Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tihanyi Zsófia

1 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokadszorra olvasom, és nem tudok betelni vele: a soron kívüli és kiemelt egészségügyi ellátásra jogosult állami vezetők száma megkétszereződött az elmúlt négy és fél évben. Nagyon jó hír, javul a statisztika. A rossz hír az, hogy ezzel szemben egyáltalán nem duplázódott…..
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
Tihanyi Zsófia 2013.07.22 14:55:51
@közmunkás bérkommentelő:
Mert akkor az lesz, ami ma van: 4-8 évenként "megújítják" a közoktatást. Néhány ember ezért nagy jutalmat vesz fel, néhány ember vállalkozása jól jár. Végre meg kellene állapodni a legalább 20-25 évre szóló koncepcióban! Ne ötleteljenek, hanem üljenek le a politikusok, a szülők és a pedagógusok képviselői egy szép kerek asztalhoz. Aztán a közös elképzeléseiket tárják a nagy nyilvánosság elé, és mondhasson véleményt mindenki! És ha mindez megvan, jöhet a törvénykezés, hosszú távra. Ez nem naivitás! Ha nem teszik meg ezt, akkor az oktatás szépen el fog sorvadni.
Tihanyi Zsófia 2013.07.22 15:09:07
@Csavarhúzós:
A gyengébbek kedvéért: közoktatás-vezetői szakvizsgája az igazgatónak és helyettesének (helyetteseinek) van, mert nekik kötelező. Régen még támogatták a szakvizsga megszerzését, ma már erre kevés az esély, pályázati pénz kellene hozzá. De mikor egyezne bele a főnököd abba, hogy közoktatás-vezetői szakvizsgát tegyél le? Hiszen akkor konkurenciát jelentenél neki! Úgyhogy van szakvizsgázott tanár, de többnyire csak a vezetők meg a szakmailag igényesek, akik még a támogatott időkben szakvizsgáztak.
Tihanyi Zsófia 2013.07.22 15:11:56
@sanyix:
Finomítsunk: bizonyos típusú magyar papírok igenis érnek valamit, a világon mindenhol!
Sziasztok!   Én, mint designer és kreatív vezető mindig figyelemmel kísérem a piacon jelenlévő cégek arculatváltását, vagy enteriőr design változásait. Az egyik mobilszolgáltató a közelmúltban enteriőr dizájnt váltott az üzleteiben. Nagyon tetszik az új belső tér,…..
Tihanyi Zsófia 2012.10.22 14:11:36
@munkasterror: látom, nem vagy az esélyegyenlőség híve, pláne az akadálymentesítésé...
Tihanyi Zsófia 2012.10.22 14:14:00
@Gondolkodni Próbáló Birca: én nem éltem a kommunizmusban. Mikor volt az? Mert Kádár idejében max. szocializmus volt. Ne kommunistázz, mert csak a rosszindulat süt ki belőle!
 "a beavatkozás után sokkal jobb lesz” (Gíró-Szász - Frankenstein doktor) Mi az a Napóleon-konyak? -kérdezte a Kádár-korabeli népi bölcsesség.  Az az ital-hangzott a válasz-amit a magyar nép választott képviselői útján fogyaszt. Azaz ők isznak, te meg szívsz. A macskák…..
