Regisztráció Blogot indítok
Adatok
volker

0 bejegyzést írt és 257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Íme a megállapodás.         "The Parties envisage establishing the most appropriate legal organizational structure for thedevelopment of the institutional form of Fudan Hungary University, taking into considerationlong-term sustainability and mutual benefits. Fudan University is in…..
volker 2021.04.28 07:42:55
@jotunder: Francisco Franco 1973-ig volt hatalomban. 19-fuckin-73-ig. szerintem fl kell keszulnunk szar verziok kozul kell valogatni. aztan meg csak lesz valami.
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
volker 2021.04.20 03:17:29
@fadrusz: Nem úgy van, hogy a komolyabb applikációk komolyabb vasat igényelnek, és igényelnek még egy jelentősebb adatbázist? (Nem futtatni, nyilván.)
Ehhez szerintem a BME kicsi, az ELTE meg pláne. Nem versenyeznek a guglival.
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
     Orbánék vadkommunisták voltak, a családban 1956-ot ellenforradalomnak nevezték, minden más fizikai megtorlással járt, Fricz Tamás az Ifjúkommunista munkatársa volt, Varga Judit feketeöves besúgüócsaládból származott, Kövért hagyjuk is, ők a munkásmozgalom régi harcosai voltak, Lánczi András…..
volker 2021.03.05 01:28:31
@jotunder: csak arra próbáltam volna célozni, hogy ha konzi (konzibb, legkonzibb) lennél, akkor sem söröznél az európai értelemben vett konzervativizmus eme díszpéldányaival.
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
volker 2021.03.03 15:59:11
@jotunder: ahogy mondani szokás, nincs királyi út; sajnos el kell olvasni az egész ítéletet. e helyütt csak idézgetni meg értelmezgetni tudok.

"[Magyarország Alaptörvénye] XIII. cikk (1) Mindenkinek joga van a tulajdonhoz és az örökléshez. A tulajdon társadalmi felelősséggel jár."

Az Alkotmánybíróságon megtámadott jogszabály lényegi pontja: "[...] Göd Város Önkormányzatának tulajdonában álló, forgalomképtelen, törzsvagyonba tartozó, 2. mellékletben felsorolt közterület, közpark, közút tulajdonjogát [...] Pest Megye Önkormányzata szerzi meg"

"az alkotmányos tulajdonvédelem köre és módja nem szükségképpen követi a polgári jogi fogalmakat, és nem azonosítható az absztrakt polgári jogi tulajdon védelmével, sem a birtoklás, használat, rendelkezés részjogosítványaival, sem pedig negatív és abszolút jogként való meghatározásával [...] az Alkotmánybíróság következetes álláspontja szerint önmagában a gazdasági vagy rendszeres jövedelemszerző tevékenység, a vállalkozási tevékenység jövőbeni nyereségének reménye nem tekinthető az alkotmányos tulajdonjog által elismert és védett tulajdoni várománynak"

"Az indítvány alapján megválaszolandó alkotmányossági kérdés elsődlegesen az, hogy tekinthető-e a megyei önkormányzat kifogásolt, jogszabályon alapuló ingyenes ingatlan tulajdonszerzése alkotmányjogi értelemben vett kisajátításnak? [...] Az Alkotmánybíróság gyakorlatában a kisajátítás minden esetben az ingatlan tulajdonosának a személyében bekövetkező változás, amelynek következtében a korábbi tulajdonos helyébe az állam, vagy annak valamely szerve lép. A vizsgált esetben nem az állam lép a korábbi tulajdonos települési önkormányzat helyébe, hanem a megyei önkormányzat."

Az önkori bepróbálkozott azzal, hogy vészhelyzetre hivatkozással egyszerűen elvették az ingatlanait, és ez már mégis milyen?!, de a TALÁSROS TESTÜLET ezt könnyedén hárította: "Az indítványozó kifejtette, hogy a veszélyhelyzeti jogalkotás hatályának a fenntartása is azt támasztja alá, hogy az őt ért tulajdoni sérelem nem ideiglenes, hanem végleges hatályú. Ezzel összefüggésben az Alkotmánybíróság rámutat, hogy a veszélyhelyzetet előidéző (világ)járvány, az az elleni védekezés gazdasági és társadalmi hatásai túlmutatnak a veszélyhelyzet időtartamán, a negatív hatások elhárítása, az ennek érdekében tett intézkedések ezért lehetnek tartós, vagy akár végleges hatású intézkedések is."

