Regisztráció Blogot indítok
Adatok
combo hadnagy

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
/Nyelvész Józsinak köszönöm a közreműködést./ buta nem túl okos egy hülye picsa gazdag keveset tanult..
-Halálbüntetés, death penalty, jebaty, Todesstrafe. A vita hazánkban is időről időre fellángol, főleg a köztudatot fokozottan izgató eseteknél. Érvek pro és kontra. Valóban Csak Istennek állhat jogában elvenni egy másik ember életét? Hova soroljuk az eutanáziát? Esetleg…..
combo hadnagy 2014.01.23 21:04:01
@Brother Love: A szervátültetéssel vigyázni kell, hiszen a gonoszsággal fertőzött testrészek (különös tekintettel a lelkünkért felelős szívre) megváltoztathatják az ép személyiséget is.
Atlétás Bandi kifőzte, Nyelvész Józsi fűszerezte, Modor Tibi tálalta. // // tejfakasztó legénybúcsú lánybúcsú lakodalom esküvő templomi szertartás keresztelő Levike első áldozása Lilike bérmálása születésnap névnap ballagás szalagavató farsangi…..
Na meglett a közönségszavazás eredménye is végre! Így is kár volt sokat lehagyni, úgyhogy ami legalább két szavazatot kapott, az felkerült a dicsőségfalra. Köszönjük szépen a visszajelzéseket minden formában - az összeset figyelembe vettem. Ha máskor nem, hát jövőre vagy…..
Kedves Olvasóink! Bizonyára Ti is észreveszitek nap mint nap, hogy aggasztóan durvul a közbeszéd: a kurva-kúr-geci-fasz-köcsög-szerű szavak, a rák egye ki a szemedet és hasonló átkok vészesen terjednek, mint a himlő. Mi ennél sokkal rafináltabb, elegánsabb megoldásokra…..
Modorosblog A BKV-mániás 2013.01.16 13:23:52
Ajánlom kedvenc bloggeremnek, Hamsternek.  Leszögezem az elején: tömegközlekedés csak Budapesten van. A többi csupán néhány helyi viszonylatú, fura színű jármű kapcsolata, későn kelő vidékieknek szórakozni. A nyelvhasználat se mindegy: míg Budapesten átszállás van,…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
combo hadnagy 2013.01.08 21:18:58
combo hadnagy 2013.01.09 03:54:47
@kapucsengő86:
"Ha beborul az ég, és jön a jégeső,
Mosolyogva dobjál be te is velünk egy jäger-sört."

A Quimby pedig a botfülű bölcsészek együttese, országos sikere abban rejlik, hogy a tábortűz mellett akárki ugyanúgy (vagy jobban) el tudja szavalni az Autó egy szerpentinent, mint a fahangú énekes. Míg ugyanez egy Demjén Rózsi nótáról nem feltétlenül mondható el.
Kedves Szüleim! Kedves barátok, rokonok, ismerősök, munkatársak! Előre leszögezném: nem szeretnék eltűnni, elszökni, elmenni sehova. Mostani életemmel tökéletesen elégedett vagyok; boldog, kiegyensúlyozott, sikeres - Titeket pedig imádlak, szeretlek, nem kicsit. Ámde viszont, ha…..
Mert a nép újra vért akar. Vért, bosszút, vendettát. Egyetlen a mentségük most: ezúttal magyart akarnak ölni, így legalább a rasszista bélyeget lemoshatják magukról. Bár nem is tudom, melyik jobb. Faji alapon, vagy csak a gyilkosság kedvéért ölni, öletni? Sima rasszistából…..
combo hadnagy 2012.11.05 19:32:43
@munkasterror: "vagy az eutanázia mellett hányan kiállnak?"

Én tiszta szívből gyűlölöm azokat az ostoba, önző, álszent és könyörtelen embereket, akik öregkoromban egy kórházban a szeretet nevében a Fűrész sorozat kínzásait képesek lennének rajtam végrehajtatni (érzelmi zsarolás után), csak azért, hogy éljek. Ahelyett, hogy adnának egy tablettát, hogy ezt vedd be, ha véget akarsz vetni a gyógyíthatatlan szenvedéseidnek, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy minimális legyen a szenvedésed (erős altatóval indul a hatása). Ez passzív eutanázia egyébként, itt maximum az öngyilkosság vetődik fel.

Akik nem fogják fel a fentieket, azok kerüljenek el, akármekkora is a mellük.

