Regisztráció Blogot indítok
Adatok
United82

0 bejegyzést írt és 971 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Engerland Fordított papírforma 2014.06.24 10:57:31
A többség minden bizonnyal abban reménykedett a vébé előtt, hogy utolsó csoportmeccsünk egy többé-kevésbé tét nélküli mérkőzés lesz, ahol egy 6 és egy 0 pontos csapat fog összecsapni. Nos, ez végül be is jött, aligha lehet azonban ok a boldogságra, hiszen óriási…..
Engerland Muszájgyőzelemre fel! 2014.06.19 13:10:40
A helyzet nagyon egyszerű: ma meg kell verni Uruguay-t, ahhoz hogy maradjon esély a továbbjutásra. Ha az első meccsen az olaszok olyan csúnyán megalázták volna az angol válogatottat, mint tették azt a németek a 2010-es vébén, akkor most még egyszerűbb lenne a helyzet. Hodgson ez…..
Az aljas ellendrukkerek szerint (van belőlük elég) az angol válogatott az örökös lúzercsapat, amely végül mindig megszégyenülten kénytelen hazakullogni. Ez természetesen nem igaz. Tény, hogy tizenegyesekkel kiesni nem a legkellemesebb élmény, de létezik annál kínosabb módja is…..
United82 2014.06.15 18:24:13
"Hodgson a gyors letámadásra épülő liverpooli receptet próbálta másolni, ami tekintve, hogy hány Pool-játékos van a keretben, teljesen védhető és logikus döntés"---ez mind igaz, de és most másolom a stretfordra írt kommentem:
"nincs meg az egyensúly az angoloknál és ez okozza a védekezési problémákat. Arra gondolok itt hogy Gerrard egy két fős középpályán kevés, különösen akkor ha ennyire támadófelfogású játékosok vannak a széleken. Nem véletlen hogy a Poolban is ketten vannak mellette akik leveszik róla a terheket. És persze így a Pool inkább 4312re hajazó felállásban játszik, de ha már Roy papa a Poolosokra épít akkor a válogatottnak se szabadna 4231ben játszania. Gerrard mellé egyedül kevés Henderson kell egy másik futógép is aki kisegít szélre és mindenhova odaér. Elképesztő volt hogy az olaszok jobboldala állandó létszámfölényben lehetett mert Baines egyedül maradt mert vagy Rooney nem ment vissza rendesen vagy pedig középről nem tudott kiváltani oda Hendo mert akkor Gerrard egyedül maradt volna 3 olaszra. Szerintem ha van hiba a rendszerben akkor ez az, hogy Roy papa úgy próbál Pool szerű játékot játszani hogy nincs megfelelő tehermentesítés Gerrardra. Vagy Wilsheret vagy Milnert be kell tenni és át kell állni 4312re ahol Sterling van a 2 csatár mögött (Sturridge és Roo)..akárcsak a Poolban.
Ha 4231ben marad akkor pedig vagy Gerrardot nem szabad játszatni vagy Rooneyt nem szabad szélre tenni.....
Mert ez így állandó probléma lesz. Annak ellenére hogy tényleg rég volt ilyen támadószellemű,attraktív angol válogatott, de az egyensúly felborult...."
United82 2014.06.15 20:59:05
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az olaszoknak egyetlen fegyvere van. Pirlo.
Roynak 2 lehetősége lett volna kivenni a játékból. VAgy Gerrard mellé 2 futógép akik azonnal mennek rá, tehát egy 3 fős középpálya. Vagy az AM poszton egy olyan emberke aki ha kell támad de a fő feladata az hogy ne hagyja levegőhöz jutni Pirlot, aki nem akkor támadja meg amikor a labda már Prilonál van hanem már azt is hogy felé passzoljanak.
Ajánlom figyelmedbe a 2010es United-Milan meccseket. Ferguson az AM posztra Parkot tette akinek egy feladata volt. Pirlot nem hagyni levegőt se venni. Pirlo az önéletrajzi könyvében is leírja hogy Ferguson azokon a meccseken megfojtotta.
Tényleg érthetetlen ezekután hogy sima 2 fős középpálya akik közül az egyik Gerrard, és AM poszton Sterling aki ráadásul még kb feladatba se kapta hogy megakadélyozza Pirlot a passzolgatásban.
