Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bálesz

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rap Albumok LL Cool J - 10 (2002) 2012.06.21 22:20:00
Meguntam időrendben haladni, kellett egy valamennyivel frissebb albumot is hallgatnom, és randomra ez jött ki. James Todd Smith tizedik albuma ötletesen kapta a 10 elnevezést. Egyébként nagy sikerű album, a U.S. Billboard 200-on a 2. helyen végzett. És ez végülis érthető szerintem,…..
Ez a csajszi nem volt 17 éves, mikor megjelent ez az albuma a hip-hop aranykorában. Mindazonáltal mai szemmel nézve, illetve füllel hallgatva nem volt egy igazi katarzis. Ügyes, jó, de kezdetleges.Az egyetlen szám, ami tetszett igazából, az az album névadó száma (vigyázat, retro…..
Eazy-E (nyugodjék békében) debütáló albuma ugyanabban az évben került a polcokra, mint a Straight Outta Compton a rapcsapatával (N.W.A.). Ez viszont egy sokkal jobb darab - szerintem. Sokkal funkysabb, fülbemászóbb alapokkal dolgozik, és a feketéktől megszokott lazasággal humorizál…..
Nem véletlen, hogy ez egy mérce a hip-hop aranykorában, mint ahogy az sem, hogy ezt nevezte Snoop Dogg a legjobb hip-hop albumnak egy interjúban. A régi, old-school albumok közül, amiket a korábbi bejegyzéseimben taglalok, eddig ezt éreztem egyedül a rap alapjának igazán. Annak a fajta…..
Nem tetszett. Kezdeti keleti parti gangsta rap. Lehet, hogy pár szempontból jelentős album (pl tudomásom szerint ez az első híresebb album, ahol az előadók fegyverekkel pózolnak), de azért valljuk be, zeneileg kifejezetten harmatos. Mintha válogatás nélkül, véletlenszerűen egymásra…..
Több szempontból is jelentős album. Ez tette igazán népszerűvé a gangsta-rappet (főleg a Fuck Tha Police miatt), másrészt ezen szerepel az a szám ami miatt Pityinger László úgy érezte, neki Dopeman-nek kell lennie. Szóval mindenképp mérföldkő a raptörténelemben. Azzal én most…..
Kellemes. Kifejezetten kellemes hallgatni, ezt a kevert stílusú hip-hop lemezt a '80as évek new york-jából. Persze nagyon érződik az évszám a hangzásvilágban, de épp ezért érdekes is. A Sounds of the Safari-nál talán egy kicsit túlzásba estek... Nekem leginkább a What's going on…..
Érdekes album. Nem mondanám jónak, nem igazán érzem jogosnak, hogy ekkora sikere volt. De ez annak is betudható, hogy én már teljesen más hip-hop hangzáshoz szoktam hozzá. Mondjuk ezen az albumon még bőségesen érezhető, hogy ők alapból punk csapat voltak. A rappelés sem igazi rap,…..
Be kell vallanom, eddig nemigen foglalkoztam Biggie zenéivel, annak ellenére, hogy mekkora figura a raptörténelemben. Azután hallgattam meg az albumait, hogy megnéztem a Notorious c. filmet (ami egyébként aránylag jó). Abban van egy koncertjelenet, mikor a Who Shot Ya-t előadja. Azóta az…..