A halálbüntetésre azt szoktam mondani, hogy a szóban forgó gyilkosságnál se vizsgálja senki, hogy "indokolt" volt-e az a gyilkosság, ami miatt éppen fel vagyunk háborodva (halálbüntetés = bizonyos körülmények között szabad gyilkolni), de erre az esetre már én is azt mondom, hogy nemcsak halálbüntetést követelek, hanem ugyanolyan halált, mint amiben a fiú részesült... (Kaposváron egyébként ez már a második ilyen eset pár éven belül.)
Modorosblog A toleráns ember 2012.10.19 10:09:44
Az alul írottak természetesen iróniaszűrővel ellátott okulárén vagy lornyonon keresztül figyelendők, tehát mi nem így gondoljuk valójában, csak viccelődünk! Toleráns - vagy liberális, ha úgy tetszik. Mostanában ellenzéki, de már biztos nem sokáig. Bár sok, lelkében…..
combo hadnagy 2012.10.19 15:09:35
@vészmadár (pica pica): Respect, egész jól összefoglaltad a lényeget.
combo hadnagy 2012.10.19 16:05:24
combo hadnagy 2012.10.19 20:50:14
Léted értelme, hogy bennünket, UTASOKAT, a számunkra kívánatos helyre szállítgassál nagyra nőtt kis járműveddel. Mivel te, illetve vállalatod utazási feltételeket szabott számunkra, mi is összeállítottunk neked egy aprócska, afféle illemtani kódexet a minél zökkenő- és…..
combo hadnagy 2012.10.19 14:46:13
A megjelenéssel kezdeném: Elegáns formaing (nem kigombolva, hogy lássam a löttyedt melleidet!), nyakkendővel, ápolt külsővel (zsírt nem szeretnék meglátni sem a fülben, sem a hajon). Nem kérődzünk, nem szopogatunk negrót, nem lóg ki a szánkból állandóan egy fogpiszkáló, mert tudod, az undorító. Az autóbuszban nem humorizálunk, tehát nem akarok olyan szellemesen sziporkázó feliratokat olvasni, hogy "okos ember nem szemetel, a többinek meg tilos", illetve ne vesd oda foghegyről az idő előtti indulásod miatt loholó utasnak, hogy "buszváró van, váróbusz nincs, höhö".

Tetováltasd a homlokodra, hogy az a fajta sofőr vagy-e (jellemzően alacsony), aki vörös fejjel ordít, ha a csomagtartóhoz nyúlok, vagy az a fajta (jellemzően elbojleresedett testű), aki lusta felemelni a hátsóját, hogy betegye a pakkomat. Apropó, ordibálás. Velem ugye csak akkor kiabálsz, ha utána le akarod fejelni a kormányt, de a hátsó sorban szundikálva sem szeretnék arra ébredni, hogy "STOP-tábla, heló, bunkó pözsós köcsög", mert nem vagyok rá kíváncsi, érted.

Ha lent hagysz 15 nagy távolságra utazó utast, és nem engeded az első sorba ülni az embereket akkor sem, ha sokan állunk, akkor nem veszed fel a szomszéd faluba utazó sofőrcimborát, és nem ülteted le az idegenvezetői ülésbe, mert ez irritál minket, fizető utasokat. Velem nem beszélgetsz az élet nagy dolgairól, viszont a nagymellű buszkellékeid előtt nyugodtan arcozhatsz, mert legalább előbb hazaérünk, tudniillik olyankor nyomod a gázt (sajnos úgy kevesebb gázolajat szívhatsz le otthon, de a nők ugye megérnek ennyit, ebben egyetérthetünk). A Paprika Csárda előtt nincs megálló, így kérlek, ne menj be oda ebédelni, mi ugyanis nem érünk rá közben az út szélén szabálytalanul álló buszodon ücsörögni.

A Communication for Dummies könyvből megtanulhatnád végre, hogy néha azért meg lehetne kérdezni télen, hogy "tisztelt utasok, megaszalódtak már a fűtéstől, vagy még nyomassam neki?". Velem lehet egyezkedni, nem ragaszkodom a buszjegyhez, megoldhatjuk okosba' is. A mulatós válogatáskazettádat sajnos már hallottam tizenhatszor, te nem unod még? Végezetül már csak egy óhajom maradt: A "nem itt kellett volna elmenni balra?" kérdéssel ne az utasokhoz fordulj.
  Kedves Olvasóink! Bizonyára Nektek is feltűnt az utóbbi napokban példátlan hisztériát kiváltó forró fejű Grúz hadnagy ügye. Mivel szemmel láthatóan itt is sajnos mindenki pártszimpátia-véleménycsomagok mentén foglal állást és eleve túl nagy jelentőséget tulajdonít…..
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
combo hadnagy 2012.08.29 22:46:57
Mivel a vidék, a magyarság megtartó ereje, méltatlanul alulreprezentált e helyütt, itt az ideje, hogy plasztikusan ábrázoljam, hogy nekünk nem az a fő problémánk, hogy a 200.000 ft-os fixis bringánkkal az aerodinamikailag megfelelő cáparuha viselésekor elérjük-e a 80 km/h-t dombon lefelé. A pontok felét nem is értem, egyirányú utca, lámpa mifelénk nincs.

