Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luigi

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
-Hello, ez Kívánságműsor az XY Rádiónál. -Hallo! A románoktól kérném a "Dagasztom a Lej"-t Hangzott egy rádióban a fenti párbeszéd, azóta mindig ez jut eszembe, ha meghallom az O-Zone - Dragostea Din Tei című számát. Lássuk a feldolgozásait: A dal 2004-ben jelent meg…..
Luigi 2010.07.26 00:15:48
www.youtube.com/watch?v=1kiWFcUAzhw&feature=related

Ez az operaverzió, de jobb....
(Waldemar Malicki)
Tompítanák a vuvuzela-zümmögést. Az MTV foci vb-s blogján olvasható a jó hír, miszerint hangmérnökeik megvizsgálták, mit tehetnek a Magyar Televízió rendszerein belül annak érdekében, hogy a sokakat zavaró vuvuzela-zümmögést kicsit tompítsák. Az új rendszert kedden…..
  FRISSÍTVE: Hopp-hopp. Mint Riz Levente, polgármester meglepően udvaris és meglepően hajnali kommentjéből kiderül, az Ingatlan.net kicsit összekeverte a beruházásokat (időközben frissített cikkében). Ugyanis nem az itt is bemutatott projektre nyert támogatást a kerület, hanem a…..
Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket arra a vicces cikkre, ami az inforadio.hu lapjain jelent meg, és amiben Páva Zsolt, Pécs polgármestere egy sajtótájékoztatón csinált tiszta hülyét magából. A lelkes lokálpatriotizmussal persze semmi bajunk nincs, így valahol érthető,…..
comment:com Hírek debreceni mellé 2009.11.20 11:35:00
A bolíviaiak már megint előráncigálták szegény Kepest. Kepes András újságíró kihallgatását kéri a bolíviai parlament határozatával a Rózsa Flores Eduardo vezette, feltételezett terrorista csoport ügyében. A parlamenti határozatot helyi idő szerint szerdán fogadták el a…..
Föladhattam volna rejtvénynek is ezt a képet, én ugyanis egész biztos nem jöttem volna rá, hogy Budapesten járunk. Egy kedves olvasónk szerint ez Zugló (s talán Budapest) két legrondább épületének egyike. A másikra - legalábbis így Norc.hu-s fotó alapján - nem tudok annyira…..
Ezidőszerint az EU-ban alighanem csak Görögország kreténebb hazánknál, és ez alighanem igaz a nemzeti vasúttársaságokra is. Viszont a görögök elhitették a világgal, hogy ők Homérosz és Periklész népének leszármazottai (pedig antropológiailag sokkal inkább derék délszláv…..
A legforgalmasabb sinkanzenvonal meghosszabbítását, új vonatok (E5-ös sorozat) beállítását és új csúcssebességet jelentett be a japán vasút. Új dizájnnal is kiemelik a sinkanzenek (a japán igen nagy sebességű vonatok) legújabb, E5-ös sorozatát. A hosszú orrú motorvonatokat…..
Január 20-án, példátlan médiahisztériától övezve kerül sor Barack Obama beiktatására. Az HBO kizárólagos jogokat szerzett bizonyos események közvetítésére, lesz nagy koncert neves művészekkel, Obama gyerekeknek is tart külön beiktatási beszédet, csak a körhinta meg a…..
Luigi 2009.01.17 13:28:44
De a legjobban az tetszik:

hbo.hu/TitleDetail.aspx?ScheduleId=3234815

WE ARE ONE - Obama beiktatásának ünneplése (ÉLŐ KÖZVETíTÉS)

Műfaj: koncertfilm

Szereplők: Barack Obama

:))))))))
Januártól egy BKV-bérlet is elég, hogy átengedjenek a peronkapukon. Bár ezzel nem ért mindenki egyet, pozitív hírként, a Budapest környéki regionális tarifaközösség felé tett újabb, bár apró lépésként értékelhető, hogy január elejétől minden BKV-bérlet érvényes lesz a…..
Luigi 2008.12.28 16:01:39
Drága Blogközönség,

Valószínű mindenki egyet akar (mármint a blogollok)

Működő vasutat, jó szolgáltatást.

A vélemény szabad és különböző. És ez jól is van így.

A személyes véleményem meg az, hogy háromféle embertípus létezik (tudom, most azt mondjátok több, de én most sarkítok):

1. A mi szüleink, akik felépítették ezt az országot a világháború után, akik megtaították tisztességre és illemre a csemetéiket (azaz minket)

2. Vagyunk mi akik kapkodjuk a fejünket: Nézünk a szüleinkre, akik nem ezt tanították és nézünk a fiatalokra, akik kb leszarnak mindent.

3. És van a most felnövekvő ifjúság, akinek az életében már nem az számít, hogy mi történik körülőtte, hanem az számít, hogy mi történik vele. Sajnos most azt látom (most jön majd a kövezés!!!): Nagyon sok fiatal van, aki nem fogja fel, hogy nekik is felelősségük van, nem csak jogaik.

Nézek körbe az utcán és kapkodom a fejem, hogy hol vagyok....

Ez az én véleményem és lehet vele egyetérteni, vagy nem, mindnekinek szíve joga....

A londoni példához meg csak annyit, hogy két nappal ezelőtt hasonszőrű biztosági őrrel találkoztam a Viktorián:

Az állomás zárva, hajtogatta, és mi csak egy dolgot szerettünk volna kérdezni, mert ugye nem vagyunk londoniak. Csak akkor tért észre, amikor a barátnőm rászólt, hogy nem hülye értjük amit mond, de mi mást kérdeznénk. Akkor megszeppent egy kicsit, válaszolt, majd tovább kiabálta: Az állomás zárva.

