Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Támasz

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha ilyen ordenáré kampány nem volt még az országban az elmúlt 26 évben, mint a mostani. Soha ennyi pénzt, embert, hazugságot és aljas indulatot nem vetett még be a Fidesz, hogy megnyerjen valamit. Nincs az a hitványság, amitől visszariadnának, hogy növeljék a hisztériát és a részvételt. Már ott…..
Az elcsigázott ellenzék újra és újra próbálkozik, a hétfői Fővárosi Közgyűlés esedékes ülésére például beadtak egy előterjesztés, aminek az a témája, hogy Mitnyan György, volt XII. kerületi turulépítő polgármester, jelenlegi Főtáv vezérigazgató, ne tékozolhassa tovább a köz pénzét, és ha tavaly ezt…..
Tegnap elzavarták Tóbiás Józsefet. Elfogyott a türelem a teljesen dilettáns pártelnökkel szemben, aki a Kétfarkú Kutya Párt szintjére juttatta az MSZP-t. A gerinctelen dunaújvárosi taktikázás után (ami a szocialisták csúnya felsülésével zárult) végleg bebizonyosodott, hogy Tóbiás „politizálása” a…..
Támasz 2016.06.26 10:44:21
@Látens Inszinuáció: Nem zavar, ugye, hogy minden fórumon FELMENTETTÉK a koncepciós per vádpontjai alól? És nem zavar, ugye, hogy a XI. kerület lakosai szerint máig az jutott nekik, amit még Molnár Gyula polgármesterként kiharcolt, munkatársaival létrehozott, illetve aminek a létrejöttében segédkezett?

Nehéz is lenne olyan számottevő politikust találni a demokratikus ellenzékben, akit nem próbált meg a Fidesz bemocskolni. Még jó, hogy ez a legkevésbé sem szempont, már csak azért sem, mert a kormánypártiak folyamatosan farkast kiáltanak, hátha akkor a jónép nem veszi észre, hat év alatt sikerült szétrabolniuk az egész országot, saját kézbe venni mindent, ami még működőképes volt. Ja, és persze dilettantizmusuk miatt: tönkretenni.
Egyre élesebb a küzdelem az MSZP-n belül. A forgatókönyvet a Fidesz írja, és nem tudni, a szocialista párt túléli-e ezt a belső háborút. Hiller és Tóbiás ütközete immár nyílt csatává változott. Az ATV-ben nyilatkozott az MSZP korábbi és jelenlegi elnöke. Érdemes…..
A következő másfél év legfontosabb kérdése az lesz a magyar pártpolitikában, hogy megelőzi-e a Jobbik a Fideszt, illetve a DK az MSZP-t. Az erő még a nagyobbaknál van, de az idő akár a kisebbeknek is kedvezhet.   Az Európa Kávézóban úgy látjuk, hogy Orbán tulajdonképpen nem…..
Támasz 2015.09.26 11:22:46
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Az LMP, önmeghatározásából fakadóan, nem lehet egyetlen pártnak sem természetes szövetségese. Azon túl, hogy "zöldpárt", mindenféle elképzelést, "ideológiát" nélkülözve a fő cél - feltehetően Schiffer agyában született meg ez a katyvasz -: a távolságtartás. Mindentől és mindenkitől. Elvégre cikizni könnyebb, mint javasolni.

Ha viszont mégis utóbbira szánja el magát, az a világ vége, lásd a menekültek nyomkövetővel való ellátása.

Az LMP voltaképpen a nagy nemzeti pávatáncot vezeti elő, azt is pocsék előadásban.
Nyugat vagy Kelet? Ez a kérdés, válasszatok!   Régen érlelődik bennem a gondolat, hogy elmondjam a véleményem a választás eredményéről. Ezt már mindenki megtette, aki számít valamit a politika színpadán: Politikusok, elemzők, újságírók és egyszerű emberek, akiknek van…..
Támasz 2014.05.03 14:12:06
Értem én - sőt, magam is átérzem - írásod indítóokait, mégis azt mondom: korainak tartom a posztnak ezt a politikai végrendelet szerű stílusát.

Már csak azért is, mert ha te úgy is érzed, romlik a látásod, a meglátásaid helyén valóak; ha úgy is tartod, "tolmácsra" van szükséged a hírek megértéséhez, egyrészt ez a manipulált orbáni hírgyártás korában nem meglepő, másrészt vagy nagyon jó a tolmácsod, vagy mégis jobban eligazodsz az útvesztőkben, mint oly sokan, akik pedig szakmányban osztják hamis bölcsességeiket.

