Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DR. Smit Pal

0 bejegyzést írt és 549 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan a Fidesz egyre nagyobb szeletet hasít ki a magyar médiapiacból, a pártpreferenciák változását vizsgálva nem tűnik igazolhatónak az a feltételezés, hogy ez népszerűségnövekedést is hoz a kormánypártnak. Ha ez így van, akkor a kormány feleslegesen vállal belföldi konfliktusokat és kínos…..
Orbán Viktor tart a karakteres, kitartó, keményen küzdő ellenfelektől, ezért időben igyekszik elvenni a kedvüket attól, hogy ellene induljanak a 2022-es választáson. Tartja magát a városi legenda, mely szerint többször megüzente Karácsony Gergelynek, hogy leszáll róla (és Budapestről), amennyiben…..
DR. Smit Pal 2020.07.06 03:21:27
@birka menet: NINCS KIVEL VITÁZNI. SOROS ÁLTAL PÉNZELT ELLENZÉK ANNYIRA SZÁNALMAS, HOGY AZ ORSZÁG SZÁMÁRA SÉRTŐ LENNE, ÉS ORBÁN MAGÁT IS LEJÁRATNA HA VALAMELYIKKEL SZÓBA ÁLLNA.
A magyar őstörténet kérdései a mai napig erősen megosztják a hazai történész-társadalmat: több elmélet (úgynevezett "iskola") létezik ugyanis, melyek mindegyike más megközelítéssel vezeti le, hogy mikor, hogyan és hol formálódtunk néppé, illetve hogyan jutottunk el a Kárpát-medencébe. Róna-Tas…..
Vajon mit szólna Hofi, ha szembesülne azzal, hogy – egy friss Eurobarometer felmérés szerint – az Európai Unióban a magyarok a leginkább toleránsak a korrupcióval szemben? A korrupció az, amiből kihagynak – mondta egyszer összekacsintós-cinikusan a Kádár-korszak nagy nevettetője. Vagyis, ha…..
DR. Smit Pal 2020.07.01 09:31:28
@Matthias Corvinus: "ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára."

