Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HairHungary

52 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Súlyunk megtartása mellett hajunk elvesztése okozza általában a legnagyobb fejfájást. Míg súlyunkat tudjuk befolyásolni azzal, hogy odafigyelünk étkezésünkre, addig hajhullásproblémáink nem fognak varázsütésre megoldódni, mivel az esetek nagy részében ez nem rajtunk múlik. Nincs annál frusztrálóbb,…..
Sokunkban felmerül a kérdés, lehet-e rokontól, vagy idegen donortól származó hajat átültetni? Az elméleti válasz az, hogy igen, lehet. A kilökődést kell megakadályoznunk egész életen át szedett immunszupresszív gyógyszerek segítségével. De! Elméletről beszélünk, ahol egyszerűen megoldható a…..
Bár a férfiaknál jelentősebb mértékben, a hormonális hatások mindkét nemnél szerepet játszanak a hajhullás kialakulásában. A hajciklus az anagén növekedési, a katagén átmeneti és a telogén nyugalmi fázisok váltakozása, mely ciklus 3-4 évente, összesen 25-30-szor indul újra. Amikor valaki…..
Sokan szenvednek az intenzív hajhullástól, aminek a mindennapi stressz, a nem megfelelő táplálkozás, vagy valamilyen betegség is állhat a hátterében, de gyakran – különösen férfiak esetében – genetikus okokra vezethető vissza a kopaszodás. Ma már számos módszer létezik a probléma kezelésére a…..
Nem megfelelően nő, túl ritka, vagy éppen hiányos az arcszőrzeted, ezért nem tudsz szép borostát, szakállat növeszteni? A szakáll dúsítására, a hiányos területek eltüntetésére ma az egyetlen megoldást a hajbeültetés jelenti, amihez akár a szakáll épp részéből származó szőrszálak, akár a hajszálak…..
Sokunknak kell szembenéznie a korpásodással: van, akinél csak időszakosan jön elő ez a probléma, mások ezzel szemben folyamatosan küzdenek vele. Van, akinél genetikai okokra vezethető vissza a korpásodás, másoknál a stressz, vagy a nem megfelelő táplálkozás a probléma okozója. Egy dologban azonban…..
Bár a kopaszodás elsősorban a férfiakra jellemző, nagyon sok nő is szenved a túlzott hajhullástól. Számos ok lehet ennek hátterében, gyulladástól kezdődően a pajzsmirigy-problémákon át a nem megfelelő hormonháztartásig. Ha úgy érzékeljük, hogy a szokásosnál gyorsabban hullik a hajunk, vagy esetleg a…..
Mire számíthatunk hajbeültetés után? Talán ez az egyik legfontosabb kérdés, ami mindenki fejében ott motoszkál, amikor meghozza a döntést, és a hajbeültetést választja a kopaszodás megszűntetésére. Ami teljesen érthető, hiszen a végeredmény a legnagyobb motiváció. A beavatkozás után azonban nem lesz…..
Mint minden évszaknak, a télnek is megvannak a maga szépségei, ezzel együtt sajnos a káros tényezői is, melyek az emberi szervezetre hatnak. Ezekre érdemes odafigyelni, és tenni ellenük. Egyrészt sokkal kevesebb vitaminhoz jutunk hozzá. Ha csak azt nézzük, hogy jóval elenyészőbb napfény ér minket,…..
Miután meghoztuk a döntést, hogy a hajbeültetést hívjuk kopaszodásunk megoldására segítségül, és sikeresen kiválasztottuk a megfelelő klinikát is, talán a legfontosabb, hogy pontosan tisztában legyünk azzal, mi is vár majd ránk a műtéti napon és utána...
Érthető, hogy felmerül ez a kérdés, hiszen minden beavatkozás után – legyen bármiről is szó – kell számolnunk gyógyulási idővel. De mikor és hogyan kezdhetünk el foglalkozni a beültetett hajszálakkal? A hajátültetést követő első két hétben vágásra még teljesen felesleges – és persze nem is…..
A műtét után minden komplikációmentesen zajlott, néhány nap alatt lement a vizesedés a fejemről, négy nappal a beavatkozás után pedig már olyan volt az arcom, mint korábban. A műtét napjához egy hétre már repültem is, amivel egyáltalán semmi probléma nem volt.    Hajbeültetés után egy héttel..
