Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deneskata

0 bejegyzést írt és 637 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így is lehet, lehet így is! 83. Kedves bloglátogató! Kovács Krisztián harmadik írását olvashatod itt. Akárcsak az eddigieknél, ebben a történetben is érzékenységről, empátiáról és magas szakmai – emberi hozzáállásról olvashatunk. De, ami még fontosabb, egy gyermeki…..
deneskata 2022.02.06 08:54:03
@szaletli: Beléptem, hogy hozzászólok. De most olvasom, amit írtál és okafogyottá vált a szándékom. Tökéletesen megfogalmaztad a jelenség lényegét. Annyit tennék csak hozzá, hogy - bár tökéletesen érthető a családi háttérből eredő magatartási zavar - a problémás kisgyerek 29 másik életét keseríti meg nap mint nap. Ki törődik a többi 29-cel, ha a tanár összes energiáját leköti ez az egy? Meg lehetne ezt oldani normál iskolai keretekben, erre lenne való egy erős háttértámogatás az iskolában: pszichológus, tanári asszisztens, szociális gondozók. Akkor az iskolák sem a legegyszerűbb és legkevésbé hatékony módszerrel élnének. Azzal, hogy a "problémás egyedet" kipöckölik a fészekből, hogy védjék a többi 29 normál problémával küzdőt. (Csak megjegyzem: az ő jogaikat a nyugodt környezetre ki képviseli? ) De ez ugye pénzbe kerül, tehát nincsen. Talán, ha egy kormány komolyan venné az oktatást...
deneskata 2022.02.06 10:43:26
@Kyria: Sok olyan emberrel beszélgettem már az oktatásról, mint Ön. Járt iskolába, ismer olyanokat, akik jártak iskolába, olvasott is róla a neten, így azután azt gondolja, mindent tud róla. Nincs egyedül, az emberek többsége , csak mert valamikor megtapasztalta az iskolát, azt hiszi: ért a pedagógiához. Ha jó emlékei vannak, akkor megértő a tanárokkal szemben. Ha rosszak, mint Önnek is, akkor egységesen kezelve a pedagógus-társadalmat, elítél minden pedagógust. Az Ön véleményének alapja nem a reális tapasztalat, hanem a saját, érzelmekkel dúsított visszaemlékezése. Az ilyen embert semmiről nem lehet meggyőzni, csak parttalan vitát lehet vele folytatni. Ne haragudjon, de hozzászólás csak nyomokban tartalmaz igazságot, de jobbára csak közhelyekből és klisékből építkezik. Nem szeretnék Önnel beszélgetni a témáról.
Soha nem voltak még ennyire olcsók a repülőjegyek augusztusra, de nyilvánvaló, hogy soha nem látott óvatosságot is kíván a járvány közepette az utazás. Olyan kiváló úticélokat gyűjtöttünk össze, amelyek nagyon olcsón érhetők el Magyarországról még az iskolai szünetben. E mellett nagyon alacsony a…..
deneskata 2020.08.02 09:07:14
@geegee: Bougenvillea - magyarul murfafürt
deneskata 2020.08.02 09:17:50
@deneskata: Bocs, murvafürt
Gondolatkísérlet következik. Az előző írásokban kicsit sem kíméltem a Fideszt és az Orbán-kormányt, amire, persze, bőségesen szolgáltattak indokot. A világ azonban, bármit is igyekeznek a politikusok velünk elhitetni, nem fekete és fehér, nem a gonosz és a jó erők küzdelme. Ebből következően az…..
A magyar nem bír otthon maradni. Jön-megy amint az mondták, hogy szabad menni. Vagy inkább lehet. Ameddig Horvátországból csak karantén kötelezettséggel lehetett hazajönni, addig kicselezve a rendszert – mert a magyar az leleményes nép – Szlovénián keresztül jöttek a tengerhez vágyók hazafelé...
Az OECD szerint az idei 8-10%-os visszaesést követően 2021/22 fordulójára áll csak vissza az idei év eleji GDP-növekedési ütem Magyarországon. Ennek foglalkoztatási és jóléti következményeivel nem foglalkozom, ezt már több százezer család érzi a bőrén (ahogy a kormányzati segítség hiányát is) és…..
A fertőző betegségek és járványok évezredek óta alakítják az emberiség történelmét. Ezek a mikroszkopikus kórokozók, baktériumok és vírusok nemegyszer rövid idő alatt felülírták a kialakult erőviszonyokat, radikálisan megváltoztatták egész népcsoportok életét. Összeállításunkban a legnagyobb…..
