Regisztráció Blogot indítok
Adatok
synoup

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem elég a gyári távod hatótávja, és erősítő vagy LRS modul nélkül akarod messzebb küldeni a masinád, akkor ez a poszt pont neked készült. Frsky antenna, Flysky táv, körülötte rendetlenség...
synoup 2018.08.27 19:42:27
@Kopter Géza: Köszönöm a választ és az infókat! Sajnos elég nagy a kezem az Evo-hoz , és inkább pincher tipus vagyok.:) Az X-lite jobban tetszik, de annyira "rászoktam" már a flysky-ra, meg olyan sok flysky vevőm van, hogy nem igazán szeretnék váltani, meg modulokkal sem vacakolni...az IBUS meg külön öröm:) A Q X7 most pont jó árban van és ezért fordult meg a fejemben, hogy esetleg kipróbálnám, ha nagyságrendekkel jobb gimbaljai vannak...de így szerintem egy darabig még maradok az I6-on.
Az, hogy ronda, a legkevésbé sem érdekel, ha egyébként rendben van...annyira jó lenne egy gimbal upgradelési lehetőség, mint a Q X7-nél az M7! Bár a neten láttam már M7 gimbalt flysky rádióban. :) Új táv alatt a Nirvanára gondolsz egyébként?
synoup 2018.08.27 20:18:17
@Kopter Géza: Az biztos, hogy pöcsörészős..én biztos nem csinálnám...:)

Ez a csavarlazítós mod viszont érdekesen hangzik...bonyolult? Vagy tényleg csak pár csavart kell meglazítani?
A Helifar Fuuton 2 a Gearbest saját márkás Furibee Fuuton nevű drónjának utódja, ami minden értelemben fejlesztett – sőt valójában csúcstechnika közeli – alkatrészekkel érkezik. Ami trendi, az gyakorlatilag benne van, F4 vezérlő, HB Atlatl HV V2 VTX, brutális, 2305-ös motorok,…..
Kinézte magának Zugló egyik legjobb iskoláját a Magyarországon méltán közismert Konstantinápolyi  Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátusa. Az általános iskolák nincsenek könnyű helyzetben, a KLIK kiéheztette őket az elmúlt három évben, és az abszurd törvényi szabályozás okán az…..
  Tudom, hogy ez nem betegség hanem egy átmeneti állapot,csak még elfogadnom,megértenem nehéz, főleg amikor rajtam van. Sokat olvastam róla, mások hogyan élik ezt meg, milyen tüneteket tapasztalnak, hogyan lehet ezen túljutni, akkor sikerül is megnyugodnom, de még is amikor rám…..
synoup 2015.04.07 12:24:22
@ebiubi: Köszi a linket...na valami ilyesmit érzek én, amikről ez a sw48 nevű user számol be: " Its like I'm suddenly aware that i have a body and that i have a brain and I'm confined by this and it makes me feel trapped in my own body. Its gotten to the point where i down even see it as my body anymore but a tool to do things. I am having trouble connecting to loved loves because of this because now i just look at everyone like skin and brain neurons so i doubt real true love now as well. Also, I'm completely numb to almost all emotions as well."
Amúgy biztos, hogy érzékenyebbek vagyunk a külvilágra, de most elég sokat adnék érte, ha csak egy sima, átlagos, viszonylag érzelemmentes, "eccerű" ember lehetnék. Mondjuk szerintem ilyen gondolatai mindenkinek vannak, csak másnak nem okoz problémát,nem agyalja túl, sőt még örülni is tud az "emberlétnek". És itt jön képbe az ének közötti átmenet, amiről írsz: bennem mindig annyira erős volt az önmagamhoz való ragaszkodás, a "kontroll",hogy inkább megrémít valami újnak az eljötte. Nem tudom, hogy meg merem e élni az érzéseimet...az biztos, hogy én ezt tudatosan nem tudom megcsinálni. Lehet, hogy nem tanítottak meg rá. Álmodok dolgokról, de néhány bizarr álomhangulat meg annyira rányomja a bélyegét a napjaimra, hogy totál más bolygón érzem magam.
Nincs még pszichológusom, csak online konzultáltam eggyel, jövő héten megyek pszichoterápiába, pszichiáteri segítséggel. És hát szeretném vele nagyon őszintén megosztani a gondolataimat, amúgy tudja, hogy normális vagyok.:) Jut eszembe, gógyszert szedsz még? Nekem javasoltak antidepit, de nem merek...napi két szem nyugtatón vagyok.:(
Tényleg sajnálom, amik Veled történtek, írod, hogy történt pár dolog...publikus?
Amúgy a gyógyulást úgy képzelem el, hogy egyszer csak jön egy nagy "aha" élmény: hirtelen megtudom, hogy ki vagyok én;hogy nem csak test, hanem valódi lélek... része vagyok a nagy egésznek-nem vagyok egyedül, van értelme az életemnek, képes vagyok a szeretetre, gyönyörűnek látom a világot, hatalmas nagy hálát fogok érezni, a beszűkült tudatom kitágul és irdatlan nagy boldogság költözik a szívembe.:)

Köszi a biztatást, és kívánom, hogy "rendeződj" ma is!:)
synoup 2015.04.10 20:55:58
@ebiubi: Adtam időt önmagamnak:) és két napja mintha enyhültek volna ezek a nyomorúságos dp-s tünetek, erre ma akkora szorongás fogott el,-egy hivatali ügyintézés közben- hogy azt hittem elnézést kérve halkan elájulok.:) Hál"Istennek nem történt meg, de iszkoltam onnét, ahogy tudtam.:) Szóval már azt se tudom, hogy mire/milyen tünetre figyeljek. Ó, egek...:) Te voltál már ilyen baromira pánikos helyzetben? Hogy élted meg?

