Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quisum

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NemGogol Cosa Nostra & Gulasch 2018.07.24 09:51:08
Lucky Luciano, Meyer Lansky és Schöpflin György "Létrejön egy blokkoló kisebbség, ami megvétózza mondjuk az új költségvetést. Működésképtelen lesz az egész EU. Vagy nem lehet majd új uniós biztost választani, mert ezek a „felforgatók” majd belekiabálnak a konszenzusba, amivel eddig mindig…..
Tanulni, tanulni, tanulni- mondta Lenin ( a kép a Pripjaty-i kultúrház romjai között készült) Szeptemberben Kijevbe utaztam. Régóta szerepelt a bakancslistámon, Csernobillal együtt. Mert arra már emlékszem, hiszen 1986. április 26-án történt. Mint minden alföldinek, a rendszerváltás előtt az én…..
A hónap Holló Színházon érlelődött panaszlevele, rögtön duó kiszerelésben. A Tesco az olvasónkra szabadított sok liter buggyant tejjel érdemelte ki többek közt a címben idézett mondatot. Keresetlen stílusú tartalom következik. Sziasztok, ezt leveleztem a Tescoval, némi házhoz szállított…..
A grúz származású szovjet diktátor „karrierje” akkor indult be igazán, amikor Lenin 1924-ben meghalt és így kiszorítva vetélytársait – Trockijt, Kamenyevet és Zinovjevet - kezébe tudta kaparintani a kommunista párt vezetését. Sztálin (eredeti nevén: Ioszeb Dzsugasvili) alig 4 esztendő alatt, 1928-ra…..
A feldolgozás legtöbbször a tiszteletadás jele. A szándék mindig nemes, az eredmény talán már annál kifogásolhatóbb tud lenni. Mégis ebben az a legkínosabb, ha egy nagyobb zenekarnak, vagy előadónak sikerül kevésbé előnyösen, vagy mondhatni penetráns sz*rul interpretálni…..
quisum 2017.02.05 19:48:43
Az Olvasói Hét filmjeit itt találjátok. Hiába keresnénk 2010 legromantikusabb filmjei között Paul Haggis A következő három napját, a listákon többnyire elcsépelt szerelmes történeteket, másod- és harmad vonalas romkomokat találnánk. Pedig joggal szerepelhetne rajtuk, mivel - bár tálalását tekintve…..
Órákban mérhető toporgásba, és így gigantikus csalódásba torkollott Lászlék jól előkészített haveri sörözése az idei Oktoberfesten. Nem tudom, mi a megoldása a helyzetnek, hiszen nyilván valamekkora befogadóképességű egy rendezvény, de hogy az sem oké, ha az elővételi…..
quisum 2016.10.05 20:25:10
Alig 40 felettiként talán furcsán hangzik az ember szájából, hogy „a mai fiatalok”, de tanárként és a tizenéves korosztályok tagjai közt gyakran mozgó középkorú értelmiségiként, illetve korábbi munkahelyi vezetőként talán mégis megengedhető ennyi fraternizálás, ha valamiféle általános megállapításra…..
quisum 2016.08.17 22:30:06
@bElannaTorres: "Aki nem tud szembenézni a múltjával, arra van ítélve, hogy örökké megismételje."Santayana
Pontatlan fordítás, de a lényeg benne. Magyarország, Abszurdisztán, Agyarország stb. ezért képtelen évszázadok óta társadalmilag, gazdaságilag jelentős előrelépést produkálni.
quisum 2016.08.17 22:30:54
@énisfélek: Diplomásként írom, hogy egy jó szakmával többre lehet jutni, mint diplomával. A 30 éves nem diplomás fiam kb. 10 fős baráti köréből 7 megtalálta a helyét, 3 az igazi kutyaütő, de a 26 éves lányom köreiből sokan tényleg katasztrófálisak és érdekes módon a lányok többségben vannak. Gyorsan szülj gyereket és leragadnak itt.
Kritizátor Kemény menet volt... 2016.05.07 18:00:00
Stephen King mielőtt sikeres író lett, ő is a fiókmélybe szánta regényeit. Később ezek az írások átdolgozva, Richard Bachman álnéven láttak napvilágot. A mai napig hét ilyen regény jelent meg, lényegesen átdolgozva. A Hosszú Menetelés 1979 óta várta, hogy magyarul is megjelenhessen, és tavaly az…..
Egyre több olyan levelet kapunk, amikben elsősorban nem is az események borították ki a levélírót, hanem a cégek részéről tapasztalt panaszkezelés vagy épphogy panasz nem kezelés. Szó mi szó, a céges facebookok gondozása néha olyan, mintha egy bumburnyák viking lenne a social media felelős: a…..
quisum 2016.04.05 20:41:27
@Jegkoko: Kliment Vorosilov nehéz harckocsi
A BUPAP urbánus sétáján bennfentes infókat tudtunk meg a legendás aligai pártüdülőről, korábbi cikkünkben a komplexum történetéről és főleg az Aliga I. mindennapi életéről írtunk. A második részben arról lesz szó, hogyan és mivel töltötték az idejüket a pártvezetők és külföldi vendégeik, Csonka…..
quisum 2016.03.14 19:59:33
@lavór: Érdekes, én soha nem nyaltam segget a SZOT beutalóért, sőt a szüleim sem. "Rendőrállam, korlátozások, szegénység, kiszolgáltatottság, félelem a hivataloktól - mily ismerős dogok, ugye? -, egymás feljelentgetése..." Ha akkor szegénység volt, akkor most mi van? Természetesen ne a Rózsadombot nézzük, hanem a szabolcsi, borsodi, bihari kis falvakat. A többiről ne is beszéljünk, az utóbbi 8 évben olyan rendszer épül itt ki, hogy Kádárék csak tanulhatnának belőle.
quisum 2016.03.14 20:01:37
@nyelv-ész: Ha netán olvasgatnál komoly közgazdasági elemzéseket az elmúlt időszakról, akkor nem írnál ilyen.....
