Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sokika

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször megkapjuk, hogy a kormányellenes kül- vagy belföldi vélemények tulajdonképpen az országot támadják. Ugyanezt a logikát propagálja a kormány erejét az ország erejévé stilizáló enyhén militáns propaganda. Mindkettő nyilvánvaló hazugság. Magyarország ereje, ha…..
Zoli sérelmezte, hogy kényelmi funkcióként 10%-t lenyúltak a pénzéből, amikor visszaváltotta a fesztivál végén a kártyáját, pedig mással nem lehetett fizetni. A Takarékpont válaszából kiderül, hogy az EFOTT Kft. volt a kártya kibocsátója, ők csak szponzoráltak: A múlt…..
Sokika 2012.07.13 15:05:50
@Jane Spencer: "Először is javasolnék egy pénzügyi alapismeretek könyvet, hogy a kamat fogalmát egyértelműen megértsd, és ne írj le nyilvánvaló ostobaságokat."
A kamat szó fogalmával nem vagytok tisztában, a kamat a pénz időértéke, nincsen mögötte szolgáltatás, erre céloztam.

" A felvetéseidre pedig a válaszok: Az Efott Kft. remek jogászai akkor nyilván a GVH-nak és a bíróságnak is meg tudják majd magyarázni az igazukat. Azt, hogy milyen alapon éltek vissza az erőfölényükkel, valamint hogy miért kényszerítették a fesztivál résztvevőit egy nyilvánvalóan hátrányos helyzet elfogadására. Tudják majd magyarázni, akár a GVH, akár a fent említett NAV (régen APEH) vizsgálata során is, hogy a kényelmi díj valós szolgáltatást takar. Azt is bizonyára meg tudják magyarázni, hogy ezért a "valós szolgáltatásért" miért csak azok fizettek, akiknek pénz maradt a kártyájukon. "
-Szerintem meg tudják magyarázni :) de ha nem akkor igazad van, de csak akkor remélem ezt érted.

" Mellesleg ahhoz a megjegyzésedhez, hogy hány jogász és mit gondolt végig, csak annyit fűznék hozzá, hogy vagy hihetetlenül naiv vagy, vagy hihetetlenül tájékozatlan. Bármelyik eset is áll fenn, szükségtelen egy ilyen témához hozzászólást írnod. "

-Nehéz lesz elfogadni, de jelenleg nálam itt nincsen kompetensebb ebben az ügyben én is csak azért kérdezgetlek benneteket, mert bár ott voltam rám más szabályok vonatkoztak, szóval sok mindennel nem szembesültem. A másik oldalt álltam és nem kellett használnom ezt a kártyát, de jogilag még mindig semmiféle buktatót nem látok, az más kérdés, hogy sok minden szemétség volt, de a jog az nem erről szól, talán ha ezt sokan megértenék és nem személyeskednének az mindjárt olvashatóbbá tenné a hozzászólásokat, köszönöm :)))
Sokika 2012.07.14 11:03:59
@Jane Spencer:
Nem figyelsz arra, amit írok, nem az 50 Ft-os kerekítésre írtam, arról nem is tudtam, a példám, arról szólt, hogy egy látszólag genyó dolog, amikor nem annyit fizetsz, mint amennyibe az áru kerül törvényes is lehet.
Más országban másképpen oldották meg az aprópénz eltűnését, de gondolom ezt a sok szakértőnek nem kell mondanom. Szóval ebbe az 50 Ft-os kerekítésbe nem mennék bele, mert semmit sem tudok róla, ez akár törvénytelen is lehet. De a többiben nem látok olyan dolgot, hogy belőlük bármilyen ügy is lehetne. Javaslom, hogy tegyél feljelentést az általad említett ügyekben, ne csak fórumozz, mert nekem úgy tűnik, hogy csak a partszéléről kiabálsz.
Sokika 2012.07.14 12:41:10
@Jane Spencer: "Nyilvánvalóan ehhez plusz segítség lesz, ha az illetékes hatóságok is kiszabják majd a megfelelő bírságot ez esetben az Efott Kft-re, és utasítják arra, hogy a jövőben megszüntesse az efféle jogsértő magatartását. "

