Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kinai cuccok blog

307 bejegyzést írt és 1028 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevésbé látványos, de véleményem szerint elgondolkodtató és érdekes a hely, amiről szó lesz. Fontos és neves határjel volt egykor, vagyis az lenne még most is, csak már feledésbe merült. A helyszín Albertirsa és Ceglédbercel közös határa, ami az albertirsai régi - mostanra már elbontott - Három…..
Kinai cuccok blog 2021.06.07 11:24:07
Régóta nézegettem az elektromos bringákat, de borsos áruk miatt eddig mindig letettem arról, hogy vásároljak egyet. Időközben úgy adódott, hogy kellett vásárolni egy másik bringát is, így ismét körülnéztem milyen áron kaphatóak. Az olcsó, nagy áruházakban kapható kínai kerékpárt eleve kizártam…..
Kinai cuccok blog 2017.07.08 23:17:52
@Örni76: Szerintem a kerék forgási sebességéből számolja ki. Szóval egy 36 colos kerékkel lehet tudná a 40km/órát is :)
A youtube-on láttam, hogy egy bosh kerékpárnál meg tudták bütykölni a pedálon lévő érzékelő (mágnes) áthelyezésével azt hogy ne kelljen folyamatosan tekerni, de az enyémen nem találtam hasonlót. Ha valaki talál hasonló tuningot, kérem ossza meg velünk :)
Kinai cuccok blog 2019.05.06 19:50:14
@SaturnV: Nagyon szépen köszönjük! :) Még nálunk is szépen megy! Ritkábban használjuk, így a fenti hibák nem jelentkeztek.
Kinai cuccok blog 2021.02.21 20:04:53
@SaturnV: Köszi, nagyon hasznos tapasztalatok! Lehet akkor már nem éri meg a javíttatása. Azért egy kerékpárnak többet kellen tudnia, mint 8000km. Az elektromos rollerjük az nagyon béna. Valszeg még ott is keresik az útjukat.
Az enyémben még 1000 sincs, máshogy alakult az élet.
Időnként megnyílik az állami támogatás elektromos kerékpár vásárlásra, nem tudom, az megéri-e.
Rengeteg dolgot rendelek külföldről. Régebben az Ebayt részesítette előnyben, de mostanában inkább a különböző webáruházakat használtam. Bár az Ebay a legolcsóbb, az a legnagyobb probléma vele, hogy hiába rendelünk megbízható eladótól, magáról a termékről nincsenek pontos információ és…..
Kinai cuccok blog 2021.02.15 19:57:42
@garaboncos:
Ha Paypallal fizettél, akkor a visszaküldés árából 9300 Forintot visszafizetnek. Érdemes megnézni, mennyibe kerül a visszaküldés, mert lehet, jobban megéri visszaküldeni. Illetve néha akkor is visszafizetik a pénzt, ha megemlíted, hogy visszaküldöd. Másrészt érdemes lenne a Paypalon is megreklamálni, hátha a javadra dönt. SDzerintem mindkét esetben jó eséllyel visszakaptad volna a pénzt.

Sajnos webáruházaknál előfordul, hogy törlik a negatív véleményt. Ennek ellenére van olyan is, hogy fent marad, nem tudom, hogy mi alapján döntik el.
Kinai cuccok blog 2021.02.16 13:36:47
@garaboncos: Igen, ez is egy jó irány. Az AliExpess sem azért jó, mert ott az eladók mindig rendesek, hanem mert az AliExpress rendszere kikényszeríti ezt. Ez a Webshopok esetében a Paypal, vagy a nyilvánosság.
Paypal postaköltség visszakérése:
kinaicuccok.blog.hu/2017/10/06/hogyan_kerjuk_vissza_a_paypalon_a_postazasi_koltseget_reklamacio_eseten
A Tronsmart évről évre számos újdonsággal lep meg minket, melyek rendre kiváló hangzást nyújtanak. A korábbi termékeivel is meg voltunk elégedve, így kíváncsian várjuk, mit tudnak még mutatni nekünk. Idén is erősen kezdi az évet, három nagyszerű készülék is akciósan kapható az…..
Folytassuk egy kicsit a lapos Föld elképzelésével kapcsolatos gondolkodást! Merthogy már magyar Lapos Föld Társaság is létesült, méghozzá Székely Sándor feltaláló által alapítva, ami hát ebben a formában valahogy oximoronnak tűnik a számomra. Egy előző írás már szólt a témáról – ha azt még nem…..
TINTA blog Gemkapocs 2020.10.26 10:00:00
Az alábbi írás eredeti megjelenési helye: Magyar Nyelvőr 91. évf. 1967., 72–73. oldal. Minden hivatásszerűen írással foglalkozó ember, hivatali vagy irodai dolgozó jól ismeri ezt az apró jószágot. Az ÉrtSz. szerint „Rugalmas drótból készült, elnyújtott O-alakú kapocs, amelynek kettős hajlata két v.…..
Új elektromos kerékpár és roller modellek jelentek meg európai raktárakban! Előrendeléssel akciósan vásárolhatóak!   Himo Z20 Electric Fold Ebike 36V10AH Hidden Lithium Battery 250w Motor 25km/h Urban Electric Bicycle Student Commuting Bicycle - Light Grey     Előrendelés Német…..
Építs magad okosórát! Kicsit erős ez a cím, de bármilyen meglepő, ez van az órára írva. Azért túlzásokba ne essünk, nem nekünk kell hozzá írni a programot! Nézzük meg, miért hívják így és hogy mit tud ez az okosóra!..
Ha kínai cuccokat akarunk rendelni, akkor sokaknak az AliExpress jut eszébe először. Az oldal az Alibaba Csoport tulajdonában van, ami a világ legnagyobb és legértékesebb kereskedője. Az oldal már Magyarországon is évek óta szárnyal, egyre több honfitársunkat éri el a kínai vásárlási láz. Azonban…..
Kinai cuccok blog 2018.02.19 14:54:53
@BéLóg: Köszönjük! :)