Nagyon jol tudod te is, es mindenki, hogy ez faszsag. Meszaros Lorinc munkahelyek 100 ezreit hozta letre, es vallalkozasok ezreit mentette meg a csodtol. Meszaros Lorinc a kormany munkajat segiti, es ezer milliardos nagysagrendu hasznot hajt kozvetlenul az orszagnak, es ugy is, hogy megvedi a magyar kisvallalkozasokat a gigantikus kulfoldi multiktol. Lenyegeben az a szerepe, hogy a kormany helyett mint maganvallalkozo segiti a magyar cegeket itthon es kulfoldon is, igy nem vadolhatjak a kormanyt tiltott allami beavatkozassal. Olyan mint egy gazdasagi titkosugynok, Magyarorszag erdekeit vedi itthon es kulfoldon. Ezert tamadjak a globalista halozatok, es a magadfajta HASZNOSIDIOTAK.
Bár tény, hogy a vasalódeszkás tanár videójára adott tankerületi reakció egy az egyben a kádári hagyaték újbóli megjelenését sugallta, ahogy az is, hogy a leszámolásszerű büntetést elviselni kényszerülő nevelő egyből szimpatikussá vált ezzel a húzással, de mégsem ettől volt jó az a videó. Attól volt…..
DR. Smit Pal 2020.06.17 20:58:26
@ulpius66: Ja probaljak elterelni a figyelmet Nemeth Athina muveszno szuperprodukciojarol. De nem tudnak megszabadulni tolle, mert ez a hibbant no, most be akarja perelni Korozsekat amiert lejarattak. Ugyhogy egy kis rasegitessel, akar evekig lehet szivatni az egesz ellenzeket ezzel az uggyel. :))
2017-ben még másodikok voltunk, az Eurobarometer legújabb felmérése szerint viszont mostanra a magyarok a leginkább hajlandóak elfogadni a korrupciót az Európai Unió polgárai közül. A friss európai felmérés a Transparency International Magyarország egyidőben bemutatott jelentésével hasonló…..
A 21. században bátran kijelenthetjük, hogy az információ birtoklása olyan hatalom, amelynek megszerzéséért egyesek akár illegális eszközökhöz is nyúlnak. Sok országban, köztük Magyarországon is van azonban egy olyan módszer, ami beférkőzte magát a hétköznapjainkba, a közösségi oldalainkra. A „fake…..
DR. Smit Pal 2020.06.03 00:47:47
@birkamenet: Hiaba probalsz mellebeszelni, egyertelmu es HATAROZOTT kulonbseget tud barki tenni a feherek es mondjuk a ciganyok altal elkovetett buncselekmenyek kozott. Es ez nem rasszista eloitelet, hanem sok evtizedes gyakorlati tapasztalat. A feherek altal elkovetett cselekmenyeknek nincs kulonosebb egyseges jellemzoje, ellentetben a ciganyok altal elkovetett buncselekmenyek eseten. Ha a hirekben azt hallod: "az elkoveto 68 balta utessel gyilkolta meg, a 94 eves, jarokerettel is nehezen mozgo, vak embert" akkor mindenki tudja, hogy cigany az elkoveto. Az emberek az elkovetes modjabol azonnal felismerik, hiaba probaljak tagadni. Es az emberek duhosek ezert a civilizalatlan, szocializalatlan VADEMBER mentalitastol, amit reszben probalnak rajuk eroltetni, elfogadtatni veluk, reszben eltitkolni. Folleg azert, hogy ez a megoldhatatlan tarsadalmi feszultseg, az hogy SOK EZER ev civilizacios elmaradasban elo OSEMBEREK elnek koztunk, tovabbra is erintetlenul, megoldas nelkul fentmaradjon. Csak azert hogy allandoan lehesen tamadni, zsarolni, leckeztetni, megbelyegezni a normalis tobbseget.
Jelenleg is ez tortenik, idonkent ezek az OSEMBEREK kitornek a barlangjaikbol, horogve orjongve szakocaval es kobaltaval meszarolnak, es aki nem kelloen atszellemult, megerto mosollyal fogadja oket, azt Karacsony Gergely le fasisztazza, le nacizza, rasszistazza, beleertve az aldozatokat is.
Es mi nem tehetunk semmit, nem oldhatjuk meg a problemat, mert meg sem nevezhetjuk az elkovetoket, nem mondhatjuk, hogy egy VADEMBER egy OSEMBER tette. Hat ebbol van elege mindenkinek.
„A hibrid rezsim a demokratikus intézmények és az antidemokratikus hatalomgyakorlás vegyüléke, átmenet a demokrácia és a tiszta diktatúra között” – írja Filippov Gábor politológus sokat hivatkozott cikkében. A Freedom House a május elején publikált jelentésében hibrid rezsimnek minősítette…..
Akár arra is használhatná a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetet Orbán Viktor, hogy egységbe kovácsolja nemzetét, békejobbot nyújtson politikai ellenfeleinek, gesztusokat tegyen azoknak a polgároknak, akik nem rá voksoltak a tavaly őszi önkormányzati választáson. Nem okozott…..
A Felelős Állampolgárokért Alapítvány és a Bánkitó Fesztivál Fertőzött politika címmel szervezett online vitát. Az apropót az immár hónapok óta tartó koronavírus-járvány szolgáltatta. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselőt és Böcskei Balázs politológust Bruckner Máté kérdezte...
Feltűnést keltett a miniszterelnök legutóbbi interjújából az egyik mondat. Így hangzott: „Nagy a verseny, de nem adom olcsón a bőrömet.” (Magyar Rádió, május 8.) A külügy- és külgazdasági miniszterről beszélt, meg is jegyezte az egyik értelmező, az MSZP volt elnöke: „Hát erről szerintem Lázár is…..
"Nem engedhetjük meg, hogy a mindenkori kormány önkényesen, politikai okokból vonjon vissza már megítélt pályázati támogatásokat."..
Ilyen a fideszes közteherviselés. ..
DR. Smit Pal 2020.04.05 14:05:40
@Grimbusz Makszimusz: Amig ez a szerencsetlen BAROMALLAT kamugeri ritkitja a tomegkozlekedest, had legyen meg nagyobb a zsufoltsag, addig a kormany eltorli a parkolasi, hogy aki tudja inkabb az autojat hasznalja.