Tihanyi Zsófia 2012.10.06 21:30:13
Nekem mint pedagógusnak ebből az egészből nem az fáj a legjobban, hogy lesz-e vagy sem béremelés (már 2 éve 10 az 1-hez mertem volna fogadni, hogy "sz.ar" se lesz az egészből, én mindössze az inflációkövető bérrendezést hiányolom). Nekem ez a hatalmas pofa nem tetszik, ahogy ezt bejelentették - mélységes cinizmussal, a "ti gyalogok feláldozhatók vagytok" úri gőgjével. Mert persze maguknak követelnek az urak (és hölgyek) milliószám havi forintokat, akiknek esetleg sem a szakmai végzettségük, sem a gyakorlatuk nem ér fel a falusi-kisvárosi pedagógus tapasztalataival, hogy az intelligenciájukról ne is beszéljünk. De mivel ők az "urak és hölgyek" hát ők dőzsölhetnek (nekik jár az ingyenebéd), mi meg fogjuk be a pofánkat és örüljünk, hogy van munkánk. Ha meg netalántán lapátra kerülünk, hát majd eldől, mennyit ér egy pedagógus a munkaerőpiacon. És a habot a tortára az tette fel, hogy "hát ha mégis magasabb lenne a gazdasági fejlődés hát majd megkapjátok a koncotokat". Undorító, aljas, lenéző hozzáállás. És természetesen mélységesen uszító a pedagógusok ellen, hiszen immár mindenki láthatja, hogy a gazdaság fejlődésének egyedüli gátja az a sok ingyenélő óvónő, tanító, tanár. És”mi, urak és hölgyek” majd megregulázzuk őket, hadd tanulják meg, milyen keveset dolgoznak milyen sok pénzért, természetesen az adófizetők adóforintjain élősködnek. Aki ezt mondja, nem látja, hogy ha nem lenne pedagógus, nem lenne tanítás sem, minden szülőnek magának kellene a drága csemetéjét megtanítani írni-olvasni-számolni, hogy a magasabb rendű dolgokról ne is beszéljünk. Csak rajta! Kedves szülők, máris ajánlom figyelmükbe, hogy tanulmányozzák a fizika- és kémia tankönyveket, mert az idén 10 alatt végzett kis hazánkban tanár. És ezek se mind akarnak tanítani. Szóval bejött a propaganda, a lusta pedagógus már nem áll majd nemsokára a kedves szülők útjába: indítsák el a "tanítsuk magunk gyermekeinket!" mozgalmat!
Tihanyi Zsófia 2012.10.06 22:06:39
@vallatas: 10 éve Medgyesi emelt utoljára tisztességes mértékben bért (nem rá szavaztam, de a béremelés után végre úgy éreztem, megfelelően vagyok megbecsülve). Én nem emlékszem a gyurcsányi érában sztrájkra, de ha mondod, biztos volt, a tévedhetetlen emberrel én nem tudok vitatkozni... A fizika- és kémiatanítás a bolognai baromság miatt ment teljesen taccsra (azelőtt sem voltak ezek népszerű szakok, sokat kellett tanulni, laborokon, mérési gyakorlatokon helytállni, sok-sok veszélyes anyaggal dolgozni természetesen veszélyességi pótlék nélkül). Ennek az oka a politikai vezetés, amely a bolognai rendszert ráerőltette a tanárképzésre. És végül: a mai fiatalnak már nyitott a szeme: látja, hogy az idősebb, tapasztaltabb kollégáit hogyan alázzák pl. ilyen hozzászólásokkal, így hát az egyszerűbb utat választja: elmegy az iparba kétszer-háromszor annyi bérért.
Tihanyi Zsófia 2012.10.06 22:22:16
@Belagezapista: Isten mentsen meg attól, hogy a D209-est felmagasztaljam, de ami tény, az tény, és mint tudjuk, a tények makacs dolgok... De azt nagyon rühellem, amikor valaki örökké a pofámba vágja, hogy akkor és azért ugrott meg az államadósság. Akkor most, hogy a nominálbérem kevesebb mint 10 éve miért mondják még mindig, hogy én állok a fejlődés útjába és nem azok a töketlen politikusok, akik nem tudnak mit kezdeni sem a válsággal, sem a munkahelyteremtéssel, sem az EU-val és az IMF-fel...
A minapában tízmillió forintra perelte be a közmédia vízfeje, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Balavány Györgyöt, a hvg.hu szerzőjét, amiért azt találta leírni, hogy a közmédia az adófizetők pénzén hazudik az adófizetőknek. Mármost ebbe itt és…..
Tisztelt Olvasók!     Egy tanulságos esetet szeretnék megosztani veletek, ami édesanyámmal történt  idén tavasszal. Anyu egy gyárba dolgozott fél évig, de közben keresgélt hátha talál egy jobb pozíciót illetve szeretett volna ismét a szakmájában…..
Tihanyi Zsófia 2012.08.13 13:23:35
@Kabbe: Na ez szép ajánlat. Tudnék én mesélni a becsületes magyar vállalkozóról, akihez képest a sodexo egy kismiska, túrórudi. Csak pl. annyit, hogy az illető becsületes vállalkozó elcsábította X-et 200 km távolságról (spéci szakma), ígért klassz fizetést meg minden. Csak éppen azt felejtette el megmondani az illetőnek, hogy a munkaidő napi 24 óra az év 365 napján, teljes felelősséggel, mert azt a munkát, amit 3-4 embernek kellene végeznie, egyedül fogja végezni. A munkaszerződést meg a becsületes magyar vállalkozó szereti már a munkába állás után olykor napokkal-hetekkel megkötni, van olyan, akit papír nélkül vesz fel és rúg ki 2-3 hét múlva. Szóval imádom a becsületes magyar vállalkozót. Nyilván van kivétel, de én csak ilyennel találkoztam.
