Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vicakos

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A poszt szerkesztett változatát átvette a Koraszülött.com oldal.Kiadtam magamnak (illetve ennek a posztnak) a fenti címet, de előre szólok, hogy ez egy hatalmas téma. Ebből, meg a következő korosztályból szakdolgoztam és konferenciáltam,  ennek kapcsán kezdtem el komolyabban…..
Vicakos 2012.03.23 15:00:11
Kedves Felicitas,

Tanáccsal és talán segítségkéréssel fordulok Hozzád! Az én kisfiam tegnap töltötte be a 19.hónapját! :-)Imádom, szeretem, pici kora óta rengeteget mesélek neki, beszélek hozzá, mondókázunk. Nagyon sokat járunk játszótérre, gyerekek közé. Sokat nézünk könyveket, mert imádja a könyveket. Ő igényli. Több kérést magába foglaló mondatokat megért és végre is hajtja. Pl.: kérlek, pl. a porszívó csövét vidd vissza a helyére, s ott a doboza mellett hagytam a mamuszodat, utána azt hozd ide, hogy felvegyük!" mindent végrehajt, segít a házimunkában, mindenben! :-) Rendmániásnak mondhatnám,mert mindent elpakol a helyére még apja után is! Egy igazi tündér kisfiam van! :-)Reggelente szoktunk mesét nézni a Minimaxon, ott a Szezám utca a kedvence és énekel, táncol velük, amikor az a feladat. S nagyon sokat nevet is rajta. Viszont nem akar elkezdeni beszélni. Mindent megért, mindenhogy megtudja értetni magát. Mutogat, halandzsázik rengeteget. Jelenleg használt szavai: Anya, apa, mama, papa, va-va, cici, cica, kulcs, oda (mert mindenkinek megmondja,hogy mit hová tegyen :-), pá-pá. (hirtelen ennyi jutott az eszembe) Nagyon sok szó van, amit kimond, s utána nem használja. Mint pl: ház, láb. A környezetünkben a vele egykorúak már beszélnek. Egyedül ő nem. Abban szeretném a tanácsát kérni,hogy tudnám fejleszteni a beszédét? Valamint lenne egy kérdésem, amiért aggódom sokszor, mert sehol sem találok erre egy megfelelő statisztikai kimutatást. Vajon azon gyerekek akik hamar (18hó körül) kezdenek el beszélni, felnőtt korukban is kommunikatívabbak lesznek? Jobb lesz a nyelvérzékük? Sikeresebbek lesznek?
Az én kisfiamat világ életében a többi gyermekhez képest a forma bedobós, építős, logikai játékok kötötték le. Mostanában is hihetelen,hogy milyen épületeket, tornyokat épít lego-ból, bármiből. Olyan formaválogatós játékokat amivel még sohasem játszott, bármikor kirakja. Mikor kap egy új játékot, pl a játszótéri motorját, először megfordította és megnézte, hogy működik és utána ült csak rá és indult el vele.
Amiért egy picit elkeseredett vagyok, hogy a "játszótéri anyukák" állandóan ugye fényezik a gyermeküket, mert, hogy "ő milyen okos, hogy már beszél"...s az én kisfiamra meg szinte senki sem mond semmit...én állandóan dícsérem őt, hogy okos, ügyes. S ez bánt. Előre is NAGYON-NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A TANÁCSÁT ÉS VÁLASZÁT!