Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szaza

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdemes a zsűritag Simon Cowell arcát nézni akkor, amikot a szombathelyi születésű Vajda Vivien azt mondja az America's Got Talent válogatójának színpadán, hogy ő most ugrókötelezni fog. Még rá is kérdeznek a többiek, hogy azt gondolja, hogy az ugrókötelezéssel nyerni fog? Biztos benne? Vajda…..
szaza 2018.06.27 22:09:08
@Only God judge on Me: Mondjuk az, hogy "nagy magyart" játszol itt egy kommentben.... Egy angol felhasználó névvel....ami ráadásul hibás nyelvtanilag.... Az is elmond ezt s azt.
szaza 2018.06.27 22:14:56
@szaza: a másik meg az, hogy mivel az anyja brazil, akkor ő kb ugyanannyira érezheti magát brazilnak is mint magyarnak.
Nincs időm rá! Erre végképp nincs. Mert sok a munka, az elintéznivaló, a család, a háztartás, a kötelességek... Alkotás? Kreativitás? Nem, tényleg nincs időm ilyesmire... Ugye, ismerős mondatok ezek? Pedig nagyon fontos lenne, hogy mindenki időt, lehetőséget, teret teremtsen a saját kreativitása…..
Jelenleg az Instagram virágkorát éli. Ugyanis hiába van a felület a Facebook kezében, még nem vezették be rajta a legtöbb szabályozást és megszorítást, ugyanakkor a nagytestvér előnyeinek egy részével már rendelkezik. Tehát, ha még nincs céges Instagram fiókod, lehet, hogy most érdemes még…..
Ahogyan azt már a múlt héten is ígértük, utazásunk első állomása az Egyesült Államok nyugati partján fekvő Los Angeles városa volt. Hétközben a Facebook oldalon már láthattatok infó morzsákat arról, hogy az egyes napokon merre érdemes járni, de most lássuk részletesen: Hogyan tölts el 5 napot Los…..
szaza 2017.02.20 18:00:40
@vajkay:

Először is beismerem, hogy nem én vagyok a legjobb tanácsadó ebben mert nekem túl sok tapasztalatom van és úgy veszem észre az néha elnyomja azt ami egy turistának érdekes lehet de nekem eszembe se jutna. (közel húsz éve élek dél Kaliforniában)

Ha mindenképpen Los Angelesben akarsz lenni néhány napot akkor érdemes fölkeresni azokat az "ismert" helyeket. (olyankor jön rá az ember hogy Hollywood milyen egy koszos szemét kis hely...)
Ha a filmek világa érdekel akkor tényleg jó időtöltés a Universal Studios vagy másik hasonló helyek.

Nekem sokkal jobban bejön Orange County és San Diego County. Sokkal tisztább nyugodtabb előkelőbb helyek. Newport Beach.. Laguna Beach... Dana Point... San Clemente.... És még tovább délre a parton San Diego felé: Del Mar... La Jolla... Downtown San Diego... Állatkert.... Coronado island.... Point Loma...esetleg átmenni Mexikóba.

Vagy északabbra Santa Barbara.

De hangsúlyozom: Los Angeles és ami ahhoz tartozik lehet hogy érdekesebb turistaként... De itteni szemmel nézve kretén koszos lerobbant hely például Malibu. Laguna Beach, Orange Countyban például sokkal jobb hely.