Elképesztő taktikai hiba Roytól....(és persze ott a másik oldal hogy remek támadójáték volt 60-70percig...na de taktikailag nagyon csúnyán kikapott...)
Simon Gábor vs. MET osztalék | Create Infographics Akkor beszéljünk a lényeges ügyekről.Az állam által a távhőtermelőknek, illetve a közintézményeknek szánt – ausztriai betáplálású – olcsó gáz havonta is milliárdokban mérhető hasznát egy homályos – offshore…..
United82 2014.02.07 13:40:06
@Conchobar:
Hogyan látom a tipikus ballert?
Azt hogy Orbán Viktor leváltani akarja mindenáron és ezért azt is elnézi hogy OrbánViktor2 is ott van a soraikban, harmadik helyen :D
Úgy látom hogy OV ellen az ördögre is odaszavaznának.

Nincs sok különbség az elvakultak között. Csordaszellem és szemellenzősség.

Na jó talán egy ballerből nem nézem ki h részt vegyen egy békemeneten mondjuk Fletóért amit Aczél Endre meg mondjuk Lengyel László szervez :D
Ezt nem nézem ki belőlük :D
United82 2014.02.07 13:57:40
@Conchobar:
Szerintem nem azok a leghangosabbak. A neten azok a leghangosabbak akik nem mennek ki békementre, gyűlésekre, ide-oda.
Jómagam soha a büdös életben nem mennék el semmilyen pártrendezvényre és poltikai beszéd meghallgatásra. Ha fizetnének , akkor sem. Még itt a neten puszta kíváncsiságból sokszor írok ide-oda, mert kíváncsi vagyok a gondolkodásmódra. A két alaptípust pedig a tapasztalatom mondatja velem. És nekem azaz érzésem (persze gondolhatom rosszul is hiszen egyáltalán nem biztos h én gondolom jól), hogy a neten nem azok "kiabálnak" többségében akik az utcákra is kiemennek kifejezni a szimpátiájukat.
Ok persze abban igazad van hogy a nagy többség le se szarja a politikát, de ők nem is szavaznak. A szavazók közül viszont a kevésbé elvakultak írnak többségében, mert a legelvakultabbak nem elégszenek meg holmi internettel és a névtelen nickekkel.
De mondom , lehet rosszul gondolom.
United82 2014.02.07 14:04:18
@Kandeláber:
Attól függ mi az összeg.
100ezer forint felett simán vonulok Csizmadia mögött is Viktort éltetve vagy egy DK-s rendezvényen énekelni Fletónak h "Igen, Igen" :D
Na de nyílván nem fognak nekem 100 rugót fizetni :D Annál alább meg nem adom el magam :D
Engerland Csak a szokásos 2012.06.25 01:35:00
Roy Hodgson kapitányi kinevezésekor, a változatosság kedvéért, próbáltunk a pozitívumokra koncentrálni. Most ugyanezt tesszük, aztán osztályozunk. 5 ok, amiért jobb is, hogy kiestünk: Nem érdemelt többet a csapat. Angliát nem fogja olyan (megérdemelt) közutálat övezni,…..
United82 2012.06.25 14:50:09
Ha 98tól nézem az eseményeket, akkor minden kapitány 442ben játszatta a válogatottat, legyen szó Hoddleról,Keeganről,Eriksonról,MClarenről,Capelloról (bár ő a 2010es selejtezők nagy részét 4231ben tolta de a vb-re gyakorlatilag visszaállt 442re), és most Roy papa is 442őt nyomja.

Na most...
Melyik angol nagycsapat játszik-játszott vegytiszta 442ben az elmúlt 8-9évben?

Chelsea? 2004óta 433, 451
Arsenal most már 4-5éve 433, de előtte is inkább 4231 volt
Pool? Benitez alatt végig 4411. Dalglish most a 442őt favorizálta de őket most ne is tekintsük top csapatnak :D
Benitez idején azért ott voltak a szeren.
Spurs? Még Redknapp is 4231et nyom Van der Vaartal.
City? Mancini óta kőbeton 3 belső kpályás.
United? Tudjuk jól hogy a 4231től kezdve a 451en át mindenféle variáció volt.

