Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tömdafejed

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az van, hogy mióta utoljára jártunk ott, valószínűleg lecserélődött az üzemeltető. Vele együtt a személyzet is és ez borzalmasan rányomta a bélyegét az ételek minőségére és a kiszolgálás színvonalára egyaránt. Komolyan mondom, úgy éreztem magam  2 évvel ezelőttihez…..
Vasárnap esti kis kiruccanás, gugli: közel-vidék-olasz. Az Enoteca honlapja kifejezetten megnyerő,futás. Odatalálni könnyű, felső teraszon asztal lefoglalva. Érkezéskor pár fagyipusztítótól eltekintve üres a bolt, a honlapon a galériában látható fotókat nem kell teljesen…..
Tömdafejed 2014.03.26 15:37:50
@ferenc2012: Mostanában nem jártam arra, de alkalomadtán szervezek a környékre egy kajatúrát és javítom.
Köszönöm !
Egyértelmű csalódás. Belépő 750/felnőtt. Ezért feltrógerolnak a lifttel a 72m magasan levő kávézóba (miközben a liftesember statisztikázik a toronyról),ahonnan gyönyörű kilátás nyílna a városra-ha nem lenne tök retkes az üveg.Még szerencse,csak egy szinttel kell feljebb…..
Tömdafejed 2013.05.18 11:18:30
@szaszi2: Megértem a magyarázatát,de ez az én külön bejáratú véleményem az étteremről és elhiheti, hosszú időt töltöttem a pult másik oldalán vendégként, szóval van bőven összehasonlítási alapom.

"...És végül a személyzet kritikájával kapcsolatban azt tudom javasolni, szívesen látjuk egy olyan hosszú hétvégén, amelyen Ön is meglátogatta a tornyot. Ilyenkor wc-re sem tud elmenni a személyzet, ezért örülnénk, ha betudna segíteni liftezni ezen a két napon, sok ilyen hétvége lesz az idén is. Utána elbeszélgetünk."

Hogy a személyzet nem tud elmenni vécére egy zsúfolt hétvégén,az feltételezem az Ön (mint vezető, ha az) hibája. Gondoskodjon a forgalomhoz mért, kellő számú alkalmazottról. Azért főnök. Nem állok be liftezni, lévén vendégként megyek oda. Hogy ez hogy sikerül,ez az Ön(-ök) felelőssége és ha ezen kívül más bejegyzést is elolvas, azonnal látni fog pozitív kritikát is.

Egy valamit legyen kedves megérteni: az Önök üzemeltetési problémái vagy nehézségei számomra vendégként érdektelenek. Szándékosan nem hasonlítottam össze az Önök (sem más) éttermét egyetlen más vendéglátóhellyel, legyen akár műanyagtányéros állatkerti. Jut eszembe-Önöknek az egy szint,amit túl kell teljesíteni az Önök éttermének,azokkal az adottságokkal...?
Csak egy összehasonlítási alapom van: az előző látogatás. Ha jobbak lesznek,azt is meg fogom írni, megígérem.
 A nap levezetéseként ma Dunakeszi felé kunkorodtunk egyet, mi bajunk lehet alapon. A révhez vezető út végén balra fordulva a sétányról pár lépcsőn felkocoghatunk az igényesen kialakított, eltolt két szintes,mediterrán hangulatú teraszon át az "ojjektum"-ba. Tényleg szép,…..
 A mai túra a tápiószentmártoni Kincsem lovasparkba, az Attila-dombra szólt, fél tonna répával felfegyverkezve a lóetetésre. Nem is a hotel éttermét vettük igénybe, hanem a hátsó részen a borozó utáni kifőzde-jellegű egységet. Későn érkeztünk és a választék amúgy…..
Kossuth-tér,a Konzum áruház aljában meghúzódó lounge-hangulat. Kellemes zene,tűzrőlpattant,de nem tolakodó felszolgálólány,akit egy talpig úriember váltott kissokára. Étlap plusz napi ajánlat. Onnan sikerült a helyi rosét (2011. Lisicza pincészet) kicsípni-kóstoló után egy…..
Tömdafejed 2013.05.18 11:20:34
@Bombadil Toma: Ez igaz lehet a környéken élők és Pécs belvárosát ismerők számára, de nekem vidékiként nem volt teljesen egyértelmű elsőre, hogy hol tudnék parkolni.
Másodszorra viszont már nem hibáznám el,az biztos.
Hosszú hétvége = bécsi városnézés,értelemszerűen.  Valahogy olyan a belvárosa (ahogy a hotelek előtt parkoló autók rendszámait néztem,nem csak nekem), amit muszáj szeretni és visszatérő vendégként töbsször látogatni. Ausztriáról nem mindenkinek a fergeteges gasztronómiai…..
 Újabb hétvégi kajatúra a déli parton. Második kísérletre a Bella meglehetősen leszerepelt, ami a magyaros konyhát illeti. Bruschetta tescos fehérkenyérból, gyakorlatilag agyonvert-igaz, fél négyzetméteres-rántotthús tizennyolcadszor használt olajban sütve, mirelit hasáb az…..
A Platán Tatán az Öreg-tó partján kicsit kilóg a sorból,egy ideje zarándokhelyként kezeljük. Konyhája,személyzete kifogástalan,bár előfordult,hogy a szakács nem állt annyira a helyzet magaslatán. Igaz, ez csak saját magukhoz mérten értendő. Maga az étterem tiszta,rendezett. A…..
Érkezés délelőtt 11-kor,konyha-miért is ne ? - fél 12-től. Nembajkávé,kettő. Klassz,erős fekete. Terasz,napos asztal,22 fok-parádés pihenő a nyitányig. Konyha izzik, pizza amore érkezik (paradicsomos alap,pármai sonka, parmezán,ruccola)-csak hogy legyen összehasonlítási alap…..
 Hosszú hétvége első napja. Pécs gyönyörű belvárosának talán legjobb adottságokkal rendelkező étterme. A teraszra már délelőtt odasüt a nap, nagy a placc, tizenpár asztal elfér. Leülünk,kelletlen fazon odaballag susogós széldzsekiben-gondolom a hideg ellen ez dzsal.A…..