Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Z.Zoli

16 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május 26., vasárnap, 16.00 óra, Főtér! A többit már úgyis tudjátok ... :-) Vasárnap délután szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt a szokásos helyen és időben egy laza kis városi tekerésre. A bebiciklizés céljáról itt és itt olvashattok bővebben...
Az új szezonban ismét tavasz, ismét hónap vége, ismét bebic!!! Vasárnap délután szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt a szokásos helyen és időben egy laza kis városi tekerésre. A bebiciklizés céljáról itt és itt olvashattok bővebben Találkozó: Főtér,…..
Ismét hónap vége, ismét bebic! Vasárnapra ugyan egy kis záport ígérnek az időjósok, de ha délután jó idő lesz, akkor szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt a szokásos helyen és időben: Főtér, vasárnap, augusztus 26-án, 16 órakor.  Aki még nem tudja, hogy mi…..
Miután visszatért a nyár "időjárásilag", szombaton, augusztus 4-én megtartjuk a beígért II. Nightride-ot azaz az éjszakai bringázást. Aki egy igazi, különleges bringás élményre vágyik, annak ott a helye! Első-hátsó lámpa kötelező, jólláthatósági mellény…..
Régóta ismert tény, ha társadalmi szokásokon akarunk változtatni, azt célszerű a gyerekekkel (is) kezdeni. Nincs ez másképp a kerékpározással sem. Hiszen, ha ebbe nőnek bele, akkor felnőtt korukra az lesz a természetes... Erre egy kitűnő példa itt Gödöllőn a Hajós Alfréd…..
Tegnap délután ragyogó nyári időben találkozott ismét a már törzsgárdának számító csapat, ezúttal tizenhárman.   Észak felé vettük az irányt, pihenő gyanánt pedig benéztünk az I. Úrréti Tóünnepre. A gyerekek kihancúrozták magukat az ugrálóvárban egy kicsit, majd…..
A tegnapi bebiciklizésen (beszámoló arról is hamarosan) kellemes meglepődésben volt részünk. Korábban már több fórumon is jeleztem, hogy a Polgármesteri Hivatal és a szakorvosi rendelő épületei között az út teljes szélességében egy aknafödém illetve mögötte az új…..
  Ismét hónap vége, ismét bebic! Vasárnapra a hőség is enyhülni fog. Szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt a szokásos helyen és időben: Főtér, vasárnap, június 24-én, 16 órakor.  Aki még nem tudja, hogy mi az a bebiciklizés az itt és itt olvashat róla…..
Zachár Zoli szólt, hogy cserélik a VÜSZI-sek a régi, kerékgörbítő biciklitartókat a piac és a Főtér között. Mire én odaértem, az új, normális támaszok már szépen le is voltak betonozva. A szombati piacosok szerintem már használatba is vehetik.Ezek is a díszesebb, porfestett…..
Z.Zoli 2012.06.06 20:47:15
@kerpet: A kép alapján először nekem is úgy tűnt. De nem. Az a része teljesen OK. Inkább a magasságukat kell megszokni: kepfeltoltes.hu/view/120606/779910082kep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a kerékpárosbaráttá válni kívánó Gödöllőn tovább szaporodtak az eddig is hemzsegő, kerékpározást tiltó táblák. A kihelyezésről a Városi Kerékpár Munkacsoporttal senki nem egyeztetett. Haladéktalanul tájékoztatást kérek a…..
Z.Zoli 2012.06.06 09:10:03
                 Túl vagyunk a 3. bebiciklizésen, amelyre minden eddigi létszámot felülmúlva a szervezőkkel együtt 14 bringás jött el. Ez egyébként több szempontból is rendhagyó bebiciklizés volt. Először is, ahogy a fenti képen is…..
Ismét hónap vége, ismét bebic! Nos, most egy kicsit csavarunk a dolgon. Tekintettel, hogy a hónap utolsó vasárnapja ismét egy hosszú hétvége közepére esik, ráadásul ünnepnap is lesz, ezért úgy döntöttünk, hogy a májusi bebiciklizést áttesszük egy héttel későbbre, azaz…..
Bizony, idén is megnyitja kapuit a bringások előtt a Hungaroring. A Lokálpatrióta Klub összefogja a Gödöllőről indulókat, és szervezetten, csoportban is áttekerhetünk a versenypályára, ahol bicajozhatunk is egyet a szuper aszfalton. (Csak hozzá ne szokjunk…..
