Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajadonna

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk, Gamintojas olyan levelet írt nekünk, amin egy pár napig ülnünk kellett, hogy meg tudjuk emészteni. Egy cikket is mellékelt a felvetéshez: A rejtett heréjű kansertések ivari szaga. És akkor jöttek azok a mondatok, hogy: "Megfigyeléseink szerint az ivari szag pszichofizikai élményként…..
„Lesz pingvin, jégtengerben úszó És majomház, á la Caruso,” – írta a Borsszem Jankó című élclap 1911-ben a felújított pesti Állatkert megnyitása előtt. Hogy mi köze lehet a nagy tenornak a majmokhoz? 113 éve, hogy a művész váratlanul egy világbotrány közepén találta magát. Caruso letartóztatása New…..
Talán a legismertebb zsidó szimbólum a Dávid csillagnak nevezett hatágú csillag, mely az ókori Izrael második királyáról kapta a nevét. A szimbólum megtalálható számos zsidó rituális kelléken, így mezuza (ajtófélfára erősített pergamen tekercs)1 tokokon vagy tfilin (imaszíj)2 tartó táskákon, de…..
                        Miért ragaszkodnak a fiatalabb nők egy idősebb pasihoz, aki dobta őket? Levélírónk próbálkozik egy lánnyal, aki még mindig az exe után sóvárog. Gyanítja, hogy azok a férfiak is, akik előtte voltak, azért adták fel az ostromot, mert nem akarták tovább hallgatni a sirámait.   …..
Hajadonna 2019.10.16 08:47:09
@Torokhang: Biztos vagy benne, hogy az a nő tényleg nő volt ?
Kőkemény melóba vágtam a fejszém, mert nem csak finomítgatni kell, hanem baltával hasogatni egyelőre. Egy ideje dédelgetem a tervet, hogy elkezdem a láthatatlan korosztályt elérhetővé tenni a márkák számára. Nem azért telt el egy év, mert csak tököltem (végül is tökszezon van), egyszerűen alaposan…..
Hajadonna 2019.10.09 13:42:29
@Hujber Tünde: Az ifjú titán marketingesek csak azt felejtik el, hogy 25-30 év múlva már ők is 50-es korosztály lesznek, és ha ma az utcán találkoznak egy ovis csoporttal, jól nézzék meg őket, mert közülük fognak kikerülni azok, akik majd a mostani ifjú titánokat "szégyellik".
Ben van Meerendonk fotói csaknem három évtizedet ölelnek át Amszterdam mindennapjaiból. Ezekből válogattam ki a legfurcsábbakat, harmincegy képet. 1952. augusztus. Istentisztelet ágyban fekvő kórházi betegeknek..
1941. A Londoni Kristálypalota megmaradt részeit bontják az 1936-os pusztító tűzvész után  ..
                       Érdekes kérdést feszeget Levélírónk: miért várja el sok nő, hogy egyből egy működő kapcsolatba lépjen, az előzetes lépcsőfokok kihagyásával? Amikor szingli valaki, betáblázza magát programokkal, hogy ne legyen egyedül, és ezt gyakran még az sem oldja fel, ha jön valaki,…..
Hajadonna 2019.10.08 08:59:47
@EGY a Queen: Valószínűleg a hajó amúgy is be van kamerázva.
Csaknem megduplázódott a a gyermekvédelem látókörébe kerülő felnőttek és gyerekek száma a  II. kerületben, többek között az iskolai szociális munkások jelenlétének köszönhetően – tudtuk meg még tavasszal ezt az információt a Budai Polgárból. A II. kerületi Önkormányzat által kiadott lap cikke nyomán…..
Egy ideje már foglalkozunk itt a blogon iskolai dolgokkal, gondozó és a különélő szülők jogaival, kötelezettségeivel. Az utóbbi néhány hónapban viszont több alkalommal bukkanunk olyan történetre, amikor az egyik szülő a másik szülő tudta nélkül egyszerűen átíratja a gyereket egy másik iskolába,…..
Új nyomra bukkant a portugál rendőrség a világ egyik leghíresebb gyerekeltűnésének ügyében, melyben 12 kereséssel töltött év, 2 ország rendőrsége és számtalan magánnyomozó cég bevonása sem hozott eredményt. Eddig. A 3 éves Madeleine McCann 2007. május 3-én rejtélyes módon tűnt el - Fotó: BBC…..
Lekvár és JAM Mi a bűnbak? 2019.10.02 20:51:51
A Tóra (Mózes öt könyve) egyik legfurcsább törvénye az egy hét múlva esedékes zsidó ünnephez, a jom kipurhoz, az engesztelés napjához kapcsolódik. Ezen a napon ugyanis, sok más törvény ás szokás mellett, a jeruzsálemi Szentély főpapja két tökéletesen egyforma, hibátlan kecskét kellett kiválasszon.…..
                       Amikor a veszekedés már az alaphangulat része, érdemes elgondolkodni a továbblépésen. A szóban forgó pasit annyira nem hatja meg a barátnő kiakadása, hogy egy-egy heves vita után simán összehívja még a haverokat, és rittyent egy grillpartit.                              …..
  Léteznek olyan filozófiák, melyek kötelező jelleggel elvárják az embertől a jóságot, a nagyvonalúságot, az altruizmust. Ezt a merőben téves megközelítést igyekszik erősíteni Paulo Coelho címbéli mondása is.   Popper Péter egy rádiós beszélgetés során mesélte el azt a történetet, melynek…..
A 60-as, 70-es, sőt még talán a 80-as években is nagyon fontos szerepet töltöttek be a gyerekek életében a különböző újságok, amelyekkel az iskolában vagy az újságárusoknál találkozhattunk.Ezek egy részét kötelező jelleggel kellett olvasnunk, másokra szüleink fizettek nekünk elő mert úgy gondolták…..
Vannak zsidós nevek, mint a Kohn, a Grün, a Weisz és a Schwartz. Pedig akik ismerik az ókori illetve a középkori rabbinikus irodalmat feltűnhet, hogy a zsidóknak nemigazán volt családnevük. Hozzáteszem a nem-zsidóknak sem. Jó sokáig. A zsidó társadalomban mindenkit, döntőrészben patriarchális…..
Magyar abszurd: jövőre a tanulási problémával küzdő gyerekek a törvény értelmében nem küzdenek tanulási problémával, vagy egyszerűen fogyatékosnak minősítik őket. ..
Hajadonna 2017.11.20 11:38:39
@kunzoo: Ha nem megy neki a szövegértés, akkor jó szakember se nagyon lesz belőle.