Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wSzabolcs

50 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit értelmezzek azon, hogy "stílusváltás Esztergomban"? Völner szerint stílusváltást eredményez, ha egy új ember kerül a helyi Fidesz élére. Szerintem nem. Milyen stílus? Az 10 éve megdöglött. Folyamatosan ugyanabból a körből jönnek az emberek, Tétényi üde színfolt volt,…..
A tényekkel, így a valósággal nem mehetünk szembe, bármennyire is fanatikusak, esetlegesen megrögzött lokálpatrióták vagyunk; a maga nemében ez gyönyörű dolog, senkit nem akarok megbántani és nem is szándékozok vitába szállni senkivel. Viszont mivel ez egy szabatos hangnemű…..
Szétaprózódott kis mikrokozmosz, egy végletekig megosztott apró, de annál aranyosabb város, ahol az "együtt" szlogen tömegek vérkeringést hatja át, ahol minduntalan fellángol a szalmaláng-lelkesedés, de csakhamar lelohad, ha ténylegesen tenni kellene. És hol a szavak erejüket…..
Igen, bizony már egy ilyen apró történetnek is örülni kell, olyan ez, mint a jól megérdemelt betevő falat. Rögtön rá is ugrok, mielőtt még valaki elvenné előlem. Amúgy meg, hogy lelohasszak mindenkit, csak arról van szó, hogy Tétényi polgármester-asszony felindulásában (!?)…..
Itt valami baszott nagy ellentmondás feszül. Itt valami baszottul enervált társaságról van szó, akik mintha a tátongó esztergomi közéleti űrt akarnák megtölteni, de nem a szokott tartalommal, hanem valamiféle harmadikutas megoldással. Se nem jobb, se nem bal, csak a város - hangzana…..
Legyen emelkedettebb az eredeti verzió nélkül. Sitku Pál szakmailag, iskolaigazgatóként bizonyított, ennek legjobb fokmérője a Szent István Gimnázium eredményessége, de ne felejtsük el az előzményeket sem, hiszen mint az iskola nívójának továbbvivője szervesen nőtt ki a…..
Mi is történt valójában? Menekülő frakció, Tétényi retusálatlan jóhiszeműsége, és testikontakt szükségessége a fideszes urakkal; Kálmán menekül, Tétényi lohol utána, aki előtte azt is elmondta, hogy meglátása szerint felsőbb fideszes körökben páni félelem honol a…..
Tulajdonképpen saját magunk áldozatai lettünk, mi akartuk, hogy történjen változás a helyi politikában, hogy Meggyes és generációs galerije bukjon el, de nem ám akárhogyan, csendesen, egy időre háttérbe szorulva, hanem essen pofára gyorsan és a földön botorkálva sokáig…..
Anarchia meghatározása: a szervezett hatalom és irányítás - többnyire tudatosan előidézett - gyengülése v. megszűnése idején keletkező áttekinthetetlen, zavaros helyzet. 2010. július 27., a forradalom elkezdődik: "A tavaszi országgyűlési választások „forradalma”…..
Akkor egy impresszionista poszt arról, hogy mi történt csütörtökön ténylegesen, mert, amúgy nem sok minden. Csupán az indulatok harapóztak kicsit még jobban, mélyítve ismét a városi politikai közbeszéd árkait, amelyek már lassan olyan mélyek és annyira átláthatatlanul kuszán…..
A közmédia legújabb, a szürreálba kalauzoló sorozata az Egyszer volt, hol nem volt augusztus közepén érkezik a képernyőre. A comment:com blog egy hosszabb ismertetővel rukkolt elő a sorozat ünnepélyes bemutatásának tisztelegve. Az egyik szereplőt pedig egyenesen Meggyes Tamáshoz…..
Üdvözlet Esztergomból! No komment. Kép forrása: http://lehetvelem.blog.hu/2011/11/24/kepeslap_medgyes_tamasnak..
Szerintetek mitől sikeres egy nő, illetve kik a sikeres nők? Gödöllő ebben az évben megpróbált a kérdésekre választ adni, hiszen idén ünneplik Erzsébet királyné születésének 175. évfordulóját, és erre az alkalomra a város a tavalyi barokk év tematikus programjai után most…..
