Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gargantua9

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nincs is megejtőbb annál, mint ha az iszlám közösség a zsidó közösség paneljait használja arra, hogy támadja a magyar államot. "  (Körmendy Zsuzsanna, Magyar Nemzet) "Négy migráns erőszakoskodott a magyar néptáncos lánnyal" (Stumpf András, Mandiner) "Brutális gyilkosok a…..
Ez egy elég kemény írás lesz. De meg kell írni a szemforgató magyar migránsgyűlölők miatt, akik maguk is gazdasági bevándorlók Németországban, vagy "életerős magyar fiatalok", akik kalandvágyból mennek Nyugatra, esetleg magukkal mit kezdeni nem tudó hülyék, akik úgy…..
A Magyar Államvasutak egész hétfő estig eladtak vonatjegyeket Európába a menekülteknek. De persze érvényes okmányok nélkül már Hegyeshalomnál le kellett szállniuk, majd már föl sem szállhattak a vonatokra a Keletiben. (És utóbb már vonatok se indulnak.) De akkor mi lesz a már…..
gargantua9 2015.09.04 11:04:38
@turista a saját országában: Persze. Az osztrák kancellár meg a balatoni fogas hiánya miatt háborgott a hétfői vonatakció miatt. Igazi osztrák képmutatás.
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
gargantua9 2015.09.04 10:57:57
@Leptis Magnaq: véletlenül ott voltam a vonat elindulásánál.... senki nem mondott semmit, azért szálltak fel rá, mert a táblán Győr és Sopron szerepelt, a kocsik Gysev vagonok voltak. A tényleges soproni egymásik vágányról, előbbről indult - gyakorlatilag üresen. Azt érzékelem a helyszínen, hogy sokan jönnek álhírekkel, ha hivatalos tájékoztatás van, azt pedig nem hiszik el...
Elérte a csúcsát Orbán gyűlöletkormányának menekültügyi aknamunkája: befejeződött a határzár építése, ma már jól öltözött, menekültet eddig csak híradóban látott budai úrhölgyek is be vannak parázva a vérszomjas menekültektől és a Bayer-féle agyatlan…..
“Miattuk” rossz az életed. El akarják venni a munkádat, meg akarják erőszakolni a nődet. Sőt, valószínűleg legközelebb fegyverrel jönnek, hisz a hazádat, az országodat, a kontinensedet akarják elvenni. Persze, “tudjuk kik” küldik őket.. De ne félj! “Mi” itt vagyunk és…..
A Fidesz szerint a tartós gazdasági növekedés, a munkahelyteremtő programok, a munkahelyvédelmi akció, a növekvő minimálbér és az életpályamodellek, valamint a 100 millió forintos "Gyere haza, fiatal!" program is a külföldön élők hazahívását célozza. Egyetértek. És pont…..
Mandiner blog A civilekről I. 2014.09.17 07:01:00
„Minden erénynek vannak előjogai: például hogy egy elitéltnek máglyájához odavigye a maga kis rakás rőzséjét.” (Friedrich Nietzsche: Emberi, nagyon is emberi) Ifjabb Plinius, a némileg teszetosza értelmiségi helytartó Kr. u. 110 körül Bithüniából írja Traianus…..
„Puerilizmusnak akarjuk nevezni annak a közösségnek magatartását, mely gyermekiesebben viselkedik, mintsem azt ítélőképességének állása megengedhetné; annak a közösségnek a magatartását, mely ahelyett, hogy az ifjakat férfiakká nevelné, saját viselkedését az ifjakéhoz…..
gargantua9 2013.01.02 16:57:27
@dr. Bértollnok:
Tényleg nagyon hülye a rendszer - és nem csak a humán, hanem a reál oktatás területén is... de én azt hiszem, az igazi tragédia az, hogy minden politikai irányzat (függetlenül attól, mit mond) a középosztályt akarja kiirtani - azt a hagyományos középosztályt, ahol a szakmai tudás, az emberi tartás még létezett.... persze hogy útban van, mert képes gondolkodni és megalapozott következtetéseket levonni.... és legegyszerűbb eltüntetésére az, ha nincs utánpótlása... hogy ez a réteg adja egy ország vezetésének a középrétegét? Nem érdekes.... megleszünk nélkülük... a szakmájához nem értő mérnök, a tehetségtelen orvos, a műveletlen történészek és hasonlók világa jő lassan el. Nincs is jobb, mint egy arrogáns, a beosztottjaira nem hallgató, basáskodó és tehetségtelen vezetőnél - van belőlük már elegendő - és mindannyian ennek az elfuserált oktatási rendszernek a termékei... van olyan diáktüntető, aki ezt látja? Vagy elég nekik az aulaszak elvégzése is?