Tihanyi Zsófia 2012.08.13 13:27:14
@droid_: Y-ról annyit, hogy előre szólnak, ha mennek... (persze nem ingyír, gondolhatod...) és részletes beszámolót tartanak arról a munkavállalóról, aki már valamiért tett feljelentést az adott Y-nál valamelyik munkáltatóra (saját tapasztalat).
Megdöbbenéssel olvastam a fantasztikusnak beállított akcióról a híreket. Felkutattak, felderítettek, felgöngyölítettek, szuperül működött minden. Négy főt őrizetbe vett, 39 főt előállított és kábítószergyanús anyagokat, valamint kábítószer…..
Tihanyi Zsófia 2012.08.11 20:30:59
@kvadrillio: sajnos nincs igazad, ne kritizálj, ha buta vagy. Ugyanis BÁRMI lehet drog, vagyis tudatot módosító szokás, vagy más néven mánia, még a csokievés is. Kérdezz egy jó hírű drogszakértőt és az felvilágosít.
Amúgy a kettős mérce itt is érvényesül: a "mi kutyánk kölyke" mindig többet ér, mint a másé. (Sajnálom szegény kislányt, de erről nem ő tehet, úgyhogy azért mertem leírni.)
Tihanyi Zsófia 2012.08.11 20:37:55
@kvadrillio: pont miattad kezdtem el ma beírogatni, mert egyet értettem veled. Most mi van? Miért kell ezt a hozzászólót bántani, amikor neki is igaza van, meg neked is?
Tihanyi Zsófia 2012.08.12 08:22:32
@tildy:): a hangsúly a "más valuta" kifejezésen van. Pontosan azért ajánlották mindenkinek az eurót meg a svájci frankot mert az stabil valuta, az ingadozás mértéke alacsony.
Napjainkban az öngondoskodás erény, rövidesen azonban a legtöbbünk számára kényszer lesz. Egy kis olvasnivaló: A német kormány az év elejétől kezdve a nyugdíjkorhatár-emelés eszközéhez nyúlt, a jelenlegi szintekről 2030-ra 67 évre növekszik a nyugdíjkorhatár. Szakértők…..
Fricz Tamásnak Kedves Tamás! Szóval egy új kor jött el, amelyben lehetséges, arról beszélni, hogy... És itt felsorolsz néhány témát, amelyekről eddig is lehetett beszélni. Nemcsak Magyarországon, hanem a szabad világban mindenhol. Legfeljebb kritikák érték, akik…..
Tihanyi Zsófia 2012.08.11 19:35:04
Múlthéten írta meg a Blikk, hogy a kormánytisztviselőknek kedvezményesen (16 ezer helyett 60 ezres állami támogatás) igénybe vehető külön óvodát hoztak létre, három budai ingatlanban, ahol nyelvoktatás van, külön gyerekorvos, logopédus, és pszichológus vigyáz a gyerekekre.…..
Tihanyi Zsófia 2012.08.07 19:15:03
@szonár: könnyen mondhatom én is, hogy primitív, ostoba dolog lebecsülni azt, aki ezen a helyzeten felháborodik. Mert az ilyen írás demagóg? Miért, ha igazat ír? Vagy igazat ír, és nem demagóg, vagy hazudik és akkor fel kell jelenteni jó hírnév megsértése miatt. De az, ahogy osztod az észt, az tényleg vérlázító. Nem érdekel, a kiválasztottakhoz tartozol-e vagy sem.
Lássuk a tényeket: a poszt arról ír, hogy 3 "elitóvoda" van Budán, ahova a kormánytisztviselők gyermekei minimális térítési díj mellett extra szolgáltatásokat vehetnek igénybe. ÉS ez a lényeg. Hogy még fizetni sem kell érte. Vagy csak annyit, mintha egy "közönséges" átlagóvodába járna a gyermek. Aki ennek a helyzetnek a tarthatatlanságát, a szociális érzék minimumától való elrugaszkodását nem érzékeli, az maga primitív és ostoba. És ez teljesen független attól, hogy mit ír.