Hogy a demokratikus térfél pártjai - tisztelet a kettőnk által egyaránt privilegizált DK-nak, mint kivételnek - a hibákkal történő következetes szembenézés és a valós elemzés helyett az összefogásbeli társaikban, illetve magában az együttműködésben jelölték ki a bukás okait, az sajnos egyenesen következik abból, amit én magam másfél éve hajtogatok. Elsősorban politikusi és bizony emberi kvalitásokban gyenge - értsd: befolyásolható, felkészületlen, önös érdekek vezérelte, megalkuvó - a magyar politikai elit (ismét csak tisztelet az elsősorban a DK-t erősítő kivételeknek!), hogy a párthatárokon átnyúló megélhetésiek hangjának felerősödéséről már ne is beszéljek.

Hogy egy "párt" (LMP) a szakadása után olyan mínuszos teljesítménnyel is bejuthat a Parlamentbe, amelynek egyetlen hangsúlyos szempontja, hogy mindenkit szidjon, de az ellenzéket nem is kicsit jobban...

Hogy az azóta megszűnt, ellenzéki rendezvényszervező mivoltának köszönhetően párthoz kötődők sokaságát is megmozgatni tudó álcivil magánszerveződésből (Milla), egy think tankre épülő,valós politikai gyakorlatban viszont gyenge agytrösztből (Haza és Haladás), a hozzá csapódott, háttér nélküli LMP-resztliből (PM) és a tömegbázist egyedüliként mozgatni képes Szolidaritásból létrejött hámozott luftballon (Együtt-PM) sokáig azt higgye, versenyezni tudhat az MSZP-vel és joga van másokat kirekesztenie az együttműködésből...

Hogy az MSZP érdemi és értékelhető politikai cselekedetek és tényleges megújulás nélkül máig úgy gondolja, mintha az összes, a kormányváltókra adott szavazat a szociknak szólt...

Na igen. Rendet kell tenni a fejekben, a fent említett, pártokként emlegetett zárt körű klubokban pedig a fejéről a talpára állítani a dolgokat! Hogy a vezetők megértsék végre, nem a tagság és a támogatók vannak őértük, hanem - fordítva.

Azt pedig ne mondjuk, hogy egy esetleges újabb balsiker után visszavonulnánk, éppen ellenkezőleg! Ez az a harc, amelyet mi biztosan nem fogunk, nem tudunk feladni. És nem elsősorban azért, mert nem szeretnénk Orbanisztánban meghalni, hanem azért, mert előtte még évekig élni akarunk: a Magyar köztársaságban!
Támasz 2014.05.03 17:04:08
Tegnap  Olgánál  meghallgattam  Schiffert.  Kiütötte  nálam  a  biztosítékot! Ekkora  barmot  még  nem  hordott  a  hátán  a  Föld!  Méghogy  fölösleges  cirkusz  a  holocaust  emlékmű  felállitása  körül  kialakult  baloldali  ellenállás. Vagy …..
Némi hezitálás után úgy döntött a stáb, hogy Gy. Ferenc akciója mellett nem lehet elmenni akkor sem, ha az színtiszta politika, amelytől mi, mentálisak, próbálunk annyiban távol maradni, hogy csak gazdasági vonatkozásában foglalkozunk vele. De. Teszel-veszel nyáron, szeled a…..
Támasz 2013.08.08 15:40:27
@Online Távmunkás: Ne álmodozz, mert felébredsz arra, hogy belelóg a kezed a bilibe. Ilyen blődlivel még a Fidesz házi "közvélemény-kutatója", a Nézőpont sem mer előállni, de sebaj.

Majd 2014-ben visszatérünk arra, mennyi lett az a 100...
Támasz 2013.08.08 15:44:29
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Mitől más kérdés? Amikor a DK bejelentette frakcióalapítási szándékát, érvényben volt az a szabályozás, amely az MDF-ből kivált MDNP-nek lehetővé tette új frakció létrehozását.

A jogszabályt a politikai szempontok alapján hozták létre, azok alapján változtatták meg. A baj csak az, hogy visszamenőleges hatállyal. Vagyis: JOGSZERŰTLENÜL.

Az ilyesmivel a Fidesz mindenkit, még a saját híveit is sérti, merthogy aláássa a jogbiztonságot. Bárki személyére, bárki ellen lehet klauzulát alkotni - utólag...