Összegezve: 4-5 nap alatt lehetetlen innen dél Kaliforniából teljes értékű tapasztalatot levonni. Ide kéne inkább 4-5 hét, hogy jobban átlásd és érezd a helyet.
Ha a blog admin engedi akkor iderakom az instagram nevem hogy nézd meg a képeim amiket itt csinálok Orange County és San Diego County partjain a gereblyémmel. Instagramon: zalansz
Van ám egy határátkelős vetülete is Donald Trump amerikai elnökválasztási sikerének, és bár őszintén szólva kicsit gondolkodtam rajta, hogy megírjam-e a mai posztot, aztán csak nem bírtam ellenállni a témának. Melania Trump története ugyanis szerintem sikersztori.…..
Nehéz bármit is mondani vasárnapi ellenfelünkről, hiszen a többségnek valószínűleg semmi nem jut eszébe elsőre Andorráról. Persze mindez lehetőséget nyújt arra is, hogy egy kicsit jobban megismerjük Európa legnagyobb törpeállamát.   Az alig több mint 70 ezer lakosú Andorra…..
Az amerikai TV adásokat követő olvasóinknak minden bizonnyal ismerős lehet a Conan O' Brien vezette talk show, mely már több, mint két évtizede fut a TBS-en. A műsorban folyamatosan ismertebbnél ismertebb arcokat látnak vendégül egy-egy kisebb pletyire, melyek közül az egyik Jack…..
Megtértem a Hubsanhoz, levett a lábamról. Bevallom, eddig nem hittem bennük, azt gondoltam hogy ők is a +1 fölösleges gyártó, aki halálra ígérget fűt-fát, aztán nagyobb az egésznek a füstje, mint a lángja, de nem. Ugyanis hétvégén volt szerencsém repülni egy Hubsan 501S X4-el annak is az advanced…..
Bő egy hónappal ezelőtt volt egy poszt, melyben egy hír kapcsán azt a kérdést tettem fel nektek, hogy ha az utolsó (vagy jelenlegi) magyarországi fizetéseteket megtoldanák 100 ezer forinttal, visszaköltöznétek-e (vagy maradnátok-e). A poszt kapcsán írta meg véleményét Paul, ez…..
A havas, jeges időben az autóüvegre fagyott jég eltüntetése sok bosszankodást okozhat. Ha meguntad, hogy reggel a munkába sietve hosszú perceket tölthetsz a mínuszokban, miközben ráfagy a kezed a jégkaparóra, itt egy filléres, pofonegyszerű módszer. Spórold meg a jégoldó árát…..
Hát angolul – vágjuk rá automatikusan, ami persze nem is csoda, hiszen közel kétmilliárd (nagyon durván a világon minden harmadik) ember tanulja vagy beszéli a nyelvet. Határátkelőként a nyelvtudás fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni, úgyhogy ma beszélgethetnénk arról,…..
szaza 2015.11.13 21:28:23
@A nagy kékség:

Te San Diegot mennyire ismered? Ott laksz vagy csak hallottál róla?

Az, hogy majdnem többen beszélnek spanyolul mint angolul, azt azért nem állítanám. Az biztos, hogy rengeteg a spanyol anyanyelvu... de a spanyol tudás az azért a nem spanyol anyanyelvueknel is nagyon magas arányban van. Nyilván a határ közelsége miatt..
Írom ezt épp két meeting között ebéd alatt egy Rubio's Mexican Grill-ből Encinitasban.
Lassan elérkezik az államalapítás ünnepe, és mi mással csatlakozhatna egy autós blog az ünnepléshez, mint a magyar gyártású autók személyes toplistájával. Amikor nekiálltam, még nem gondoltam, hogy ennyire impozáns darabokat fogok találni, sőt hogy ennyire sok modellt…..
Határátkelő Marad, ami marad 2015.07.27 06:45:00
A mai írás inkább érzéseket ragad meg (és ez a Magyarország és én pélyázat esetében nem is nagy baj, hiszen részben ez is volt az egyik cél), de aki több konkrétumot szeretne, annak ajánlom a szerző, Liza egy korábbi posztját, amiből minden kiderül. Szavazni ma is a poszt…..
A mai poszt egy (várhatóan hosszú) történet kezdete, ami azzal indult, hogy megkeresett egy elkeseredett (leendő) apuka, András, aki a nagy gyermekvárásban szembesült azzal, hogy akár nagyon hosszú hónapokig (rosszabb esetben fél évig) is eltarthat, mire hazalátogathat a…..
szaza 2015.07.08 00:16:16
@pappito:

Így van...én is csak néztem mikor a követség dolgozó a "kedves" magyar ügyintézői hanglejtéssel és hozzáállással magyarázta, hogy anyakonyveztetni kell a házasságot.
Úgy voltam vele én is, hogy minek foglalkozik a magyar állam ilyesmivel?

Mint említettem már: majd ha sok időm és energiám lesz ilyen hülyeséggel foglalkozni akkor elintezem. Addig meg elvagyok itt a kis családdal és a cégem dolgaival.
szaza 2015.07.08 00:16:19
@gabors:

A bankokban néha ha egy-egy ügyfelem csekkjet akarom ki cash-elni akkor néha kell ujjlenyomat. Mostanában egy családi haláleset miatt is kellett ujjlenyomatozni a bankban egy mortgage modification miatt. Nekem személyesen és a cégemnek van Wells Fargo, Chase, US Bank, Union Bank... Mindenhol előfordul az ujjlenyomat kérés. Szinte az összes bank teller előtt a counter top-on ott van a kis fölnyitható ujjlenyomat tinta. Majd nézd meg.

