Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Énmégújvagyok

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Péntek. 2022.03.11 23:24:40
 Nem szabad neveket, helységnevet mondanom, mert Ukrajnában hírzárlat van és az ottani magyarok meglehetősen meg vannak félemlítve. Amíg csak hallja az ember "nyelvtörvény" addig nem is érzi igazán, de amikor lát egy videót testvértelepülésünk iskolájából, ahol kizárólag ukrán feliratok vannak…..
Énmégújvagyok 2022.03.12 08:23:48
Árnyaljuk picit:
"Attól tartottam, hogy megkapom a katonai behívót és elvisznek a családomtól egy olyan helyre, amihez nekem semmi közöm. Ez nem az én háborúm. Továbbá nem nem hiszem, hogy Ukrajna bármit is tehet az oroszokkal szemben....
A magyar útlevelemmel tudtam átjönni a határon, mert ha az ukránt adtam volna, akkor katonaköteles férfi létemre azonnal visszafordítottak volna. Reggel elindultam a határra, ahol nagyjából három órát vártam a sorban. Az útlevélhez természetesen más segítségre, mondjuk úgy, hogy az ukrán határőrök motiválására is szükség volt. ...
De ahogy már mondtam, engem ez a háború nem érint, hiszen nemhogy nem tartom magam ukránnak, de még ukránul is alig tudok."
ujszo.com/regio/varosi-muvelodesi-kozpont-szinte-szinultig-megtelt-adomanyokkal
És sok hasonló megnyilvánulás jelent meg, még a magyar sajtóban is. Most a közhellyel élve: Én kérek elnézést! Szégyellem magam, az ilyenek miatt.
Leélte a fél életét a születési helyén egyetemet végzett, lakása, megélhetése volt és az első nagyobb bajnál, menekül mint a patkány, a magyar útlevelét használva, szlovákiába, jattolva az ukrán határőrnek!
Azt kell mondanom, hogy azért tettek az ilyenek nem keveset azért, hogy vastagon utálják őket arrafelé. Sok dologban értünk mi egyet, de egy biztos, tőlem ez a gondolkodás, hozzáállás nagyon messze áll.
Én elhiszem, hogy nyelvtörvény, meg nacionalisták, meg minden. A nyeltörvény nem az ottani magyarok ellen született, hanem leginkább az orosz befolyás csökkentésére, de azt nem tehette meg a törvényhozás (bár a hazai nem egyszer megtette egyéb ügyekben), hogy a magyarságot kiveszi a hatálya alól. Nacionalisták, nézz körül itthon, lásd a hazaiakat. Itt sem különbek!
Szóval asszem az átlag ukrán, ott is leszrja, hogy kinek mi a nemzetisége, ahogy mi is.
Hajónapló Csütörtök. 2021.12.02 11:20:58
Kérlek, szeress engem! Kis feleségemnek szoktam mondani: "Légyszíves bánj velem úgy mint a kutyával!" Ha én cica volnék, száz egeret fognék / De én cica nem vagyok, csak négy egeret fogok.  Szóval ez nem feltétlen egy állatbarát otthon. Nem mondom, hogy kedvemet lelem a gyilkolászásban,…..
Énmégújvagyok 2021.12.05 08:03:05
Szia Tengerész, a disqusról KarlHan nicken ismerjük egymást.
Ide valamikor nagyon régen így regisztráltam. Most csak azért kerestem elő, mert tegnap hirtelen maccsot kaptam a hvg-től, a 'jójcakát' hsz-ért.
A felfüggesztésem asszem egy napra szól, de valszeg, utána sem fogok nagyon szerepelni, mert sajna a munkahelyem, azzal együtt, hogy 100%-ig külföldi tulajdonú a cég, a telephelye miatt 'nemzetbiztonsági átvilágításhoz' kötött és ezt 2 évente ismétlik. Nos a fotó posztolása után egészen egyértelmű lett, hogy valódi, belevaló fideszhitű cenzor ül a cégnél és picit bizonytalanná váltam az ügyben, hogy nem megy-e a hvg berkeiből tovább.