„alkotmányjogi panaszt elsősorban a visszaható hatályú jogalkotás tilalmára és a felkészülési idő hiányára lehet alapítani, önmagában a jogállamiság követelményének sérelmére nem lehet hivatkozni [...] a jogállamiság absztrakt sérelmére alkotmányjogi panasz nem alapítható"
a kellő felkészülési idő pedig lényegében azt jelenti, hogy van elég időd megismerni a törvényt, és nehogy véletlenül törvényt sérts; az viszont, hogy gazdaságilag bármire felkészülhess, az már nem esik védelem alá. ha pedig év közben elvesznek tőled valamit, amiből évente származik jövedelmed, és köteleznek, hogy az esetleg időarányosan már megkapott jövedelemELŐLEGET izibe add át az új tulajnak, abban nincs semmi visszamenőleges, mert hiszen a jövedelem éves, és amiről esetleg azt gondolnád hogy adóelőlegként megkaptad, az nem a tied, hiszen a tulajdonodat elvették, vele az éves jövedelmet, tessék szépen átadni az időarnyos előleget is. nincs itt kérem semmi látnivaló, haladjunk, haladjunk!

természetesen szó sincs a szóban forgó konkrét önkormánzattal szembeni diszkriminációról, hiszen egy általános szabályt alkamaznak rá, mely általános szabály mondjuk pont csak őrájuk alkalmazhtó, de ez mit sem változtat azon, hogy ez egy általános szabály.

"Az indítványozó helyi adóztatáshoz való joga nem üresedik ki, csak korlátozódik, nem ő, hanem a megyei önkormányzat gyakorolja azt a különleges gazdasági övezetben állandó jellegű helyi iparűzési tevékenységet végző vállalkozók, illetve az ott elhelyezkedő telkek és építmények tekintetében. [...] A vizsgált esetben tehát nem állapítható meg, hogy az az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdése szerinti alkotmányosan védett jog (önkormányzati autonómia) kiüresedett volna."

