Regisztráció Blogot indítok
Adatok
psm

4 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mindazonáltal Hadgyakorlat 2016.09.15 07:44:12
Végre találtam egy okot, ami értelmet ad ennek az egész kényszernépszavazásnak: a Fidesz hadgyakorlatot tart. Mi is az a hadgyakorlat: békeidőben háborús helyzetet szimulálva a különböző csapattestek meghatározott feladatokat hajtanak vége. Célja a gyakorláson túl a csapatrészek összehangolása, a…..
mindazonáltal Önjáró Parlament 2016.09.13 14:06:38
Lehet, hogy ez már a kényszernépszavazásos kampány hatása, de lassan mindenről ez jut eszembe. Csak röviden, hogy miért tartom ezt a népszavazást értelmetlennek: tegyük fel - ahogy az meg is fog történni - a népszavazás érvényes és eredményes lesz. Ezek után mi a garancia arra, hogy akár már október…..
mindazonáltal Eldöntött kérdés 2016.07.25 08:16:46
Népszavazás lesz. És én mint felelősségteljes állampolgár elgondolkoztam, hogy igen vagy nem. Persze, tudom, van még harmadik lehetőségként a bojkott, és azt mondják, az is egyfajta szavazás, de mégis csak furcsa, hogy magukat demokratikusnak tartó pártok egy ilyen demokratikus intézmény mint a…..
mindazonáltal Virágot Algernonnak 2016.06.28 14:31:11
Hát véget ért a magyar csapat tündöklése a foci eb-n, Király Gábor végre kimoshatja a mackó alsóját. Nem károgni akarok, tényleg összehasonlíthatatlanul jobb csapatként játszottunk. Mindazonáltal ez a nagy nemzeti extázis nekem sok volt. Napról-napra millióval nőtt a magyar csapat rajongóinak és az…..
Egyre elképesztőbb példáit látjuk Magyarországon annak, hogy miként lép át a felelős kormány a saját maga által alkotott és felügyelt törvényi kereteken. Mintha a kormány képviselői nem tudnának mit kezdeni olyan bírósági ítéletekkel, melyek rávilágítanak arra, hogy bizonyos kötelezettségeknek nekik…..
Újra egy válogatás kizárólag XIX. századi képekből, egészen 1850-től kezdve! 1850. Manchesteri rendőrök..
psm 2015.06.03 16:07:25
@pitcairn: valóban vannak Amerikában is "városvédők", akik igyekeznek megőrizni a városuk egy-egy szegletének régi arcát, többnyire hősökké válnak, néha hollywoodi filmeket ihletnek (mellékesen: furcsállom, amikor pénzes hollywoodi producerek és filmkészítők társadalmi érzékenysége felülkerekedik, és keményen bírálják a pénzembereket, akik azt hiszik, hogy pénzzel mindent megtehetnek, például lerombolhatnak egy régi éttermet, amit a környékbeli néhány tucatnyi család nagyon kedvelt, csak azért, hogy a helyén egy üzletházat húzzon fel - közben ők maguk is pont olyan pénzemberek).

Mindazonáltal azt hiszem, nagyjából megerősíted az általam mondottakat, hiszen a Haussmann-féle átépítések eredményei ma is láthatóak, ez pedig idestova 150 éves történet. Ez alatt a 150 év alatt egy amerikai nagyváros központját valószínűleg jó párszor átépítették, na nem kampányszerűen egy ütemben, hanem folyamatosan, épületenként cserélődtek. De akkor melyik hozzáállás a jobb vagy a hasznosabb?

Egyébként nem lehet, hogy Viktória királynő arcát Mr. Bean intézte el? :)
II. Vilmos császár uralkodása idején, az első világháború előtti időkben készültek ezek a hihetetlen felvételek. Ilyen volt az élet a Berlin-Kreuzberg-i kaszárnyában. Láthatjuk a beöltözést, a kiképzést és a mindennapos teendőket. A fotós nevét is tudjuk: Waldemar Titzenhaler. A képek többsége…..
Az 1920-as években még mások voltak az elképzelések a biztonságról... Az alábbi fotók egy kaliforniai aligátorfarmon készültek. De inkább nem mondok semmit - ahogy nálunk általában, így most is - beszéljenek a képek helyettem...
1972. M7 Törökbálint, igazoltató rendőrök...
Nagyban zajlik a párhuzamos valóság megteremtése, aminek egyik élharcosa Lázár János. Kronológia: 1, Január elején jött a hír, hogy a kormány emlékművet állít a német megszállásnak. 2, Január végén kiszivárogtak sasos-angyalos szobor tervei. 3, Óriási…..
psm 2014.04.15 12:50:27
@freehckr: Szerintem a zsidóknak sem általában az emlékművel van bajuk, hanem annak konkrét tervével, tehát lehetne egy általuk is elfogadható tervet készíteni, és azt megépíteni, és akkor a kifizetési oldalon sem érne "kár" senkit.