Értsd meg, teljesen függetlenül attól, hogy valaki jobb-vagy baloldali érzelmű, egy ilyen hírtől kinyílik a bicska a zsebében. Ez nem ellenzékiség, ez emberi tartás, morál kérdése. Pontosan a legkisebb gyermek a legártatlanabb abban, hogy mi történik vele, hova jár óvodába. Éppen ezért kellene a legmélyebb egyenlőséget megérnie már ebben a korban, mert később, az iskolában már kialakult nézetekkel rendelkezik, ezt hamar megtanulja az ember gyermeke. Akinek van gyereke, az tudja ezt, főleg az, akinek a gyerekét alázták már meg az iskolában a szegénysége miatt.
Kiemelkedően sokat, jövedelmük 36 százalékát költik a magyarok lakhatásra – derült ki a Nielsen piackutató internetes felméréséből. Ez a mutató messze meghaladja az európai átlagot, de ami még meglepőbb, hogy ez az adat a régióban is kirívónak számít. Ez felveti bennem azt…..
Tihanyi Zsófia 2012.07.27 11:39:01
@CyberPunK: OK, teljesen igazad van. De adott élethelyzetben az ingatlan tulajdonosa többet veszíthet, mint a bérlője. Így jobb?
Tihanyi Zsófia 2012.07.27 11:54:23
@CyberPunK: Itt az a probléma, hogy a tartozás mellé odajön a végrehajtó igen magas díja, és az adósság is kamatozik. Adott esetben egy 2,5 milliós tartozás miatt elárverezik a 10 millás ingatlant mondjuk 7 milláért. Mire ez bekövetkezik, az adósság eléri a 4,5-5 millát és a behajtói díj is milliós nagyságrendű. Azért csak érdeklődnek a behajtók, mert a százalékuk a tartozás arányában van megállapítva: együtt nő a kettő. És ha elárverezik az ingatlant, először a behajtót kell kielégíteni: a maradék vagy elég a banknak, vagy nem. Ha nem, akkor az egész kezdődik előről. És az már egyáltalán nem biztos, hogy a szomszédod ingatlanának hivatalos becsértéke (vagy annak 70 %-a) elég a tartozásra és a végrehajtóra.
És azért egy 10 millás ház ment rá egy 2,5 millás tartozásra.
Erre értettem, hogy a tulajdonos adott esetben többet veszíthet, mint egy bérlő. A bérlőt kirúgják, költözhet vagy mehet a híd alá, de ha a tulajdonos tulajdonát veszik el tőle aránytalanul kevés pénzért, az nagyobb veszteség lehet.
Tihanyi Zsófia 2012.07.27 12:16:13
@morbiczer: Ja, ja...
A Központi Nyomozó Főügyészség bizonyítottság hiányában megszüntette a nyomozást Gyurcsány Ferenccel szemben a sukorói telekcsere ügyében - kitűnő alkalom exminiszterelnökünknek az újbóli sajtóhadjáratra, vádaskodásra, a baráti sajtó beizzítására. Bizonyítottság…..
A morgás joga Pénz a madzagon 2012.07.13 16:03:00
Orbán Viktor jelentős béremelést ígér a közalkalmazottaknak. "Ha sikerül a munkahelyvédelmi akcióterv, megkezdhetjük az erőteljesebb béremelések időszakát is" (Orbán Viktor,  Hír TV) Mi is a gond ezzel a sokak szívét nagyon is melengető kijelentéssel? Az, hogy nem mind…..
Tihanyi Zsófia 2012.07.14 13:56:09
@Ginlia: Nem erről írtam, hanem a bérezésről: vajon egyenlő lesz-e a bérük? Mert ma - mivel lehet arra hivatkozni, hogy más a munkáltató - Budapesten sokkal többet keres a pedagógus. Vajon ha ugyanaz lesz a munkáltató - az állam - akkor tudják-e vagy még inkább akarják-e ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért fizetni? És ha van erre hajlandóság, akkor vajon a fővárosi pedagógus bérét csökkentik-e, vagy a borsodiét növelik?
Tihanyi Zsófia 2012.07.14 16:29:16
@endike: kösz, hogy állandóan az én/a mi béremelésünk kapcsán emleget mindenki hitelfelvételt. Kösz.