"Az Alaptörvény XIII. cikk (1) bekezdése szerint a tulajdon társadalmi felelősséggel jár. Ebből következik, hogy a helyi önkormányzatnak [...] is viselnie kell tulajdonosi jogai gyakorlása során ezt a felelősséget, eleve számolnia kell a mondott ingatlan tulajdona köztulajdoni jellegből eredő társadalmi kötöttségeivel. Ilyen kötöttséget jelenthet a törvényi keretek változása, ha az állam az ellátandó közfeladatot átadja egy másik önkormányzatnak, akkor ez a közfeladat ellátásához kapcsolódó ingatlanok tulajdonának ingyenes átadásával is járhat, ami nem minősül az Alaptörvény XIII. cikk (2) bekezdésében foglalt kisajátításnak."
volker 2021.03.03 16:30:09
@kemény keleti kommentelő: cargo-cult jogállam, cargo-cult alkotmánybírósággal.
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
     "És ha utunk arra vezet, tisztelettel emeljük meg a kalapunkat a normális társadalmi berendezkedést még valamelyest őrző, a liberalizmusnak és az LMBTQ-ideológiának ellenálló Oroszország nagykövetségének épülete előtt, az amerikai követség és az amerikai zászló láttán pedig ökölbe szorul a…..
volker 2021.02.10 10:21:31
@naebneerG: értem én, egy BBC-s Hardtalk-ot szerettél volna, és még esetleg azt is gondolod, hogy ha minden újságíró egy Jeremy Paxman, vagy legalább egy Stephen Sackur lenne, akkor a politikus csak annyit és olyan mértékben hazudna mint ott (nota bene, nem tudom mennyire követed a britt politikát...). -- de ez a világ nem így működik! Kádár alatt is lényegében egyetlen Hofi volt, és tévedés ne essék, nem Hofi választotta a rendszert, hanem a rendszer Hofit, és Hofinak messziről sem volt szabad minden. ez az interjú pedig szerintem jó; amiről álmodoztok, az meg nem létezik.
volker 2021.02.10 13:57:43
@naebneerG: ezt nem fogom tudni bizonyítani, de az a tézisem, hogy ha az ilyen alkalmakat, amikor egy SI -- for some reason, obviously -- bemerészkedik az oroszlán barlangjába, arra próbálják használni, hogy feltöröljék vele a padlót, az a Varga Juditok és Palkovicsok kiválasztódását segíti. Ti, itt jópáran, azt gondoljátok, hogy ha ilyen esetekben bucira pofozzák őket, attól jobb lesz, mert majd akkor egyrészt megérti a szegény bugyuta néző, hogy mi és merre és meddig, másrészt meg majd tanul belőle a cudar, és többé már sosenem fog hazudni; míg ha csak, mint a jelen esetben, megérti a néző, hogy mi és merre és meddig, de az illető nem érzi magát olyan szinten megalázva, hogy ő ugyan soha többé, akkor meg puhapöcs a riporter. Az lehet, hogy csak én vagyok az egyetlen naív idióta, akinek kellett, hogy a saját szavával mondja el a SI azt, hogy mi a játék lényege, de nekem ez kellett. Ez megtörtént, és ezért nem vagyok könnyen meggyőzhető arról, hogy jobb lett volna, ha inkább letiltja a megjelenést.
         Tudomásom szerint a European Research Council pályázatain összesen 38-szor nyertek magyar egyetemek. Ebből 17-szer nyert a CEU, kétszer a csúcskategóriás Synergy Grantben voltak nyertes pályázók (egyszer a St.Andrews egyetemmel, egyszer a Károly Egyetemmel és az MTA-tól elrabolt Rényi…..
volker 2020.10.07 16:08:25
@Strawdog: nem teljesen értem ezt a megkülönböztatést, hogy "belelovallta magát"... a náci nem pont az, hogy belelovallja magát ilyen úgymond baromságokba? aztán a körülmények adják, hogy a vége fele kell-e másokat a dunába lőnie, vagy sem -- ez konkrét tevékenység a náciság lényegéhez nem feltétlenül tartozik hozzá, inkább csak a dolog veszélyességét jelzi. (Lásd még Jonathan Little: Les Bienveillantes, első kb 30 oldal.)
      Donald Trump amerikai elnök ma hivatalosan is megemlékezett Ruth Bader Ginsburgról, a Legfelső Bíróság 87 éves korában elhunyt bírájáról, és elrendelte, hogy eresszék  félárbócra a csillagsávos lobogót a Fehér Házon és a középületeken.      1916-ban választották meg az első zsidó bírát a…..
               " Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőkéntteremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekrőlle nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz,valamint a jog a…..
volker 2020.07.15 08:46:17
@jotunder: aztán meg szomorú, amikor is pedig a legnagyobb tisztelői baszogatják, a benelux latte mellől.
volker 2020.07.15 10:39:02
@látjátok feleim szümtükkel: Csak arra reagáltam volna, hogy a JT liberális, ozt mégse a Schmitt Máriát baszogatja. a bántás amúgy egy két szereplős sztori: az egyik mond valamit, a másik pedig megbántódik.

JT-t azért is tisztelem, mert kísérletezget ilyesmiket bedobni. egyrészt valszeg magának is provokálja a visszacsatolást, meg mert kicsit több a szorgos olvasónak, mint önfeledt szórakozás.
      Caveat:   "Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus."      Ez a poszt nem a Nagytutiról szól. Mivel, you know the drill, nem vagyok politikafilozófus.  Bevallom, az volt a tervem, hogy Lánczi András: Political Realism and Wisdom című opus…..
volker 2020.07.13 01:38:37
nem tudom, biztos fontos ez a reálpolitikai cucc (nekem a kifejezésről inkább Kissinger, meg az ő Metternich hercege ugrik be, de az nyilván kevésbé axiomatikus).

nálunk van ez a faszi, és sajnos nem angolul tolja, úgyhogy inkább csak a gesztusait figyeld, pls, amint azt magyarázza, hogy otthon kéne most (március közepe) maradni:
youtu.be/ARPuyRyDCbw?t=320

itt meg az ujságíró mgkérdezi, hogy pontosan akkor miből mennyit lehet venni a közértben, ez a miniszterelnök meg azt mondja, hogy ezt most akkor had ne mikromenedzseljük, hanem mindenki lesz szíves felnőni a személyes felelősségéhez: youtu.be/ARPuyRyDCbw?t=1088

ő vajon egy megtévedt cicanyuszi?
vagy simán egy pojáca?
egy ALKALMATLAN idealista?

vagy eselteg mégis lehet valamiféle élet a tudományos orbánizmus keretein túl is?
volker 2020.07.13 09:29:21
PS: bocs, akinek nem nagyon jön át, de ráklikkelt. német+francia alapon talán követhető, de azért ez egy kb félmillió ember által beszélt nyelv. (a PM kivételesen nem angolul, németül és franciául válaszolt az ezeken a nyelveken feltett kérdésre, hanem azt mondta, hogy van szinkrontolmács; és ebben is vérprofi, hogy eddig nem, itt viszont így.)

