Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grainos1

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A hírhedt (Gyurcsánymentes) Gyurcsány-film kapcsán az elmúlt napokban felpörgött a propagandagépezet: előbb a gyártó-forgalmazó Kálomista Gábor vádolta be nemzetközi összeesküvéssel a filmjét figyelmen kívül hagyó mozihálózatokat a tőle megszokott suttyó stílusban, majd a természetesen "semmit nem…..
A szabadságharc és a cenzúra eltörlésének nemzeti ünnepén az elnyomó hatalom papol a szabadságról – és cenzúráz...
grainos1 2019.03.16 16:27:36
@Thomas Grande: ott emlékeim szerint lövetett a hatalom a tüntetőkre, koncepciós eljárásokban komoly börtönéveket osztottak ki stb. Nem stimmel a párhuzam.
grainos1 2019.03.16 16:30:16
@taga20: A stílus maga az ember. ;-)
grainos1 2019.03.16 16:32:27
@taga20: van az az ostobaság és rosszindulat, ami állásfoglalásra késztet. ;-) b1 nem először húzza ki a gyufát!
Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem beszélek részletesen a bizonytalansági tényezőkről sem. Helyette elmondom, hogy - mindezek tudatában - én…..
grainos1 2018.04.05 15:27:36
@NFL55T: Pár szó a valós választási esélyekről:

Abban nagyjából konszenzus van, hogy alacsony részvétel esetén a Fidesz-Kdnp akár kétharmados többséggel is újraalakíthatja kormányát.

65-70%-os részvétel mellett egy stabil abszolút többség tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, szintén Fidesz kormány alakul.

A baloldal nagy reményeket fűz a mozgósításhoz, mondván, hogy 70%-os részvétel felett megbuktatható a jelenlegi kormány.

Itt két dolgot kell tudni:

1. Az eddigiek fényében arra gyakorlatilag nincsen esély, hogy az esetlegesen többségbe kerülő, ám rendkívül heterogén, szélbaltól a széljobbig tartó spektrumot lefedő ellenzék kormányt tudjon alakítani, kormányzóképes alternatívát tudjon felmutatni, így az ellenzék számára legjobb forgatókönyv az ország számára katasztrófát jelentene: a hatalmon marakodó kispártokat, káoszt, sodródást, s idővel új választások kiírását.

2. A másik forgatókönyvről pedig baloldalon nem illik beszélni, ugyanis az úgy néz ki, hogy minél magasabb a részvétel, annál valószínűbb, hogy a kisebb táborral,s ezáltal kisebb tartalékokkal rendelkező pártok az ellenzéki oldalon nem tudnak bejutni a Parlamentbe, nem érik el az 5%-os küszöböt. (LMP, DK idesorolható, a többi kispárt valószínűleg alacsony részvételnél is esélytelen a bejutásra) Tehát magas részvétel esetén ezek a pártok jó eséllyel visznek mandátumokat az ellenzéki oldalró,s nem hoznakl, méghozzá nem is keveset, hiszen jó eséllyel 3-4%-os támogatottság mellett esnének ki, illetve nem jutnának be, ami ismét a kormánypártok malmára hajtaná a vizet,s a stabil többségüket jelenthetné. (Elméletileg még az MSZP-P kiesése is elképzelhető, hiszen nekik pártszövetségként a 10%-os küszöböt kell elérniük, ám úgy gondolom, hogy a pártállami időkből örökölt beágyazottságuk bent fogja tartani őket a törvényhozásban 15% körüli támogatottsággal.)

Összefoglalva, három különböző részvételi arány mellett négy lehetséges kimenetelt valószínűsíthetünk, melyek közül három a jelenlegi kormány stabil (egy esetben alkotmányozó) többségét jelentené, míg egy kormányzásképtelenséget és több hónapos bizonytalanságot, mely rossz a magyar gazdaságnak, rossz az ország megítélésének,s rossz a magyar embereknek.