Nem ismerem személyesen Handó Tündét, és bízom benne ez így is marad, így nem nagyon szeretnék róla sem pozitív, sem negatív dolgot írni és/vagy vélelmezni. Az viszont tény, hogy a birosag.hu honlapján november 29-én közzétett köszöntő levél, melyet 24 bírósági vezető jegyez aláírásával, figyelmen…..
deneskata 2019.12.03 15:24:38
@MAXVAL bircaman közíró: Még mindig irgyellek. Az ilyen eccerű embereknek olyan eccerű a világ. Erre majd megint írsz valami hozzád illő eccerű bölcsességet.... Biztosan boldog vagy.
deneskata 2019.12.03 20:24:43
@MAXVAL bircaman közíró: Na, örülök, hogy ebben egyetértünk. XD
JogÁsz A darnózseli hentes 2019.11.07 20:15:45
Előrebocsátom, nem szoktam olyan ügyről írni, amelyben még nem született jogerős ítélet. Márpedig N. János ügyében a végső szót a Kúria fogja kimondani. Mégis, a sajtóban elég nagy visszhangot kiváltó ügyben érdemes megosztani néhány gondolatot a feleségét feldaraboló hentessel szemben hozott…..
deneskata 2019.11.09 14:09:51
@egigi: Nem a saját kertjében szórta szét, hanem a falu melletti "zseli réten". Oda egyébként nemigen járnak, csak ha füvet kell kaszálni. Szóval jó rejtekhelynek tűnhet azon maradványok számára, amit nem lehet ledarálni. Pl. csontok.
A holttest feldarabolást és ledarálását nem büntetik? Ha már semmi mást nem tudnak rábizonyítani...
Miért akarná valaki eltüntetni a holttestet, ha nem ő a gyilkos? Szerintem a holttest eltüntetése a legerősebb közvetett bizonyíték a hentes ellen.
Az egyik leggyakoribb kríziskommunikációs hiba az, hogy nem vesszük komolyan az adott válsághelyzetet, nem azonosítjuk válsághelyzetként. Ez mindig a menedzsment hibája. És nagyon sokszor tapasztaljuk azt is, hogy hatalmas ára van annak, ha nem jól méri fel a vezetőség egy adott krízis lehetséges,…..
deneskata 2019.10.15 13:47:15
XD@yerico1: Teljesen egyetértek. Okos gondolatok! Remélem, a Fidesz nem olvassa a hozzászólásodat! XD
deneskata 2019.10.15 16:44:21
@BéLóg: Te pénzt kapsz ezért? XD Ki hiszi el a fogyatékosokon kívül, hogy azok a gaz és erkölcstelen "külföldiek" szavazat döntötte el a választást?? Látod, épp az ilyen idétlen magyarázatok miatt tart ott a pártod, ahol... Olyanok vagytok, mint a Bourbonok: "Semmit nem tanultok és semmit nem felejtetek"
Azután meg csodálkoztok, béna önigazolásokat gyártotok, habzó szájjal acsarkodtok. De elgondolkodni azon, hogy mit rontottatok el, na az nem megy.
Minden Hoffmann Rózsával kezdődött. Jött az ötleteivel a mindennapos testnevelés órával, a média, etika, erkölcstan, életvitel órákkal, no meg életre hívta a hatalmas vízfejű szörnyet a KLIK-et. 2012-ben megszületett az új Nemzeti Alaptanterv, a NAT 2012, mellyel gyakorlatilag törvénybe foglalták…..
deneskata 2019.03.21 18:11:26
@ursus artos: Milyen iskolában tanítasz? Kínácsi vagyok csak, milyen tapasztalatokra alapozol...
deneskata 2019.03.21 18:22:16
@ursus artos: A hír Rétvári és az MTI alapján készült, tehát igazságtartalma minimum megkérdőjelezhető. DE ha el is hiszem: 47 tornaterem egy országban elosztva... nem mennyiség. Stadionok helyett ez a szám nagyobb lenne és több haszna is lenne.
DE nem vitatkozom, mert nem ismerem a statisztikát. (Épp erre alapoz az efféle tudósítás...)
