Regisztráció Blogot indítok
Adatok
70vr70

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pelsológia Mólóvégi mécsesek 2014.12.24 19:02:18
Valkó Öcsi barátom mindig is büszke volt arra az öt napra, amennyivel előbb látta meg nálam a napvilágot. Születésnapjaink környékén, de leginkább a nevezetes napokon gyakran felemlegette sovány egy hetes előnyét, mely felemlegetésekből inkább most nem idéznék, különösen,…..
  Egy pillanatra nem figyelek oda aztán a hirtelen beköszöntött a nyár is, na szép. Persze indiai szempontból nézve ez egy hangyányit mást jelent, mint otthon, itt nem a lengén öltözött leányok szívet melengető látványa, meg az egymást érő fesztiválok adják meg az alaphangulatot – a Balcsis…..
Több mint huszonöt éve történt egy vidéki katonai kórházban, hogy beszállítottak egy határőr ezredest. Ez az ezredes díszpéldánya volt a kommunista rendszernek, amolyan munkás szülők paraszt gyermeke. Nagydarab volt, nagyhangú, trágár, bratyizó, parancsoláshoz szokott,…..
70vr70 2014.04.19 19:51:57
@kewcheg: "büntetőjoggal foglalkozom, így hidd el hogy első kézből látom a saját két szememmel a következményeit a 75 százalékos ateizmusnak"

Egészen pontosan mit szeretnél mondani ezzel? Talán ismersz adatokat arról, hogy a bűnözők milyen arányban vallásosak? Az az adat is rendelkezésedre áll, hogy a lakosság hány százaléka vallásos, és ezt a két értéket összevetve azt látod, hogy a vallásosok között kisebb a bűnözés előfordulása?
Esetleg olyan ismereteid vannak-e, hogy a köztudottan erősen vallásosnak számító USA, vagy a mediterrán országokban jóval alacsonyabb lenne a bűnözés aránya, mint itt nálunk a sötét szívű ateisták országában?

