Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kócos János

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pride Barcelona nevű rendezvény a mediterrán térség legnagyobb meleg fesztiváljaként hirdeti magát, ahova évente több ezer homoszexuális résztvevő érkezik a világ minden részéről. Idén június 20-tól 30-ig tombol a meleg büszkeség a katalán fővárosban. A jelentősebb…..
Kócos János 2013.06.30 13:10:43
Matolcsy újabb kampánybeszédében ismerős állításokat hangoztat „A devizahitelezés olyan hibás termék volt, amely a teljes üzleti szektort és a lakosságot is csapdába vitte.” Sommásan ez a véleménye Matolcsy Györgynek a deviza alapú kölcsön- és hitelszerződésekről. A…..
Kócos János 2013.06.28 17:03:40
@Kono: ezek szerint te ugy gondolod, hogy egyaltalan nem szamit kockazatnak a bank szemszogebol, hogy elvesztheti az ugyfel az allasat, majd a devizahitelre 15 millioert vasarolt lakast (amin kb 20 millio tartozas is lehet) arverezni kell, es a jelenlegi ingatlanpiaci helyzet miatt kb 10 millioert lehet eladni? Valoban, 66% egyaltalan nem szamit magas kockazatnak.

@bankvezer: te melyik bank vezere vagy? Kerlek, aruld el, oda en sose teszem be a labam.

Jogilag a tema szerintem elegge szurke zona. Csak ket szemeszterben tanultam jogot anno, ugyhogy nem vagyok benne biztos, hogy ez hogyan lehet pontosan, de szerintem leginkabb onnan tamadhato a dolog, hogy MO-n a forint a hivatalos fizetoeszkoz. A kerdes az, hogy lehet-e kulfoldi fizetoeszkozt hitelezni belfoldon (az ugyfel az esetek java reszeben pedig sehogy sem latta a penzt, csak a kocsit/ingatlant, azokrol, akik szemelyi kolcsont vettek fel, inkabb ne beszeljunk, az kulon allatfaj)

A "mindket fel szamara elonyos" szerzodesekre meg vehetjuk peldanak a lottot vagy a tozsdet. Valamelyik felnek mindket esetben szar lesz. Egyebkebt ha bunbak helyett munkat keresnenek a devizahitelesek, es a kormany, akkor lehet, hogy picit hamarabb ki lehetne jonni a valsagbol...
Kócos János 2013.06.28 17:06:58
@bankvezér: bajnai elnoksege alatt tiltottak be a frankhitelt. A forrasok valtozatlanok maradtak, ha valtozott valami, az maximum a forraskozvetitok ellatasi lanca volt, de ezt is erosen ketlem
Cool List 2012 1. Mondik Noémi 2012.12.14 19:00:00
A veleszületett, ösztönös, őserővel feltörő coolság nem igényel magyarázatot. Noémi alig néhány hónapja robbant be a köztudatba, de ennyi idő is elég volt neki ahhoz, hogy meghódítsa a teljes magyar internetet. Olyasmivel rendelkezik, amivel nagyon kevesen. Utánozhatatlan,…..
Magyarországon az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Hajléktalanokért Közalapítvány (HKA) közreműködésével, pályázat útján biztosítja a hajléktan emberek ellátását, a krízisautókat, a melegedőket, és minden olyan alapfeltételt, ami a szegény emberek túlélését…..
Kócos János 2012.11.07 15:21:46
Osszatok nyugodtan. Gyertek, gyertek, várom a hülyeségeket, hátha egyszer logika is lesz abban, amit írtok.

Ahogy fentebb írták, a hajléktalan nem önként lesz hajléktalan - viszont önhibájából. Van olyan barátom, aki nagyon a lecsúszás szélén áll. Több hónapig cseszegettem, most végre eljutott odáig, hogy összepakolt, kapott melót ausztriában, és a jövő héten megy.