Hogy ez utóbbi kiknek az érdeke lehet,s miért, azon lehet és érdemes is gondolkozni. (Például az is ok lehet, hogy júniusban lesz utoljára igazi esélye a nemzetközi (európai) baloldalnak arra, hogy átverje a migránskvóták kérdését az európai törvényhozáson, ám a jelenlegi magyar kormány ezt biztosan megvétózná. Több olyan ország is választ a közeli jövőben, ahol jobboldali, migráns-ellenes fordulat várható, így június után már nem valószínű, hogy a balliberálisok érvényesíteni tudják majd európai törvénykezési szinten az akaratukat. Tehát ezeknek az erőknek érdeke lehet, hogy ne Orbán Viktor képviselje hazánkat a miniszterelnökök júniusi csúcsértekezletén.) Tehát érdemes elgondolkozni,s nem csak pillanatnyi, de hosszútávú érdekeink, gyermekeink, unokáink jövője szemelőtt tartásával, felelősen választani...
grainos1 2018.04.05 15:30:52
@Pedró27: Én sem értem, hogy miért gondolja az ellenzék, hogy egy előrehozott választást megnyernének. Ha előrehozott választás lenne, az nyilvánvaló kudarc a jelenlegi ellenzék számára, a Fideszben pedig nemhogy nem indul meg az erjedés pár hónap alatt, de összezár a tábor, s nagyobb lesz a szavazókedv, mint valaha. A bizonytalanok meg, akik a kormányváltásra szavaztak- nevükhöz méltóan - elbizonytalanodnak. Sima Fidesz győzelem, sima 2/3 lenne egy ilyen forgatókönyv esetén az eredmény. (És az összetákolt ellenzéki együttműködés teljes, végérvényes széthullása.)
Petőfi Sándor Nemzeti dalának jól ismert sorát szégyenteljesen hibásan, értelmetlenné torzítva szerepeltették. Most, hogy már a Klubrádió február 28-ai Megbeszéljük… műsorába is betört a miniszterelnök mögötti felirat botránya, magam is késztetést érzek arra, hogy összefoglaljam az internet…..
grainos1 2017.03.01 23:58:10
@Kabai Domokos Lajos: Az sem titok, bár szerintem van különbség egy a véleményformálás igényével író újságíró-bloggertől és egy arra reagáló közembertől elvárható szakmai felkészültség, -körültekintés és -alázat között.