@balambher: a közalkalmazotti bértábla az ún. közalkalmazotti bérminimum, amitől LEFELÉ nem lehet eltérni, csak FELFELÉ. És itt jön a bukfenc: talán Te becsukod a szemed, amikor bérről van szó, de még a saját tantestületeden belül is van (tuti!) olyan ember, aki ennél többet keres. Nem kicsivel, sokkal. Amíg az iskolák önállóan gazdálkodó intézmények, addig az igazgató annak ad, akinek akar. Ha akar, a szeretőjének, ha akar, az ivócimborájának, és van, aki az iskola pénzéből fizeti ki a nyelvtanárnak(matektanárnak) a gyermeke magánóráit.
Namost, ha az állam lesz a "gazda", két dolog történhet: vagy elfogadja az adott iskolában kialakított bérviszonyokat, vagy nem. Ha nem, akkor nyilván valóban a bértáblához szándékozik majd igazítani a béreket, de kérdéses, hogy ez törvényes-e? Na erre mondjon valaki értelmes választ. Mert az számomra nem világos, hogy a fizetéseket az állam fogja adni, de mégis mennyit?
Amúgy csak 1 példa: gyakorlóiskolában tanító rokonom végzettsége és szakmai gyakorlata azonos az enyémmel, mégis kb. bruttó 50 ezerrel kap többet, és a munkaideje sem 22 tanítási óra, hanem kb. 12. Erre mondhatjuk, hogy ő a többi munkaidejében a gyakorlós tanárokkal foglalkozik. Na de a bérkülönbség? Ugyanúgy tanít, mint én, sőt ő általános iskolában, én középiskolában. És vajon megmarad-e a bérkülönbség, ha mindketten az államtól kapjuk a fizetést? Ha igen, milyen alapon?
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: ez egy fővárosi legenda. Vegyünk egy egyszerű példát: Borsod megyében, mondjuk Hejcén vagy Göncön, esetleg Abaújszántón tanító pedagógus vagy csak helyi kis boltban tud vásárolni méregdrágán, vagy megfizeti az útiköltséget egy nagyobb városba (Sárospatak, Sátoraljaújhely, stb.), ahol van Tesco, Penny, stb. És csak 12 alkalomra szól a félárúja! Tehát miben drágább a főváros? Az utazásban nem, az előbb leírtak miatt. Az étkezésben, ruházkodásban nem, az előbb leírtak miatt. A villany itt sem olcsóbb, a víz sem, a gáz sem. Ja, hogy nem jár színházba, moziba, kiállításokra? Nem hát, mert nem tudja megfizetni.
Na és az, hogy röhögni tudsz azon, hogy valaki sérelmezi az "egyenlő munkáért egyenlő bért" elvet. Hát ez szép. Szóval az a röhejes szerinted, ha valaki kiáll a jogai mellett? Szerintem ez IGAZI példa a gyerekek számára: ne hagyjuk magunkat, álljunk ki a jogainkért. És még valami: nyilván Te azok közé tartozol, akik kicsit többet keresnek, mint a bértábla. Kérlek, ne kezeld le azokat, akik csak a bérminimumot keresik. Lehet, hogy néhány hónap múlva Te is közéjük fogysz tartozni.
A pedagógus szakma nem termelő szakma, tudomásul kell venni, hogy mindig is az állam jóindulatától függsz. Ez még rendben is van, de a "nemzet napszámosából" nem kellene "nemzet rabszolgáját" csinálni.
Tihanyi Zsófia 2012.07.15 10:18:44
@Ginlia: Sok indok nem kell... Vagy a munkaszerződésben állapítják meg a fizetését, magasabban mint a bértábla, vagy jutalomként fizetik ki ilyen-olyan indokkal, alkalmanként. Erről nem sokan tudnak, mivel a kifizetésről az iskola igazgatóján kívül csak a gazdasági vezetés tud, de nyilván az ő szája is be van fogva - ha mással nem, hát azzal, hogy 10 másik van a helyére, ha nem tetszik. Én tudok pl. olyan esetről, amikor a testnevelő tanár a munkaidejében sportversenyen bíróskodott. Az igazgató gondoskodott a hivatalos helyettesítéséről, és 100 ezer forint jutalomban részesítette. Na ez pl. tipikusan egy ilyen eset. Mivel ezt a tantestületben senkivel nem közölték, senki nem is tudott róla, én is csak véletlenül láttam meg a kifizetési papírt a gazdasági vezető asztalán. Az pedig, hogy a munkaszerződésedben mennyi a bér, csak rád és a munkáltatóra tartozik, tehát erről is legfeljebb véletlenül lehet tudomást szerezni.