-- Prejudikálsz, egyáltalán még feljelentés sincsen, nem hogy eldőlt volna, hogy jogsértőek-e, ha majd esetleg születik egy jogerős elmarasztaló bírósági ítélet az ügyben, akkor utána lesz alap így fogalmazni, addig inkább csak feltételes módban tedd.
Kíváncsian várom a fejleményeket :)
Általában ritkán írok magyar reklámokról, de most több okból is kivételt teszek. Az első, hogy kifejezzem elismerésem annak a csapatnak – élén Sós Bálinttal – akik múlt héten a cannes-i Young Director Awards versenyen harmadik helyezést értek el. A második apropó pedig maga…..
Sokika 2012.06.29 14:38:02
Na megnéztem hanggal is, nekem nem tetszik, függetlenül a mondanivalótól.Megnéztem a NANE-s dolgokat is, hát sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de katyvasz az egész, amiket az az oldal leír, meg ahogy meg van csinálva. Most arra kérek mindenkit, hogy fogadja el, hogy olyan helyen dolgozom, ahol pontosabban látom a statisztikákat, nem fedi a valóságot sok minden. Minden 5ik nőt ér bántalmazás, hol élnek ezek a nők? Miért nem látok egyet sem? A családon belüli erőszak elsősorban gyerek anya között van, második sorban a szülők közötti verekedés és utolsó helyen állhat az egyoldalú bántalmazás. Ez pont olyan csúsztatás, hogy a nők kevesebb fizetést kapnak ugyanazért a munkáért, egy az, hogy van bértábla, a másik az, hogy ez büntethető, de ha még így is lenne, akkor megérné egy céget létrehozni, ahol csak nők dolgoznak, mert kevesebb fizuért ugyanazt megcsinálják, mint a férfiak. Sajnálom, hogy az én környezetemben nem ismerek ilyen nőket, akiket bántalmaznak, hallottam bántalmazásról, de ott kölcsönös volt és az is részben a munkámból kifolyólag, de a tényszerűség kedvéért érdemes megkérdezni orvosokat, mentősöket ők talán pontosabban látják ezt a képet is. Ja és még egy a magyar lakosság nem homogén, szóval van egy olyan réteg, ami mind kultúrában, mind anyagi szinten teljesen máshol áll. Ha ott elfogadjuk, hogy ezek a dolgok mindennaposak, akkor talán elfogadható az is, hogy minden 5ik magyar nőt ér bántalmazás, na de az egy teljesen más világ, nem hogy ezt a reklámot nem fogják megérteni sohasem, hanem az alapvető törvények betartása is gond.
„365 nap elnyomás, 1 nap képmutatás” - vázolta a problémát az egyik transzparens a magyar feministák nőnapi demonstrációján. Nagyobb időtávlatban nézve a nők emancipációja ugyan nyilvánvalóan a legjobb úton halad, de ez valószínűleg nem vigasztalja azokat a nőket,…..
Sokika 2012.03.17 12:47:36
Ezzel szemben leírnám a mai valóságot Mo-n
Elsősorban most koncentráljunk a közalkalmazotti helyzetre. A közalkalmazotti bértábla szerint van megállapítva a dolgozók bére, eltérés a szakirányú végzettség, illetve az eltöltött idő alapján lehet. A közalkalmazottak között jóval több a nő, ez annak köszönhető, hogy leépítés során az elsők között veszik figyelembe, hogy ha valaki nő, illetve nő és egyedülállóként gyereket nevel, (férfi ilyen funkcióban nem létezhet) őket tilos elküldeni, bármilyen tréé munkát is csinálnak, semmilyen indokkal nem lehet kitenni őket. Ezért a sorozatos leépítések miatt a közszférában megmaradtak az egyedülálló nők, akik sok esetben nem is egyedülállók csak papíron, mert így mentesülnek a leépítés alól. Mit jelent ez, hogy papíron? Sok nő megcsinálta a munkahelyemen, hogy amikor leépítésekbe kezdtek a közszférában, akkor papíron elköltözött a férjétől és így gyakorlatilag nem lehet kitenni a munkahelyéről.
Jelenleg két cégnél dolgozom, mind a két cég elég sok dogozót foglalkoztat, az egyik egy nagy állami cég, ahol a nemek aránya fokozatosan eltolódott és most 87,5 %-ban nők dolgoznak ott, a másik cégnél, ami egy szintén nagy multicég pont fordított a helyzet, ott a férfiak vannak többségben, női jelentkező alig van és az összes nő, a HR-n dolgozik, illetve a vezetésben adminisztrációban. A fizetéseket látom, bármilyen statisztikát tudok róla készíteni, de nem is ez az érdekes, mert női-férfi viszonylatban eltérés nem lehet, hiszen törvénytelen lenne egy nagy cég egy ilyet nem fog megkockáztatni, még ha történetesen valaki rosszabbul is dolgozik, egyszerűen kiteszik, mert jelentkező van bőven. Az ugyanolyan beosztásban lévők fizetése a multinál nem különbözik, az állami cégnél pedig a plusz végzettségek és a plusz feladatok, illetve a közalkalmazotti státuszban eltöltött évek kalkulálódnak bele.
A multinál a főfeladatom a különböző statisztikák készítése, ott csak részidőben vagyok foglalkoztatva, de pl. olyan statisztikákhoz jutok hozzá, hogy mennyi a dolgozók munkával töltött ideje, egy évben hány napot hiányoznak, munkaidőben mennyi időt töltenek az irodájukon kívül stb. és ami szerintem nem meglepő, annak, aki tényleg dolgozik egy nagyobb cégnél, hogy itt már óriási különbség van a nemek között. A nők jóval többet hiányoznak, napon belül is többet mászkálnak, ha bent vannak a munkahelyükön, szóval ha csak a statisztikákból akarok kiindulni, akkor egy nőt érdemes lecserélni egy ugyanolyan képességű férfira, mert az több időt fog bent tölteni a munkahelyén és valószínűleg dolgozni is. A versenyszférában persze egy kicsit magasabbak a bérek átlaga és innentől kezdve nincsen értelme statisztikákról beszélni, hiszen már nagyon eltolódott a két nem aránya, így nyilvánvalóan eltérés lesz az átlagfizetések között. Egyébként a multinál nagyon odafigyelnek a nők helyzetére, gyakorlatilag sokkal több minden meg van engedve a számukra, mint a férfiaknak és így is kevesebb a női dolgozó.