Azaz az angol szöv kapok egy percet sem bíztak abban hogy netántán az angol játékosok tudnak mást is nyomni mint a 442, pedig szinte az összes játékos utoljára ificsapatban játszott sorozatosan 442t, a klubjaikban közük nincs hozzá.

Vegyük a Lampard-Gerrard mizériát ami ment éveken át. Mindkettő szenzációs-világklasszis kpályás. De melyik rendszerben is jöttek ki a legjobb tulajdonságaik?
Lampard majd 10éve 433ban nyomja, és abban világklasszis is.
Gerrard? Legjobb produkcióit mindig is a 4411ben nyomta , mikor mögötte volt X.Alonso és Maszki.
Ahelyett hogy az egyiket kiválasztották volna és köré építették volna a csapatot , inkább beleerőltették őket a 442be egymás mellé...többek közt a 2004es EB-n Scholest kitéve balszélre...egy 442ben...egy Scholest...oh agymenés..

És azóta is próbálja minden edző a 442őt mintha nem látná senki hogy az angol játékosok mindenféle más taktikában is képesek játszani. Sőt.

Itt az idei EB . Meggyőződésem hogy Roo eltiltása előtt egy Carrick-Parker kpálya kellett volna. Előttük AM poszton Gerrard, a két szélen meg Young,Walcott. Elől Welbeck.
Mindjárt lett volna passzjáték középen és nemcsak védekezés, majd előre vágott labda.
Roo visszatérésével pedig lehetőség Roy papának hogy válasszon hogy Root Am-nek vagy csatárnak teszi be.
Vagy akármi.
de nem.

Szóval többek között ez az a dilettantizmus ami miatt nem tudok szurkolni úgy az angol válogatottnak mint előtte. Mert én mezei szurkoló ezt észreveszem , és szerintem nemcsak én....jönnek a bukták sorra, de senki nem tanul belőle és tovább erőltetik a 442őt amiben tulajdonképp egy játékos se játszik egész évben...
HART – Egyelőre nem véd csúcsformában, saját magához képest legalábbis bizonytalanabbnak tűnik, ettől függetlenül hozta most is azt az átlagot, amire az elődei, Seamannel bezárólag nem voltak képesek. A passzain, kirúgásain lenne még mit csiszolni, csak 39%-ban sikerült…..
United82 2012.06.20 09:03:46
@asz0089:
Roo egyáltalán nem Unitedes pozicióba játszott.
ez sajnos sima 442 volt és egyvonalban volt Welbeckel. A unitedben sokkal hátrébb játszik , tulajdonképpen támadóközéppályást, egyvonalban inkább Valenciával és Youngal van, és sokat segít a középpályásoknak védekezésben és támadásban is. A tegnapi meccsen semmi ilyen feladata nem volt, pedig szerintem pont ez hiányzik az angoloknak egy összekötő kapocs a kpálya és a csatársor között. Ezért sem értem miért kell ez a masszív 442. 4411ben sokkal jobban működne a passzjáték és a Gerrard,Rooney kapcsolat amivel lehetne kreatívabb focit játszani.
Szóval szerintem Rooneyt nem feljebb hanem "lejjebb" kéne tolni. Előretolt egyedüli éket ebben az évben kb egyszer játszott, akkor is borzalmasan.
bár az olaszok ellen pont egy olyan meccs jön amikor nem lesz értelme a támadó kpályás posztnak, sőt a 442nek se...bár sajnos Roy papából nem nézem ki hogy vált...
Vastagbőr Ezalatt Szöulban ... 2012.03.27 13:45:00
A jó hír kiért Szöulba! ..
United82 2012.03.27 13:49:52
@Lencsés István:
Az értelmes emberek rajtad röhögnek. (kínjukban hogy léteznek ilyen idióták)
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
United82 2012.03.14 13:27:05
Majd 3 napba telt végig olvasnom a sorokat, mert hát közben dolgozni is kellett. Nagyon örülök hogy idetévedtem. Érdemes volt olvasgatni és tovább folytatom "kutatómunkám"...
Hogy ezt hogy értem....
Most egy olyan periódusba jutottam, mikor is ha megkérdezik mit gondolok a világról, mit gondolok hogy kezdődött? Mi lesz? Van e Isten? Hiszek -e valamiben? Szóval ha valaki ilyen kérdést tesz fel akkor nem tudok egyértelműen válaszolni.