Szerintem éljünk újra a középkorban, akkor bezzeg mindenki mélyen hitt. Csodás, szelíd volt akkoriban a világ a sok melegszívű, erkölcsös embernek köszönhetően.
  Utazás, meló és edzés. Nagyjából ezekből áll az utóbbi pár hónapom, és áprilisig nem igazán fog változni a szitu. Míg ezeket a sorokat Chennai-ban írom, volt lehetőségem ellátogatni Dubai-ba 4 napra még március elején, aztán hétvégi kiruccanásként átnéztem Pune-ba Gergőhöz, hogy konstatáljam…..
Pelsológia Előrehozott tavasz 2014.02.19 15:52:59
  Február 17. – a mélység Nem akart reggel lenni. A pirkadat megrekedt, egynemű szürkeség ült a Balatonra, és egész délelőtt halkan dudorásztak az ereszcsatornák. Íróasztalom mellől sokáig nézegettem a terebélyesre hízott tavat, és vártam, hogy elálljon az eső.…..
Pelsológia Két esztendő 2014.01.19 20:19:56
Bizony. Éppen két évvel ezelőtt indítottam útjára a Pelsológiát. Ezalatt hajóztunk sima tükrű és hullámos vízen egyaránt, fogtunk ilyen-olyan halakat: szépeket, nagyokat, kicsiket, szép kicsiket, de csúnyát egyet se. Nagy ritkán elkalandoztunk a Balaton partjáról, ám mindig a…..
Rákay Philip a nemzeti együttműködés sikerembere, és erre nem csak az utal, hogy selyem nyaksállal hordja a polgári értelemben vett pinaszakállt, hanem, hogy fogalmunk sincs, hogy mégis miért olyan sikeres. A nézőknek tizenöt éve lendületes mozdulattal beintő Viva-VJ egyszer csak…..
70vr70 2014.01.10 06:58:13
@­regress: Sorolj már fel légy szíves fikázandó baloldali műsorokat, ha megkérhetlek! Természetesen, mivel a kritizált műsor a közszolgálati, szigorúan objektív televízióban megy, az általad említett baloldali műsort is az mtv-ről választhatod ki.
Pelsológia Karácsonyi ajándék 2013.12.24 17:26:22
Karácsony reggelén a kikötő félig befagyva fogadott. És csend, és mozdulatlanság – mindenütt. A máskor oly eleven, már-már szemtelen vadkacsák velem szemben gubbasztanak a túloldali móló kövein ücsörögve. Innét nézve mintha panoptikumot látnék, kitömött vadkacsákat.…..
70vr70 2013.12.24 22:17:35
Pelsológia Süllők idején 2013.10.16 22:21:45
  Az őszi Balaton ugyanolyan szép, mint az ébredező tavaszi, vagy a hangoskodó nyári; ám e szépség mellett ott az ünnepélyesség, melyet soha máskor nem érzek. Mikor beszállok a csónakomba, valójában templomba kerülök, átlépve a materialista és a hittel teli világ…..
  Szeptember 15-én, vasárnap délután egy bőrönddel meg egy hátizsákkal a kezemben indultam útnak Chennai-ba, egészen pontosan vitettem ki a fehér hátsómat a mumbai-i domestic azaz belföldi reptérre. Itt végre nem kellett órákkal korábban érkezni, belföldi út lévén kivételesen tojtak az útlevélre, a…..
Ez a kirándulás már az elmúlt esztendőről húzódott, de Csabi szeptember végén rám parancsolt: se tovább! Azaz, ha törik, ha szakad, el kell látogatnom hozzá Márnafalvára, mintegy viszonzásképpen az ő balatoni kiruccanásaiért. Azt azonban nem gondoltam, hogy törni is fog, és…..
70vr70 2013.10.12 15:18:19
Pelsológia Híd a Drinán 2013.09.24 17:26:58
Halásszy megelégedéssel tette le a könyvet. Talán, ha nem tervezik ezt a kirándulást, soha el sem olvasta volna Ivo Andric regényét, amiért – nem mellékesen – Nobel-díjat kapott. Ámbár az utóbbi időben már kétkedve fogadja az irodalmi Nobel-díjas műveket, de ebben a kötetben…..
  Az alábbiakban összeszedtem az elmúlt napok küzdelmeit a helyi informatika/technikai világ útvesztőiben:   Apróbb örömök az irodában: Igazából egy szavam sem lehet, legelső nap megkaptam a lap-topomat az indiai SIM kártyámmal egyetemben, hétfőre pedig már a saját helyemről tudtam belogolni.…..
A múlt héten egy nagyon szép, de fárasztó túrán vettem részt egy kedves barátom meghívására: kizárólag vízi úton közlekedve a Volga-deltában töltöttünk néhány igazán felejthetetlen órát. Mivel nem volt sok időnk a horgászatra, kísérőm ezért nem engedélyezett…..
Pelsológia Tili-toli peca 2013.05.07 22:15:20
Emígy egy öreg szigeti pecás minősítette a rakós botos próbálkozásomat még anno, nyilván azért, mert számára érthetetlen módszert látott. Ma újból bepróbáltam a korábbi évek tapasztalata alapján ilyenkor már működő, számomra oly kedves horgászatot, azaz (magyar)…..
Pelsológia Halat a Balatonba! - 2. 2012.04.15 09:24:00
Az előző részben nyitva maradt a kérdés: miért haszontalan dolog azonnal kifogható, 1,5-2,5 kg-os pontyokat telepíteni a Balatonba? Előre szeretném jelezni, az okfejtésben rejlő hibalehetőség jelentős, éppen ezért az alábbi számokat ne tényként kezeljük, sokkal inkább egyfajta…..
70vr70 2012.04.19 20:54:51
@Willyfog67: :D. Gondolom azokon a szakaszokon van(volt) a retúr invázió, ahol a hal bekerült a vízbe. Azok a kölyökhalak biztos nem a Te kagylós töréseidet lakják, jobb nekik a strand/móló környéke.
Azokon a régi mólós horgászatokon elképesztő mennyiségű gyönyörű keszeget lehetett fogni, és remek hangulata volt annak a pár napnak mindig. Apám ült a két fenekezőjével, az egyiken gilisztával horgászott a kisvízbe, a másik be volt dobva mögötte a móló öblébe a hinaras mögé kukoricával. Én suhogtattam a spiccbotot, öcsém meg egész nap a balint hajkurászta.
Pelsológia A húsvéti vándor 2012.04.09 16:35:22
Kopogtatásomra Adri, a szomszédasszony csak résnyire nyitotta ki az ajtót. Jobb kezemben tartott kölnisüveggel szinte szemmagasságban találkozhatott, ám bizalmatlansága a legkevésbé sem múlt el. - Látni akarom a bal kezedet is! Ártatlan képpel tettem a jobb mellé üres bal…..
Rendhagyó, vadászós poszt következik. Hal nem lesz benne, horgászat sem, és a Balaton is legfeljebb a közelségével kapcsolódik a tegnap este történéseihez.  Immár húsz éve van fegyvertartási engedélyem. Az utóbbi öt-hat évben már alig volt időm és energiám a…..
70vr70 2012.03.24 18:44:52