Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brekkerzolt

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nakéremszépen, annyira nincs semmi reakció mostanában a bejegyzésekre, hogy akár olyasmiről is írhatok, amiről tudom, hogy nem szokott túl sok visszhangot kelteni (lepjetek meg;): a Doctor Who-ról. Jó rég nem volt ez téma itt, egyszerűen azért, mert az utóbbi másfél évad elment…..
Brekkerzolt 2015.11.25 16:35:04
A több részes epizódok jók voltak, főleg az évadkezdés...
... van egy olyan érzésem, hogy a Dalek faj, sokkal jobban ki van dolgozva a sorozatban, mint a TimeLord. Utóbbira jobban kíváncsi vagyok, ezért remélem, még egy pár ütős, TimeLord karaktert is kaphatunk, akit - Omegához képest - többször is láthatunk.
Az új sorozat ütős karakterei, A Doktoron kívül: Jack, River és természetesen a Master, bár egy epizód erejéig - a TARDIS, mint humanoid.
SPOILER - a 2015-ös széria:
Zygon Clara volt a legjobb, a hallhatatlan leányzó, viszont nem. Utóbbiban az a baklövés, hogy az ellenség által használt nanorobotok a felelősek. Namármost - akkor az ellenség, miért nem halhatatlan? Jó, nem mindenben, de akkor is gyanús ez nekem.
Alvó gépes epizód - Alkonyzóna feelingje volt, de maga a rész...
... az előző évad, leggyengébb részéhez képest is, rosszabb volt. Olyan, tipikus töltelékepizód volt. A Doktor mondása... "Megöltétek az álmot!" - inkább röhejesen hangzott, mint komolyan (ne a nevetünk, hanem a kínosan röhejes).
Bár most, a 10. rész is nagyon jó volt, de van egy olyan érzésem, hogy nem ez lesz a kiemelkedő - az alkotók, a következő két részre is terveztek, így szerintem, nem minden muníciót lőttek el.
Bár egy kérdés lenne - kire lehet számítani? Mert a Trailerben, erre nem tudok következtetni. Esetleg a Classic epizódban, már volt ezen a helyen a Doktor?
Még valamit: már lehet tudni, ki lesz még, a karácsonyi epizódban - az egyik kedvenc karakter fog visszatérni.
Memory Improved azaz felfejlesztett memória néven tolakodott be egy hirdetés az üzenőfalamra. Elérte a célját, ugyanis rákattintottam, de inkább a false információk lebuktatásából származó perverz élvezet, mintsem az agyam turbózásának lehetősége hajtott. Az agyam így is…..
Értesüléseink szerint már nem a Rába forgalmazza hazánkban a Lengyelországban készült Volvo buszokat, hanem ahogy a korábbi években is, a Volvo Hungária Kft. Újabb sikertörténetet könyvelhet el a…..
Brekkerzolt 2015.08.27 08:44:58
Fotó: wikitech.hu Ilyen női vázassal, és férfi vázassal is. Érdekes megoldás a slusszkulcs a vázon fent oldalt. Ausztriában kezdik a forgalmazást. Az ár 749 euró, de IKEA Family-kártyával 100 euró kedvezménnyel vásárolható meg. Az IKEA nem is annyira a bútorbiznisz melletti…..
A BKV a 405-ös felújítási programjának keretein belül 10 nappal ezelőtt, a Kelenföldi Autóbuszgarázs nyílt napján mutatta be a világoskék, Volvo-lámpafészkekkel ellátott, elég furcsa eredményt. Azonban közelebbről szemlélve az eseményeket, még az is lehet, hogy jól…..
Brekkerzolt 2014.04.22 21:09:17
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Sok, más új busz is van, erre pont, a KingLong-ot kell kiemelni, mindennek közül a legrosszabbat.
Korábban több hazai helyszínt is megjelölt a kínai elektromos busz gyártó cég hazánkban. De végül Bulgáriát választották az új összeszerelő üzemük felépítésére. Ez az üzlet azonban nemrég meghiúsult. Kedden a Build Your Dream (BYD) eljutatott egy közleményt az…..