Nekem az állampolgárság jóval 2010 előtt volt és szerintem nem a computer leolvasót használták. De nem emlékszem 100%. A zöldkártya meg még régebben.
Egészen meglepődtem, amikor Anikó pályázatának körülbelül feléig jutottam. A Határátkelő története, blogtörténelem szempontjából már egészen tetemesnek tekinthető, de Irakból még nem érkezett eddig írás. Úgyhogy most érdeklődéssel várom a véleményeteket, a…..
szaza 2015.06.22 20:16:12
@pappito: nem olvastam végig a kommenteket, de: én vagyok az egyedüli akinek az a mondat, hogy "..pláne fehér nő számára... " tűnt fel?
Miért gondoljuk egyből, hogy fehér nőről van szó? Azért mert magyarul ír? Azért mert Magyarországot tartja hazának és ott szeretne élni és boldogulni? Mi van ha már eleve nem fehér családból származó bevándorolt személy írta aki csak Magyarországot ismeri mert kicsi kora óta ott nőtt föl és járt iskolába?
Nekem ez innen kívülről nézve mindig foltunik mennyire automatikusan a magyarok meg tudat alatt sem fogadják el hogy nem minden "magyar érzésű" ember fehér beesett arcú vékony ajkú tipikus magyar?
Emlékeztek még, mire ment a buli a strandon 20 éve? Oké, nem egyszerű felidézni azonnal, de azt kell mondjam, egy pici utánajárás után, hogy 1995 egy baromi erős év volt nyári slágerek terén. Tarolt az eurodisco a Rednexszel vagy éppen a La Bouche-sal, hasított az r&b a TLC-vel…..
Tegnap már megnézhettétek, milyen is volt Európa március 15-én, most egzotikusabb vizekre evezünk, jöjjön tehát a beígért Európán kívüli rész. Meglátogatjuk szinte az összes többi kontinenst, lesznek fotók Ausztráliából, Amerikából és Afrikából is. Lássuk tehát, milyen…..
Belsőség Heti merítés 2014.08.24 07:56:44
A kolosszus, vagyis ha kevés a Rolls-Royce Sokan lebeszélnek a 350-esről, pedig nem rossz az, és hengerfejes sem lesz, ha nem gyilkolod hideg motorral, bemelegíted menet közben magas fokozatban, és 70-fokon már akár rá is léphetsz, nem lesz hengerfejes! Japán romboló A…..
Belsőség Így jó nosztalgiázni 2014.05.01 17:12:58
Április utolsó hétvégéje gyakorlatilag tökéletesre sikerült. Szombaton Oldtimer Premier reggeltől késő délutánig, egész hétvégén Retropartyzánok, vasárnap pedig budaörsi reptéren a Goldtimer-napon lehetett öreg autókat, motorokat, katonai járműveket és repülőket nézni.…..
szaza 2014.05.04 22:00:46
@Katana750: Nyilvan nem tudom hol elsz vagy a fiad mifele W8 Passatrol almodozik...de errefele ahol en elek, azok a W8 Passatok nem kimondottan az elerhetetlen kategoriaba tartoznak. Sot! Inkabb ugy mondanam, hogy nem kivanatos jarmu a kenyes W8 motor miatt.

$4000-8000 mar lehet relative alacsony futott merfolddel venni ezeket.

www.cargurus.com/Cars/l-Used-2003-Volkswagen-Passat-W8-t23814
Belsőség Magyar Polo Marokkóban? 2014.04.25 14:05:39
Történik, hogy az embert meghívják egy kicsit vadonatúj Porschét vezetgetni Marokkóba, egész pontosan Marrákesből (Marrakech, Marrakesh) indulva fel az Atlasz hegységbe, berber falvak között kanyarogni, szédítő mélységek fölött elporozni csúszós földutakon. Nem rossz…..
Wartburgot láttunk South Parkban.Nem viccelünk, tényleg.Na jó, mégis viccelünk.Először is tisztázzuk, hogy South Park nevű hely tényleg létezik Colorado államban. Igaz, csupán Fairplay egy sarkában, egy 1880-as állapotában helyreállított bányászvárosként. Nos, ettől…..