Amit TI felróttok nekem hibámként, az az, hogy teljesen idegen, önhibájukból az adott helyzetbe kerülő embereken nem vagyok hajlandó segíteni. Aki annyira lecsúszott, hogy se a barátai, se a családja nem segítettek rajta valamiért, annak bizony oka van. A hajléktalanok talán 1%-a lehet olyan, aki bármilyen munkát elvállalt volna még polgári életében. Amikor a válság beköszönt, nagyon sok ismerősöm volt, aki elvesztette az állását. Sokan kaptak különböző segédmunkákat, volt, aki (vidéken, teszem hozzá) megkeresett havi 170 ezer forintot (diploma nélkül, segédmunkával!), de ezért heti 6 napon át kellett 14 óráznia. Én ezt 19 évesen csináltam, nagyjából 100 ezerért, ráadásul nem is kellett kifejezetten a pénz, csak dolgozni akartam nyáron. Ő azt mondta, hogy ő erre nem hajlandó. A következő egy évben nem talált munkát, lefoglalták az összes ingóságukat, aztán a házukat is elárverezték. Most egy kis albérletben laknak, ha jól tudom.

Magyarországon az emberek java része ilyen. A fizikai munka "gáz" meg "égő", és az ember inkább éhen döglik, mint hogy beismerje, hogy igen, gondok vannak, és bármilyen melót meg kell csinálni.
Kócos János 2012.11.07 22:24:46
@Almandin: a fejlett társadalomban a gépesítés által kiváltott munkákat más lehetőségekkel pótolják.. elvileg ez csak tovább pörgetné a gazdaságot.
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
Kócos János 2012.08.10 16:01:28
@blah: látom, az "ítélkezés" szó jelentését azóta sem sikerült megérteni. Én véleményt formáltam rólad. A szabályok pedig a civilizáció nagyon korai kezdete óta jelen vannak, csak anno vallásnak hívták. Aki nem volt hajlandó az adott vallásnak megfelelni, azt valamilyen okkal minden társadalomban kiközösítették, esetleg meg is ölték. Szóval igen, ha nem lennének szabályok, az azt jelentené, hogy megszűnt a civilizáció, annak vívmányai elérhetetlenek, és mindenki azért dolgozna a földeken, hogy fenn tudja magát tartani.

@Dövan: azért, mert képes vagyok felfogni, és elfogadni, hogy mi a társadalom fogalmának lényege? Valóban, előfordulhat egy csicskalelkű, üres életű senki vagyok. Az viszont biztos, hogy te se tudsz szöveget értelmezni, és valós értékű diplomád soha nem lesz.

@Muad\\\'Dib: haggyad, szétszívták az agyukat, az ép agysejtjeik pedig épp azon ügyködnek, hogy miből lesz pénz több cuccra. Az olyan véleményt, ami az övékkel nem egyezik, képtelenek elfogadni.

@Atrox: ez egy túlzottan hosszú gondolatmenet az ellentétes oldal véleményvezéreinek. Szerintem tagold bekezdésekre, úgy talán érteni fogják.
Kócos János 2012.08.10 17:02:04
@blah: Nehéz lenne kettőtöket összekeverni. Anyám intelligens.
Kócos János 2012.08.10 18:32:10
@melchi zadok: én értem, hogy miről beszéltél. A probléma csak az, hogy olyan "szabály", amit te írtál, soha nem lesz, mivel az nem egyeztethető össze a társadalom/törvnyhozó hatalom érdekeivel. Az elégedett hátradőlés pedig szerintem inkább rád jellemző. Az ellentétes oldalról egy normális érvet sem mutatott fel eddig senki.