Az én falumban példának okáért csak nemrégiben épült kerékpárút a Fő utcán. (A Fő utca mindig a falu felezővonallal ellátott utcája, a szerk.) Magunk között szólván teljesen fölösleges volt, jobb helye is lett volna annak pénznek, de most már mindegy. Tudniillik egy faluban még a 80 éves Bözsi néni is felteker pezsgőszínű Csepeljével a 12%-os emelkedőre, egy kapával és egy gázpalackkal megpakolva; hát akkor csak nem fogja holmi kamionuraság elcsapni, tud vigyázni magára, a kövesút meg elég széles. Nem? De. Fiatalok meg nincsenek, amióta megszűnt a téesz.

No de a kivitelezés, kedves barátaim! Természetesen községünk építési vállalkozó Karcsija nyerte a közbeszerzést (minő véletlen), de brigádjával sajnos nem sikerült szabványos kerékpárutat építtetni, így a közútkezelő nem vette át. Én nem értek hozzá, de az ok talán ott keresendő, hogy a Miklaiék bejárati ajtaja a (pszeudo)kerékpárútra nyílik, na meg aztán ott van egy baromi beláthatatlan derékszögű kanyar is a házuk sarkánál. Továbbá zavaró az is, hogy a nagy kocsma mellett a pálya egy villanyoszlop lába és a srégen álló tartóoszlopa között van elvezetve, ami egy háromszög alakú akadálykaput képez. Mondanom sem kell, a falunak elfogyott a pénze, ennek folyományaként ezeket az apró hibákat nem tudták kijavíttatni. Ámdeviszont happyend lett a sztori vége, ugyanis fondorlatosan kirak(at)ták az úttestre a kerékpárral behajtani tilos táblát, ilyenkor állítólag szabad a kerékpárútnak készült járdán is tekerni.
combo hadnagy 2012.08.30 18:10:06
@Boban: "Még az is lehet, h. időközi választás lesz! Nem indulsz?"

De. A postás Ancsa nénit és a fodrász Ildit már sikerült megnyernem, szóval a faluban már arról pletykálnak, hogy a Géza veri az asszonyt. Sajnos a kocsmáros Lali a Géza haverja, erre kell még valamit kitalálnom, mert a kocsmai propaganda a leghatékonyabb. Különbenegyébként nem kellenek ide flancos kampánytechnikák, öcsém. Elég sok haverom van itt a faluban, van érettségim is, az emberek fel vannak háborodva a kerékpárút és a körforgalom miatt, szóval jók az esélyeim. De most komolyan, mire föl kellett ide ez a bazi nagy körforgalom? Azért mert erre adta a pénzt az EU? Nem Ausztriában vagyunk! Szerencsére, teszem hozzá. Na de elég az hozzá, hogy tegnap délután saccperkábé fél órát beszélgettem ott a központban, hát annyi idő alatt egy kocsi nem sok, annyi se hajtott bele a Kossuth utca felől.

Szóval ha nyerek, én nem fogok egy fillér EU-s pénzre se pályázni, az hótziher, nekem elhiheted. Eleve, csak baromságokra adnak pénzt, az önrész és a rengeteg papírmunka miatt az egész hajcihő nem ér annyit. Na meg ha nyerünk, nagyítóval ellenőriznek mindent havonta, hát a kurva anyjukat ellenőrizzék, azt, bazmeg. Megnézheted azt a játszóteret is az óvoda mellett. Minek kellett az oda? Egy városba még megértem, hogy kell, de egy faluba minek? Itt van friss levegő, lehet fára mászni meg simsonozni. 6 éve épült pályázatos pénzből. Emlékszem rá, mert abban az évben húzták ki a bölcsességfogamat. (Ej, el se hiszem, hogy olyan rég volt már, mintha csak most lett volna. Hogy repül az idő...) Ja, persze mindent fából kellett csinálni, valami nagyeszű kitalálta, nehogy Gusztika beverje a kis buksiját a fém mérleghintába, meg az a trendi, bukolikus idill, tudod. Szét is rohadt az egész 5 év alatt. Na, tavaly újjáépítették a Karcsiék szintén EU-s pénzből (mert ugye a falu legnagyobb gondja az a kibaszott játszótér), most már csúszda meg mászóka sincs, csak ilyen rugós gumikacsák, vagy mi a tököm; szerintem egy bölcsődés is körberöhögné.

