Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar József

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az évszakok váltották egymást, egyre gyakrabban. Megtanultam gondoskodni az állatokról, reggel, délben, este. Közben a növényekről is megtudtam mindent, amit egy jó gazdának tudnia kell. Nagykorú lettem. Szerény de ünnepélyes vacsora várt rám. A gyertyák fényében apát és…..
Akkor és ott, boldog voltam. Anya mindig főzött és közben énekelt. Mindenféle vidám dalokat. Piafot is nagyon tudta utánozni. Én pedig csak könyököltem a konyhaasztalon és folyton arra gondoltam, nekem van a világon a legcsodálatosabb anyukám! Apa suszter volt. Cipőket…..
Az utolsó magyar - 2014. április 6. Nincs többé szíved, mi engem befogadna. Helyem elfoglalja a nagy költőnk fia, ő tölti be vágyad, se reményed. Érzem én és tudom, hogy álmom zátonyra futott, nem kívánod ölelésem s csókom, mely nőként tartott…..
Az utolsó magyar - 2014. február 25. Gyerek voltam, mikor apám ezt a kaput faragta. Hittünk Istenbe, hazába, szeretetbe. Vajon így lesz-e most is, ha átlépek alatta? Érzem-e még anyám gyengéd ölelését? Látom-e még apám férfias mosolyát? Maradok-e aki voltam, s…..
Az utolsó magyar - 2014. február 16. Csend, nyugalom, béke. Második napja nem esik. A farkasok sem acsarkodnak már. Jóllaktak. Bajtársaink, ki a túlélésünkért küzdöttek, nem harcolnak. Hófödte tetemük mozdulatlan. Egyedül maradtam. Ragyogó napsütésben Isten mosolyát…..
"Istenverte hideg egy éjszaka volt. Harmadik napja vesztegeltünk a hó fogságában, a végtelennek tűnő orosz sztyeppén. Élelem híján elhullott lovaink jéggé fagyott tetemeiből ettünk. Halottainkat levetkőztetve (kellettek a ruhák a hideg ellen) körberaktuk a táborunk mentén, a…..
Kezdetben volt a Jemol. A gazdasági válság előtt (a dicső múltról beszélek) aktívan szolgálta az emberiséget. Munkát, bőséget, dicsőséget adott az országnak. Nem is hálálták meg nekik. A valamikori pezsgő élet után üres, kongó épületté vált a csarnok. Sokáig csak az…..
2013. április 9. - Romantika "Nem Nyócker, Józsefváros! Itt van a Nemzeti, a Blaha, a Rákóczi tér…" Na meg a Tatáék. Igen, a cigányok. Kisebbségnek hívják őket, pedig vannak bőven, bár nekem ezzel nincsen semmi bajom. Ez csak olyan magyaros izé, előítélet lehet. Valamiért…..
(A mai portré alanyáról nem lehetett sejteni se semmit. Csak a szerző tudta, ki a kiválasztott. Ráadásul az írás során is ügyelt rá, hogy nehezen derüljön ki. Jó, játsszunk! Annyi biztos, hogy rajta van az alábbi képen! Tehát, kiről is lehet szó? - a szerk.) Rajzoljam vagy…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG A csomag 2013.03.15 15:00:00
Mit adtam ennek a színháznak?Mint valami elszámolás, vagy inkább kérkedés. Egyik szemszögből nézve sem serénykednek a gondolataim. Nemszeretem kategória. De ez a kérés. Szívesebben írnék arról, hogy mit kaptam, viszont erre még senki sem volt kíváncsi... Tételes…..
Nélkülem is készülhetnek jó előadások????? Hmmm. Ugye ezt nem gondoljátok komolyan?---- Bocs, de most megyek és beveszem a gyógyszerem... Oké, jobban vagyok. Ne aggódjatok, feldolgozom, megoldom! Átgondoltam a kérdést és kezdem felismerni a valóságot. Bár a gyógyszer hatása…..
 Merenyén hallottam először Gabrielláról, és hogy tizennégyszer. (Hmmm.) Nem voltam érintett, így nem is kíváncsiskodtam. Talán ráéreztem, hogy hiába is tettem volna, ugyanis mint valami titkos receptet, úgy őrizték! Nulla infó. Majd jött a kérés: Józsi, kellene egy pisztoly.…..
Sokat hallott szóként, már-már vágyként gondoltam a találkozásra. Úgy éreztem, ha nem adom meg az esélyt, csak veszíthetek. Veszíteni pedig nem szeretek. Tovább mérlegeltem. Mit adhatok, és mit kaphatok? Van-e itt helyem és hiányoznék, ha még is úgy döntenék, hogy nem?…..
Már egy hete csak a bugyira gondolok. Bugyi.... Feszt.... Feszt bugyi... Neeeem!!!! Bugyifeszt!!! Értem. Ott fogok fellépni. Vagy lelépni. Magam sem tudom. Még szűz vagyok. Sohasem léptem fel számomra ismeretlen deszkákon. Vajon mit szól ehhez Attila? Gondoskodás lenne részemről, ha…..
2012. március 29. - nem/más Hol vagyok, ki vagyok, mit keresek itt? Kik ezek? Mit akarnak tőlem? Mit??? Hogy menjek ki oda a függöny mögé és adjak elő valami Cziczódarabot? Na neeee! A boci-boci tarkát se tudnám elmekegni, pedig azzal már négyévesen is nagy sikert arattam... Mi ez a…..