Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalmart

97 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kalmART 2014.12.16 09:46:34
Fegyverrel barátraNem akarok lőni fegyverrel barátra,Csak azért, mert másmilyen a kabátja.Békeidőben minél színesebb a viselet,Annál nagyobb a liberális sikered.A tömegből kitűnni szinte érdem,Még ha polgárt is pukkaszt éppen.Ha laza viselet, véleményednek kikelet, akkor tavasz…..
kalmART Szivárványos forradalom 2014.05.13 08:34:06
Kérlek, engedjetek meg egy utolsó utáni gondolatsort az Eurovíziós Dalfesztiválról. Az osztrák fellépő csatornája nyilvánvalóan a provokáció volt. Ez kiválóan sikerült, a fél világ erről beszél. Az is teljesen normális, hogy egy ilyen szélsőséges produkció után két, igen…..
A sok übermegagiga látványos, ám sok esetben a csihi-puhi, meg a szuperebbnél fantasztikusabb hős értelmezhetetlen kalandjait bemutató filmek sorában egyre nagyobb élményt nyújtanak a hétköznapi emberek életét taglaló, a mindennapok apró csodáit felemelő alkotások. Ezek közé…..
Tudta-e, hogy Rómában van egy „magyar templom”? A Santo Stefano Rotondo az örök város egyik legrégebbi bazilikája, egy ókori Mithras-szentély alapjaira épült. A középkorban többször átépítették, 1450-ben a magyar pálos rendnek adományozza Laterán. A Santo Stefano Rotondo…..
Márciusban magyarok milliói "drukkoltak" Erdő Péternek, hogy ő teljesítse be a keresztény Magyarország nagy álmát, és elnyerje Szent Péter trónját, ám a 2038 újabb tényéből kiderül, pontosan 500 esztendővel (szinte napra pontosan, hisz Ferenc pápát március 13-án-, Bakócz…..
Közel fél évtizede egyszer már megpróbálták a Superman sztorit újramelegíteni, akkor nem igazán sikerült, most viszont tüzesebb a vas, mint valaha, tehát van rajta mit ütni A kritikus dolga, hogy keresse a rést a pajzson, izgalommal megy a moziba: vajon hibáztak-e az alkotók, és…..
A tervek szerint december 25-én jelenik meg a 2038 című regény, amely a következő kérdéseket (is) feszegeti: 1. Tudta-e, hogy a Szent Korona egyedülálló a világon, és valódi világi hatalommal bír? 2. Tudta-e, hogy az egyetlen, amely mindenképp főszereplője kell, hogy…..
Will Smith imádja az apokalipszis után játszódó sztorikat. Reggelente, amikor felkel, és magára veszi a „Legenda vagyok” feliratú pólóját, nem is csoda, ha ilyen forgatókönyveket olvasgat szívesen. Ha meg netán családi vállalkozásba is kezdhet vele, kifejezetten boldogan indul…..
Bevallom, már az első rész után is fanyalogtam, ennek bárki utána is járhat, hisz a net mindent megőriz, a második viszont egész ügyes folytatásnak tűnt, ez a harmadik viszont inkább csak a pénzről szól. Persze, az altáji poénok kedvelőinek ez is szeretős lesz, csak ne…..
kalmART Szabad a gondolat 2013.05.26 11:32:44
Van egy rabság, amelyben élni még a szerelemnél is édesebb. Az értelem szárnyán szárnyaló szabad szellem Mindig győz, bármi is legyen az ellen. Tudja, hogy ha ki nem is mondhat bizonyos dolgokat, A fejében szabadon szárnyalhat bármilyen gondolat. Minél kevesebb előtte az…..
A kétkötetesre tervezett könyv célja, egy olyan átfogó regény születése, amely szórakoztató módon ad át valós ismereteket a magyar történelem ezer esztendejéből, nem csak az iskolákban megtanult alapokat, hanem azon eszenciákat is, amelyek varázslatossá, izgalmassá teszik a…..
Egy krimi a pszichológia világáról, ahol egy idő után kiderül, hogy semmi nem az, ami az őrült világban látszik. A film kapcsán egy dolog leszögezhető, a szponzorok között biztosan nincs gyógyszerfogalmazó mamut… És talán a pénzügyi vállalatok se zárják szívükbe a film…..