PS. A körjegyzőcsajnak tényleg díjnyertes segge van. Csöcskabátban felül se néz ki rosszul, ha érted, mire gondolok.
Akkor most a nagy hurráhangulatban megkérnék szépen mindenkit, hogy egy pillanatra álljon meg, és próbáljon a rózsaszín ködön túl gondolkodni és értékelni. Ideje leszállni a földre, és csakis a szikár tényekre szorítkozni - elfogultság nélkül. Mondjuk ki: Peking óta…..
combo hadnagy 2012.08.13 00:02:25
@vitaygeorgina: a "fellángoló szurkoló"

Most nézz rá a Gyuszira, ott ujjong, mint egy óvodás. Szerintem ez most hallott először Berki Krisztiánról, és nem is keményvonalas lólengés-rajongó, csak megjátssza. Ajj, és még nem is ért hozzá, szánalmas. Én bezzeg serdülőkora óta követem Krisztián felívelő sportolói karrierjét a Nemzeti Sportban, már négy éve is jól szerepelt Pekingben. (Ja, nem. Te, várjál, hogy is van?) Hogy jön Gyuszi ahhoz, hogy örüljön az aranynak?! Mindig ez van, a proli csak kihasználja a sportot, nem adja meg a sportolónak és a sportágnak a kellő tiszteletet, csak a saját sivár életében tátongó űrt próbálja betölteni holmi látszatörömökkel. Vagy még rosszabb esetben a sporteseményeket csupán a közösség miatt (haverok, bulák) nézi.

De ez van, az átlagmagyar már csak ilyen primitív, büszke a Nobel-díjasainkra is, de például Hevesy György munkásságáról egy kukkot sem tud.
Kedves Embertársaim! Új bűnbakra talált a közvélemény - napjainkra szabályos boszorkányüldözés indult a nácik ellen. Mainstream lett bárkit, akivel nem értünk egyet, lépten-nyomon bizonyíték nélkül, büntetlenül lenácizni, megszólni. A médiákban, blogokon, facebookos…..
combo hadnagy 2012.08.06 22:21:41
@Fullánkos Algol: Húzzál haza Berlinbe, te metélt bajszú nackó.
Modorosblog Az őszinte randi 2012.06.11 13:10:00
-Imádok kirándulni, táncolni, jókat főzni, elmerengeni a világ dolgain, bámulni a felkelő napot - én, ha megkérdezem valakitől, hogy hogy van, azt nem formalitásból teszem, hanem tényleg érdekel. (...) A személyes találkozás többet mond ezer szónál.Na itt álljunk meg,…..
combo hadnagy 2012.06.13 12:20:16
@Ernoke: "mert ha valaki szexuálisan vonzó, annak a mosdatlan, dezodorálatlan testszagát (izzadságszagát) szereti az ember, nem a vegyszerekkel elnyomottat."

Ööö, a parfümöt elvileg szexuális vonzalomra optimalizálják a gyártók. Nem tudom, hogy a tudományt (feromonok stb.) mennyire használják, de egy parfüm akkor "jó" (*), ha tetszik a férfiaknak. Természetesség? A melltartó sem egy természetes dolog, mégsem rossz az. Remélem érted, hogy mit akarok belőle kihozni, na.

(*) Na jó, 50-60 éves korban már az ázott kenyér szagot hivatott elfedni a nénikéken, jellemzően tömény vaníliaillattal (egyéb vizuális stílusjegyek: téglavörös haj, rózsaszín rúzs).
Na, most aztán hatalmas hőstettet hajtottak végre ezek a haladó demokraták. A jaffások meg odadobták az őrjöngő farkasfalkának, nem szép tőlük. Plágium, csalás, lopás? Aligha. Ha igaz is a vád: ez csak afféle belevaló, kültelki csibészség, aminek a páston és a focipályán…..
Tibikém! Az előzőek is jók voltak az én tollamból, de ez?! Pulitzer-díj bazze, Pulitzer-díj! Ezt hozd le aranyapám! :))) balage_81 A haver, aki nem akar hazamenni Általánosban: Nekem van C64-em, neki még nincs. Csodálja. Nagy szó, van a karatés játék meg a flipper.…..
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..