Ha egybizonyos Schiffer ne járatta volna le, azt akarnám csak mondani, hogy lehet más is a politika. Nini, egy konkrét példa!

Ha a JT tézise az, hogy maniulatív hatalompolitikával lehet jó eredményeket elérni, és nem csak a manipulátor szempontjából, hanem akár össztársadalmilag is, akkor csak azt szeretném jelezni, hogy simán kurva hatékony, a jobb minőségű döntések miatt az Orbáninál hatékonyabb reakciók adhatók egy akár nehéz helyzetben. Is.

Itt a faszi éppen bejelenti a kijárási tilalmat, végigmegy a törvényen, hogy mik a szabályok, és szerintem simán a Színművészetin is oktatható minőségű teátralitással elővezeti, hogy ez most kurva fontos, gyerekek. és bazmeg működik.
Az itteni szabályrenszerhez hozzá tartozik, hogy utána az újságírók kérdezenek, és bazmeg arra pont ugyanolyan hitelességgel válaszol, mint amikor a saját maga választotta struktúrában vezeti elő a rendkívüli állapot szabályrendszerét. És baszki az a populáció reakciója, hogy "OK, got it". Nem az enyém, nem a nemücica matetikusoké, hanem baszki egy országé.

És ha a faszi úgy áll oda a mikrofon elé, hogy utána majd újságírók kérdezni fognak, az -- ok-okozatban pár lépést visszavezetve -- azt jelenti, hogy ezt a döntést az emberi faj lehetőségeihez képest jól előkészítették; és hogy ez egy legalább olyan jó, de inkább jobb minőségű döntés, mint amit a kabaréba illő Operatív Törzs sajttájok hirdetnek ki.