Tavaly nyáron jártam Dublinban - tömegközlekedéssel. Volt szerencsém kipróbálni szinte minden járművüket, szóval érdeklődve olvastam, hogy nagy átalakulások elé néz a rendszer. Az 1,2 millió lakosú ír fővárosban nincs metró, van viszont agglomerációt bekötő HÉV-ük, a…..
Azt, hogy a világon hány mozgólépcső van, vélhetően senki nem tudja megmondani, követhetetlen mennyiségben épülnek épületekben, metrókban, sőt sok esetben a szabadban is (Budapesten az első teljesen szabadtéri, aluljáróhoz nem kapcsolódó mozgólépcső úgy tűnik, hogy a Széll…..
Vastagbőr Táncos párválasztó 2013.04.12 18:15:00
Forever 1985! Megjöttek a részletek az állami párkereső programról."No komment" az egész, a szavakat sem találom ..."Táncos szórakozásra, találkozásra, beszélgetésre is lehetőséget kínáló közösségi, civil ötleten alapuló program indul az Emberi Erőforrások Minisztériuma…..
Brekkerzolt 2013.05.25 10:37:50
Nem tudjátok, mire megy ki az egész játszma?
Baby Boom:
www.medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/ujabb_baby_boom_ot_akar_az_orban_kormany - újabb ötlet: szingli és elvált tanár ne oktathasson erkölcstant: eduline.hu/kozoktatas/2013/2/20/Ujabb_otlet_szingli_es_elvalt_tanar_ne_okta_FRY2WR - később ez lett belőle: eduline.hu/kozoktatas/2013/2/21/Visszavonta_az_erkolcstan_oktatasarol_szolo_ZWJODD - azért, mert akadnak még, szingli tanárok, mert ők, csak pedagógusi pályát, de párt, még nem választottak maguknak, ezért is, segít be az állam, hogy legalább egy tantárgyat tudjál oktatni. Ennyi!
Na jó, ez az egyik, legbetegebb trollkodás, komolyan NE vegyétek! :D
Biztosan sokaknak feltűnt, hogy a fenteikhez hasonló akasztófák lepték el Budapestet. Ez a telefonos fotó tegnap, az Árkád előtt készült az Örs Vezér terén (ahol a múltkor a táblapörgető fószer dolgozott) és van egy vele szemben is, a gombánál. De hasonlókba botlani máshol…..
Brekkerzolt 2013.04.09 20:29:47
@tamdhu:
Ki szerződött és kivel? A BKV velem? Kinek volt beleszólása? Vagyis egy olyan szerződésük van, amitől nem állhatnak el, hiába mást diktál a logika?
Viszont, ha kötelező a pótlás, akkor meg, miért nem csinálják jobban? Miért nem a Nagyvárad tértől megy a pótlóbusz, vagy a Corvin negyedtől, a Közvágóhídig?
Véletlenül se legyen jobb az utasoknak, mert minek?
Brekkerzolt 2013.04.09 20:31:29
@Brekkerzolt: viszont, nem csak a Corvin jöhet szóba. Ha a busz, a Kálvin téren tud megfordulni, akkor vigyék oda, csak legyen metrónál a végállomása. Úgy látszik, hogy ez, náluk nagy szó!
Brekkerzolt 2013.04.11 09:06:10
@ZBR:
"- De, lehetetlen lesz. Az ott egy híd. A hídfőnél ki lehet alakítani a megállót, de a híd pályatestjén nem igazán lehetne.Egyébként kb. két villamoshosszról beszélünk..."
Most vigyünk ki oda egy villamost, Csepeli hídig, amikor ott van a HÉV, ami megállhatna ott?
Ja, az nem számít neked, hogy Csepel szigetcsúcs és Ferencváros közeli része, jobban be fog épülni? Egy HÉV megállónyi forgalmat generál. Ezt, előre tervezésnek nevezik.

