyetértek !