Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabados Levi

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lassacskán itt a nyár, ami nem jelenhet mást, mint a felejthetetlen kerti grillpartik kezdete, a bikiniben fagyit nyaló hölgyek látványa, illetve a hosszú fröccsözésbe nyúló esték sokasága. Az alábbi desszert Piemontéből elengedhetetlen kelléke lesz a laza baráti…..
Itt a tavasz, a piacok roskadoznak a gyönyörű szép színű zöldségektől. A magyar konyha egyre jobban elfogadott alapanyaga a spárga is ott pompázik a fehértől a az egészen mély zöldig a polcokon. Érdemes a spárgával megbarátkozni, mert igazán üde ízével pompás felfrissítője…..
A tavasz kezdete nekünk, a gasztronómia szerelmeseinek nem jelenthet mást, mint rengeteg friss új alapanyag a piacokon, a spárga illetve a medvehagyma szezon kezdete. Az alábbi recept egy kellemes átmenet a téli és a tavaszi konyha között. Gasztro Akrobatikát kedvelők imádni…..
A húsleves, rántott csirke, petrezselymes burgonya és a tejfölös uborkasaláta igazán remek vasárnapi ebéd. ÁM ezeknek az elkészítése több órát is igénybe vehet. Ha nincs ennyi időnk, de még is szeretnénk egy lenyűgöző, különleges és igen dekoratív ételt felszolgálni,…..
Már senki nem emlékszik az utolsó mákos bejgli végre, így bátran előhozakodhatok egy mákos süteménnyel. Igazából ez a recept a mákon kívül darált dióval illetve darált mogyoróval vagy akár mandulával is elkészíthető. Nagyon jól díszíthető, így tulajdonképpen bármilyen…..
A családunk egyetlen tagja se kiáltson fel úgy, hogy: Már megint csirke?! Javaslom, hogy a csirkemellet, mint (alap)alapanyagot dobjuk fel valami különleges sajttal vagy szósszal. Jelen esetben mascarponéval és egy tészta körettel, gnocchival. A gnocchit csinálhatjuk mi magunk is, de…..
A Gasztro Akrobata Madártej 2015.02.06 08:44:54
A madártej egy rendkívül egyszerű, habkönnyű desszert. Elkészítéséhez nem kellenek különleges alapanyagok, még is hatalmas élményt okozhat egy jól elkészített madártej. A desszert pontos eredete nem tisztázott, ugyan valószínűsíthető, hogy az elnevezés a ókori…..
 Kezdődnek a BL döntők és még nincs semmi ötleted, hogy mit majszolj miközben a kedvenc csatárod rúgja a 11-est, vagy ha áthívod néhány pajtásodat sörözni és kéne valami harapnivaló, esetleg meg szeretnéd lepni a barátnődet/barátodat valami gyors egyszerű, de fantasztikus…..
A Gasztro Akrobata Kacsa consommé 2015.01.06 08:05:27
 Itt az új év, ilyenkor általában mindenki megfogadja, hogy lead pár kilót, de ez nem feltétlenül jár azzal, hogy lemondjunk a gasztronómiai élményekről. Ha okosan csinálja az ember, a kecske is jóllakik illetve a káposzta is megmarad. Itt egy kellemes és laktató leves receptje,…..
Így, a karácsonyt követően a nyáron már jócskán túl vagyunk, de bármikor meg jöhet a kedvünk egy finom fagylalthoz. Ami ugyan a nyár slágere, de mégis téli hangulatot idézhetünk vele. Először is a fagylalt hidegen jó és télen hideg van. Másodszor feldobhatjuk egy kis…..
A csirke egyáltalán nem unalmas étel, rengeteg féle képen elkészíthető. Nyugodtan szakadjunk el a grill fűszerekkel elkészített kissé száraz csirkemelltől illetve a rántott csirkecombtól petrezselymes krumplival és bátran kísérletezzünk izgalmasabb összeállításokkal. A…..
Közeledve az őszi vadász szezon végéhez itt egy recept, aminek a fő hozzávalójára nem puskával, számszeríjjal vagy hasonló fegyverrel kell vadászni, hanem éles szemmel esetleg disznóval a szarvas fajtára. Ugyanis a az alábbi leves fő hozzávalója a gomba. Ami kapóra jöhet, ha a…..
A Gasztro Akrobata Cézár Saláta 2014.11.17 08:19:56
Egy rendkívül jól variálható, könnyen elkészíthető ám mégis tartalmas és laktató saláta receptjét osztom meg veletek. Azt, hogy később ki hova fejleszti és milyen extra változat születik belőle, az olvasó fantáziájára van bízva. Az alapanyagok szinte bárhol beszerezhetők,…..
Minden szakmáját komolyan vevő fiatal szakácsnak az álma, hogy egy igazán nagyszerű helyen lesse el a szakma fortélyait. Magyarországon bizton állíthatom, hogy a Huszár Krisztián séf által vezetett Zona étterem konyhája ilyen hely. Nekem szerencsém volt és ott tölthettem egy…..
A Gasztro Akrobata Tejes pite 2014.10.16 08:12:42
  Itt az ősz, egyre korábban sötétedik, hűvösödnek a napok. Néha az ember egy kis melegségre, édességre vágyik. A következő recept igazán könnyen elkészíthető, azok is bátran belevághatnak, akik még soha nem sütöttek semmit. Azért is jó ez a sütemény, mert az alap…..
A Gasztro Akrobata Őszi rizottó 2014.10.06 07:40:47
Itt van az ősz, itt van újra, ahogy Petőfi Sándor mondta egykor, de most szó sincs dombtetőn ücsörgésről, Petőfi is csak azért nézelődött a dombtetőről, mert valószínűleg nem ismerte a sütőtökös rizottó titkát. Mivel most van a sütőtökszezon, meg ősz is van ezért itt…..
A magyar paraszti udvar két klasszikus állata a kacsa és a liba. A liba napok a novemberi Márton naphoz kapcsolódnak, nézzünk most egy könnyen elkészíthető kacsaételt. Mindannyiunk örömére.  Hozzávalók:   - Kacsamell - Alma - Vaj - Só, bors   A püréhez:   -…..
Így a tanév kezdetén, a szendvics egy igazán közkedvelt étel a diákok életében. Egyszer kiszámoltam, hogy egy átlagos középiskolai diák négy év alatt kb. 1400-1600 darab szendvicset fogyaszthat el. Az alábbi recept egy kicsit eltér a mainstream vajas-parízeres szenyától. Az a…..
Egy egyszerű, de mutatós és rendkívül jól variálható francia eredetű étel a quiche. Ehetjük tartalmas leves után, könnyű vacsoraként, de a vacsorából megmaradt szeletek másnap villásreggeliként bátran elfogyaszthatók. A tésztája mindig ugyanaz, ám a tölteléket a kedvünk…..
Szabados Levi 2014.09.10 13:24:47
@huracan1: Igazad van, de ahogyan a cikk elején is említettem a tölteléket saját ízlésünk szerint variálhatjuk. Illetve szerintem egy főzésben kevésbé jártas embernek egyszerűbb beszereznie egy camambert vagy parmezán sajtot, mint egy csúcs minőségű svájci sajtot.
A krumpli, a liszt és a tojás szinte minden háztartásban megtalálható. Ebből a három alapanyagból egy hihetetlenül egyszerű és finom ételt lehet varázsolni pillanatok alatt, melyet végtelenül sokféle öntettel, mártással, hússal fogyaszthatunk. A gnocchi (ejtsd: nyokki,…..