Ami meg a tornaórák számát jelenti. A mi iskolánkban pl. 16 osztály van. Ez 16 tornaóra naponta, kb. 6 órára elosztva. Ez óránként minimum kettő, de inkább 3 osztály óránként. A tornaterem két fele osztható, tehát minimum egy osztály jut a folyosóra. Télen. De most tavasszal is, mert a méréseket nem tudják az utcán (ott is van tornaóra) vagy a hátsó focipályán elvégezni. Olyan udvarunk, ahol tornaórát lehet tartani, nincsen. Hidd el, nem jó a helyzet. Ne itt akard megvédeni a regnáló kormányt, mert itt nem tudod. Az oktatás el van b*szva. Arról már nem is beszélek, hoyg az iskolai életben a sporton kívül semmire nincs pénz. Amíg az önkormányzat tartotta fel az iskolát, kicserélték, megjavították az elromlott eszközöket. Most mindenre az a KLIK válasza: nincs rá pénz. Kivéve persze , ha sportról van szó. Így lett elválasztó függöny a tornaterembe, új világítás ugyanoda. (Tornatermet ők sem tudnak építeni... XD ) . De az elromlott projektorokat, interaktív táblákat, fénymásolókat, amiket még az előző éra alatt kaptunk vagy pályázati úton, vagy az önkormányzattól, már nincsen pénz megjavítani. Egyre épül le az intézmény. :(
deneskata 2019.03.21 18:55:38
@ursus artos: Na, erre kíváncsi vagyok! :) Mit kellene tennie? Azon kívül, hogy jelzi a problémát a Klik fele?
Pár éve még 93 kiló voltam, jelenleg azért küzdök, hogy ne csökkenjek 73 kiló alá. Most már nem csak a 14 évvel ezelőtti alkalomra varratott esküvői öltönyöm, hanem még a gimis focicsapatunk meze is simán feljön rám. A továbbiakban nyolc pontban összefoglalom hogyan sikerült mindezt futás és…..
deneskata 2019.02.25 13:39:41
@Nancsibacsi: Mi köze a cigány származásnak a fent vázolt terrorhoz? Ismerősünk épp hasonlóan járt (ők egy társasházban), a "terrorszomszédok" "igazi magyarok" voltak. Senki nem mondta akkor: "Ezek magyarok. Csak az erőszakból értenek!" Vajon miért nem? És most akkor miért ez a legfőbb érved?
Sokkal inkább megértem a poszt íróját. Az, hogy sehonnan nem kapott segítséget, akkora igazságtalanság, amit én sem tudnék megemészteni.
Na, erről tessék petíciózni a parlamentben. Ha nincs rá törvény, hát hozzanak egyet. Persze ez senkit nem érdekel, nincs benne anyagi haszon.
Alig dobta fel a sajtó a nyelvvizsga felvételi követelmény elhalasztásáról szóló álhírt, hogy aztán szörnyülködhessenek az olvasók a kemény realitáson, majd az EMMI jóságos amerikai nagybácsiként kétszer kéthetes külföldi nyelvtanfolyamot ígért 140 ezer középiskolásnak. Kásler Miklós miniszter…..
Sokat olvasol, és már halmokban állnak otthonodban a jobbnál-jobb könyvek az ágyneműtartótól kezdve, egészen a sarokban porosodó banános ládákig? Már csak azt kellene kitalálni, hogyan lehet ezt a rengeteg olvasnivalót úgy tárolni, hogy egy könyv raktár helyett, inkább egy designos lakás legyen a…..
deneskata 2019.01.25 13:44:30
@úgyiselfelejtem: Neeem csak.... én éppen most találtam benne ötletet arra, hogyan oldhatnám meg, hogy az épp olvasott könyveket az olvasófotel közelében tároljam. Könyvespolcnak ott ugyanis nincs hely. :)
  Amikor arról ábrándozunk, hogy a hazai iskolarendszernek bőven volna hová fejlődnie, s pozitív példák után kutatunk, mindenki kapásból vágja rá: figyeljünk a finn csodára! A nemzetközi felmérések szerint a világ legeredményesebb oktatási rendszerét sikerült felépíteniük úgy, hogy közben a diákok…..
deneskata 2018.12.07 08:20:17
@Berelhetoreklamfelulet: Az, hogy a gyereknek mikor-hány órája van, meddig marad az iskolában és mit kell megtanítanom neki, a legkevésbé sem rajtam múlik. Márpedig a gyerek ezektől szenved a legjobban.
deneskata 2018.12.07 10:19:28
@Berelhetoreklamfelulet: Nem vitatkozom veled arról, hogy ki ért jobban az én szakmámhoz, te vagy én. Sajnos, aki járt iskolába, mind azt hiszi, hogy ért az oktatáshoz. Felnőtt ember különösen nehezen fogadja el, hogy fogalma sincs róla.