A híd pályatestén levő megálló - ez most, érv akarna lenni? A hidat, szélesíteni is lehet, simán elfér mellette. A másik - a híd, az olyan, hogy tilos hozzányúlni? Ez most vicc? Kellő forgalomnál, indokolt egy megálló kiépítése.

"- 179-es: nekem az is elvárás, hogy ne ott járjon az üres busz Csepelen (mert felesleges), még akkor sem, ha neked nehéz a táskád. De, jó, csak azért, hogy neked jó legyen, átszabhatnák az útvonalát úgy, hogy a házad elől menjen a munkahelyedhez, csuklós busszal, mert hát mégiscsak elvársz valamit a bérleted áráért!"
Az, hogy mi a te elvárásod, az a te ügyed. Nekem más az elvárásom a BKV/BKK felé - az, hogy rendesen szolgáltasson, Bp.-en. Ha valami probléma van, azt meg kell oldani és nem kell félresöpörni azt.
Amúgy is, hogy mitől üres, vagy mitől van tele a busz, az attól függ, hogy hol közlekedik. Ha meg lenne hosszabbítva a Népligetig, akkor meg, az lenne a baj, hogy túl sokan használnák - ugye?
De oké, szüntessük meg, a 179-est. Akkor visszakanyarodtunk oda, amit a HÉV-ről írsz.
Én, vagy - vagy verziót vetettem fel, vagy a 179-est kell JOBBAN megoldani, járjon a Népligetig, vagy a HÉV álljon meg, a hídon. Az egyik sem, az nem elfogadható megoldás.
Indokok fentebb.

- "Népligetről járhat egy busz, ki Csepelre" és az mitől lenne 1V? :D"
He? Mi van veled? Én itt, a 179-esről írok, kevered a szezont, a fazonnal, de látom, neked ez nem számít.
1V-t külön vettem, ha nem láttad. Kimegy Budára - ezt hol vitattam? SEHOL! Csak akkor, legyen a Soroksári út FELETT a megállója, mert oda, még liftet is be lehet tenni. Tudod, hogy hol van a Soroksári út, a Közvágóhídnál?
"Ugyanazt a hülyeséget mondod.... "
Pont te mondod? LOL!
Most azt szeretnéd, hogy hosszabbítsuk meg a 24-es villamost, a hídig(majdnem Csepelig)? Ha erről van szó, akkor írd ezt, de erre nem fog sor kerülni, mivel ki kell oda vinni a villamost, amire terv sincs, de kötve hinném, hogy pénz is lenne. Ha meg, Közvágóhídtól megy ki oda valami, az a M5 lesz. A tervei ismertek, csak akkoriban, Csepel szigetcsúcson, szinte semmi sem volt. Most meg, erősen ipari terület, aminél nem elvárás, hogy csak autóval lehessen megközelíteni. Akkor mivel? A busz, hosszabb távon, nem megoldás. Villamos - minek?
Ebből látszik, hogy egy HÉV, vagy M5 megálló az indokolt. Az üres telkek, még jobban be fognak épülni.
Új buszokra nem írták ki a tendert és a két korábbi beszerzés jelentkezési határideje is lejárt. Úgy tudjuk döntéshozóink húzzák az időt és az átgondolatlanság is rányomta a bélyegét a korábbi tervekre. Nemrég megírtuk, hogy visszavonták a Volánbusz új buszokra…..
Brekkerzolt 2013.04.06 15:26:34
@BPO654:
Te linkeled be mindenhova ezt a buszt?
Most ezzel, mire mész? Úgysem lesz egy ilyen a BKV, vagy a Volán kötelékében. Ez helyett, inkább felvásárolnák az összes használtbuszt, amit csak találnak, vagy lép a Kravtex, ha kiadnák neki alvállalkozásba (az meg jó kérdés, hogy nekik, mennyi busza van, talán ha a tendert megnyeri és van ideje közben még gyártani, akkor azonnal rá állna és használt /tesztelésre kínált járművek/ + új buszok is lesznek). Jó kérdés, hogy mi lesz a végén, sárga Credok, vagy beszereznek régebbi buszokat (vagy egy, 3. megoldás).