Tök jó lenne, ha mindenki megszeppenne egy kicsit és nem kiabálna tovább, hogy az állomás zárva.....
Mára is van egy exra délutáni ajánlat, egy ideje ugyanis hétvégi egy órás különkiadással jelentkezik a Kultúrház (m1, 17:05), melynek mai adása részben Pozsonyból jelentkezik. A stáb ugyanis részt vesz a Ne hagyd az agyad! című szlovák és magyar civilek által indított…..
Gyakran éri az a vád a sajtót, a Kötött pályát is, hogy a szerzők, szerkesztők keresik a negatívumot, hangzatos, de hazug vagy igaz, de mégiscsak félrevezető címekkel szereznek olvasókat. Most egy szép példát adunk arra, hogy mindezt pozitívan, jó hírrel is el lehet játszani.…..
Olvasónk a kiotói metróról írt beszámolót és írta le tapasztalatait. Ebből kiderül, hogy van még hová fejlődnünk. Kiotóban nem az utasok szívatására összpontosítanak, hanem azon dolgoznak, hogy az utasoknak könnyebb legyen. Jó a jegyrendszerük, a metróhálózatuk, és jó a…..
Luigi 2008.10.21 23:37:26
Kiotó egy igazán élhető város, széles utakkal, kedves emberekkel. Itt láttam azt, hogy a buszmegállókban olyan tábla van, ami mutatja, hogy mikor jön a busz. Nem kell iszanyat elektronikus kütyüre gondolni. Egyszerű mechanikus eszköz. A buszvonalak tervezésénél figyelembe vették, hogy esetlegesen külföldiek is meglátogatják a várost, így egyszerű és egyértelmű a buszok számozása.

Japánban (mint azt már sokszor leírtam kommentjeimben) működik minden, főleg a kötöttpályás közlekedés.

3 féle módon tájékozodhatsz a metróknál:
1. elolvasod ami japánul van
2. elolvasod ami angolul van kiírva
3. mindegyik megálló be van számozva

Nagy forgalmú megállókban egy helyen láttam egy olyan ember aki terelgette a népet és tájékoztatta z utazással kapcsolatos dolgokról, illetve megkérte azokat akik nem a járdán állnak, hogy legyenek szívesek felfáradni, mindezt a szokásos japán udvariassággal.

A japánban található jegykiadó automatába mind pénzérmével, mind bankjeggyel működik és természetesen visszaad.

Japánban közlekedni jó. Igaz meg kell fizetni.

Ja és még egy fontos: a japán autóbuszból (én legalábbis halottam) 3 helyről jön az információ:
1. Egy automata ami tájékoztat a következő megállóról,
2. A sofőr is folyamatosan mondja, hogy most kanayarodunk, most lassítunk, most fékezni fogok kapaszkodj,
3. A busz oldalán is el van helyezve hangszóró, amiből kanyarodáskor kaphat információt a gyalogos arról, hogy most pedig be fog kanyarodni a busz.

Még egy apróság: a busz, ha beáll a megállóba, akkor a bal oldala egy kicsit megsülyed és kényelmesebben le lehet felszállni.
Új MÁV blog Szopatás a KÖKI-n 2008.09.03 10:18:00
Így esküvő, miegymás után újult erővel térek vissza. Egyből egy igazi szopatós bejegyzés alant:   Egy voltaképpen szokásos történetet fogok most leírni, ami csak annyiban más, mint bármelyik másik átlagos nap, hogy ezúttal fényképezőgép is volt nálam, így meg tudtam…..
Már megint egy hosszú posztot (cikket) írtam. Szerintem érdekes, de akinek nincs türelme az egészet végigolvasni, annak összefoglalom. A MÁV-csoportnak az utóbbi években elért kevés sikeres terméke közül az egyik az úgynevezett kör-IC, amely a fővárosból indul és oda is ér…..
A Zugügyvéd újabb történetet kapott az igazságszolgáltatás bugyrairól. Sajnos ez az eset is azt igazolja, miként lehet a büntetőjoggal visszaélni egy üzleti vita során.   Tisztelt Zugügyvéd !      A történetemet egyrészt azért írom le, hogy konkrét…..
Luigi 2008.02.29 07:26:48
Kedves Miklós!

Kérem keressen meg a
vallalkozz@echotv.hu emailcímen, hogy bemutassuk a történetét a nyilvánosság előtt.

Köszönettel

Luigi
comment:com Riporter kerestetik 2008.02.25 12:00:00
Nem akarunk rászállni Sári Évire, de hát nehogymár csak egyszer legyen Budán kutyavásár. Oké, A társulat második döntőjére a műsorvezetőnő egész jól összeszedte magát, a múltkori idétlenkedésből jócskán visszavett, de azért a 2008-as év legviccesebb riporteri…..
OTP -és vagy? Menekülj!+friss hír Egy cég, amiben érdekelt vagyok, ezért minden ügyét ismerem, veszélybe került, számlavezető bankja szó szerint szopatja  és ettől kissé kiborultam.Azt is bevallom, hogy a következő levél kitételével egyúttal abban is…..
Luigi 2008.01.06 22:17:44
Luigi 2008.01.06 22:19:59
Luigi 2008.01.06 22:31:26
Bababarát szakasszal, törzsvásárlói kártyával, internetes foglalással, a Dunántúlra is kiterjesztett utasbarát menetrenddel száll harcba a MÁV Start utasai megtartásáért. Elsősorban kis, de legalább hamarosan tapasztalható lépéseket ígértek a MÁV Start Zrt. (az államvasút…..