De mégis egy keveset: van tanterv (állam adja ki, egyáltalán nem "iránymutatás", hanem kőkemény tényanyag: azt KELL megtanítani.) És van a "tanmenet" , ezt én készítem, annak a beosztása, milyen ritmusban tanítom meg az év folyamán, amit állam bácsi előírt. De igazán nincs választás, mert állam bácsi gondoskodik arról, hogy semennyi játékterem ne legyen. A kettő nem összekeverendő! Persze, ha nem tanítom meg, ami elő van írva, (nem is LEHET, annyi az anyag), az nem gond a mindennapokban, de rögtön gondot okoz a felvételinél. Mert a felvételi a tantervehz igazodik. DE nem (csak) ezek képezik az oktatás rákfenéjét. Hanem épp az óraszám. A kicsi másodikosoknak is 5-6 órájuk van naponta és utána még - ha rászorul, fejlesztés, utána leckeírás, tanulás. 8 órát simán "dolgozik". Tudod, hogy állam bácsi előírása szerint minden gyerek 16 óráig köteles az iskolában maradni?
Nem fogok vitatkozni veled, mert nyilvánvalóan abból építkezel, amit te magad az iskolában tapasztaltál, ami fényévekre van attól, hogy megismerd a rendszert lényegében. További kellemes melldöngetést kívánok!
deneskata 2018.12.07 10:47:51
@Berelhetoreklamfelulet: XD Én próbáltam kerülni az alap nélküli személyeskedést, hiszen semmit nem tudok rólad. Látom, neked nincsenek aggályaid e tekintetben...
Különben igazad van. Az iskola hogy engedhetett ki ilyen vitakultúrával rendelkező embereket a kapuin, mint te? XD Ha nincs ismereted, amivel érvelhetnél, rögtön alap nélküli sértéseket vagdosol a vitapartner fejéhez? Még jó, hogy nem élőben vitatkozunk, mert szerintem fejbe is vernél. XD
Többieknek: nem érdemes vele vitatkozni, mert NEM TUD vitatkozni. Mintha galambbal sakkoznál... XD
"Az oktatásban  is szükséges gondolkodásmód-váltás egyik kulcsa az, ha olyanok választják a tanári pályát, akik nemcsak kereseti lehetőségnek tekintik a pedagógusi pályát..." (Bódis József oktatási államtitkár) Érlelgessük még egy kicsit Bódis József oktatási államtitkár szavait, és ugorjunk…..
deneskata 2018.11.19 21:15:06
@különvélemény: Szerinted hogyan lehet tehetséget fejleszteni? A gyengébbeknek néha elegendő az órai "rendes tanítás" . Néha korrepetálásra szorulnak, de erre nincsen se idő se pénz. A tehetségeseket pedig a versenyeken lehet igazán fejleszteni.
Igen, az átlagnak mindig elegendő a rendes tanítás. Tudod, mekkora az "átlaggyerekek" aránya? Kb. 30 %.
Akkor miről is beszélünk? Mifékóle rendes tanításról?
Nincsen fogalmad erről a foglalkozásról, de azért okoskodsz. Én se mondom meg, hogya dolgozz rendesen - mert fogalmam sincs, hogyan kell azt tenned. Te honnan tudod, hogyan kell nekem "rendesen" dolgozni? Persze, mindenki azt képzeli, hogy ért a tanításhoz - csak azért, mert ő is vagy a gyereke is járt iskolába...
És akkor még nem is beszéltem arról, hogy az iskolának nem csak oktatsái feladatai vannak, hanem nevel is . Pl. közösségi programokon keresztül...amire ugye nincs pénz.
Épp a mostani kormány tolja a nevelést meg a közösségszervezést a legjobban. Pénzt persze nem ad semmire.
MammyPress News Viccország 2018.11.07 00:29:49
Fárasztó napom volt, így csak futólag néztem a híreket... és közben rájöttem, hogy én a világ legszórakoztatóbb országában élek! Most épp azon gondolkodom, hogy melyik legyen a Nap Poénja: - A kormány nyolcmilliárdos luxusautó beruházása, amelyet a tömeges bevándorlással indokol? - A MÁV vonatja,…..
Figyelemre méltó cikk jelent meg a Népszava mai számában. A szerzője Földvári Zsuzsa, és Haragosak az osztrák-magyar kishatárforgalomból kiszorítottak címmel látott napvilágot. A bécsi tudósító azt írta meg, hogy a két ország között kiépített átkelőhelyekből a kisebbeket immár nem használhatják az…..
deneskata 2018.10.30 15:37:11
@dez01: Bocsánat, nem akartam. :) Csak tele a hócipőm a múltba merengéssel. Mindenki dicső múltunkon ábrándozik, veri a mellét, amellett meg nézd meg a jelent.