Nagyon örültem, amikor a műtét dátuma bekerült a naptáramba, és izgatottan vártam az időpontot! De csak a beavatkozás napján fogtam fel igazán, hogy attól a naptól kezdve nem kell majd többet aggódnom a hajammal kapcsolatban, és mosolyogva fogok mindig belenézni a tükörbe! Vizuális típus vagyok, így…..
Számos oka lehet annak, ha az ember úgy dönt, belevág a változtatásba. Az én esetemben - a hajam ritkulása mellett persze - ez a frusztráció volt. Már 24 éves koromban megindult hajam látványos romlása, de ez igazán csak akkor kezdett el komolyabban foglalkoztatni, amikor drasztikusabb változás állt…..
Szinte biztosan kijelenthetjük, hogy a hajhullás népbetegség. A kopaszodás kisebb-nagyobb mértékben a 35 éves magyar férfiak mintegy 40 százalékát érinti, de az ötvenes éveik elején járó férfiaknál ez az arány már 55 százalékra emelkedik. A férfiak jelentős része retteg attól, hogy haja idővel…..
Ez pedig nem más, mint a fordított hajmosás. Kicsit furcsán hangzik, de igazából, ha belegondolunk, tényleg lehet benne valami. Ez az elnevezés tulajdonképpen annyit jelent, hogy hajmosáskor ne a megszokott sampon utáni balzsamozást alkalmazzuk, hanem mindent csináljunk fordítva. Először kenjük rá…..
Elérkezünk lassan a végeredményhez közeli állapothoz, bár Varga Dani hajkoronája még várhatóan tovább sűrűsödik, hiszen a végleges eredményhirdetést a 13 hónapban lehet kitűzni. Laikusok számára természetesen ez nem egy csodás átalakulás, de köztudott, hogy Dani kopaszodása csupán kezdetleges volt,…..
Elérkezett az utolsó bejegyzés ideje, hiszen a héten jártam az 1 éves kontrollon. A képek alapján a végeredménnyel nem vagyok maradéktalanul elégedett, de talán csak azért, mert túl nagyok voltak az elvárásaim.   4300 hajszál átültetésével ennyit lehetett tenni egyelőre. Tulajdonképpen csak…..
Talán most először csúsztam el kicsit a blogírással. Egyszerűen el is feledkeztem az egész hajbeültetésről, de csengett a telefonom és két nappal később már a HairHungary Klinikán ültem a 9 hónapos kontrollon. Csináltunk fényképeket és kérdezhettem volna, csak nem nagyon tudtam mit. Semmi…..
  Varga Dani hajbeültetése kapcsán a donor területről kinyert és a hajhiányos területre átültetett hajszálak új életciklusa kezdődött meg. A végleges eredmény után a tarkótájról kivett hajszálak a jövőben azért nem hullanak ki soha, mert az itt található hajszálak ellenállnak a DHT hatásának.…..
Elrepült az idő, máris eltelt fél év. Az utóbbi hónapokban semmi érdekes nem történt a fejemmel, amiért nagyon szerencsésnek érzem magam. A klinika profi munkájának, és a hajszálaim alkalmazkodóképességének hála, a műtét óta semmi kellemetlenség nem ért. 1-2 gyulladt tüszőn kívül csak az…..
A magyar vízilabda csapatkapitánya egyszerű és gyors megoldást választott kezdődő kopaszodására, hiszen köztudott, hogy a hajhullásra kifejlesztett csodaszerek csupán lassítani tudják a folyamatot. A hajbeültetés ezzel szemben gyors és biztonságos, de ami a lényeg, hogy végleges megoldást…..
A hajátültetést sok oldalról lehet megközelíteni, - mikor és kiknek ajánlatos ez a megoldás, miért javasolt, de talán a legfontosabb, hogy miért döntenek a páciensek ez mellett? Nemrégiben a népszerű vízilabdázó Varga Dániel is letette voksát a hajbeültetés mellett.  HairHungary Klinika…..
Most egy kicsit hosszabbra hagytam nőni a hajszálaimat, amik a hajvágások hatására egyforma hosszúak. Gyulladt tüszők továbbra is vannak, és egyáltalán nem látom, hogy hullana a hajam. A kontrollon készítettünk képeket és újfent megnyugtattak, hogy a hullás elmaradása semmi rosszat nem jelent.…..
Az egy hónapos kontroll óta gyorsan telik az idő, szinte észre se vettem, hogy a következő bejegyzéssel kéne foglalkoznom. A kontrollon megjegyezték, és ez továbbra sem sokat változott szerintem, hogy nem nagyon hullanak ki a beültetett hajszálaim. Pedig a dolgok természetes lefolyása az lenne,…..