Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SeeTheMatrix

1 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                                                                     Gondolom sokan vagytok, akik manapság azon töprengetek, hogy miért is drága a benzin.  Ha mégsem, akkor ideje elkezdenetek ezen elgondolkozni. Mert ha az…..
SeeTheMatrix 2012.03.21 17:37:18
Dehogy kevés az arany, esetleg Magyarország aranya kevés. És a világ országainak az aranya. Van arany elég csak rég megvásárolta a nagy részét az a maroknyi ember, akinek a kezében van az IMF és minden hasonló intézmény. De ettől még lehet szinesfémhez kötni a pénzt, akár ezüsthöz, akár aranyhoz. Ráadásul balgaság azt hinni, hogy ha a pénz aranyhoz lenne kötve, vagy az állam bocsátaná ki, nem lenne gazdasági növekedés. Lenne gazdasági növekedés, de nem úgy mint most, hogy buborékszerűen hitelből épül a gazdaság. Vedd észre, hogy a rendszer úgy működik, hogy a bank kibocsájt pénzt a semmiből, amit odaad neked kölcsön, amit te majd ledolgozol, és ebből van a növekedés. Ha aranyhoz lenne kötve, akkor is lenne növekedés, de nem ilyen ütemű. Az állam bocsájtaná ki a pénzt, és mindig csak annyit, amennyire szükség van. Erre mondják angolul, hogy sound money, vagyis igazi pénz. Ami ma megy az olyan mint egy piramisjáték. Nézz utána az osztrák iskola tanításainak szemben a keynesianizmussal. Ez a keynesianizmus, mint gazdasági rendszer nem megy már sokáig, mert azzal hogy nem hagyják a szabad piacot érvényesülnni, hanem mesterségesen igazítják az alapkamatot, és államilag befolyásolják a gazdaságot, csak még rosszabbá teszik a helyzetet. A többlet pénz nyomtatást nem lehet még több nyomtatással helyrehozni. De minnél inkább beleásom magam ebbe a témába azt látom, hogy a pénzügyi körök szándékosan növelik az inflációt, a dollárét, és az euróét is, mert ha ezek kipurcannak, akkor jöhet a következő piramisjáték, a globális pénznem. Ha a globális pénznem létrejött, akkor már csak te kell legyél a bank elnöke aki azt kibocsájtja, és máris tiéd a világ. Ébredjetek fel!
SeeTheMatrix 2012.03.22 02:10:11
@tonalcar: Na olvastam ezt-azt ettől a Hetesi Zsolttól. Nagy poén, ahogy propagandaként ijesztgeti a világot. Arra is kíváncsi lennék, hogy ki pénzeli ez a Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoportot, mert nagyon olyan szaga van, mint a legtöbb felmelegedéssel ijesztgető ilyen-olyan kutatócsoportnak. Ezekből egyre több van, és sokkal több pénz áll a hátuk mögött, mint a józanul gondolkodó tudósoknak.
Arról nem is beszélve, hogy érdekes humorérzéke van, de rátrafált a lényegre, megmondta a jövőt, csak kifelejtette belőle az internacionális bankárokat:
valsag.org/blog/hetesi_zsolt/kissinger_vilaghaborut_josol_szatirikus_cikk#comment-898
SeeTheMatrix 2012.03.22 13:55:35
@tonalcar: Lehet, de aki nem veszi észre, hogy az ember által okozott felmelegedés az adókért és szigorításokért van kitalálva, annak nehéz elhinni mást is. Al Gore-t még az oszkárdíja ellenére is sokan hülyének nézik.
Eljönnek, nemjönnekel, eljönnek, nemjönnekel. Baja esik valakinek-nem lesz semmi baj. De-de, egy telepi hülyegyerek magára borítja a kavicságyat, összeroskad a tető és meghal. Ugyan, felnőtt emberek, csak tudnak annyi felelősséget vállalni, és a tempó sem lesz akkora. De gyors a…..
SeeTheMatrix 2012.03.20 22:39:45
@CsGergo: Azon gondolkodtál, hogy miért drága? Remélem látszik a link a nickem mellett.
„Nem használ itt senkinek az ártatlanság, nem a türés s együgyüség, annál készebb az török azt rontani, mentül maga kára nélkül cselekedheti jobban azt.”Zrínyi Miklós: Ne bántsd a magyart! Az török áfium ellen való orvosság - 1661  Orbánék, mivel a…..