Egyébként a legnagyobb vicc az, hogy itt a legtöbben szidják a szélsőjobbot, holott számos hasonlóság van a drogosok mellett kiállók, és a radikális szélsőjobb között...
Naiv ügyfél merészet gondolt, és csaltakozott az elérhetetlen oldalú Optimal Management Kft. flottájához. Ehhez egy MLM-nyugdíjpénztárba is be kellett lépni, ha jól értjük, azóta viszont az alap telefonszolgáltatást sem lehet lemondani: Azért fordulok Önökhöz, mert tavaly…..
Kócos János 2012.08.10 15:11:34
@bonifac: Az még oké, hogy nem tud írni. Az MLM-rendszerek fénykora a 90-es évek közepe, korai 2000-es évek volt.. azóta csak az tud sikert csinálni MLM-ből, akinek sok relatíve gazdag, de alacsony intelligenciával megáldott ismerőse van, és vagy vásárlót, vagy tagot szervez belőle.

Én az összes MLM-ező ismerősömmel megszakítottam a kapcsolatot. Előbb-utóbb mindegyik mindenben csak az üzeletet látja.

A posztoló pedig, úgy, ahogy van, segg hülye. Aláírt valamit? Nem. Telenorhoz bemenni, közölni, hogy nem maradok tovább számlafizető, erről a shield kft-nek ajánlott, tértivevényes levél, aztán bekaphatják.
    Orbán Viktor egy ma reggeli rádióműsorban a felsőoktatási rendszerrel kapcsolatban kifejezte azon véleményét, mely szerint „korrekt, fair az új rendszer". Véleménye szerint a változtatások azért szükségesek, mert Magyarország „termelési központtá” alakul, így…..
Kócos János 2012.03.21 13:21:55
Persze, hogy korrekt. Teljesen megnyugtató lehet egy 5 milliós adóssággal lkezdeni dolgozni, úgy, hogy azért az ember csak-csak szeretne egy lakást, meg egy kocsit, ami még 15-, illetve öt millió, ha nem valami külvárosi putrit, illetve kispolszkit akar. Tegyük fel, hogy van egy jó állása a frissen végzett diplomásnak, és keressen nettó 220 ezret. 10 milliós hitel mellett az életben nem fog még huszat kapni, úgyhogy albérletben fog tengődni, mondjuk lakótársakkal, pesten, havi 60-ért rezsivel (sztem keveset mondtam, nem vagyok pesti). Marad neki 160 ezer. Ebből bérletre, kajára, stb elmegy neki legalább 80 ezer, marad még 80. Tegyük fel, hogy módjával jár szórakozni, luxuscikkeket nem vesz, így havonta marad neki 70 ezer, ebből mondjuk törleszti a diákhitelt. Csak a diákhitel tőkerészének törlesztése 72 hónapba tellne. Ez 6 év. Ha hozzávesszük még a kamatot, és egyéb járulékos költségeket, várhatóan tegyünk hozzá még 10 évet. Az illető már 14 éve leérettségizett, egyetemet végzett, és még mindig számolgatja a filléreket, mert egyetem mellett is volt havi 80 ezre a költségtérítés mellett, amiből albérletet, kaját fizetett. Tehát 10 év alatt letudtuk a diákhitelt, 32 évesek vagyunk, még fiatalok. Vegyünk lakást. Mivel albérletre nem kell költeni, így havi 130 marad, de be is kell bútorozni,stb.. Vegyünk egy 15 milliós hitelt. Ennek a tőkerészét 116 hónapig kellene törleszteni, ami majdnem tíz év. Plusz kamatok, számoljunk nyugodtan még négy évvel. 46 éves korunkra van egy lakásunk, és kb ennyi.

Persze, ahogy lépünk előre a ranglétrán, emelkedik a fizetésünk is, gondolná az ember. Nem egy diplomás ismerősöm van 45 környékén, akik havonta 140-160 ezer forintból élnek...
A morgás joga Újratervezés 2012.02.08 21:50:00
       Szabó Máté ombudsman szerint sérülnek a felsőoktatási felvételi előtt álló fiatalok jogai, mert a feltételek változása miatt mindössze két hetük maradt arra, hogy újragondolják lehetőségeiket, és "életre szóló döntést hozzanak" (hvg.hu,…..