Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DoP

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szentgotthárdi Opel gyárban ünnepelte huszadik születésnapját az első magyar Opel Astra, ahová saját erőből, kormánya mögött két évtizede a cégnél dolgozó Opel munkatársakkal ment Budapestről. A gyárban a régi igazgató, két százéves Opel és egy vadonatúj Ampera várta.…..
Ki ne emlékezne a nyolcvanas évek jugoszláv filmiparának legendás termékére, a Magyarországon Forró szél [Vruć vetar] címmel számos alkalommal bemutatott tízrészes sorozatra? Borivoje Šurdilović, azaz „Šurda” karaktere hihetetlenül népszerű lett itthon; kockás kalapja…..
DoP 2011.02.18 11:25:34
@Maisie MacKenzie: igen, eszembe jutott ez is. Akkor viszont nem lenne vicces. Lehetne inkább a vicces verzió? :)
DoP 2011.02.18 11:36:33
@Maisie MacKenzie: whatever, nekem az a mondat tetszett, és talán segítettem mosolyogni a nem annyira kifinomult kollégáknak, akik csak úgy átsiklottak felette. Jobban belegondolva, lehet, hogy igazad van abban, hogy akinek segíteni kell ezt kiszúrni, annak nem is vicces. Mindegy, ami fekszik, nyugszik.
DoP 2011.02.18 11:59:44
@bikmakk: Kedves Szerző, nekem az egész is tetszett, de ezen az apróságon mosolyogtam egy jót. Meg most a kévén is. Ezt külön köszönjük, így jó.

Amúgy a "fexiknyuxik" az a hozzászólás(o/ai)mra vonatkozott eredetiben :)
Kedves kommuna, szerettem volna mást írni ide ma – hiszen ma van a blog harmadik születésnapja –, de bizonyos körülmények miatt egy elég rossz hír az idei születésnapi ajándék. A KMK mostantól határozatlan ideig szünetel. Lehet, hogy napokon belül újraéled, lehet, hogy…..
Tarifális mizériára hívta fel a figyelmet olvasónk. A Budapest-Székesfehérvár utat két irányban lehet megtenni. Apró különbség, de a jegyvétel szempontjából fontos. Az egyik 2 kilométerrel hosszabb, mint a másik. Ezzel nem is lenne gond, ha minden esetben egyértelműen jeleznék…..
A Totalfilm ismét összeállított egy vicces listát, a szerintük 15 legrosszabb fegyverről, ami csak megjelent egy filmben. Akik már nyálcsorgatva várták, hogy ezen apropóból alázhassanak minket, mert leközöljük, azoknak eljött a kánaán. Ezen a ponton hívom fel a figyelmet, hogy…..
Rénhírek folyamatosan szállítja a jó kis érdekességeket: A hamupipőkés posztról (http://leiterjakab.blog.hu/2008/12/11/klasszikusok_ujra_a_bibliat_is_felreforditottak) jutott eszembe a filológia egyik gyöngyszeme, a délszláv Trója-lovagregények magyar eredetének bizonyítása…..
DoP 2009.01.28 06:47:24
@Circus: ...akkor Te, Lancelot és jómagam kimászunk a nyúlból...
Péter egy klasszikust talált (update: vagy nem; a kommenteket is olvasd el!): Mindig zavart az Örömóda Jankovich Ferenc-féle fordításának egy sora: Egyesítsed szellemeddel, mit zord erkölcs szétszakít! Míg az eredeti Schiller-szöveg: Deine Zauber binden wieder, Was die Mode streng…..
Vasárnap kiderült, hogy melyik az erősebb: az internet vagy az autópálya-építők elszántsága. Ahogy nyilvánvalóvá vált, hogy ezúttal nem masszív torrentrazzia okozza a hazai internetforgalom nagyarányú visszaesését, - a HUP és a twitterezők mellett - a Webisztán is azonnal…..