Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kájl Hamihami

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mokka kimeríthetetlen humorforrás, ma reggel például Demcsák Zsuzsa bírta azt mondani a Kate Middleton félmeztelen képei miatt kirobbant botrány örvén, hogyaszongya: "Aki tudja hogy fotózzák, az ne vetkőzzön." Otthon se, egy hatméteres fallal körülvett villába se, seholse. Jól…..
A tegnapi nem akármilyen vitanap után ma békésebb vizekre evezünk, egészen Portugáliáig. Az ottani életről Kati mesél (és külön hála azért, hogy nem csak szóban, de képekkel is), aki Lisszabonban éli mindennapjait. Gyertek velünk! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Kájl Hamihami 2012.08.23 16:29:35
@Világpolgár2012:
Hát ha világok találkoznak, akkor nem mindig értik egymást. :-) Ez az ismerős azért már túl van pár pasin, csak épp hiányolta a mélységet, meg a kultúrát, meg a függetlensége tolerálását (nem épp tyúkanyó alkat). Egyébként egész jól beszéli a nyelvet (meg másik 4-et mellé még jobban).

Engem eddig kedves portugálokkal sodort össze a sors (így 30-s éveim elején), rövidke ismeretség után már meg voltam hívva hozzájuk, meg barátaikhoz is. Angolul beszélgettünk, mert még nagyon nem vagyok jó portugálból, az angol meg folyékonyan megy. De szerencsére gyorsan tanulok, és pár jól irányzott portugál mondat után oldódik a jég. A piacon pl. egész jól elboldogulok már. :-)
Madeirán inkább az ott élő németeken és angolokon keresztül ismerkedtem eleinte, beszélem a nyelvüket, de már van pár (felületes) portugál ismeretség is.

Vonz az ország, a kultúra, az ottani élet, de ha józanul gondolkodom, akkor még mindig Németországban kéne inkább dolgoznom (amit szintén folyékonyan beszélek). Lisszabon nagyon tetszett 2x is (1 meló, 1 nyaralás), de nem tudom mennyire tudnék beépülni ott a "társadalomba". Eleve kicsit németes a kinézetem, lazán kiszúrják, hogy külföldi vagyok. Visszajárogatni már így is folyton visszajárogatok azonban Portugáliába, attól senki nem fog visszatartani, hogy jobban megismerjem az országot, és még alig láttam valamit. :-)

Até mais
Kájl Hamihami 2012.08.27 01:28:12
@tucano: Az ok, hogy nagy, meg ahhoz képest ok az ára. De környék, a zaj, meg főleg az épületek állaga...
Még most is él bennem egy francia lány sztorija (aki azóta hazament, mert nem bírta), aki a Bairro Alto-ban vett ki occsó lakást, az ablakokon fütyült a szél, de dohos volt, és egy szép napon a falra "gyárilag" rögzített könyvespolc leomlott, mert a fal nem bírta... Ha jól emlékszem utána Cascaisba menekült ki, onnan meg haza.
De mondjuk amilyen romantikus Alfama-ban bóklászni, azért jó sok épületet láttam ott, ahova nem szívesen költöznék.
Graca egyébként nekem is tetszett, jártam is ott lakásban, el tudnám képzelni.

Amit a dobott portugál nőkről írsz, azt én is hallottam, írtam is feljebb, hogy egy magyar (és szemrevaló) lány mesélte, hogy a nők nagyon nem haverkodnak vele, mert vetélytárs. És hát ha rá gondolok, meg mellé egy átlagos alacsony, erős állkapcsú, alacsony és széles portugál nőre... hm. Igen, a brazil csajokra az utcán is elég könnyű felfigyelni. :-)
Kájl Hamihami 2012.08.27 01:40:16
@tucano: és @Világpolgár2012:
Volt egy madeirás poszt is, amit most láttam. Azt ki követte el? Tök érdekelne, mert szeretem a helyet, de ott magyar szót max turistáktól hallottam, és szokásomhoz híven ilyenkor nem szoktam reklámozni, hogy magyar vagyok (egyes magyar turisták...).
Ja, egy osztrák túravezető mondott nekem jó pár tökéletes mondatot, na azon meglepődtem. De ha nem mondom, ő is abban a hitben marad, hogy német vagyok.