Egy vígjáték, amely egyszerre nevettet, elgondolkodtat, üzen, úgy bolygatja a szálakat, hogy néha már követni sem tudjuk, több mint jó és szokatlan napjaink tucatfilmjei között.  Persze, ha egy filmben együtt szerepel Diane Keaton, Robert De Niro, Robin Williams, Susan Sarandon,…..
A hívás a film közepéig egészen lenyűgöző, kár, hogy a vége felé néhány értelmezhetetlen csavar elrontja az összképet, néhol már-már komikussá téve az elvileg legizgalmasabbnak szánt jeleneteket. Ennek ellenére, vagy épp ezért is, abszolút nézhető, sőt, néhol…..
Ha hinni lehet a híreknek, a trilógiává bővült Vasember a napokban bemutatkozott harmadik résszel búcsúzik, pedig talán mostanra csiszolódott össze minden alkatrész. Az első két részt még Jon Favreau rendezte, a harmadikra már “csak” Happy Hogan karakterét tartotta meg a…..
Tom Cruise lassan a való életben is elvárja majd, hogy Jacknek szólítsák, hisz a Jack Reacher után itt a Feledés, amiben egy Jack Harper nevű utópisztikus főhős bőrébe bújt. A címbéli olcsó szójáték nem féletlen. A Feledés nem lesz klasszikus, de azért egyszer mindenképp…..
Döbbenetes mit fejlődött a filmes világ, illetve a sci-fi írók fantáziája. Hol van már a kedves, esetlen, inkább a bádogemberre hajazó E.T.. Manapság a lelkek szállják meg a földi halandót, ha földönkívüli invázióról van szó. Stephanie Meyer az Alkonyat regények mellett…..
Nehéz eldönteni az ilyen filmek esetén, hogy jó-e megszületésük, vagy példázat helyett rossz példát mutatnak a fiatalok előtt. Félúton a negyven felé még nem érzem magam annyira öregnek, hogy ne érteném meg a középiskolából kiszabaduló, végzős közeli, már elsődleges…..
Szerintem majd minden nézővel egy követ fújunk majd, hogy a Croodék az utóbbi évek talán legjobb animációs vígjátéka. Eredeti, szellemes, csodálatos kivitelezésű. Pedig nem könnyű ebben a műfajban újat alkotni. Most mégis azzal sikerült, amihez elvileg kevesebb fantázia…..
A fancia vígjátétok lesgszebb korszakát idézi a Coen fivérek és Michael Hoffman közös filmje. Ilyen az, amikor a zseniális forgatókönyv jó rendezőre talál. Igényes vígjátékot készíteni az altáji poénok korszakában szinte lehetetlen. Nem mondom, hogy a bélgáz nem kap a Dől…..
Aki Dorothy-ra vár, csalódni fog, de aki szeretné megérteni gyerekkora egyik kedvenc meséjét, helyére tenni a szereplőket, az tudni fogja, kit honnan fújt a szél Óz csodálatos birodalmába. Merthogy Sam Raimi nem azért fogott össze az Alice Csodaországban látványvilágának…..
Jason Statham és Jennifer Lopez egy filmben?! Bizony, pont ugyanez jutott eszembe néhány hete, amikor először megpillantottam a plakátot. Nem csak bennem, hanem közös filmjükben is dúl a kettősség. Adott egy acélos tekintetéről, vasökléről elhíresült akcióhős, és egy „meg…..
Kathryn Bigelow most már le sem moshatná magáról, hogy igazi háborús szakértő. A bombák földjén óta eltelt négy év, de nem csodálkoznék, ha újra robbantana az Oscaron. A Zero Dark Thirty szinte dokumentarista jelleggel dolgozza fel az elmúlt bő tíz esztendő legnagyobb katonai…..
Hol van már a némafilmek dicső kora, amikor főhősünket egy fröcskölő vízcsap tréfálta meg, és eme poénon egy teremnyi mozizó tudott hatalmasat derülni. Már a viccesen csattanó pofonok, és az esetlenség sem annyira trendi. Más lett komikus, mások lettek a komikusok. Jason…..
Egy tipikus tini film, az élet sztereotipikus nagy kérdéseivel. Bár felnőtt kísérőt a célközönség már nem igényel, de valószínű, generációk szórakoznak majd a Lenyűgöző teremtményeken. Csak mindenki másképp. Cáfolom, nem egy új Alkonyat van születőben, erre az örök…..