A GearBesten, ha nem vezet eredményre az ügyfélszolgálattal való levelezés, akkor Paypal vitát kell nyitni. (ha nem Paypal-al lett fizetve, akkor pedig a kártyatársaságnál ChargeBack-et)
Előfordul, hogy külön postázzák, mert az egyiket csak később tudják beszerezni.
De ennyire azért nem kéne elhúzniuk. Szerintem most már csak a pénzt kérd vissza. Max. újra megrendeled, vagy ott, vagy máshol.
Kinai cuccok blog 2018.07.28 11:16:32
@Sháv: Sajnos nem tudom, én nem csináltam még. Kérdezz rá a csoportban is, hátha valaki csinált már ilyet:
www.facebook.com/groups/kinaicuccok/
Kinai cuccok blog 2019.11.04 16:21:30
@tibizene: Neked kell mindent intézni utólag. Nem nehéz, pár sort kell kitölteni és emailben elküdeni a postának. 3500 Forint az ügyintézési díj.
Ismét pár érdekes terméket szeretnék bemutatni. A jó szavazatokat kapó termékeket később tesztelem is!..
A TV Boxok ránézésre nagyon hasonlónak tűnhetnek, ha csak a termék- és adatlapjukat olvassuk el. A valóságban azonban mindig van egy-egy olyan extra funkció vagy éppen a megbízhatóság, amivel egy doboz kiemelkedik a tömegből. A mai tesztalanyunk az olcsóbb okosítók közé tartozó Alfawise S95, ami 30…..
Szegasztok! Újra visszatértem és nem is akármivel, mint egy játék kritikával. Szerintem az eredeti S.W.I.N.E. játékot nem kell bemutatni, mert minden magyar játékos ismeri, ha másról nem, akkor hallásról. A 2001-ben megjelent játék a mai napig szép grafikával, poénos beszólásaival és remek…..
A közel három éve jelent meg a nagysikerű M365, mely itthon a legnépszerűbb elektromos roller lett. Lényegében ma is változatlan formában gyártják. Utódja a sok hasonlóság mellett számos újdonságot is tartogat számunkra...
  Az előző írásomban a CX-20-as quadcoptert mutattam be, most a vele szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani. Bemutatom milyen átalakításokat érdemes elvégezni, milyen extrákat érdemes rátenni és mindezek hogy befolyásolják a repülést.        ..
Kinai cuccok blog 2019.02.26 15:55:33
@Marciart: Már vagy két éve nincs meg, de akkor is már sokat állt. Működni működött, 40 ezerért adtam el. Az egyetlen gond az akkumulátorokkal volt, pár repülés után felpuffadtak (Turnigy-k) és legjobb esetben is 10 percet bírt a levegőben, amiből a leszállásra is kellett tartogatni.
Akik szeretnek otthon barkácsolni, biztos sokszor fogták a fejüket, hogy ilyen csavarhúzóm nincs. Pláne, ha valami újabb laptopot, netán Apple terméket szeretnénk magunk szerelni, hiszen a gyártók szándékosan olyan csavart gyártanak, hogy az otthoni szerelést megbonyolítsák.De a Xiaomi Wowstick 1F+…..
Manapság már szinte minden kisebb eszközt lehet USB-ről tölteni és egyre több energiát is fogyasztanak, így gyakran nem elég egy két USB port. A Xiaomi 60 wattos töltője szép és ügyes kiegészítője lehet a mindennapokban...
Biztos sokakkal előfordult már az, hogy vásárolt egy mini hifi tornyot, de nem csak a reklámokkal teletűzdelt rádió adását szerette volna hallgatni, hanem a mobilról is lejátszaná a kedvenc zenéit. A hifi viszont nem rendelkezik vezeték nélküli modullal, csak aux bemenettel, így nem lehet…..
Az utóbbi időkben ha elektromos rollert kellett ajánlani, mindig a Xiaomi M365-öt javasoltam. Remek teljesítménye, jó minősége és elfogadható ára miatt ez volt a legjobb választás. Időközben megjelent a Ninebot No. 9 (ES1), mely sok szempontból jobb volt a Xiaomi rollerénél, de sebességben sajnos…..
Kinai cuccok blog 2019.01.28 23:13:07
@Weser: Szerintem igen, egyforma. Nem mértem meg, de egymás mellett nem volt eltérés.
Kinai cuccok blog 2019.01.29 18:59:24
@Weser: Igaz, ez eszembe sem jutott. Én a hátsó kis részt már fel sem raktam, mert sokat cseréltem a kereket. Valszeg az ES1 -esről rávágható az ES2-re.
Korábban összehasonlítottam a Xiaomi M365, Ninebot ES1 és ES2 rollert. Most az ES2-vel szerzett gyakorlati tapasztalatokat szeretném megosztani veletek.A cikk folyamatosan bővülni fog a saját tapasztalataimmal, illetve a Facebook csoportunkban és más csatornákon, Youtube videókban, fórumokon…..
Kinai cuccok blog 2019.01.29 18:57:37
@Weser: Szia!
1. Az első teleszkópba én csúzligumit csavartam. Majd készül egy tuning cikk is. Addig is itt megtalálod az infót:

www.facebook.com/groups/kinai.elektromos.rollerek/permalink/1255983314539959/

Itt kérdezni is tudsz, ott is válaszolok.

2. Nem rögzítettem, mivel nem sűrűn nyitom/csukom és amúgy is van egy egy méteres üzemanyag csövem. Bármilyen rugalmas ragasztó megteszi. Valaki nem is gumibakot tesz bele, hanem egy gumi lapot a kettő találkozásához.
A mindenki által jól ismert Yongjun Guanlong...
Mérete és tömege alapján a hobbiszintű quadrokopterek között az alsó középkategóriába sorolnám. Azonban itt semmi sallang, csak egy stabil, jól összerakott szerkezetet kapunk. Az elektronikát és a szoftvert tekintve is inkább az egyszerűségre törekedtek.    ..
Az alábbi tesztben egy gyermek karóráról olvashattok. A teszt olyannyira autentikus, hogy valóban egy gyerkőc viselte (köszi Zazi!), így lentebb az elmúlt hét tapasztalatait olvashatjátok. Az óra egyben mobiltelefon is, hasznos funkciókkal felvértezve.      ..
Nem mindenki tudja, hogyha rendelünk valamit az Ebayen, nincs nyomkövető száma (tracking number) és elveszik a küldemény, akkor az eladónak kötelessége visszafizetni az árát (ár+postaköltség), függetlenül attól hogy hol veszhetett el. Erre a várható érkezés utolsó napjától számítva 30 napunk…..
Kinai cuccok blog 2018.03.31 13:40:50
@Kocsis Sándor: Szia!
Ragaszkodj a teljes összeg visszafizetéséhez. Csak alkudozik.
Ha ekkor sem akarja visszafizetni, akkor mond hogy visszaküldöd és akkor is kéred a teljes árat.
A visszaküldés nem olcsó, de a paypal visszafizetti 9300 forintig!
kinaicuccok.blog.hu/2017/10/06/hogyan_kerjuk_vissza_a_paypalon_a_postazasi_koltseget_reklamacio_eseten
Kinai cuccok blog 2018.03.31 14:46:28
@Kocsis Sándor: Az adott tranzakciónál lehet kérni ezt, nem kell külön aktiválni.
A telefon hangszórója nem mindig elegendő, de nem is akarunk magunkkal cipelni túl nagy hangszórót. Ezt felsimerve a Xiaomi piacra dobta a mini hangszóróját.      ..
Két fontos technikai újítást biztosan akartam a lakásomba. Az egyik az okos otthon kiépítése, a másik pedig egy robotporszívó beszerzése volt. Most megosztom veletek a robotporszívó tesztjét, hátha más is szeretne egyet otthonra. A több szabadalmaztatott technológiával rendelkező cég neve nem…..