Hát én is nagyon szeretnék változtatni, és ezt tényleg nem lehet másképp, mint kő keményen szembemenni ezekkel (ez akár a tünetek elfogadását is jelentheti) a mindenfajta érzésekkel, gondolatokkal.
Igen, én is alapvetően szorongó ember vagyok, voltak régebben is erősebb szorongós epizódjaim, de sokat dolgoztam magamon, meg nekem elég sokat jelent az Istenben való hitem, amit próbálok minél személyesebbre formálni és közben kiiktatni a belém nevelt istenképeket. A furcsa az, hogy senki az ismerőseim közül ezt nem állítaná rólam (mármint, hogy szorongok, vagy ilyesmi) és lehet, hogy ez sem jó: mindig a magabiztos, jókedvű személyt alakítani. Meg igazából nem is akarom, hogy lássák...

Hát antidepit még mindig nem mertem...:) Viszont igaz, amit a nyugtatókról írsz...és attól tartok, ezt most nem is tudom abbahagyni.:(

Veled mi újság van mostanában? Jól vagy?
synoup 2015.04.13 20:09:20
@ebiubi: Hát én se sok embernek mondanám el, meg nem is tudom, hogy a fenébe tudnám elmesélni ezeket az érzéseket ...amúgy meg egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy másoknak nincsenek ilyen fura gondolatai, ahogy azt sem, hogyan tudnak szorongás nélkül megbírkózni velük. Értem én, hogy kell egy biokémiai "másság" is a szorongás, meg a dp kialakulásához, de mindannyian emberek vagyunk, mindannyian halandók, ugyanazokkal a gondokkal küzdünk és mégis ugyanazok a lelki hatások teljesen más állapotokat hoznak ki belőlünk...talán rossz a megküzdési stratégiánk, vagy nem tanítottak meg arra, hogyan kell szembenézni, feldolgozni, stb...Nem tudom... Viszont úgy tapasztalom, férfiaknak különösen nehéz ilyen dolgokról beszélni, mert mindig "keménynek", meg "macsónak" kell lenni...pedig ezek a tét nélküli szerepek rendesen fel tudják ám őrölni az idegrendszert.:)
Én a keresztények Istenére gondolok, persze...ebben nőttem fel, de ez nem jelentene semmit megtapasztalások nélkül; nekem pedig az volt elég sok. Sok gyógyulást, változást is láttam, de nem vagyok fanatikus...az Újszövetség üzenete a legegyszerűbb amúgy-mondom ezt miután elég sok másba is belekóstoltam-Isten a szeretet, és ez megtapasztalható- oszt jó napot.:) A problémát abban látom, hogy a mi szeretetfogalmunk annyira szubjektív:teszem azt, ha egy gázos családban nősz fel, rengeteg sérüléssel, akkor ez az istenképedre is ki fog vetülni. Én sem hiszem, hogy Isten tesz szorongóvá, talán inkább a Tőle való elszakítottság, az az ősbizalom rendül meg valamiképp...ha a gyógyulásról beszélünk, akkor ezt önmagamra vonatkoztatva eléggé érzem.
Igen, akkor rossz igazán a dp, amikor nagyon szorongok, de érdekes módon az említett pánikhelyzetben nem volt dp-s tünetem. Amúgy az a baj, hogy már nem is igazán tudom, hogy mi okoz mit...talán ezen sem kéne agyalni. Ez a "fejembe beszorulás" érzés nagyon pontos, tetszetős megfogalmazás....ez volt nekem ma, aztán jött is a hidegfront, jóféle hideg szelekkel.:)Nekem most az is van, hogy a szüleimet látom kicsit furcsának, "megváltozottnak", ha érted...:) Pszichiáterhez majd csak csütörtökön megyek amúgy...
Te amúgy milyen fajta antidepit szedsz? Nyugtató már nem is kell mellé? Meg említettél kényszergondolatokat: ezek mire irányulnak?
Szép estét!
Újra megmérték a legkésőbbinek vélt neander-völgyi leletek korát. A kutatók meglepetésére kiderült, hogy ezek legalább 10 000-15 000 évvel idősebbek, mint gondolták, vagyis a neander-völgyiek nem találkozhattak fajunkkal, nem keveredhettek velünk és mi nem okozhattuk…..
synoup 2013.02.07 10:12:18
@spike179: Nekem is pontosan ez a kreacionista tag jutott eszembe az eset kapcsán..:)Lehet, hogy ezres, tízezres becsléseknél tévednek "picit" a kutatók, de a milliós-milliárdos kormeghatározások pontosságára mérget vehetsz.:)
Keresztény körökben – ezerszeres tisztelet a kivételnek – nagy bizalmatlanság él a pszichológia ellen. Némileg parodisztikusan így foglalhatnánk össze a keresztény pszichológiaellenesség fő okát: „Megtértem, új emberré váltam, Isten megmentette a lelkem, ő az…..
synoup 2012.03.22 11:18:19
@zum trucc: a bölcs katolikus egyház a történelem folyamán haragudott azokra is, akik a saját nyelvükön akarták olvasni-hallgatni a Szentírást, leszámolt az eretnekekkel, akik a krisztusi egyszerűséget hirdették a pápa és a papok életmódjával szemben, vagy akik elítélték az olyan furcsa gyakorlatot, mint pl. a búcsúcédula...ez nem vallás, ez kő kemény politika, hatalmi harc volt egy kitalált, saját képükre formált Isten nevében...-amely ország meghasonlik önmagával, az nem maradhat meg-valahogy így mondta Jézus;egyre inkább úgy tűnik, hogy igaza volt...Isten megtapasztalhatóan nem emberellenes