Azt több kommentelő is (pl. Elli Vízel) elismeri, hogy a fővárosban magasabbak a bérek, mint a bértábla.
Mivel a bér és az egyéb juttatások a munkavállaló és a munkáltató közös "magánügye", ezért ma már személyiségi jogi kérdést csinálnak a dologból. Régen nálunk a tanáriban kifüggesztették, hogy ki mennyi jutalmat kap, na ilyet ma már nem lehet. Tehát nyitott szemmel kell járni.
Minden igazgatónak vannak "jó emberei", tehát minden tantestületben előfordul ez, mélységes tiszteletem a kivételnek.
szakdolgozatom A kezdeti lépések 2012.03.24 09:13:00
Tihanyi Zsófia 2012.07.14 21:33:02
@Counter: Kérem, ha kritizál, legyen szíves konkrétan leírni a hülyeségeimet. Biztos sok van, tehát nem ellenkezem, de tudni szeretném az Ön véleményét.
Amúgy a szakdolgozatom elkészült, remélem, jól sikerült.
Üdvözlöm.
Jó napot kívánok. Én egy pékségben dolgozom napi 8 órában.Három hét táppénzre kényszerültem,és a munkáltatóm az első 15 napot nem hajlandó kifizetni.Ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie.Itt nem igy működik a dolog.Szabadság…..
Tihanyi Zsófia 2012.05.13 17:47:56
@John Nethem: Köszönöm.
Tihanyi Zsófia 2012.05.13 18:05:49
@kairouan: a BECSÜLETES, TEHETŐS vállalkozó lakást vesz a gyerekének. A sumák koliba adja, aztán néhány hónap múlva, mikor rájön, hogy a gyereknek ez így nem jó, majd ő is vesz lakást. De elfoglalta egy VALÓBAN RÁSZORULÓ gyermek elől a kollégiumi férőhelyet.
Tihanyi Zsófia 2012.05.13 18:11:45
@kairouan: Látszik, hogy magadra érvényesnek tekinted. Ez a te alapelved, bizonyára a magad szintjén igazad is van. Kell a jó szakmunkás is. Kellenének hozzá jó szakmunkásképzők és becsületes vállalkozók, akik a szakmát megtanítják a gyereknek... De azért azt nem hiszem, hogy komolyan gondoltad, hogy nincs szükség diplomásra.
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
Tihanyi Zsófia 2012.05.13 10:35:10
@tede: Amúgy a zsebben való hivatalos turkálás híve vagyok: vizsgálódjon az adóhivatal. Az én zsebemben bármikor turkálhat. Féljen az, akinek félni valója van.
Tihanyi Zsófia 2012.05.13 10:38:04
@Kürosz: Te reménykedsz, hogy megéred a nyugdíjas kort? Én csak akkor fogom megérni, ha sokat nyerek a lottón és megveszem azokat az egészségügyi/egészségmegtartó szolgáltatásokat, amiket a mostani rabszolgabéremből nem tudnék.
Tihanyi Zsófia 2012.05.13 10:40:43
@ördög_: Nagyon szomorú, amit leírsz, mégsem mondhatom, hogy "teljesen ördögtől való".
      Holnap este hat órakor a Corvinus Egyetemen Bogár László tart előadást . Jogi képviselőnk kérésére nem írom azt, hogy Bogár László a Nemzet Hülyéje. Lehet, hogy gondolom, lehet, hogy nem, sohasem fog kiderülni. A kontraszelektált kommunista…..
Tihanyi Zsófia 2012.04.15 19:12:19
@Vortumnus: Mi az a trollkodás? Sajnos túl öreg vagyok...
@Patreides: Önnek szerintem igaza van, ha nem vigyázunk a vízre hiány lesz belőle nálunk is...
Tihanyi Zsófia 2012.04.15 19:29:49
@ByA: Én akkor két pici gyerekkel voltam otthon, jóformán csak azt láttam, hogy az országot szétlopták alólam...
Tihanyi Zsófia 2012.04.15 19:41:45
@ByA: Önnek nyilván - így utólag - igaza van...
A legutóbbi pofavizit átfogóbb volt, ezért (és nem csak ezért, idő, miegymás) most csak egy kurta ambuláns diagnózis erejéig zavarom önöket. Van a nem kifejezetten kormánypárti médiának egy olyan vicces szokása, hogy odadug az arcok elé egy mikrofont, és többnyire valamiféle…..