Szóval ha valakinek feltűnne a hiányom, esetleg rá is kérdez és még észre is veszed, kérlek majd tájékoztasd a történésekről.
Nem vagyok IT guru, de a disquson megpróbálok majd a többiekkel is valamilyen formában kapcsolatot teremteni, nem tudom van-e ott lehetőség személyreszóló üzit küldeni.
Ha nincs, akkor valszeg,csak egy egy 'jóreggelt' esetleg a napi közélettől mentes hsz-t fodok írni!
Nehéz lesz megállni, főleg úgy, hogy nekem napközben nincs lehetőségem senkivel megvitatni az eseményeket, de kénytelen leszek.
Az egerekről meg annyit, hogy annak idején amikor megvolt még a tanyám, nálam is beköltöztek télire. Az egyik helyi öreg segített kitessékelni őket és egészen egyszerű módon.
Nekem volt két használaton kívüli disznóól a hátsó udvarban, és az öreg tanácsára odaraktam nekik pár kiló búzát, kukoricát meg ilyesmiket. Attól kezdve nem jöttek be többet a házba, megelégedtek a kinti kajával.
Üdvözöllek, és továbbra is egyetértek: " Egyébként meg az a véleményem, hogy..."
   Tudom, hogy rendes liberális ember nem ír olyat Kun Miklós baromi ciki komcsi történészről, hogy Kun Béla unokája, de 1. nem vagyok rendes liberális ember 2. Kun Miklós a hetvenes években feljelentett egy történészt, mert nem pártszerűen írt Kun elvtársról, és az illető könyvét be is zúzták.…..
Akinek ismerősnek tűnik a fenti kép, nyugodjon meg, nem a szeme káprázik, és nem is lett időutazó! Pedig nem  szúrtam be rossz képet a posztba, és nem is egy régebbi bejegyzés frissítésében vagyunk most. Hanem a nagy magyar abszurd valóságban, ami ezzel a rövidke levéllel kezdődött:  Kedves…..
Énmégújvagyok 2019.01.14 19:00:00
@herk: Már hogyne lenne orvosság: "Köhögésre Mixtura pectoralist, vagy Fagifort..." (Buga doktor)
       A CEU nyilván többet ér egymilliárd dollárnál. A kamatozó magánvagyona , az ún. endowmentje, kilencszázmillió dollár körül van. Ezt az egyetemet ajándékozza most Magyarország Ausztriának.      Ausztriának van egy kisebb tudományos akadémiai hálózata, amelyik összesen 39 európai nagy grantet…..
Énmégújvagyok 2018.11.20 04:28:12
@balmoral: Már van egy és abban sem lehet focimeccset játszani!
Egy védtelen - és ártalmatlan - embercsoportot pécézett ki a kormánypropaganda, és goebbelsi módon uszít ellene. Eddig a menekültek, migránsok, arabok, mostantól a hajléktalanok a fő ellenség. Aztán persze ha erőszakba és emberhalálba torkollik a gyűlöletkeltés, akkor széttárják a kezüket, mint…..
Énmégújvagyok 2018.11.09 19:39:14
@Mérnork: Szarjál arany WC-be, egy egész süncsaládot!
Reflektor Feljelentem a Ripostot 2018.11.09 12:19:28
„A kormány (és vidéke) most már minden határt átlépett!” Ismerős, mondhatni elhasznált, élét vesztett kijelentés. Hogy azért-e, mert a kormány (és vidéke) tényleg havonta lép át valamilyen határt, vagy mert frusztráltságunkban mindenre ugrunk és talán ezért is hiszik, hogy mindent megtehetnek…..
Énmégújvagyok 2018.11.09 19:37:39
@GNDL: Csaxólok, a Kiss szilárd elleni nyomozás is eredménytelenül zárult.
Polt Peti vs. Jogszolgáltatás 2:0. Várom a folytatást vajon a második félidőre talpra tud állni a Jogszolgáltatás csapata?!
A tanszékvezető egyetemi tanár tételesen cáfolja a vádirat állításait, és megállapítja, a szegedi városvezetők nem követtek el jogellenes cselekményt. ..