Vágó István az interneten is nézhető FIX HD televízióban indított új műsort, "Szkeptikus vagyok..." címmel. A minden hétfőn új epizóddal jelentkező műsor első négy adása már megtekinthető. Az eddigi témák: Chemtrail - vegyi csíkok az égen Kristálygyógyászat Televíziós jósműsorok Lúgosítás,…..
Brekkerzolt 2013.02.12 18:47:59
Brekkerzolt 2013.03.01 20:30:26
@BonFire:
Értem, akkor csak szünetel.
Már kezdtem megijedni, mert a FIXHD weboldalán, levették a műsor képeit - kezdtem gyanakodni, hogy törölték (ki tudja, hogy beszóltak az Engimából).
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye február 19-én: Védőoltások és védőoltás-ellenesek: tények, hazugságok, teendők Ferenci Tamás előadása Az előadó Ferenci Tamás biostatisztikus, a BME Orvosinformatikai Laboratóriumának doktorandusza, a BCE Statisztika Tanszékének óraadó tanára, a…..
Brekkerzolt 2013.02.17 13:54:13
@maycontainnuts:
Köszönöm a válaszát!
A Szkeptikus Akadémia előadásaira vihetek be kamerát? Remélem nem gond, ha majd feltöltöm egy videó-megosztó portálra.
Brekkerzolt 2013.02.17 13:58:01
@Brekkerzolt:
A fórumban már kaptam választ - nem lehet!
Február 13-án szerdán (!) kerül megrendezésre a kilencedik Budapesti Szkeptikus Konferencia. A konferencia védnöke - immár ötödször - Pálinkás József akadémikus, atomfizikus, az MTA elnöke. Időpont: 2013. február 13., szerda 12:00 – 22:00 Helyszín: BME Fizikai Intézet F29-es…..
Brekkerzolt 2013.02.14 17:02:44
Fotó: thoroughlymodernmilly.com Mielőtt az ellenkezőjével vádolnátok, nem tartom hülyeségnek a településmarketinget, az országimázs-építést. Szeretem, amikor a napi százezer példányban fogyó Independent online kiadásában szerepel fővárosunk (még akkor is, ha a szerző kicsit…..
Felújítják az Újpest-Városkapu metróállomás mellett található buszpályaudvart. 400 millió forintos összköltséget terveztek, a felét EU-forrásból biztosítják az Új Magyarország fejlesztési terv közép-magyarországi operatív programjának segítségével. A munkálatok…..
Négy évenként rendezik meg Göteborgban a Persontrafik elnevezésű kiállítást. Az öt éve alapított Molitus midibusz is a kiállított járművek között volt. A buszkiállításon főként az idei IAA-n szereplő típusok kapták a főszerepet. A Molitus svédországi partnere a…..
Brekkerzolt 2013.01.04 19:45:59
@_zahnrad:
Bocs, nem néztem.
Így már más, de viszont az S91 gyártója elmondhatja, hogy nem akadály az égkéks fényezés.
LOVE YA ALL!(Bár a felvételből nem látszik, rengeteg halál jó fej ember jött el támogatni!) ..
Brekkerzolt 2012.12.13 21:52:23
@Lilith Zess:
Dragon Ball film.
Akkor tessék, itt van a Sayain Saga film trailerje: www.youtube.com/watch?v=Vx-E9pzOFPM
Igaz, ez nem Hollywood-i feldolgozás, hanem egy fan film, de azok közül a legjobb (van már több Dragon Ball fan film is, de egyik sem volt olyan, mint ez - nem megyek bele a részletekbe).
Brekkerzolt 2012.12.17 11:58:23
@doggfather:
lehet, hogy kicsit izgult is, az első fellépésén.
Amúgy mekkora Troll volt, az álarcos emberke, aki egy kis időre, ott volt a színpadon (vagy lehet, hogy felküldték oda).