Kb fél évvel ezelőtt szilárdan mondtam volna, hogy Isten? Ugyan már. Az ember a kezdetektől fogva ha valamire nem tudja a választ akkor rögtön Istenhez "menekül". Régen sok sok Istenség volt mert sok mindenre nem tudta a választ. És mivel egy dologra sose fog tudni választ adni-elfogadni (halál), ezért Isten képe mindig is létezni fog. És a különböző Istenségek és Vallások közül a "legsikeresebb" egy kb 2000éves mese lett , persze emellett léteznek más mesék is, és sok mindentől függ hogy egy egy ember melyik "mesekönyvet" választja a polcról, ha egyáltalán választ valamelyiket.
És eközben szilárdan hittem a tudományos magyarázatokban az ősrobbanástól kezdve az evolúción át.
Kb fél éve volt egy vitaszerűségem, bár inkább véleménycserém egy vallásos emberkével. Akkor tudatosult bennem hogy egyrészt nagyon tájékozatlan vagyok, másrészt ezt a kérdést és a véleményemet is ugyanúgy kéne kezelnem ,ahogyan pl kialakítom a politikai véleményem. Azaz minden oldalt "meghallgatva", minden érvet és ellenérvet elolvasva, minden hírt több szempontból megvizsgálva. Mert csak így lehet úgymond tisztességes véleményt mondani. De ezen kérdéssel kapcsolatban talán előítéletem miatt is eddig nem így jártam el és talán tudatlanul is "szapultam" a vallást. Bár ez így ebben a formában nem igaz és nem olyan durva szapulásról van szó, hiszen mindig is elfogadtam ha valaki vallásos, de érteni nem mindig értettem, különösen a tágabb családomból kiindulva, ahol 3-4féle gyülekezetbe és felekezetbe is járnak az emberek és ezen különbözőség miatt nem beszélnek egymással, miközben gyakorlatilag ugyanarról beszélnek és hisznek, és a szeretetről papolnak meg az elfogadásról. És akkor még arról nem is beszélek hogy mennyire kinézik az embert ha nem jár sehova és nem hisz. De ez már egy másik történet. Folytatva a gondolatmenetemet, a "vitám" során amit folytattam pár dolog tisztázódott bennem és arra a megállapításra jutottam hogy minden szempontból meg kell vizsgálnom ezt a kérdést. Most kb 3-4 hónapja rengeteget olvasok mindenféle témában és egy biztos...
Jelenleg nem tudnék egyenes választ adni arra amire fél éve még szilárdan válaszoltam volna.
Ezzel nem mondtam azt hogy esetleg Keresztény, vagy valamilyen más vallású lettem és hiszek Istenben, de azt se tudom mondani hogy biztos hogy nem létezik és emberi kitaláció. És azt se tudom mondani hogy igen Ősrobbanás volt meg Evolúció, miközben kb ugyanannyi kérdést vetnek fel és vannak kontra érvek ugyanezekre a dogmákra, mint teszem azt a keresztény vallásra.
szóval most egy teljes bizonytalan állapotban vagyok és folytatom az "utam" és kutatok tovább. Persze azt tudom hogy racionálisan sohasem fogok eljutni Istenig és ehhez egy "másféle" állapot kell, nem tudom hogy valaha nyitott leszek-e ilyen formában erre, mert nem úgy ismerem magam. De a rációt figyelembe véve az Ősrobbanás és az Evolúció is egy nagy humbuk , tulajdonképpen egy vallás. És most itt állok értetlenül és fogalmam sincs mit gondoljak a világról...
No mindegy szóval csak nagyon jó volt végigolvasni ezt a vitát és remélem sok hasonlót olvashatok még és folytatom az utam....amely nem tudom hova vezet...
Vastagbőr Az előzetes IMF-lista 2012.01.06 16:50:00
A Figyelő birtokába került az IMF-jelentése, ami az IMF január 18-i igazgatósági ülésére készült, és tartalmazza, hogy miket kér az IMF Magyarországtól. Előzetesen, ez még változhat, persze. A jelentést a napokban juttatták el a kormányhoz, a magyar fél még…..
United82 2012.01.07 11:49:38
@Meridian74:
Nem tudom de ki is mondta egy Merkellel közös sajtótájékoztatón külföldön hogy Bajnaiék jól végezték a dolgukat?