A JT számára egy tézis és egy adat: Az így kommunikált döntések nem feltétlenül rosszabbak a társadalom egésze szempontjából, mint az otthoni rendszerben lekommunikált döntések. Ebben az országban az utak és a hidak rendben karban vannak tartva, és itt volt miniszterelnök egy bizonyos Jacque Santer és egy bizonyos Jean-Claude Juncker; és volt még innen egy harmadik csávó is, akire már telán nem mindenki emlékszik, őt Gaston Thornnak hívták. Lehet őket nyilván nyuszi-muszizni, vagy találgatni hogy mennyire súlyos az alkohol problémájuk; de azért az tényleg egy erős tézisnek tánik, hogy az orbánizmus hatékonyabb hatalomtechnika. Látványosabb, az biztos... svájcban sem mindenki tudja, hogy ki a miniszterelnök.
            Mintha ezernyi békésmárton fénye áradna a Kárpátok minden zegzugába, úgy világítják meg a neoliberalizmus mocsarába süllyedt társadalomtudományok romvárát a Corvinus Institute of Advanced Studies bézs és pink sugarai.         Új barázdát szánt a népkohóban született magyar eke, új…..
        „a kormányt folyamatosan kritizáló, gyengén teljesítő társadalomtudományi kutatócsoportok, intézetek munkatársai – akiktől szerettünk volna megszabadulni – itt fognak maradni a nyakunkon, külföldön a kutyának sem kellenek, ha intézetük megszűnik, egyetemi állásaikon akkor is túl fognak…..
             A Mi Urunk ötvenhatodik esztendejében,  Teremtő Atyánk országának pecsétje alatt, Úr Fia Gáspár Szent Anyjának, a Szűz Deutsch Tamásnak, a Káslerbölcs Miklósnak, minden turáni szenteknek, és minden legalább hétszer szült, enhelyét tudó asszonyi állatnak és mindazonáltalig Attila…..
          Csonka-Szlovákia nem ország, Egész-Szlovákia mennyország, ha a föld Isten kalapja Szlovákia a bokréta rajta, a szlovák annyira tehetséges nép, hogy ők találták fel a gyorsíró habszifonpatront, és ezért mintegy halmazatilag legyen Szlovákia a szlovákoké. Ez egészséges nemzeti keresztény…..
volker 2019.04.05 08:32:27
volker 2019.04.05 09:16:20
@Rhonin: van amugy az a kedves francia, a vér tisztaságának fontosságáról.
www.youtube.com/watch?v=k9J6rFWTfVA
(itt mondjuk pont nem pettyes a labda)
     +++++++++++++++++   Following a vote in the European People’s Party (EPP) Political Assembly, the membership of Hungarian party Fidesz has been suspended with immediate effect (190 in favour, 3 against) after ajoint proposal from the EPP Presidency together with Fidesz. The suspension…..
volker 2019.03.20 23:07:21
     Parragh László főrezsimszolga, iparkamarai elnök interjút adott az azonnali.hu-nak. Én most nem arról fogok írni, hogy milyen csinos fajvédelmi tézist rakott le az asztalra ez az izé, pedig az sem ártana. Az alapkutatásokról mondta el a kormányzati véleményt. Parragh: Nem véletlen, hogy az…..
              A szöveg nagyjából száz oldal és teljes egészében letölthető.          Erről a könyvről írt az index.hu, emiatt őrjöngött Németh Szilárd. Ha valaki bele akar olvasni, egy kattintással megteheti. ..
volker 2018.05.01 12:45:40
@Counter: Én őszintén nem értem a keresztény értelmiséget abban az országban (beleértve a családom felét és a gimnáziumi osztálytársaim jelentős részét): már mégis mit tetszettek várni?! Vajon lehetett tudni, milyen környezetből és hova lett kiemelve Stumpf alkotmánybíró úr által? Lehetett.
Normalerweise pont a konzervatív értelmiség nemigen hisz a társadalmi mobilitásban... mi a fasznak vannak azok a príma előítéletek, ha egy ilyen balasetet nem tudtak megakadályozni??!
Az a minimum, amit kiérdemeltek, hogy ejtették most őket. Hányan is vannak, darabszámra? -- Nohát akkor, annyit is érnek.
       Kaptam egy videót, amin a Nemzeti Közszolgálati Egyetem  Belügyi Tudományos Tanácsának (anyátok) rendezvényén beszél régi kedves ismerősünk Prof. Dr. Bukovics István teológus-tábornok és gyakorló elme.... jogi képviselőnk nem tudom miért néz rám ilyen kétségbeesetten, mintha nem tudnék…..
volker 2018.03.17 05:26:58
@balmoral: le Poisson sans boisson: c'est poison.
       Elindult egy qubit.hu nevű tudomány-slash-technika-slash-cooldolgokúgyáltalában portál, ami a 444.hu-hoz kötődik. Itt jelent meg Kálmán László nyelvész cikke a "rendezetlenségről".  A szerző az entrópia fogalmát fogja majd bevezetni, mint a rendezetlenség mértékét és ehhez egy példát…..
         Follinus Anna költő írt egy verset a litera.hu-ra november elején. Az erőszak természetrajza volt a vers címe, és valamilyen egészen borzalmas szexuális zaklatást írt le:        " Két felnőtt állt egy nagykamasszal szemben,ki magáért sohasem lázadhatott.E túlerőtől talán visszaretten,ha…..
       Volt nekünk régen egy rovatunk, a Jobboldali költők borzalmas versei. Ma egy kedves olvasónktól kaptunk egy költeményt.      FORRONG EURÓPA! Ki gyúlnak a tüzek, forrong EurópaLáthatatlan kezek húzzák le a porbaVagy már nem is láthatatlan, mind tisztábban látszik,A homályból előbukkan az…..
       Erről a szövegről fogok pár sort írni.      Nem tartom túl sokra (egészen pontosan, senkinek sem tartom) Lánczi Andrást, mindazonáltal nem gondolom azt, hogy egy szöveget, vagy inkább azokat a gondolatokat, amelyek a szöveg mögött vannak el kellene utasítanom, csak azért, mert Lánczi neve…..
Egyelore nem tudjak, hogy mi tortent, de nagyon valoszinu, hogy egy massziv, osszehangolt tamadas erte London, West Midland es Eszak-Anglia korhazait es korzeti rendeloit. (bbc.news)..