Kövér László visszaállítaná a sorkatonaságot, az Országgyűlés elnöke szerint a sorkötelezettség eltörlése miatt kialakult helyzet orvoslásához sokkal több energiára lesz szükség, mint amennyit a sorkötelezettség fenntartására kellett volna fordítani.A házelnök szerint a terrorizmus és az illegális…..
quisum 2016.01.18 20:25:47
@A megvalósult amerikai ólom..: Ahhoz 3 olyan dolog kellene, ami a háborúhoz: pénz, pénz és pénz. Mellesleg ebben a széthúzó, rohadó társadalomban, hogyan képzelnéd el a katonásdit, hiszen ott valamelyest össze kéne tartani.
quisum 2016.01.18 20:27:25
@A megvalósult amerikai ólom..: Lehet nem ugrik be, de valami apró háborúra készültek akkoriban.
quisum 2016.01.18 20:29:20
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Megnézném azt a pár embert egy szerb szabadcsapat ellen...
A sorkatonaságnak honvédelmi hatása elhanyagolható. De nem is az a célja. Az a célja, hogy beszoktasson, betörjön. Hogy megnyomorítsa az akaratodat a brutális önkényességével és értelmetlenségével. Hogy félelmet keltsen benned és tudatosuljon, hogy csak azért ficánkolhattál eddig, mert ők engedték.…..
quisum 2016.01.18 09:57:19
@Lordhell: Egyetértek a mondandóddal,ha a hivatásos katonaságot nézzük. Voltam katona, ami a legnagyobb baromság volt a világon, de itt a sorozott seregről beszélünk, annak összes hátulütőjével és 0 előnyével.
Egy most sorozott sereg semmivel sem volna különb a szocialistánál, ugyanaz a mocsok lenne, csak itt életek mehetnének miatta tönkre,
A sok okos seregpárti arra nem gondol, hogy ha a munkahelyedről kiszakítanak, akár csak pár hétre, az a munkahely nem biztos, hogy meg is marad.
A fekete péntek a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, mely ott és lassan nálunk is a hagyományos karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A kifejezés Philadelphiából származik, és a sűrű forgalomra utal, de újabban a kereskedők és a média inkább arra…..
quisum 2015.11.21 19:50:56
@ToyaHSW: A Media Marktnál is volt "fantasztikus" akció, az Áfa fele volt elengedve.
Külfölddel összehasonlítva, mindenképp gyengék ezek az akciók, de "kis pénz, kis foci".
Pataky Attila vagy egy zseni, aki úgy trollkodja szét a Mokkát évente egyszer, ahogy azt senki más nem tudja, vagy egy súlyos téveszméktől és tévképzetektől terhes rockénekes. A legutóbb még a marslakókkal és ufókapcsolataival haknizó Edda-énekes ma reggel bent járt a…..
quisum 2015.11.19 14:19:50
@Ricz the Ronin: Pfű, te aztán a topon vagy, igaz nem a történelemből. Ennyi baromságot egyedül.... A jiddis az egy nyelv /az európában élőké/, nem a zsidóság egy ága, Izraelt nem Camp Davidban alapították, ott az egyiptomi-izraeli békét írták alá, Charlie Wilson egy film, ami az igazság kis részét tartalmazza, erre hivatkozni röhejes. Pont az amik bírálták a filmet, mert nem elég tényszerű. stb.Ha nem vagy tisztában a tényekkel, hülyeségeket minek írsz?
Dinamó Műhely A húsevés vége 2015.09.15 11:20:15
Az ember addig tud húst enni, amíg nem érti meg és érzi át, honnan jön és milyen következményekkel jár amíg az állatból húst gyártanak. Én túlestem rajta, vegetáriánus lettem. Elmondom, miért és hogyan. Elöljáróban: én is szeretem a sült kolbászt, a füstölt sonkát. Csak nem eszem.  Azt is tudtam…..
Abszurd elemekkel tarkított sztori következik egy tíz perces zuhanyzástól kinyúvadt vízálló óráról. A gazdája, Gergő vagy valami zen-budhista vagy valami régivágású úriember, különben biztosan nem tudott volna egyetlen káromkodás nélkül befejezni egy…..
A Szovjetunióból szeretettel. No, valahogy így néz ki egy propagandafilm. És hogy probléma-e, hogy a Ballada a katonáról egy propagandafilm? Nem. Már nem. Lehet, hogy régen kártékonynak tartottam volna, de ellentétben a legtöbb "társával", ez a darab FILMKÉNT is megállja a…..
quisum 2015.08.25 21:15:51
@lisztes: Ennek a filmnek aztán semmi köze a propaganda filmekhez, csak nem úgy kell nézni mint a hollywoodi szarokat. Csuhraj az egyik legnevesebb orosz rendező, bár a mai 20,30,40-es generációnak már semmit nem mond a neve. Cannesban díjazták és a szovjet "új hullám" egyik első darabjának tartották.
Az Index a Balaton Soundon felfedezte, a TV2 pedig most szerződtette Pumped Gabót. A Bors információi szerint Gabó az Ezek megőrültek! című műsorban mutathatja meg képességeit, lényét, és persze az izmait.…..
quisum 2015.08.12 13:20:52