Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rakiczki

145 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy izgalommal vártam már ezt a napot, hogy útra kelljek hû társammal,a kerékpárommal. Bátran mondhatom, hogy hû társam, hiszen nem volt egyetlen egy defektem, lánc szakadásom sem és semmilyen állításra nem volt szükség a kerékpáromon az 1000 kilométer során. Az igazolófüzet…..
Tudd meg, századok és idők nagy királya, hogy az elmúlt este egy társaságban voltam, ahol a Koránt olvasták, és tudós férfiakat is meghívtak. Mikor a felolvasók végigolvasták az írást, behozták az asztalt, amelyen többek közt ott volt egy tál zirbádzse[41] is. Mi nekiláttunk…..
Tudd meg, korunk nagy királya, hogy én árukkal megrakodva jöttem ebbe az országba, és a végzet ide kötött hozzátok. A koptok közül való vagyok, Kairóban születtem, és ott is nevelkedtem. Apám alkusz volt, és amikor meghalt - már férfikorban jártam -, folytattam munkáját. Egy…..
Sokszor hallottam, ó, boldogságos király, hogy régmúlt esztendőkben, messzetűnt időkben élt Kínának valamelyik városában egy elég jómódú szabó, aki nagy barátja volt a vidámságnak és tréfának. El-eljárt a feleségével, hogy lásson és halljon mindent, ami érdekes és…..
Harún ar-Rasíd kalifa egy éjjel álmatlan volt, és elhívatta vezírjét, Dzsafárt. Mikor ez megjelent előtte, így szólt hozzá: "Dzsafár, ma éjjel szörnyen nyugtalan vagyok, szívem elszorul, szeretném, ha valamivel felvidítanád a lelkemet, jókedvre hangolnád a szívemet." Dzsafár…..
Azt mesélik, hogy Hátim et-Táit[30] egy hegy csúcsán temették el, sírjára két kőteknőt állítottak, zilált hajú leányokat ábrázoló szobrokkal. A hegy alatt egy patak folyt, és amikor az utazók ott tábort ütöttek, egész éjjel, estétől reggelig, hangos jajveszékelést…..
Egy tökfilkó szamarat vezetett maga után kötőféken. Két tolvaj meglátta, és az egyik odaszólt cimborájának: "Én ezt a szamarat elveszem tőle." - "Hogy bírod elvenni?" - "Gyere velem és meglátod." A cimbora vele ment, a csirkefogó pedig odaosont a szamárhoz, levette fejéről a…..
Huszein ibn ar-Reiján, a sarif meséli, hogy az igazhivők fejedelme, Omar ibn el-Khattáb, egy nap népe közt ült, és igazságot osztott alattvalóinak, körülötte legkiválóbb és legelőkelőbb baráti tanácsadói, mikor egyszerre egy fiatalember jelent meg előtte, szemrevaló, csinos…..
Dzsafár el-Barmaki egy éjjel együtt borozott ar-Rasíddal. Ar-Rasíd így szólt hozzá: "Te, Dzsafár, én úgy hallottam, hogy egy ilyen meg ilyen nevű rabnőt vásároltál. Már régen fenem rá a fogamat, kedvessége és szépsége szívemet rég megigézte. Add el nekem." - "Nem adom el,…..
Harún ar-Rasíd, az igazhivők fejedelme, egy éjjel izgatott és álmatlan volt, elhívatta vezírjét, Dzsafárt, Jahjá el-Barmaki fiát, és azt mondta neki: "Álmatlan vagyok, szorongás fogott el, nem tudom, mit tegyek." Ott állt eunuchja, Maszrúr is, és elnevette magát. A kalifa…..
Úgy beszélik, ó, királya az időknek és ura minden esztendőknek, hogy Harún ar-Rasíd egy éjszakán, mint már oly sokszor, magához hívatta vezírét, Dzsafárt, és ezt mondta neki: "Kedvem volna lemenni a városba, és kikérdezgetni a köznépet feljebbvalóikról. Akikre panaszkodnak,…..
Ó, igazhivők fejedelme, tudd meg, hogy apám halála után nagy vagyon szállt rám; egy darabig egyedül éltem, aztán feleségül mentem annak az időnek egyik legtehetősebb emberéhez, és egy kerek évig éltem vele, amikor meghalt. A törvény szerint nyolcvanezer aranydinárt örököltem…..