@Free-Press: Ahogy írtam is, történelmi kérdésekben nem tudok állást foglalni, de azt azért finoman szólva is túlzásnak tartom, ha a zsidókat lenácizod. Egyébként én éppen azt írtam, hogy olyan megoldást kellene találni, ami mindenkinek megfelel: ami kifejezi azt, hogy a német megszállásnak komoly szerepe volt a zsidók elszállításában, ugyanakkor nem tesz úgy, mintha az akkori magyar vezetésnek semmi köze nem lett volna az egészhez. Én ezt látom az egyik legnagyobb bajnak ebben az országban, hogy mindenki csak a saját igazát akarja ráerőszakolni a többire, és senki sem törekszik arra, hogy olyan megoldást találjon, ami nem bánt másokat.
A múlt csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a költségvetés általános tartalékából a kormány 400 millió forintot ad az NB I-be frissen feljutott Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. fejlesztésére. A Mezőkövesd társadalmi elnöke Tállai András, a belügyminisztérium…..
psm 2013.07.17 12:36:42
Szerintem a magyar foci szégyene, hogy olyan csapatok, mint a Mezőkövesd vagy a Felcsút bekerülhettek az első osztályba. Tévedés ne essék, nem az említett két csapat szégyene, számukra ez dicsőség, hanem a magyar focié.

A pályázaton elnyert 400 millió mellé ilyen-olyan forrásból még másik 400 milliót is hozzá fognak tenni. Kíváncsi vagyok, milyen stadiont lehet építeni 800 millió forintból. Tegyük fel, hogy szerények lesznek, és csak a minimálisan szükséges 5000 férőhelyes pályát építik meg a minimálisan szükséges 1000 ülőhellyel. Az előző, NB II-es szezonban átlag ezer néző volt kíváncsi a meccsekre, a legtöbb néző 1500 volt. Borítékolható, hogy a most építendő lelátók nagy része az NB I-ben is üres marad, legfeljebb egy-két vendég csapat szurkolói fogják megtölteni (Debrecen, Diósgyőr, esetleg Fradi).

A legnagyobb probléma az ilyen felfújt csapatokkal, hogy csak addig léteznek, amíg a pénzember mögöttük áll. Amint nem lesz Tállai és/vagy nem lesz abban a pozícióban, hogy százmilliókat hozzon a csapatnak, abban a pillanatban a csapatnak is vége, és visszakerül oda, ahol a helye van, valahol az NB II és az NB III határán. Egy 17 ezres város nem tud eltartani egy első osztályú csapatot (az 1800 fős Felcsútról nem is beszélve) Tényleg minden politikától mentesen mondom, hogy sok sikert kívánok nekik, de az én jóslatom, hogy addig fog tartani a dicsőség, amíg a nagy hatalmú támogatók nagy hatalma.
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
Vastagbőr Fejér megye kipipálva 2012.04.26 11:01:00
"ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam "maffiacsaládok", spekuláns nagytőkés "oligarchák" és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos "zöldbárók" koalíciója jött létre." - indokolta…..
Isten malmai lassan őrölnek. Jelen esetben 2 hónapig. Még február elején olvastam a NOL-on, hogy a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) bérleti szerződését felmondta a Honvédelmi Minisztérium, hónap végéig ki kell költözniük a Gogol utcai…..
psm 2012.04.19 13:29:35
Érdekes párosítás ez a szakszervezet vs. egyház:

- a szakszervezetek - amennyire vissza tudok emlékezni - mindig is állam/politika által támogatottak voltak, és persze nem csak a szakszervezetek kaptak szép pénzeket, hanem a vezetőik is milliós havi fizetést vihettek/vihetnek haza. A semmiért. Alig-alig emlékszem olyanra, hogy bármelyik szakszervezet is ténylegesen a dolgozók vagy legalább a tagjaik érdekeit képviselte volna. Egy-két kampány jellegű sztrájkocska vagy politikai megrendelésre tartott gördülő sztrájk. De az érdekképviselet szerintem elsősorban nem a sztrájkot jelenti, hanem a folyamatos egyeztetést, véleménynyilvánítást a cég vezetői felé, elérve azt, hogy a cég a profit mellett a dolgozók érdekeit is vegye figyelembe, stb. Erre pedig nem képes az olyan szakszervezet, amelyiket állami pénzen tartanak el, amelyiknek a fennmaradása az éppen hatalmon lévő politikai erő kegyétől függ.

- az egyház pedig ugyanezen az úton halad: eltartottá, függővé, irányítottá, kiszolgáltatottá válik a politikától, és ugyanúgy nem lesz képes betölteni azt a szerepet, ami a küldetése kellene legyen. Például a nemzetmegtartó szerepét. Az, hogy a templomokban évek óta aktuálpolitikai miséket tartanak, és minden esetben a fidesz melletti vélemyényekkel van tele a beszéd, máris azt bizonyítja számomra, hogy az egyházak a politika, a fidesz szócsövei lettek. Liturgiába csomagolt politika.

- külön szépsége még a témának, hogy a fidesz néhány év alatt el tudta hitetni ezzel az országgal, hogy a kereszténység, a vallásosság csakis jobboldali, de legfőképp fideszes tulajdonság, és mint ilyen összeegyeztethetetlen a baloldalisággal. És ebben persze a baloldali pártok is hibásak, mert hagyták, hogy a zemberek elhiggyék ezt - vagy ők maguk tényleg vallástalanok. Vagy tényleg a fidesznek van igaza? és a baloldal egyenlő az ateizmussal?