Ha lecseng a jarvany az elmebeteg kamugerit el kell takaritani Budapestrol.
A tiltakozás hatására egyelőre mégis meghátrál a kormánytöbbség...
DR. Smit Pal 2020.04.02 23:21:27
@Sir Bates dö Hól: "én sohasem szégyellem, hogy magyar vagyok"

Lofaszt vagy te magyar. Semmi kozod az orszagunkhoz.
Aki rendszeresen olvas minket, az tudja: kritikusak vagyunk a jelenlegi kormánnyal szemben. Nem azért vagyunk kritikusak, mert ez a hobbink, hanem azért, mert nem értünk egyet a hatalom gyakorlásának módjával, irányával, és számos konkrét intézkedéssel. Kritikánkat mindig valós tényekkel…..
Keresztény szabadság a vírus terjesztésére...
DR. Smit Pal 2020.03.18 00:30:36
@morph on deer: Az eleg nyilvanvalo, hogy Soros, az NGO-okal ideszallitott arabokkal terjeszti a virust. Miutan egyenlore nem sikerult az arab megszallas, most biologiai fegyverrel tamadja az Europai orszagokat.
A társadalmi nemek és a korrupció közötti kapcsolat, nevezetesen az a feltevés, miszerint a nők eredendően kevésbé korruptak, mint a férfiak, heves viták és egyben a tudományos érdeklődés tárgyát képezi. Ugyanakkor az erről kialakult kép továbbra is gyakran ellentmondásokkal terhelt. Az alábbi…..
Rendkívüli helyzet van – hirdette ki a kormány! Nem akarok róluk beszélni, mert az egészség nem politika kérdése kéne legyen! Nem akarok vádaskodni, hogy ha előbb hozzák meg ezeket az intézkedéseket, akkor most 0 – azaz nulla – lehetne a fertőzöttek száma, hiszen minden eddig ismert esetet…..
A párhuzamos valóságok világában és abban a korban, amikor minden elejtett félmondatot is tíz különféle módon értelmeznek az emberek, egészen addig, amíg azzal vagy szélsőségesen egyet tudnak érteni, vagy szélsőségesen nem, különösen érdemes lenne néha a tiszta tényekre hagyatkozni. Éppen ezért,…..
Imádom Rejtő Jenőt, azóta, amióta csak az első regényt elolvastam tőle. Imádom a stílusát, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Halála annak idején pótolhatatlan veszteség volt. Korábban már válogattam Önöknek feledhetetlen Rejtő-idézeteket, és néhány éve interjút készítettem az…..
Erre még doktor Göbbels is elégedetten csettintene...
DR. Smit Pal 2020.02.27 06:55:13
@N. Barbie: "hogy a fidesz maffiapart lenyegeben korlatlan eroforrassal (10 eve szamolatlanul koltott propaganda kozpenz, kozpenzbol felvasarolt media stb.) be tudta huzni a szavazatok alig felet."

Bocsanat bocsanat. Most tenyleg nincs ALLAMCSOD, mint a liberalisok idejeben. Az orszag es az emberek nincsennek nyakig eladosodva, hanem sok mindenre van penz.
Szegyelheti magat a kormany a suficites allamhaztartas miatt. Bezzeg a liberalisok gond nelkul tudtak evi 10-15 szazalekos hianyt produkalni, ugy hogy kozben szare hugye mindent eladtak. Most meg meg az allami vagyon is novekedett vagy 6 ezer milliarddal.
DR. Smit Pal 2020.02.27 12:29:24
@Muhammad Balfas: Nagyon kivancsi leszek, hogy vajon az orszagok kozott valogato arabokat megallitjak e karantenok egyebb korlatozasok ? Vagy a szegeny "menekultek" tovabbra is kedvuk szerint johetnek mehetnek egesz Europaban es terjeszthetik a virust ?
Az Olasz alampolgarokat letartoztatjak ha el akarjak hagyni az orszagot, de le mernem fogadni, hogy az arabok tovabbra is korlatlanul menekulhetnek.
Ugye, a hétfői ülésen újra hallatott magáról Hadházy Ákos, és Kövér László házelnök se maradt szótlan ennek következtében. Az ülés során ugyanis Hadházy Ákos újra bevezette a tábláit, és belógatta az ülésterembe, pont úgy, hogy az a házelnök háta mögül premier plánba mutassa meg, hogy pontosan mit…..