Csak a lázálmokhoz kellett volna a 7%os hiány majd később a Manyup.
Ha folytatjáék a kiszámítható normális gazdaságpolitikát, ma nem itt tartunk.
Te biztos erről a nyilatkozatról nem értesültél csak arról hogy a "szocik csődbe vitték az országot" ..ment is a forint lefelé a lejtőn rögtön.,..
Amúgy meg tényleg hagyjuk már a "libsi-bolcsi-komcsi-náci" tököm tudja milyen marhaságokat.
Egy dolgot szeretnék ebben a büdös szar országban, normálisan élni és nem a nagyot mondó trollok lázálmait átélni 3-4évente..
United82 2012.01.07 11:58:15
@lariflari:
én majd arra leszek kíváncsi hogy a következőt hogy kommunikálják...
telekomadó
Kormány: Végre a multik fizetnek nem a Zemberek
VAlóság?
A telekom cégek -
áthárítják a Zemberekre áremelésben...
nem csinálnak új beruházást-ergo nincs új munkahely és így tovább..újra az emberek szívják
+ a kedves vezetőink előre tudták hogy ez a törvény szembe megy az EU jogszabállyal, amint jön a EB ítélete lehet visszafizetni ezt az adót és miből?...Igen a Kormány december végén megalkotta azt a törvényt hogyha az EB jogellenesnek mínősít egy törvényt akkor azt nem a költségvetésből hanem új adók kivetésével lehet fizetni...ergo megint mi a Zemberek fizetünk...
azaz a telekomadót Háromszorosan mi fizetjük...
Magyarázd meg nekem hogy szerinted ez egy nagyszerű dolog volt?
United82 2012.01.07 12:00:41
@Atro:
"Azért, hogy a tőkeerős multicégek helyett inkább az amúgy is alacsony bérszínvonalon dolgozó hétköznapi magyar emberek fizessenek még több adót"
Így is mi fizetjük meg de DUPLÁN, sőt a telekomadó esetében majd TRIPLÁN...ezen gondolkozz el...
Vastagbőr Háromból három se 2012.01.07 10:31:00
Szerintem kipróbálták, mit használnak a szemét brókerek...... szerintük, aztán....hát ez lett belőle. Vagy tényleg meghirdették köztük a Nagyotmondó Versenyt. Akárhogy is, Giró-Szász mérföldekkel lekörözte Gabikát. "A kormányszóvivő a bankbetétek biztonságáról…..
United82 2012.01.07 11:41:10
@sárkányfő:
Lázár nem kormánytag :D ;) Így a kormány lehet meglepett :D :D :D
Barroso levele után most Hillary Clinton levele is megjelent, teljes terjedelmében. Nagy a levélforgalom Orbánnál mostanában ... "Kounalakis nagykövet és mások a Külügyminisztériumban azóta is aggodalmukat fejezték ki, mindig a barátság szellemében, és bízva abban, hogy…..
Vastagbőr SP vs. NGM 2011.12.22 11:01:00
Az NGM-ben ismét elgurult a közlemény készítőjének a gyógyszere, szerintem ezt már direkt csinálják, ennyire hülyék csak szántszándékkal lehetnek ... Az S&P indoklása szerint az alábbiak játszottak szerepet döntésében: A…..
United82 2011.12.22 12:57:57
@zsoltix:
Igaza van...egy ideig megyünk lefelé és mikor már nincs hova és eltakarodnak akkor a tényeket figyelembe véve majd lesz feljebb is...szóval igazat mond :) :)
Vastagbőr Hajrá Lászlóné! 2011.12.22 08:31:00
Még egy minisztercserét sem tud ez a nyomorult kormány ortodox módon levezényelni? A szupersúlyos, évi 600 milliárd felett rendelkező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére sikerült egy olyan jelöltet találni, akiről senki nem tud semmit. A Lászlónét! Nekem egyből Kivágó Iván…..
Szerencsére van egy könyv, amit nyugodt szívvel tudunk ajánlani: Bár Gyuri, a kis hamis, azt mondta, hogy nincs megírva az a könyv, amiből dolgoznak, ezek szerint mégis van ... igaz, ezt ő maga írta.   Ismertető: A szerző alapos szókimondással veszi számba a magyar…..