Ugyan a hivatalos "Bringázz a munkába!" kampány már véget ért, ettől függetlenül ezt soha nem késő elkezdeni. Most már az időjárás sem lehet kifogás! Mivel Gödöllő jelentősebb létszámot vonzó munkaadói kerékpárral jól bejárható helyen vannak, itt az idő…..
A feleségem folyton mondja, hogy nem ismerik az emberek a kerékpártámaszt, azért nem rakják oda a bicajokat. Ezt én némi kétkedéssel hallgattam, de mostantól elismerem: Nem ismerik az emberek a kerékpártámaszt. Ma beszélgettem egy hölggyel, aki a támsztól 6 méterre levő KRESZ…..
Talán a hosszú hétvégének, talán a 30°C körüli nyárias időnek köszönhetően ma csak egy kisebb csapat, a szervezőkkel együtt 9 fő jött el a 2. bebicre. Köztük volt jó pár ismerős is a márciusi bebiciklizésről, de új érdeklődők is jöttek.Mindenesetre, akik ott voltak…..
 Április 29-én vasárnap ismét bebic! Azaz folytatjuk a márciusban megkezdett bebiciklizés sorozotunkat. Tapasztalt bringások vezetésével egy laza vasárnap délutáni tekerés közben lehet gyakorolni Gödöllő utcáin a magabiztos kerékpározást.Gyertek minél többen! Találkozó…..
 Nagyon jó hangulatban megvolt az első gödöllői Critical Mass felvonulás! A rendezvényre 250-en jöttek el, ami egy 30.000-es városban nagyon jónak mondható. A gödöllői bringások közössége ezzel nagyon nyomatékosan jelezte a nyugodt kerékpározás utáni igényét. Ez itt…..
... szépen, katonásan felsorakoztak az új támaszok.:-)Egyébként megnyugtatásul a kétkedőknek: Tegnap délután, amikor arra jártam, még csak a helyük volt kiásva. Direkt megnéztem, legalább 40, de inkább 50 cm mélyen vannak lebetonozva...
Kerékpáros zsargonban járdázásnak nevezik a járdán kerékpározást. Gödöllőn is megfigyelhető ez a – egyébként a Kresz által tiltott, vagy legalábbis nagyon kevés kivétellel engedélyezett – közlekedési forma. Apropó, Kresz. Nézzük csak meg pontosan mit ír…..
Z.Zoli 2012.03.28 10:55:07
@KivancsiVagyok: Alapvetően igazad van, a jelenlegi állapotokat mindenki látja, felesleges ezt túlragozni:-)
A Magyar Kerékpáros Klubnak és azon belül a Gödöllői Csoportnak itt Gödöllőn is pont ennek az állapotnak a megváltoztatása az egyik fő célja és a rendelkezésre álló eszközeinkkel is ezen tevékenykedünk. Ennek csupán egyik része a felvilágosítás (pl. ez a blog is), a másik pedig, ami sokkal fontosabb az aktív részvétel. Ha érzel magadban ambíciót, indíttatást, hogy Te is tennél is érte, szeretettel várunk a Klub-ban.
Itt lehet regisztrálni: kerekparosklub.hu/
(A "Megéri csatlakozni!" menü pont alatt találod a csatlakozás feltételeit és módját)
Utána itt tudsz becsatlakozni a munkába: https://groups.google.com/forum/#!forum/mk-godollo
Sok kritika éri autós részről a "pofátlan" kerékpárosokat, amiért dugóban, lámpánál, kereszteződésnél előre gurulnak. Pedig a KRESZ ezt megengedi, a következők szerint:"Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál…..
Z.Zoli 2012.03.23 09:26:00
@KivancsiVagyok: "Mogyoród vagy Kerepes akkor merre mész szabályosan?"
Az egy téves közhiedelem, hogy az egyszámjegyű országutakon, mint pl. a 3-as út Kerepes felé, általában tilos kerékpározni. Tilos igen, a.) ha azt tábla tiltja b.) 12 év alattiaknak, mint minden főúton. (
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM, 54§)
Kerepes felé tuti nincs ilyen tábla. (Naponta járok arra dolgozni.)
Tény, hogy az erős autós forgalom miatt csak a rutinosok mernek arra menni.
Mogyoródra meg Szadán keresztül is el lehet jutni - sajnos valóban nem kisebb autós forgalom mellett. De a Kresz szerint mindkettő szabályos 12 éven felülieknek.

Egyébként Szadára át lehet menni a Blaháné út folytatásában is, szinte autómentesen. Tavaly(?) leaszfaltozták a szadai rész utolsó pár száz méterét is.