Énmégújvagyok 2018.10.15 18:12:04
@Nincs közöttünk csicska: Egyedül vagy ilyen idióta?
"Tóth Mihály egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Büntetőjogi Tanszékének vezetője, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Büntetőjogi tanszékének professzora..." magyarul ez az ember, akár taníthatta is azt a szervilis "szakember" bírót, aki szar ítéletet hozott vagy azt az ügyészt aki a vádiratot összehozta.
Mondjuk, ha tanította esetleg őket, most biztosan nem dicsekszik vele!
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
Énmégújvagyok 2018.10.02 04:00:04
@KaTe: "El akartam kérni a bevizsgálás jegyzőkönyvét, ami valamiért nem állt rendelkezésre a boltban, ráadásul a számlát sem tudták bemutatni, amivel a cipőt átvették."
Kérte!
“Vegyen használt Boeing 747-8-at a katari királyi családtól!” Akár így is szólhatna a hirdetés, ami persze nincs, hiszen a gépnek ára sincs, az biztos, hogy bőven 100 millió dollár felett kell érte fizetni...
Aki nem ért egyet a Fidesszel, az hazaáruló...
Énmégújvagyok 2018.06.18 02:04:27
@Mr. Neutron: Hát, b@szd meg Kadhafi nevét ezer féleképpen láttam már leírva, de amit te írtál az mindent visz!
" Moammer Kadhafi[1] (arabul: معمر القذافـي), (Szurt, 1942. június 19. – Szurt, 2011. október 20.[2][3]) líbiai..."
"Más magyar átiratban Moammer al-Kaddzáfi. A budapesti líbiai nagykövetség szerint a helyes átírás: Muammar al-Kaddáfi. Tudományos átírással: Muʿammar al-Qaḏḏāfī. Átírásához l. OH. 879. és 272. o., KNMH. 141. és 848. o."
Lásd: Wikipédia
Nem rendes ország az, ahol a miniszterelnök hozzátartozóinak korlátozást kell elviselniük. ..
Hol a Magyar Őstörténeti Kutató Intézet? Milyen eredményeket tud felmutatni a Julianus-program? Kiírtja-e a DNS a nyelvrokonságot? Megannyi égető kérdés! Szerencsére Kásler Miklós professzor-miniszter a helyzet magaslatán áll...
Énmégújvagyok 2018.05.25 18:24:35
Énmégújvagyok 2018.05.25 18:34:28
@Hofipisti: Klassz!
Szerinted Kásler mindebből mennyit értene meg, fogadna el?
A diktatúrák nem minden esetben puccsal születnek - Magyarországon például számtalan, önmagában aprónak tűnő lépéssel számolja fel Orbán Viktor a szabadságot. Most újabb 3 törvény sodor miket messzebb egy élhető demokráciától...
Énmégújvagyok 2018.05.25 18:16:23
@Új Ember: "ahol lassan kötelező lesz buzinak lenni" Nem lesz kötelező! Megoldhatod egyedül is: Einstein szerint, ha álló f@sszal meztelenül, fénysebességgel rohangálsz egy fa körül, akkor simán seggbe tudod b@szni magad!
Próbáld ki!
A Nemzeti Sport koporsójába már régen belevertek vagy hatezer szöget, de a legnagyobbat akkor sikerült elhelyezni rajta, amikor az a Szöllősi György került a főszerkesztői székbe, akit a szakmában csak Pogácsás Gyuriként ismernek, és legendás arról, hogy a takonygerinc kifejezés mellett az ő neve…..
Énmégújvagyok 2018.05.25 02:40:09
@blah: "kispufi" biztos olvassa, de csak azután, hogy itt lehúzzák valamelyik cikkét. Tudod ő az a fajta, aki megmagyarázza, hogy a szar nem büdös, ha azt a NER szarta, csak új fajta illata van!
Beleértve magunkat is. ..
Énmégújvagyok 2018.05.23 16:56:36
@FCUK24: Egy igazi f@sz vagy! Kilenc ember halt meg. Kilenc! És neked ez jut eszedbe!