A történetnek még nincs vége, de néhány tapasztalatot már érdemes összegezni az Orbán-hatalmat láthatóan váratlanul érő diák- és hallgatói ellenállási mozgalom kapcsán.1. (És a legfontosabb.) A magyar kormány bizonyította alkalmatlanságát arra, hogy irányítsa ezt az…..
gargantua9 2012.12.20 08:51:21
@Bakacsin: szia troll.....
micsoda diákmozgalom az,amelyik egy alkalmatlan, túlduzzasztott oktatási rendszer fennmaradását követeli? Ez a forradalmi hevület? Az lett komoly követelés, hogy képezzünk több jogászt és közgazdászt, akik ma sem tudnak elhelyezkedni - egyszerűen azért, mert 1. nincs ennyi ilyen szakemberre szükség 2. mert ahhoz sem értenek, amit tanultak. Valakinek nincs ötlete, hogy tüntetés, a rendszer konzerválása helyett mit kéne tenni, Mert ezekből a követelésekből csak az jön ki, hogy tanulni jó, külföldre menni jó...
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
gargantua9 2012.07.25 22:09:28
Pár éve kopogtattam az akkor épp aktuális cigányvezetésnél néhány javaslattal. Bólogattak, aztán megkérdezték, mi ebből az ő személyes hasznuk. Kösz, ebből nem kérek. De azért pár szóban leírnám:
1. először a cigányságot attól a saját rétegétől kell megszabadítani, aki uzsorára adja nekik a pénzt, megfélemlíti őket (tévedés ne essék: cigány a cigányt), szándékosan tartja őket tudatlanságban, ismervén azt, hogy a tudatlan ember könnyebben manipulálható, hiszterizálható (nagyon jellemző volt erre Olaszliszka, ahol egyetlen hangadó tudta felhergelni az embereket)
2. Felejtsük el azt a szót, hogy szegregáció - a cigány cigánnyal jobban tanul, csak erre kéne egy külön tanterv, tanmenet, meg talán intézményesen lehetne a cigány nyelvet már az általánosban tanítani
3. Ki kellene találni cigány termékeket, ezekre értékesítési rendszert kialakítani (lehet, hogy a NAV agyonlövésével kezdeném, aki szívesen ellenőriz és birságol ott, ahol kicsi a kockázat, hogy a fejére ütnek)
4. csak ki kellene találni egy hiteles cigányvezetést, ami nem karrieristákból és leginkább megélhetési cigányokból áll
5. egy néptanítói rendszer megszervezése kellene, ami a cigány hagyományokat ismeri, tanítja a többi táry mellett - ma ott tartunk, hogy a nevelt (cigány) lányom írja a soron a leveleket, mert a többség funkcionális analfabéta!
És végül, csak néhány elszánt ember kellene, aki mindehhez még hozzátenne, segítene...
Mert a cigányság soha nem lesz olyan, mint egy sváb, egy magyar... de egy osztrák, egy amerikai sem.... mindig az marad, aki. És ez nem baj, csak meg kell érteni és a mai helyzetből ki kell lépni mert tíz év múlva itt polgárháború lesz..
A Duna budapesti szakaszán ugyan a nagy fürdőmúlt ellenére tilos pancsolni - bár persze vannak, akik megszegik ezt: Viszont uszálystrandolni szabad. Igaz, ez kicsit olyan, mint a Balaton partján sült hekket enni, meg lúdtollba golyóstollbetétet ragasztani, de azért jobb, mint a…..
Most kéne észnél lenni. Ez az ország tele van gyűlölettel. Gyűlölik a cigányokat, a hajléktalanokat. A zsidókat, a libsiket, a melegeket. Gyűlöli a főváros a vidéket, a vidék a fővárost. A biciklis az autóst, az autós a biciklist. Gyűlölik a bevándorlókat és a…..
gargantua9 2012.07.17 20:36:30
@Aureliano Buendía ezredes:
Utálok így levelezgetni, de ilyen korrekt, a falusi cigány életet mélyen ismerő emberrel rég találkoztam.... Eleget járok a cigánysorokon, tudom ott milyen az élet és látom azt az erőszakos bűnöző réteget, akik saját fajtájukat is mindenéből kiforgatják.... Eljössz? Néha nehezen cipelem az élelmiszercsomagot, elkelne a segítség... és ne csodálkozz, ha ott cigányoznak igazán: nekik a cigány az, aki cigánykodik: uzsorás, futtató, építési vállakozó, aki a szocpol címén mindenből kiforgatja őket.... és szerezz be egy puskát, hogy meg is tudd magad védeni.... vagy fogd be a szemed, a füled és ne vegyél észre semmit. Úgy látom, az utóbbi az megy...