Adatok
xlsxls.
0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN!
Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
xlsxls.
2019.12.07 17:37:14
Magyar fotót a falra
A barbecue technika lényege, hogy a sütés lassú tűzön, finoman adagolt füstöléssel hosszú órákon át zajlik. A ’smoking’ kifejezés a BBQ szóhasználatban a barbecue-sütéssel is szinonim.
A vadnyugati férfiak eleve ritkábban jutottak húshoz, ha pedig megtörtént, egyszerre…..
xlsxls.
2015.08.28 21:26:52
@Márkaséf: A hússal nem volt nagy gond, a comb, a lapocka, a gerinc nem száradt ki, kellően szaftos maradt. Viszont a hús felülete mivel nincs zsír vagy bőr ami megvédje, kb. 2 mm vastagságban konkrétan ropogósra sült, ami nem igazán kellemes, elég rágós lett ez a réteg. Holnap megint teszek egy próbát, viszont most befedem a nyuszit felülről szalonnával, vagy egyszerűen grillfóliával. Az oldalas rész, a lebernyeg, meg a lábszár viszont valóban eléggé kiszáradt. Lehet hogy jobb lenne nem kiterítve, hanem mondjuk töltve megsütni. Az biztos hogy a nyúl nem tartozik a bbq-ra legalkamasabb húsok közé, de szerintem azért érdemes próbálkozni vele.
A hidegfüstölési szezon kellős közepén járunk. Az elmúlt hetekben a hőmérséklet többnyire +4-10°C között ingadozott, ami ideális körülményeket teremt különféle húsfélék hidegen füstöléséhez.
A hidegfüstölés egy teljesen különálló iskola és szakma, a barbecue-tól függetlenül (egy önálló blogot is…..
Köszönjük az egész éves figyelmet és támogatást. Jövőre, Veletek, ugyanitt!
..
xlsxls.
2014.12.25 20:17:34
A grillezés és barbecue világának egyik izgalmas perifériája, amikor pizzát, kenyeret vagy süteményeket készítünk el faszéntüzeléses készülékben.
A mostani poszt a Nyárspolgár karácsonyi receptje, igazi különlegesség, amit elkészíteni egyáltalán nem bonyolult...
xlsxls.
2014.12.19 19:06:52
A hobbiszinten művelt BBQ két másik szabadidős tevékenységhez hasonlítható: a fotózáshoz és a horgászathoz. A fotózással való első számú analógiája az esszenciális készülékigény. Ahhoz, hogy barbecue technikával süthessünk, mindenképpen szükséges egy stabil eszköz. Bármelyik típushoz is tartoznak, a…..
xlsxls.
2014.12.16 21:22:12
5-ös lemezből készült, 4 darab 40x50 cm-es sütőrostély van benne. A rácsok 5 mm-es rozsdamentes pálcákból állnak, amik nincsenek hegesztve, csak a keret megfelelő mélyedéseibe ülnek bele, így sütés után akár mosogatógépben is tisztíthatók. A tűzrács 10-es lemezből van kivágva, a hamu- és a víztálca, meg a sütőrácsok keretei 3-as lemezből készültek. Úgy terveztem, hogy a tűzrostély és a hamutálca átrakható a sütőrostélyt tartó sínekre, így egyszerűen átszerelhető direkt, vagy indirekt grillezésre. A tűztér ajtón a huzat egy eltolható lemezzel szabályozható, a kéményben pedig egy pillangószelep van.
Próbaüzemre még nem került sor. Azon gondolkozom, hogy a belső vas részeket még a kiégetés előtt átkenem ro-55-el.
Itt látható néhány kép, ha érdekel valakit:
indafoto.hu/xlsxls/szmoker
Itt látható néhány kép ha érdekel valakit
Próbaüzemre még nem került sor. Azon gondolkozom, hogy a belső vas részeket még a kiégetés előtt átkenem ro-55-el.
Itt látható néhány kép, ha érdekel valakit:
indafoto.hu/xlsxls/szmoker
Itt látható néhány kép ha érdekel valakit
xlsxls.
2014.12.18 10:47:56
Tudom ez nem kicsomagolós téma, de nem akartam új blogot indítani. Rákattantam a magyar kézműves bicskákra. Még nem volt ilyenem és szeretnék egy igazán jót, amit gyermekem megörökölhet. Gyűjtögettem az infót a netről egy txt-be. Azt osztanám meg itt, hátha másnak is a…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz