Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SwIX

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nike Terra Kiger 2 annyira más termékvonalat képvisel, mint az eddig általam viselt cipők, hogy érdemes egy pár szóban bemutatni. Nagyon könnyű (241g), vékony talpú terepcipő, 4 mm-es droppal, a minimalista cipők közé tartozik. A másik terepcipőm, a Hoka Mafete sokkal…..
Miközben kialakulóban és kiteljesedőben van egyfajta beszélgetés, vita azzal kapcsolatban, hogy Tokaj mivel és hogyan hozakodjon elő a belföld és a nagyvilág számára, mintha túllendültünk volna a borvidék alapszintjének szondázásán, tárgyalásán. Nem célom az igazságosztás, már csak azért sem, mert…..
Az van, hogy mostanában semmi sem akar összejönni borfronton, így az ad hoc-módon összepakolt, laza nyári iszogatásra szánt sorok tömegével buknak el. Nem kicsit, nagyon. A saját felelősségemet nem vitatva – az örömforrást nyilván csak nagy nevek nagy borainak vertikálisaiban…..
SwIX 2014.08.18 13:17:21
@Hepci: Kemény vagy nem sajnos tényleg ez a tendencia. Mostanában én is rendre csak csalódok 2000Ft-os kategória boraiban.
Danubiana meg simán beállhatna a fenti sorba a zölveltelinijével,(legutóbb ezt ittam tőlük). Nyakas-t és Bussay doktort is kéretik megbecsülni.
Ismét elérkezett aktuális tokaji nagy száraz kóstolónk, ezúttal a 2012-es évből szemezgettünk. Furmintok és hárslevelűk, illetve házasítások vegyesen. Lehet mondani, hogy elsősorban a „szokottabb nevek” munkásságát követtük, de azért most is lesz egy-két…..
SwIX 2014.06.08 18:13:53
@Hepci: Ha részben külföldön is de valószínű jó arányban fogynak el. Nyilván nem árulnák ennyiért ha úgy tapasztalnák, hogy a nyakukon marad. Elég zavaró amúgy, hogy a már jó ideje drágának számító borokért még mindig el tudnak évente +1000 forintot kérni. '09-es Veres furmintot anno 5ezerért vettem, most már 7ezer felett táncol egy palack. Szomorú.
A Borrajongó Nemzeti Borfrusztra 2013.08.22 06:00:00
Augusztus 20-a alkalmából rendezték meg a Nemzeti Bormustrát, amely magyar fajtákból készült borok és magyar ízek végtelen sorát ígérte az erre éhes látogatónak. A kóstoló egyben utánozhatatlan helyszínt is kínált, hiszen a Váci utcában, egy exkluzívnak tetsző épület…..
SwIX 2014.02.04 13:02:11
@loading: Szerintem azért alakult ki a nagy kereslet az édes vörösek iránt mert, ezen emberek számára elérhető árú száraz vörösök ihatatlanok. Egy teljes mértékben laikus ember aki nem is fogyaszt rendszeresen bort, jobb szájízzel tud meginni egy 700-ftos édes Dankót mint egy 700-ftos száraz Telekit(ami szintén nagyon roszz). Az én családomban is van olyan ember aki 700-900ftos vörösre húzza a száját, hogy ez drága. Pedig az illető dolgozott szőlővel életében, tudja hogy mennyi munkával jár. Keresztapám is hőbölög hogy lári-fári miben jobb a több ezer forintos vörös az ő házi vörösénél?.(Amiben szinte nincs tannin, giga sok sav, és alkohol van benne és aceton szaga van.) Sajnos az emberek tudatlansága mellett az anyagi helyzetük is legalább annyira közrejátszik ebben és ezt nem is lehet olyan könnyen orvosolni mint az információ hiányt.
Magyarország legdrágább száraz fehérborának öt évjáratával, barátokkal és blogger kollégákkal ültünk egy asztalhoz. Nagyon kíváncsiak voltunk hogyan teljesít és érik Szepsy István emblematikus Szent Tamása. A kíváncsiságba azért némi félelem is vegyült, hiszen a…..
SwIX 2013.05.04 17:06:47
@pecz: "Az induló oxidáció miatt – ha minden palack ilyen – én nem nagyon tartogatnám."

"A lecsengésben már üresedő traktusok is felfedezhetők."

"Az érleléssel tompuló gyümölcsök és visszavonuló intenzitás mellett a rengeteg alkohol egyre evidensebb lesz."

"Másodsorban nem vagyok meggyőzve a borok hosszas érlelhetőségéről, nehezen tudom elképzelni a csodaszép pillangót, amely tíz év múlva majd kiröppen a palackokból."

Ezen nincs mit félreérteni.
Horror-Mirror V/H/S előzetes 2012.06.19 12:01:00
A poszter után nézzük meg a V/H/S előzetesét.  Adunk az antológiának egy esélyt vagy felejtős? ..
Terroir kékfrankos, hungaricum kadarka, újraéledő csóka, hazára lelt cabernet franc és mondjuk kifinomult pinot noir. A merlot meg menjen inkább csak haza. Mentségemre szóljon, hogy ez a kóstoló még előtte volt, akkor még nem tudhattam. Persze azt már akkor is lehetett sejteni, hogy…..
"Szüksége van Magyarországnak nemzetközi fajtákra? Ezt a bort kóstolva elfelejthetjük a kérdést" – ezekkel a szavakkal vezette fel Jamie Goode a Kreinbacher syrah-t a Pannon Bormustra Közönségnapjának mesterkurzusán. A következőkben pedig azt tette hozzá, hogy a…..
Félek a 2008-as vörösektől. Nálam 2008 az új 2004: egyszerre édes és savanyú bizonytalan szerkezettel. És hát a Vylyan is régen alkotott nagyot a kis és közepes kategóriában. De ahogy Puhl Sándor mondja: egyszer minden sorozatnak vége szakad, a focit gólra játsszák, a…..
SwIX 2012.04.09 19:59:00
@Never: Vylyan pincészetnek 125 hektár szőlője van a borvidéken, nem hiszem hogy nagyon rászorulnának a kis pincészetekre. Amúgy én is sokat hallottam hasonló jelenségekről.
A parafa a bor ellensége. A kéregdarab kiszámíthatatlan fertőzöttsége saját tapasztalatom alapján hullámokban támad, az ázott kartonpapír-szag kíséretében elúszó borokkal hosszú hónapok TCA-mentes időszakait szakítva meg. Az ember már rég elfeledkezett az utolsó dohos…..