Mit érünk a hősi múlttal (ha az volt egyáltalán), ha a jelenben ennyire a béka feneke alatt vagyunk?
Nem akarok itt költőisekedni, de eszembe jutott:
És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!”
deneskata 2018.10.30 16:02:09
@dez01: Szerintem 1030-31-et akartál írni és Konrádot. :)
deneskata 2018.10.30 16:28:18
@dez01: Azt hittem, viccelsz ezzel a 1235-tel! Hiszen az annyira jelentéktelen esemény a magyar történelemben és nem is épp dicsőséges. Erre hivatkozni - ne haragudj, nem akarlak megbántan, de - vicces.
Bumeráng Éljen Trianon? 2018.10.26 21:29:28
2018 decemberének elsején lesz a román egyesülés centenáriuma, amiről Bőtös Botond, az Átlátszó újságírója írt egy cikket. Mivel olyan alapvető nézetkülönbségeket tapasztaltam köztem és a szerző között, miközben a témával kapcsolatos párbeszéd, vita fenntartása különösen fontos napjainkban, úgy…..
Az Orbán rendszerről még kiderülhet az is, hogy országunk valaha volt legjobb rendszere, - ez még a jövő zenéje és ítélete lehet, - ismereteim alapján viszont inkább az ellenkezőjére tudok következtetni. Nem azért érvelek ellene, mert meggyőződéses ellendrukker vagyok, akinek savanyú a szőlő vagy…..
deneskata 2018.10.26 13:55:02
@maxval balcán bircaman: Változtatni, na ja. Épp ezért szavaztam anno rájuk. De tudod, "én nem ilyen lovat akartam" De veled nem is vitatkozom, kár volt elkezdenem. Ismerlek már, vagy elvakult fideszes vagy, aki nem lát tovább a lózungoknál, vagy a legkitartóbb bértollnok, akivel az ember ezeken az oldalakon találkozhat. Ez utóbbit gondolom valószínűnek.
Mondd meg a főnöködnek: zseniális ötletnek tartom a bérhozzászólók hadának működtetését. Úgy gondolom, ezt a hálózatot ez a kormány építette ki tökéletesre. Munkahelyteremtés. XD Felvételi követelmény csak egy van: ne gondolkodj, akkor nyugdíjas állás lesz. Ja, bocs!V El is felejtettem, hogy állami nyugdíj az nem lesz. Az az állam már sikeresen elnyúlta a "cápáktól". Te sem hiheszed, hogy abból látunk akár egy fillért is. XD
Na, de itt a vége. További jó munkát kívánok!
deneskata 2018.10.26 17:29:43
@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Én nem látom a különbséget.Sőt! Az előbbi kormányok - bármennyire is utáltam őket - legalább békén hagytaák a polgárokat. A Fidesz mindent központilag akar szabályozni, "neveli" és "védi" az állampolgárokat, minden területen meg akarja mondani a tutit. Milyen sportot szeress, mit egyél, ha egészséges akarsz maradni, milyen csatornát nézz a tévén, milyen tankönyvet használj, hol legyen a gyereked délután négyig, hova tedd vagy ne tedd a pénzed, ja és persze kit kell utálni.
Ennek ellenére úgy látszik, fontosabb számára a tárgyi valóság (milyen szépen fogalmaztam meg a lényeget! XD) mint az ember, mert azzal a legkevésbé sem törődik, mit akarunk mit, állampolgárok. Sok minden a rovásukra írható , de számomra ez a legijesztőbb. Ezt én elnyomásként élem meg. Több erkölcsi kárt okoztak eddig, mint bármelyik kormány. Talán csak Kádár vagy Rákosi károkozása hasonlítható ehhez. Soha nem gondoltam volna, de ehhez képest még a szocialisták ostobasága is megbocsáthatónak tűnik.
deneskata 2018.10.26 19:02:06
@John Brennan: Látod? Szerintem is butaság. Attól még igaz. XD
   Az elefántnak viszonylag jó a píárja, a görénynek meg rossz. Bizonyára oka van ennek, de ez a poszt nem erről fog szólni. Ez a poszt az Orbán rendszert leírni akaró nárcisztikus társadalomtudósok módszertani bénázásairól sem fog szólni. Arról fog szólni egy picit, hogy ha egy kontrollálatlan…..