Tihanyi Zsófia 2012.03.28 10:34:38
Mint szorgos utánajárásomnak köszönhető, megtudtam, hogy a két nagyobb gyermeke nem él vele egy háztartásban.
@kovi1970: Hát mondtam én ilyet? Mindössze az ellentmondásokat próbálom összeszedni... Hogy valaki 52 éves, polgármester, megyei önkormányzati képviselő, parlamenti képviselő, még sincs semmije... Amije van, abban nem lehet lakni. Se kocsija, se semmi. Aki ennyit keres, annak 1. hogyan lehet, hogy nincs semmije, 2. hogyan lehet pénzintézeti és magánszemély felé adóssága? Kellett a gyerek lagzijára?
Tihanyi Zsófia 2012.03.28 19:54:14
Na, kérem, ne higgye senki, hogy mániámmá vált az úriember, de egy kicsit csípi a szemem néhány dolog. Részben a keresztény értékrenddel kapcsolatban, részben a szakmai oldala a dolognak... Először is, ez az ember kb. velem egykorú, tehát nagyjából ismerem azokat a körülményeket, amelyek között az úr a pályáját elkezdte.
1. 1986-ban, amikorra az abszolutórium kiállítását datálta (még a rendszerváltoztatás előtt), nem volt szükséges nyelvvizsga a diploma kiállításához. Kicsit későn gondoltam erre, mert nekem az első diplomám 1985-ös, de a feltételek ugyanazok voltak. Tehát az úr nem a nyelvvizsga hiánya miatt nem diplomázott a Győri Hittudományi Főiskolán, hanem valami más okból... A két év katonaság és a 4 év főiskola megfelel az 1986-os dátumnak. Innen viszont 1994-ig egy rejtély az úr élete.. Csupa maszatolás az önéletrajzban, nincs megjelölve a szociális intézői diploma dátuma (Vajon miért? Szégyelli? Vagy talán rákérdeznének az akkor végzettek, hogy melyik csoportba járt, kik voltak a tanárai?). Ez mindig gyanús, hiszen ha van a diploma kiadásának dátuma, az nem szégyen, amit takargatni kell. Ha valaki ezt elhallgatja, azt okkal teszi... A munkahelyeit is sűrűn váltogatta, az egyik önéletrajzában (parlament.hu) nem minden szerepel, ami a wikipédiában igen.
2. Ez az úr, aki egyébként nettó TÍZSZER ANNYIT KERES, mint én, benne van az oktatási/kutatási/kulturális bizottságban, ami az én és a többi pedagógus sorsáról is dönt. És ezzel kapcsolatban NEKEM tízszer - hússzor annyi követelménynek kell megfelelnem, mint neki. (Hétévente kötelező továbbképzés akár saját költségen, rengeteg munka, egyre romló anyagi feltételek, stb.), ez az úr meg azt állítja (indirekt módon), hogy pl. a megyei képviselői munkájáért nem kap se pénzt, se egyebet... Jó lenne, ha nyilatkozna erről, mert ez nekem mindig gyanús, főleg az Azori-szigeteki hosszú hétvége óta...
3. És nincs az égadta világon semmije, csak néhány nm szőlője illetve gyümölcsöse/kertje, azokat is többnyire ajándékba kapta még a '80-as években. És mivel 2002/2006 óta a politika világában él, tehát anyagilag nem mehet neki olyan rosszul, mégis csak adósságot tüntet fel. (Mire vett fel hitelt? A lánya esküvőjére? Mert lakásra/kocsira nem, hiszen az nincs neki...) 26 év házasság alatt nem tudott összehozni egy fél lakásra/nyaralóra valót? Egy kocsit? És itt vannak az erkölcsi aggályaim. Miért "dugja el" a javait valaki? Hiszen az ingatlan igen nagy összegig adómentesen örökölhető, a kocsi meg amortizálódik. Mindenki oda teszi életében a pénzét, ahova akarja, de ez azért szomorú, hogy ennyire nem bízik a rendszerben valaki, aki magát kormánypártinak és kereszténynek mondja. Valaki Gy. F.-fel érvelt, hogy annak is csak egy fél lakása van. De az úr a megtakarításait feltünteti a vagyonbevallásában. És kérem, ne higgyék, hogy K. L. debreceni polgármester abszolutóriuma nem csípi a szememet, hiszen neki sem kellett volna nyelvvizsgát tennie a diplomáért, de ő legalább feltüntet néhány ingó és ingatlan vagyontárgyat, nem irat mindent a gyermekeire...