Két év kellett, egy pár szájtépős, szájbarágós testületi ülés, jó néhány elfelejthető vita és egy négyévente megrendezett esemény. Na, most nem az önkormányzati választásokra gondolok, hanem egy sokkal fontosabb eseményre, amely sokkal több embert érdekel Magyarországon,…..
Ez a cinikusság egyik legmélyebb gödre vagy egy zseniális, figyelemfelhívó és humoros várospatrióta gesztus? Mindenki döntse el saját magában, hogy mit gondol a Fidelitas helyi szervezetének legutóbbi cselekedete után; tudva levő az ifjúsági tagozat Kátyú-Olimpiát rendezett a…..
Tegnap a Kettős Mérce Ungvári Miklós legjobb 32-be jutásakor retrospektív gondolattal egy régebbi blog bejegyzést is mellékelt a kiváló hírhez, méghozzá az esztergomi 2011. novemberi „Nagy Fidesz Menekítés” mozzanatait megörökítő írásukat. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen…..
Orbán Viktor szerint a magyar félázsiai származék, ezáltal nálunk az összefogás erő és nem szándék kérdése. Ez a tény persze nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát sem, viszont ezeken kívül vannak más eszközök, akár a demokratikusság határain túlról…..
A legújabb Szonda Ipsos mérések szerint a lakosság 10%-a követi hellyel-közzel naprakészen a politika történéseit. Ez nem túl jó arány, főleg, ha helyi szinten is érzékeljük az érdektelenséget. Ennek ellenére a lehetőség megvan, hogy változtassunk a százalékokon. A hozzá…..
Mondta válaszul Teri A címzett ismeretlen című, 1935-ben készült zenés filmvígjátékban Tóninak, az osztrák fiatalembernek, aki éppen magyartudását tesztelgette egy társalgási könyv segítségével és fennhangon silabizálta Magyarország földrajzával foglalkozó részt:…..
Váratlan akcióval rukkolt elő az EsztergOHM szervezet ma délután négy órakor a 4-es számú kisposta épületénél. A régóta üresen álló helyiség ablakaira és falaira minden oldalról plakátok kerültek. Mi végre a csődület? Amint arról a szeretgom.hu is beszámolt a 4-es…..
A nyolcvanas évek szín kavalkádos, mindent felvállaló öltözködési trendjeibe vetette meg a lábát a zokni-szandál kombináció. Ma is dívik, és azt is megelőlegezhetjük, hogy soha sem fog kimenni a divatból, bármennyire is vágyhervasztó jelenség. Esztergomban is megmutatja magát…..
wSzabolcs 2012.07.09 16:05:21
@Villy:akkor olyan, mint a te zseniális kommented
wSzabolcs 2012.07.10 07:03:38
@Villy: Tudom, hogy nincs hírértéke, ez inkább vélemény kategória. A hírportált te szerkeszted, te vagy a profi. Én csak az árnyékodban mozgok, e szerint rosszul; majd próbálok javítani rajta.
Heer Ádám, a Fidelitas helyi tagozatának elnöke tartott június 4-én beszédet a Trianon emlékműnél Esztergomban. Régen volt, de mondanivalója rávilágít egy fideszes típusra, amely össze-vissza beszél. Másrészről pedig olyan ellentmondásba kerül saját magával, hogy arról…..
A megvonás helyett inkább faragjunk le a képviselőknek fizetett tiszteletdíjakból, így spórolni is tudunk, egyben pedig nem veszélyeztetjük azoknak az esztergomi képviselőknek a megélhetését sem, akik Steindl Balázs, az esztergomi Fidesz frakcióvezetője szerint csupán a…..
A politikus egy szakma, aki ebből él, az elvileg ért is hozzá. Nem létezik olyan, hogy megélhetési politikus. Miért dolgozik az ember? A haszonért, ebből kifolyólag pedig a pénzért. Az megint más kérdés, hogy a szerencsésebb emberfajta még szereti is, amit csinál. Ezáltal a…..
Sokáig nem tudtuk, mára azonban kiderült a terv. Eddig csak egymás között sugdolóztak az igazságot firtatva, választóiknak nem árulták el kapitális hibájukat. Idáig. Hiszen jó iniciatívának tűnt első hallásra, hogy széles talapzaton nyugvó konszenzussal kell leváltani…..