Jómagam nyilván nem biggyeszthetem minden reagálásom mögé oda a szakmai önéletrajzomat is, blogot pedig nem írok. Ám jelen esetbena kérdés inkább az, s részemről is arra vonatkozott a megjegyzés, hogy valaki ennyi büszke ranggal, s címmel, hogyan futhat ennyire lyukra egy ilyen nyilvánvaló ügyben. A tippem pedig az lenne, hogy nem csak a typok ellenőrzésekor, de politikai értelemben is fennáll önnél a farkasvakság. ;-)
grainos1 2017.03.02 00:06:08
@Kabai Domokos Lajos: Vetettem. Nyilván felülteprezentáltak a szavazók teljességét adó sokaságban az Önnel egy politikai, gondolati platformon lévők, így ez a felmérés semmilyen tekintetben nem mérvadó, pláne nem reprezentatív. Ráadásul ezt a szinte már uszításba hajló írást olvasva, gyakorlatilag nincs is más lehetősége az egyszerű honpolgárnak,mint Önnel egyetérteni, ha nem akarja magára venni az Ön által minden Önétől eltérően gondolkodóra rásütendő (s a cikkben is rásütött) bélyeget.
grainos1 2017.03.02 00:10:32
@grainos1: *felülreprezentáltak
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
Rengeteg tanulsággal járt a hétfői Botka-Orbán találkozó, ám a legfontosabb alig kapott nyilvánosságot a sajtóban. Nem véletlenül halogatta ugyanis a miniszterelnök a dél-alföldi baloldali fészeknek tartott Szeged meglátogatását, itt ugyanis mások voltak a játékszabályok, mint Budapesten vagy egy…..
grainos1 2017.02.01 16:13:00
@metax: EU-s források elosztásáról állapodik meg a megyeszékhelyek vezetőivel.
grainos1 2017.02.01 16:20:29
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Van itt logikai bukfenc bőven. A "diktátort" az emberek szabad választások útján választották, s a tomboló diktatúrában a demokrácia szabályai szerint négy évente, szabad választások útján távolíthatják el. Az más kérdés, hogy a mai, jobboldali elfogultsággal nem vádolható ex-szondás Závecz(?) legújabb felmérése szerint sincs erre semmi hajlandóság az átkozott plebsben. :-) Nyilván a nép hülye, Orbán diktátor, s te meg...repülő vagy?!
Az egész magyar sajtót bejárta az a fotósorozat, amit Ryan Goslingról készítettek Budapesten. Az egyik képen az is látható, ahogy éppen újságot olvas (pontosabban tart, hiszen mégis mit olvasna egy magyar újságban?). A TV2 nagyon hiteles, nagyon megbízható, nagyon szakmai híradója, a Tények erről…..
grainos1 2016.12.14 15:15:19
@sixx: Azért van különbség közszolgálati médiaszolgáltató és kereskedelmi között...gondolom.
grainos1 2016.12.14 15:17:23
@sixx: Ja, tv2. Benéztem, bocs. :)
A DC Comics arra készült, hogy 2016 az ő évük lesz a mozikban, ám eddig csupán elhibázott döntéseik gyümölcse érett be. Christopher Nolan A sötét lovag-trilógiájának lezártával kapkodva igyekeztek a mellőlük durván elhúzott Marvelt leutánozva saját filmes univerzumot létrehozni. Az első balfogásuk…..
Milyen film az, ami szó szerint kinyír egy stúdiót? Aki szeretné megtudni, az feltétlenül nézze meg Renny Harlin rendezését, mely akkorát zakózott, hogy azzal a Guinness Rekordok Könyvében is helyet követelt magának. Szép teljesítmény, ami többek közt a szinte nem is létező reklámkampány, a…..
Úgy adódott, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy az egyik budapesti kerületben, a szavazatszámláló bizottság tagjaként, én is részt vehessek a "kvótanépszavazás" törvényességének a biztosításában. Gondolom sokak kíváncsiak arra, hogy milyen izgalmakkal telik ez a fajta munka, ezért arra gondoltam,…..
grainos1 2016.10.05 14:14:10
@Ballib cenzúrázók réme 18: A 2002-es erősen olyan volt, ahol bizony szervezetten történtek csalások. Talán nem véletlen, hogy a szoros eredmény (és a különbséget meghaladó érvénytelen szavazatok) dacára sem számolták újra teljeskörűen a szavazatokat...
Múltkori cikkeinkben a női szexualitást jártuk körül, és megbeszéltük, miről hazudnak, mire gerjednek. Most azonban jöjjenek a rejtett vágyak, amikre minden férfi kíváncsi, és lássuk, mi az, amiről a nők álmodoznak. Női titkok kendőzetlenül!..
grainos1 2016.10.04 20:02:17
@Pierr Kardán: ...bele kell markolni a hajába és falhoz kell csapni párszor, aztán átlökni egy vak komondoron, bele egy nyuszifüles vibrátorba...:)
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Jelöltünk nem árkot ás, hanem barikádot épít. A magát politológusnak tituláló Tóth Gy. krédója szerint nem is próbálkozik az el nem kötelezettség látszatának komolyabb kihívásával: "Nem leszünk semlegesek, objektívek és kívülállók, mert ez egyébként is…..