Tihanyi Zsófia 2012.03.31 08:24:33
@Tragedy: Köszönöm a figyelmeztetést, utána fogok nézni.
Amúgy most ment el a kedvem a politikától, inkább maradok egyszerű hétköznapi ember...
  Egészség és fitnesz -  Atergó Annamari nutricionista és életvezetési tanácsadó rovata. Sziasztok, csajok! Mindannyian ismerjük már az érzést, amikor beszerezzük a méregdrága, csillogó csodamasinákat és a legfancybb kütyüket meg ketyeréket otthonra - beiratkozunk a két…..
Tihanyi Zsófia 2012.03.26 08:09:08
Egyetértek Pocaklakóval,bár el sem tudom képzelni, hogy onnan bentről hogyan tud írni, de még néhány mondatom lenne csak úgy...
1. Tény és való, hogy a cukor nem hasznos társunk, ebben a tisztelt tanácsadónak tökéletesen igaza van. De a barna cukrot mint ennek ellentétét feltüntetni legalább akkora baromság, mint az, ha a fehérliszt helyett a teljes kiőrlésű lisztet ajánlgatjuk. Ugyanis a teljes kiőrlésű liszt is csak akkor hasznos a szervezetnek, ha nincsenek benne azok az undorító vegyszerek, növényvédőszerek, amik sajnos ma még benne vannak. A bio élelmiszer pedig egyszerű embernek megfizethetetlen. Ha az ellenőrzés a fő-fő multink húskezelési gyakorlatát megfelelőnek nyilvánította, akkor pedig az ellenőrzésben sem lehet bízni (vagy talán csak azért kürtölték ki napokkal - hetekkel előre az ellenőrzést, hogy még véletlenül se akadjon "helytelenül viselkedő" bolt?).
2. A füstölt hús úgy ahogy van egészségtelen, a füstben lévő koromszemcsék miatt, amelyek tudvalevőleg rákot okoznak. Fogyasszon mindenki mindig friss húst! Illetve váljon vegetáriánussá, ez a biztos recept arra, hogy egészségesen éljünk! Biomagvak, bioitalok, és ez maga a tökéletes mennyország. Ja, és én a csapvizet sem ajánlgatnám oly vehemenciával, főleg férfiaknak nem, a benne meglévő gyógyszerek, főleg a hormonális fogamzásgátló szerek miatt. És a kedves életmódtanácsadó jó lenne, ha elgondolkodna azon, hogy az ember lényege, hogy időszakos partnereket csak addig választ, amíg meg nem találja az igazit. Ja, hogy nem tökéletes? Miért, a tisztelt hölgy az?
3. Lehet szidni az élelmiszeripart, de valamiről ne feledkezzünk meg: éljünk bármilyen egészségesen, ha feszültek, boldogtalanok vagyunk, akkor az egész egy kalap sz..t sem ér. Továbbá a tisztelt életmódtanácsadó nagyon jó tippekkel szolgálhatna a büdös/káros levegő, a kevés fizetés, és a munkahelyi stressz ellen. Ha ilyen jó tanácsokat tud adni, talán még a bölcsek kövének titkát is ismeri. Ossza meg velünk, legyen szíves!
Tihanyi Zsófia 2012.03.26 13:56:07
@Ponyva Mester: Igazad van, nem vagyunk vegák úgy ab ovo. Én pl. egyáltalán nem. Szerintem nem is egészséges. A Mennyországhoz annyi közük van a vegáknak, hogy szerintük aki húst eszik, az "bűnöző", tehát nem juthat a fent említett helyre.
@eMJe: próbáltam kicsit szarkasztikusan fogalmazni. Nem jött be...
@TH: Köszönöm a dicséretet...
@Zorita: Nem... (Bővebben: Nagyon nem...)
Amúgy az ilyen "tudományos okoskodásoknak" nincs sok értelmük... Valaki vagy valamilyen "tudományos élelmiszer-előállító" szócsöve, vagy valamilyen fogyasztó csodaszeré, hiszen aki ezt az írást elolvassa, mindjárt megijed... (ezt se szabad, azt se, jobb lesz a csodaszer...) Viszont a kommentek nagyon sok hasznos infót is tartalmaznak a sok bugyuta mellett. Lehet, hogy mégis van értelme?