Szegény Gyurinak megint sikerült jól időzítenie ... Tegnap jelent meg a Heti Válaszban a cikke, amelyben saját farkát nyalja fényesre, gerinc nélkül természetesen könnyű: "Nincs más példa arra a 2008-as válságban és utána, hogy egy ország ilyen gyors…..
United82 2011.11.25 09:40:46
@ColT:
Nem vettünk még fel semmit.
Mikor a másik hitelminősítő meglebegtette hogy leminősít akkor gyorsan hipp-hopp bejelentették hogy tárgyalunk. A hitelminősítő nem is rontott. Aztán kiderólt hogy az IMF se tudott róla. Ok azóta már voltak 2p perces tárgyalások, de semmi nem történt. Ez a hitelminősítő meg nem veszi be a kommunikációs maszlagot. Max a tényeknek hisz. Ha majd lesz konkrét tárgyalás és megállapodás majd újra megnézik mi a helyzet. Mert amit a kormány mond annak nem hisz. Ezért nem hibáztatom őket mert én se.
United82 2011.11.25 09:44:46
@ColT:
És Matolcsy mit hadovált a 45 és 47 közötti újjáépítéshez hasonlatosságról? (mellesleg egy olyan időszakot emelt ki ami az alkotmányuk szerint "nem is létezik" de ez mellékes :))
Matolcsynak azt sem hiszik el amit kérdez. Ez a helyzet és a probléma. És mivel Viktor vakon ragaszkodik hozzá, így Viktornak se...
A lényeg hogy szívunk mert az Euro és sv. frank megy az egekbe.
United82 2011.11.25 11:59:55
@Valahol Máshol:
Így van, lényegtelen ki ül ott mert úgyis az van amit Viktorunk mond...
Minden nehézség ellenére mégis voltak demonstrációs útlezárások az FRSZ szervezésében, országszerte.Nem, a kormány ebből nem azt szűrte le, hogy talán mégis el kéne gondolkodni azon, hogy mit és pláne hogyan csinálnak, á dehogy. A hiba nem az ő készülékükben van. Nem lehet…..
United82 2011.06.30 12:48:25
@Forradalmi Falhozállítási Bizottság:
Lehet valaki tudna harmadik megoldást. DE NEM KÍVÁNCSIAK RÁ.
Nem ülnek le senkivel tárgyalni.
A tiltakozás is azért volt hogy üljenek már le velük és akkor lehetne tárgyalni a dolgokról.
De nem.
Amit Viktor kinyilatkoztat az úgy van és az ellen nincs apelláta.
Undorító.
United82 2011.06.30 12:50:28
@Forradalmi Falhozállítási Bizottság:
Ha hagyták volna a Manyupot, akkor máris nem 20ezer lenne a nyugdíj. (én kiszámoltam, ha 65 leszek annyit kapnák....ha maradt volna a magán , akkor kb még 70-80 hozzájött volna.....ez se sok...de 110 több mint a 20....)
Írtam az NST-re 470 posztot, de egyiket sem volt olyan nehéz pixelbe ontani, mint ezt a mostanit. És nem csak azért, mert ez az utolsó, hanem azért, mert annyi mindent kellene ebbe a bejegyzésbe sűríteni, hogy ha nem szelektálnék, hosszabb lenne, mint a Szabó család és a Dallas…..
United82 2010.08.18 11:02:20
@[bs]:
egyetértek szinte minden szavaddal...de én is kíváncsi leszek...
sőt..
most sajnos nem leszek 1-2hétig, de ha úgy alakul a United blogba majd be is segítek ha kell..
Parádésan hűtötték a golyókat a sorsoláskor. Sok helyen hónapokat kell várni az első rangadóra, a PL-ben meg már az első fordulóban iderittyentettek nekünk hármat is. Az ambiciózus, feltörekvő csapatok összecsapásával indult a szezon, majd a régi idők nagycsapatai feküdtek…..
United82 2010.08.17 09:51:20
@vadkutya:
kettő..
Berbának is ő adta a gólpasszt az elsőnél
United82 2010.08.17 10:59:28
@Zsoca87:
azért azt hozzátenném hogy nem a stílusa favágó..egyszerűen az a játék amit nyom az megkövetel egy bizonyos sebességet, főleg mikor védekezik, na ez a sebesség nem a régi és így késve ér oda. Ha megnézed hogy játszott fénykorában akkor láthatod hogy ugyanezt a játékot tolta, csak éppen sárgák nélkül mert mindig kellő időben odaért és szabályosan szerelt. Az utóbbi 4 év terméke és különösen az utolsó kettőé amikor szinte meccsen van egy sárgája vagy több....