grainos1 2016.08.26 00:38:28
Sokan néha azon gondolkodnak hogy mi lett volna ha mindent másképp csinálnak vagy ha minden másképp történik. Az elmúlt 26 év távlatából nagyon érdemes ezen elgondolkodni! Képzeljük el hogy milyen Magyarországon is élhetnénk ha annak idején nem az MDF hanem  az SZDSZ nyeri a választást! Lehet hogy…..
grainos1 2016.08.24 17:26:52
@Rwindx: Tökéletes riposzt. Gratulálok!
Kenderesi Tamás, 1. megnyert futama, a 200m pillangó után: „Ez életem legjobbja, pedig nem éreztem annak, belülről egy jó 1:56-os úszás volt, ehhez képest csak néztem, hogy ennyi lett – idézi a Magyar Úszószövetség Facebook-oldala a 2014-ben ifjúsági olimpiai bajnok, 200 pillangón kétszeres magyar…..
grainos1 2016.08.10 01:14:14
@Logorrheic: Ebben az a klassz, hogy az egész fenti írás erre a kifejezésre épül...ami el sem hangzott!:)
F5 A Hajdú-kálvária margójára 2016.07.29 09:58:01
- Lineth - Szembejött velem a hír, hogy Sarka Kata elköltözött Hajdú Péterrel közös otthonukból. Ahogy telnek a percek és az órák, mindenféle részletek látnak napvilágot a történésekről. Kamionnal ment, vitt mindent, céget és gyerekeket. A bulvár mocska mostantól rájuk ömlik. Azokra az emberekre,…..
Krumplishal Mestermunka 2016.06.29 16:03:47
Tegnap óta kering az alábbi alkotás az interneten, mely egyszerűen, mégis művészi módon állít emléket Bud Spencernek. Az alapot az a fénykép szolgáltatta, mely a Mester életrajzi könyvének első kötetén is helyet kapott. Itt és most, ezekben a szomorú órákban nem szeretnénk vitákat generálni a…..
grainos1 2016.06.29 21:53:35
@etruszk: rablótámadás
A 87 éves korában elhunyt Bud Spencer előtt tiszteleg a TV2, ezért változik a csatorna kedd esti programja: a Humorkoktél helyett az 1979-es Piedone Egyiptomban című filmet adják majd Bujtor István szinkronjával. A film közvetlenül a Tények után, 19.25-kor kezdődik...
grainos1 2016.06.28 21:27:48
@mrbloodbunny: Megtettem Bud hivatalos Facebook oldalán. Nem nyelvtannáciskodom, egyszerűen csak méltatlannak találom azt, hogy ilyen hülyeség éktelenkedjen cím gyanánt ebben a bejegyzésben. A cím ugyanis nem azt mondatja, hogy megemlékeznek a méltán híres és népszerű színészről, hanem, hogy valaki (a TV2) fel tudja idézni, hogy létezik/létezett ilyen nevű ember. No, nekem ettől fordul ki a belem. Bunkó banda...már bocsánat!
grainos1 2016.06.28 21:29:56
@mrbloodbunny: Ha pedig bunkóságot, ízléstelenséget akarsz számonkérni, akkor nem is kell messzire menned. Itt egy ízléstelen megemlékezés:
index.hu/napirajz/2016/06/28/ciao./
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca hatodik évadának ötödik részét. Ismét megpróbáljuk összefoglalni az eseményeket. Spoilerek a tovább mögött...
grainos1 2016.05.24 14:26:51
@grainos1: ...hogy tényleg visszatér-e még Jorah, vagy ezzel a történetmesélők egy szép hattyúdalt adtak neki, nem tudom. Az azonban bizonyos, hogy mindenki szimpátiáját és együttérzését kivívta ez a figura, aki értő szemmel és füllel (elfogultságoktól és prekoncepcióktól mentesen)figyelte az eseményeket.) Egy feminista, Trump-ellenes gondolatsorra felfűzni az epizód elemzését pedig rém visszataszító,s nagyon amatőr dolog. Még akkor is, ha ki vannak adva a kötelezően használandó hívószavak a cikk írójának.
A-lista menni tévé 1233. rész: két veterán színész, a 65 éves Kurt Russell és a 60 éves Mel Gibson is a tévé felé kacsingat, ahogy mondani szokták (vagy nem szokták, de kit érdekel). Már szerepeltek együtt, a Tequila Sunrise (Az utolsó csepp) című 1988-as krimiben, de az film volt, ez meg sorozat…..
grainos1 2016.04.20 23:04:37
@Hegyirablo: Mindenki.
Még sosem volt rá példa az elmúlt huszonhat évben, hogy egy miniszterelnök kettős redőrsorfal mögött mondjon beszédet. Még sosem volt rá példa, hogy egy magyar miniszterelnök ellenségnek nevezzen mindenkit, aki nem ért vele egyet. Legyen az magyar ellentüntető vagy uniós döntéshozó. Sőt, előbbieket…..
  Az idei március 15. eseményeinek van egy közös üzenete: megkezdődött Orbán Viktor végjátszmája, a miniszterelnök elindult a bukás felé. Mire alapozom ezt? Orbán Viktor fellépéseinek az elmúlt hat, vagy még inkább 22 évben, amióta 1994-ben végrahajtotta nagy köpönyegfordítását, s liberális…..