Te vagy az emberiség legalja! Trollnak hülye vagy, de embernek meg abszolút NULLA, ZÉRÓ stb.
Nem az fáj, ami mondanak, hanem ahogy mondják – nagyjából így reagált a leendő emberminiszter, Kásler Miklós, a Magyarországon világhírű onkológus az őt ért kritikákra. A jelek szerint kifogyhatatlan örömforrása lesz ő a politikai humor szerelmeseinek...
Elképesztőnek is nevezhetnénk, de sajnos valójában tipikus magyar történet. Ma így szól a mondóka: az EU adta a pénzt, ez a miniszter ellopta, ezek a nyaloncok segítették, az OLAF feltárta, ez az iciri-piciri Polt Péter pedig mind megvédte...
A Dagens Nyheter ugyanis az, egy liberális napilap, és kurvára nem haditudósító, ahogy a kormánymédia egyik alappillére, Orbán Viktor Nemzeti Sport mellett kedvenc napilapja állítja. Pedig nem szégyen a Google használata, ha már a Dagens láttán nem szólalt meg a vészcsengő, igaz, amilyen időket…..
Énmégújvagyok 2018.03.26 15:59:42
@Lazacc: Alfonzó mondá Moldovának, amikor színdarabbal próbálkozott!
Énmégújvagyok 2018.03.26 16:04:07
@sinus67: "Mármint azt írnak, amit szabad!" Szerintem az közelebb áll az igazsághoz, hogy azt írnak, amit DIKTÁLNAK nekik!
Énmégújvagyok 2018.03.26 16:13:49
Énmégújvagyok 2018.03.24 19:06:44
@aptikjampó: Nem értesz hozzá! Figyelj:
"“Magyarország egy szuverén állam, tisztelt hölgyem és uraim! A magyar futballválogatott akkor kap ki, amikor csak akar!”
(Orbán Viktor)
orulunkvincent.tumblr.com/image/172199043168
A dokumentumokból kiderült, hogy Szita Károly a szocializmus lelkes híve volt, „hazafias alapon” jelentett, a rokonairól és a barátairól is...
Énmégújvagyok 2018.03.18 07:18:37
@sZulamith: "a beszervezés alapja: „hazafias”, tehát önként jelentett a szocialista állambiztonságnak" a cikkből van. Ő maga jelentkezett! -Lehet, hogy dalolva!
Ahogy arra számítani lehetett, Orbán ünnepi beszédében a végsőkig feszítette a soros-migráns-brüsszel-civilek elleni háborús pszichózist. Újdonság: "a választások után elégtételt fogunk venni" az ellenfeleinken - ígérte...
Énmégújvagyok 2018.03.15 19:24:57
coub.com/view/14w2h3
Milyen szépen beszél!
Énmégújvagyok 2018.03.15 19:29:14
@Punxsutawney Mormota: "A fiatalos demensek szövetségéhez": orulunkvincent.tumblr.com/image/171900098428

És a magyarázat hozzá:

"végül ebből a szettből csak a táblát mertem vinni a Békemenetre

ott amúgy kb az történt, amit vártam: a többség nem tudta mire vélni, néhányan odajöttek, hogy tudom-e, hogy ez mi, akkor játszottam a hülyét meg az értetlent, ezzel sikerült majdnem mindenkit leszerelni. páran azért mondták, hogy tudják, hogy egy mocskos provokátor vagyok és dögöljek meg. de a legjobb az volt, amikor mondtam, hogy “jaj hát nem ismerem ezt a dalt, csak megtetszett ez a két sor, valahol olvastam”, és erre elkezdték az idősebbek lelkesen énekelni az első pár sort, ez kétszer is megtörtént"
Nem kell rutinból hazudni – soha nincs annak jó vége. Kósa Lajos a Fidesz-protokoll szerint azonnal hazugságok áradatával próbált hárítani egy pimf ügyet - így lett belőle komoly balhé. De talán még mindig nem csúsztunk túl a ponton, ahol végre elkezdhetne igazat is mondani ez a mondvacsinált…..