Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Álsakál

1 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Élelmezési Világnap (október 16.) ünnepére összeszedtünk néhány igazán szörnyű és kijózanító adatot arról, hogy milyen hatásai vannak annak, amit eszünk, ahogyan azt előállítjuk, és ahogyan abból sokat elpazarlunk. A manapság szokásos trendekkel szemben - miszerint bedobunk valami szörnyűt, de…..
Álsakál 2016.10.16 20:20:41
@midnight coder: Talán. És talán a briteknek nem kéne a megvásárolt élelmiszer 50%-át kukázni. És talán nem kéne azt hinnünk, hogy a csirkének csak melle létezik. Talán nem kéne azokat a fejlődő országokat annyira gátlástalanul kihasználni, mint amennyire a nyugati civilizáció kihasználja őket. És legfőképpen: talán fel kéne ismernünk, hogy egy szigeten élünk, egy rohadt nagy óceán kellős közepén és kurvára nincs csónakunk. Szóval nem teljesen mindegy, mi történik a szigeten.
Ha a Csillagok Háborúja volt George Lucas karrierjének legnagyobb kihívása, akkor A Birodalom visszavág jelentette a legnagyobb kockázatot. Megfelelni önmagának és a rajongók elvárásainak, s mindezt teljes egészében saját zsebből: a szakállas filmes könnyen megtehette volna azt,…..
"A siker egyenlő a célokkal. Minden más csak magyarázat.” Brian Tracy   1, Első és legfontosabb: legyen cél! Seneca szerint “Semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart.” Ha nem tudod mi a célod, hogyan fogod észrevenni azokat a lehetőségeket,…..
Folytatván toplistás sorozatunkat ezúttal ismét egy műfajt (vagy inkább stílust?) veszünk górcső alá: a film noirt. Az elnevezés („fekete film”) – ugyan zömében hollywoodi alkotásokra vonatkozik – francia kritikusoktól származik, Nino Frank alkalmazta először az amerikai…..
A Föld napja alkalmából bemutatom a pengegyűjtő dobozkámat, illetve ejtsünk pár szót a pengéről, mint hulladékról. Alapvetés: zsilettpengét nem dobunk a szemétbe, több okból sem. Egyrészt ugye értékes az anyaga: fincsi újrahasznosítható acél. Persze nyilván nem…..
Biztonsági borotva két pengével, duplán dupla éllel? Magadtól eszedbe jutott volna? Nem hát. De azért volt, akinek igen. Mint minden évben, idén is voltam a nürnbergi IWA Outdoor Classics-on, Európa legjelentősebb fegyver-, vadász- stb. kiállításán. A kések miatt, persze –…..
A Mannaszappan nevét ismertem már egy ideje. Gondoltam, egy a jónéhány más, önállóan vagy a Meskán áruló kézműves készítő közül. Aztán egyszercsak látom, hogy a Facebookon már négyszázezer lájkolónál tart – mi van? A tízmilliós, és az internetfelhasználók aránya…..
Álsakál 2014.01.10 10:17:46
Ugyan szorosan nem kapcsolódik a Manna szappanhoz, de mivel ez a cikked adta az inspirációt, itt szeretném kifejezni a hálámat. A sztori előzménye, hogy évek óta tolom biztonsági borotvával, de eddig következetesen borotvakrémet használtam, a borotvaszappantól tartottam kicsit. Tavaly nyáron aztán úgy döntöttem, lesz, ami lesz és rendeltem egy Mühle borotvaszappant. Mély levegő, próbálkozás... és óriási csalódás. Mert többedik nekifutásra is csak az Általad is említett vizes nyálkát tudtam kihozni belőle. Így archiváltam, visszatértem a krémhez és csak néha jutott eszembe szegény szappan, amitől mindig kicsit elszomorodtam. Egészen mostanáig! Mert elolvastam az írásodat és felkaptam a fejemet: nekem ez eddig nem jutott eszembe, hogy a szappannal dörzsöljem be az arcomat, mindig a pamaccsal próbáltam feljuttatni a cuccot. Új remény támadt a lelkemben, hátha ez a kulcs. És lőn! Két borotválkozáson vagyok túl azóta, az elsőnél még picit bizonytalan volt az eredmény, de a ma reggelinél már kompromisszummentes, kőkemény, krémes habot tudtam csinálni, ami minden szempontból partiban volt az összes korábbi, borotvakrémes próbálkozásommal. Most boldog vagyok, mint kisgyerekként karácsonykor és ezt mindenképpen szerettem volna megosztani Veled. Meg persze megköszönni, mert ha nincs ez a poszt, szegény szappan még mindig számkivetettként ücsörögne az ablakban.
Hogy kicsit feldobjuk a szokásos, urambocsá', unalmas listaformátumot a mindenféle toptenekkel meg besztofokkal, és a szintén rég bejáratott évértékelős szózuhatagot, csináltunk nektek egy teljesen szabálytalan, laza és esetleges szempontok szerint összehegesztett "leg"-cikket.…..
Geekblog A Wall Street farkasa 2013.12.27 11:27:09
Állok a Vista mozi előtt és nézem a hatalmas neontáblát. Éjfél után három perccel le is kapcsolják: az utcán néhány csendben didergő ember rugdossa idegesen nevetgélve a cigicsikkeket a tizenkét fokos melegben. Vérzik a szívem és próbálom valahogy összerakni az elmúlt három…..
Remélem, nem tör ki a filmben látotthoz hasonló utcai lázadás az ablakom alatt, ha a sértés leghalványabb szándéka nélkül kijelentem, hogy 2013-ban kevés korszerűtlenebb dolog létezik egy Metallica koncertnél. A pénzsóvár producerek által hipertrendire dizájnolt fiú-és…..
Sajnos a vezetékes víz mondhatni mindenhol a kemény, ami ellen elég nehéz védekezni. Látható nyomai leginkább a csaptelepeken és a vizes felületeken észlelhető, ha nem védekezünk ellene szinte napi rendszerességgel. Ha pedig gyakorta elfeledkezünk e felületek használat utáni…..
Geekblog VHS paradise: Predator 2013.09.20 06:00:00
Keményfiúk, kéziágyúk, izomhegyek, dzsungelkommandó, földönkívüli, gerinckitépés. A cicivillantáson innen a Predatorban minden, de úgy kurváraténylegminden megvolt, amiről a VHS-korszakban egy pelyhedző állú ifjonc álmodhatott – meg még az is, amiről nem. John McTiernan…..