Scholesy az utóbbi 20év legjobb angol középpályása és most 35évesen is képes MOM teljesítményt lehozni és olyan labdákat adni ami csak ő tud és ezt a teljesítményt múlt héten a Chelsea ellen is hozta...sajnos tényleg pótolhatatlan játékmester...
United82 2010.08.17 11:21:02
@Everred:
Persze hogy sohasem tudott úgy becsúszni mint mondjuk egy védő vagy védekező kpályás, de régen a sebessége megvolt hozzá hogy ne késsen el és elvétve kapott sárgát, most hogy a 99es példát felhozod, mással is előfordult hogy kihagyott nagy meccset 2 sárga miatt, de régen akkor sem késett el ennyiszer mert pont annyival volt gyorsabb hogy ne a babát hanem a labdát rúgja el.
(amúgy a 2002/03as szezonban volt Scholesy a legnagyobb, akkor ugye Veron miatt nem középső kpályás volt, hanem visszavont csatár Ruud mögött, az egy dolog hogy Ruud rúgott 44et, de Scholesy meg több mint huszat...ha Veron másra nem is, de arra jó volt hogy Scholes abban az évben elől játszott és elképesztő volt...)
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
United82 2010.08.11 16:46:28
@Everred:
megszoktam a pesszimizmusod...de ez már kissé túlzás...
Igen vannak nagy öregek..VDS,Gary,Scholesy,Giggsy...vannak azok akik 30körüliek Wesley,Rio,Jos,Berba,Owen...aztán vannak az erejükben épp benne lévők...Vida,Evra,Carrick,Fletcher,Valencia,Park,Nani,Rooney...aztán vannak a fiatalok Rafael,Fabio,Evans(aki már bőven túl van a fiatal tehetség kategórián, már tapasztalt kész játékos lassan),Smalling,Gibson,Cleverley,Anderson,Obertan,Chicharito,Macheda...
Nem is tudom hogyan tudod ezt a keretet a milánéhoz hasonlítani...
a középső kpálya, pontosabban Scholes helye az egyedüli ahol hiányérzetem van, mert nem tudom mit várhatunk Carricktől...Andersontól..és így Fletcher kevésnek tűnik, de a többi csapatrész simán qva jó, mínőségre és mennyiségre is...szóval simán harcban kell lenni a bajnoki címért
Nou San Trafford Cleverl(e)y done! 2010.07.29 13:15:00
"Houston, baj van!" - sóhajthattak fel az MLS nagy barátai úgy az All Star-meccs első negyedórájának végén. Látva az eredményt, nehéz eldönteni, mennyire tisztelték Sir Alexék az amerikai bajnokság kirakatmeccsét, mindenesetre ha már bevették a turnéállomások…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
United82 2010.07.02 19:57:57
@dzolutan:
Benajun chelsea?...hahahahaha...
United82 2010.07.05 10:56:13
@Everred:
A védelemben nem látok problémákat, akár Rioval akár nélküle a védelem tavaly is működött pedig alig játszott együtt Vida,Rio és VDs, így is a legkevesebb gólt kaptuk.
A széleken Valencia,Nani egyértelmű és Giggsy még egy évig kiegészítőnek okés, és Park is tud hozni egy jó szintet, szóval a széleken se látok problémát.
Ami probléma az a középpálya, főleg egy attraktív támadó középpályás, illetve Rooney mellé valaki, hiszen ott vagyunk sokszor ötlettelenek és ott nem akar működni a dolog. Ezért lenne jó pl Özil mert tökéletesen illene a Fergie által játszatott 4-2-3-1be, de sajnos pénzügyi szempontból nem tudjuk felvenni a versenyt mondjuk egy Chelseaval,Cityvel,Barcával,Reallal...így csak akkor van esélyünk ha egyikük se akarja őt megszerezni...