Az volt a bűne, hogy nő létére szereti a focit. Maymun Muhyadine Mohamed olyan jól játszik, hogy még érmet és kupát is nyert egy versenyen Mogadishuban. Az al-Shabaab milíciának már ez is sok volt. A magukat az al-Kaida részének tekintő szomáliai fegyveresek szerint a nők nem…..
Kútba esett sikertörténet Derűs történetet akartam írni, boldogan végződőt, egy koszovói menekültről, aki otthonra lelt Magyarországon, kiválóan megtanult magyarul, elismert, népszerű művész lett. Hajdanán annyiszor írtam menekülők fogva tartásáról, kiüldözéséről,…..
Jól hangzana, de nem lenne igaz, hogy ezen a világon, ebben a globopolisban, mindenki potenciális menekült. Az ágy alatt a becsomagolt bőrönd legalább annyira frusztrál, mint amennyire erőt és biztonságot ad. Ezzel együtt olykor, lelki tornaóraképpen, el kell képzelni, mi volna, ha…..
2011 végén, amolyan karácsonyi ajándékként, két huszonéves, ateista iráni állampolgár, Sohrab és Javad menekültstátust kapott Magyarországon. 2009-ben, Iránban részt vettek egy ellenzéki tüntetésen, és ezért börtönbe kerültek. Szabadulásuk után el kellett hagyniuk a…..
Szeptember 7. Mindig is furcsa szokásnak tartottam azt, hogy az emberek naplót írnak, de az elmúlt idő eseményei megértették velem, hogy miért is teszik ezt. Nem kellett sok, hogy magam is elkezdjek egyet. Egyszerűen kell valamilyen út, hogy kiadjam magamból, ami nyomja elátkozott…..
A modul teljes megértéséhez vissza kell mennünk egészen a XII. századba. Ekkor történt, hogy Charlotte, a toreador öreg magához ölelt egy ikerpárt: Arthur és Nicholas Twinst. A két fiatalember már halandóként is egymás vetélytársa volt, egyetlen cél mozgatta az életüket:…..
Neal csöndben ült a fal mellett. Onnan szemlélte az eseményeket. Mielőtt beléptek a terembe Terry felvilágosította egy-két dologról, meg elmagyarázta, hogy kell viselkednie. Itt kell ülnie, és nem zavarhat senkit sem a teremben. Mintha itt sem lenne. Csak figyeljen, és az elízium…..
Jelentem véget ért a IV. 1001 Éjszaka Meséi verseny. Eredmények: Legjobb szerepjátékos: László Lilla 2. legjobb szerepjátékos: Ficskovszky Péter “Ficskó” 3. legjobb szerepjátékos: Takács Ákos Legjobb csapat: Suicide Command (Hegedűs Nikolett, Molnár Gergő, Ficskovszky…..
áttéranyag az Ezeregy Éjszaka Meséi hatodik meséjére London városát az ókori idők óta Mithras, a ventrue matuzsálem uralta. A perzsa napisten álarca mögé bújva tartotta fent hatalmát halandók és halhatatlanok fölött egyaránt. Mithrasnak három bizalmi embere volt. Az első…..
Attila küldte nekünk a lenti videót, amin Budapest olyan, mint egy igazi filmcsillag. Mint Penelopé Cruz: nemcsak gyönyörű, de tehetséges is. Ugyanis olyan ügyes színész, hogy mindjárt öt másik fővárost is képes eljátszani. Hogy a videó egyes jeleneteit valójában melyik helyeken…..
Volt itt fesztivál, vásár, de a legjobb: megnyílt a termelői piac a Szimpla kertben, nem is értjük, eddig hogy voltunk meg nélküle. Brutálisan jó dolog történt a belvárossal. Budapest sokáig csak egy ígéretes terep volt, ami hétvégente zombifölddé változott, néhány kóbor…..
Még tavaly júliusban írtam nektek arról, hogy megérkeztek Budapestre Németországból a használt Man trolibuszok, amik lassan és fokozatosan leváltják az öreg fővárosi járműveket, többek között a már legendássá vált 30-35 éves ZIU-9-es szovjet típusokat. Az akkor még zöld…..
Budapestdecsodas A repülő sör 2012.07.16 18:27:00
Tavaly nyáron voltam Münchenben, az út után a blogon is megjelent egy videó a mediterrán német városról. Aztán két hete jött a folytatás, amiben a BMW müncheni kiállítótermét és múzeumát néztük meg, ez talán még többen néztétek meg, mint az első epizódot. És akkor itt…..