Ami még a kpályát illeti Fletcher helye atombiztos...Carrick és Owen H pedig sztem a felkészülés alatt elfog dőlni...ha Carrick ugyanolyan borzasztó lesz illetve Owen H-ról kiderül hogy totálisan nem bírja, akkor nyílván nem fog Fergie nekimenni a szezonnak egy Fletcher,Gibson,Scholes hármassal (Ando ugye október végén térhet vissza, tehát ő még lutri ebből a szempontból..) mert tudja jól hogy az kevés...kérdés hogy lesz-e valami kis pénzecske vásárolni...
a csatárkérdés is érdekes...Berba nyílvánvaló baklövés és nem tudok hinni benne hogy 2 év után feltámad....Owen mint cserecsatár meg egy-egy ligakupa meccsen egy fiatalnak mint csatártárs tökéletes, de semmi másra azért nem használható...
Macheda,Welbeck nagy tehetségek, de arról már beszéltünk hogy ez nem a Bundesliga ahol megengedhet magának egy élcsapat olyat hogy betegye a 19éves csatárt a kezdőbe ..(pedig milyen szép is volt ez a PL-ben még 10éve...hogy lehetett...ma már...nem..:S)..Chicharitotól pedig nem várok sokat első szezonban, hiszen latin amerikai, aki belecsöppen a PL-be...nem tudni hogyan fog beleilleszkedni, azt lehet látni hogy tehetséges...de..láthatjuk Forlan esetében hogy hiába jó valaki ha nem tudja a PL-ben ezt kamatoztatni (persze van fordított eset is..lásd Torres)..
szóval ez a július és a felkészülési meccsek is adhatnak majd válaszokat...abban biztos vagyok hogy augusztus végére fog majd kialakulni a teljes keret...addig még sok kérdést kell tisztázni és reménykedni abban hogy azok akik nem mentek a vb-re (sokan vannak) akik kicsit frissebbek lesznek és az első pár fordulót meg tudják oldani eredményesen...
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
Mi is pont a vb-döntőre rogytunk meg, mint a hollandok, és ütemet tévesztettünk, mint van Bommel, de nem maradhatunk poszt nélkül a vébédöntő másnapján. A hollandok a várakozásokon felül teljesítettek a döntőben, összegyúrták a német és a portugál taktikát, mégsem…..
United82 2010.07.13 09:38:55
@mickeyknox:
Pontosítok, nem defenzív foci, hanem biztonsági...
Szinte kockázat nélküli játék.
Mert az okés hogy nem lehet fejetlenül támadni, de ennyi oldal és hátrapassz egyszerűen unalmas egy idő után és , oké ezt nagyon jól csinálják és igen egy idő után az a csapat aki fut a labda után egyszerűen belefárad az egészbe. De én ezt nem támadófocinak nevezném, oké túlzás védekezőfocinak hívni, de teljesen biztonsági játék az egész és ezt az egyenes kieséses szakaszban tökéletesen játszották. Én támadófocinak azt nevezem ha első szándékból , kevés huzással támadják a 16ost a kaput, lőnek,beadnak, érkeznek és így tovább, a spanyolok nem ezt játszák hanem járatják a labdát...egy spanyol támadás kb úgy néz ki hogy...
pique passz ramosnak..ramos passz busquetsnek, busquets passz xavinak, xavi passz puyolnak, puyol passz capdevillának capdevilla passz busqutesnek, busquets passz xavinak ,xavi passz ramosnak, ramos passz xabi alonsonak ,xabi alonso immáron hosszú passza(ez azt jelenti hogy 5méternél hosszabb) iniestának, inista passz xavnak, xavi visszapassz piquenek...és kezdődik előlről...és akkor 4-5 ilyen után Iniesta vagy Villa vagy Pedro próbál előre menni , ez a barcában annyiból jobb hogy ott messi csinál valami pluszt...
ha meg elvesztik a labdát akkor rögtön 3an vannak már az ellenfél térfelén is a passzolni próbáló játékoson és legalább ennyien zárják le a passzsávokat is..(ahogy az elemzés is mutatja 7 játékos az ellenfél térfelén, már ott megy a védekezés)..
Szóval ez lehet valakinek tetszik , de számomra a támadófoci nem abból áll hogy 15ezer passz után eljutok az ellenfél kapujáig...az egy dolog hogy a spanyolok ezt világszínvonalon játszák és ezzel nyernek mindent és ehhez gratulálok is, de támadófocinak ezt nem tudom nevezni...