Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vincentmarvinjules

0 bejegyzést írt és 196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
William Shakespeare a világ legnagyobb drámaírója valószínűleg április 23-án született 1564-ben, és április 26-án keresztelték meg. Az biztos, hogy 1616. április 23-án halt meg, így világszerte a napokban ünnepeljük a művészetét. A jeles alakalomból én most egy rövid jelenet hoztam az Upstart…..
A Bocs, hogy élek izgalmas irodalmi kísérlet: felnőtteknek szóló illusztrált kötet. A kamaszkortól vezet minket végig a felnőtté válás örömein és nehézségein. Nehéz témák jelennek meg a lapokon, de mindvégig ott van bennük a remény. A szöveg és a rajzok tökéletes egységet alkotnak a kötetben, ezzel…..
Március 18-án felkerült a Netflixre a Young Royals befejező epizódja, mellé pedig egy megható dokumentumfilm, amely a sorozat készítését, hatalmas sikerének hátterét mutatja be. Megtörtént tehát Wille utolsó bátor kamerába nézése.     Az utolsó rész egyébként egészen az utolsó öt percig…..
Meséltem már nektek, hogy sok évvel ezelőtt (van az már húsz is…), még gimnazista koromban, egy szilveszteri buli előtt filmlistát készítettem a barátnőimnek. Pár mondatos ismertetőt írtam minden filmről, amit itthon találtam, hogy tudják, milyen filmekkel köszönthetjük együtt az új évet, ha éppen…..
Hogyan fejlődik egy kisgyerek lába? Mi a fontos a láb fejlődésében? Kell-e figyelnünk a cipőre? S vajon mennyire fontos a mozgás? Dr. Mező Róbert ortopéd szakorvossal beszélgettem. A beszélgetés nyomtatott változatát a Baba Patika magazin februári számában olvashatjátok.   A fotón látható kép…..
Amióta tavaly nyáron elolvastam az önéletrajzi könyvét, igyekszem figyelemmel kísérni, hogyan alakul Tom Felton élete, karrierje, mert biztos vagyok benne, hogy nagy dolgok állnak még előtte.     A könyvéről szeptemberben így írtam: "Tom Felton tíz éven és nyolc filmen át játszotta Draco…..
Almási Csabával, a Szepes Mária Alapítvány elnökével beszélgettem Pöttyös Panni megújulásáról, a gyermekrajzok erejéről, és arról, hogy Szepes Mária különleges és szerteágazó szellemi öröksége a mai napig hatással van gyermekekre és felnőttekre egyaránt. A beszélgetés nyomtatott változatát a Baba…..
Tavaly karácsonykor megint csak fantasztikus könyvek vártak a fa alatt. És megint csak eljött az ideje, hogy meséljek róluk. Judi Dench emlékei, klasszikus sci-fi, modern fantasy, történelem, gyilkosságok és két színjátékként induló kapcsolat, amelyből igazi szerelem születhet. És ez még csak a…..
És nagyot zuhan? Mary Villiers (1570-1632) hamar fölismerte, hogy második fia, George az angol királyi udvar befolyásos szereplője lehet, és mindent meg is tett, hogy fiát I. Jakab angol király (1603-1625, 1567 és 1625 között VI. Jakab néven Skócia uralkodója) közelébe juttassa.    Nicholas…..
A MáSzínház egy nyitott alkotóközösség, amely sérülékeny csoportok szociális és kreatív képességeinek fejlesztésével foglalkozik. A MáSzínháznál hisznek abban, hogy mindenkit a tettei és nem az adottságai határoznak meg. A közösség működéséről, mindennapi kihívásairól és csodáiról Bakonyvári…..
Napra pontosan 11 évvel ezelőtt indult a blog. Tavaly, csodálatos szerzőtársaimmal együtt nagyon megünnepeltük a 10. születésnapját. Nekem pedig azt hiszem most kellene azt mondanom, hogy nem hittem volna, hogy tizenegy év múlva is itt ülök majd, és lelkesen blogolok. De én nagyon is hittem, tudtam…..
Andrew Scott abban a percben elkápráztatott, hogy először megláttam Moriartyként a Sherlockban. A szívemet pedig akkor rabolta el teljesen, amikor, ugyancsak Moriartyként, megszerezte a koronaékszereket, és a végén hanyagul csak annyit mondott: no rush.     Andrew Scott, a zseniális és balkezes…..
Zsebalja apró lakói az érzelmeket összegyűjtik és belőlük időjárást kevernek. Eközben már az óvodás korosztály megtanulhatja, melyek az alapérzelmek, hogyan lehet őket azonosítani, megnevezni, és ami a legfontosabb, beszélni róluk. Kertész Erzsi pszichológussal, a kötet szerzőjével beszélgettem…..
Bizony, visszatérhetünk Virgin Riverbe, a látszólag álmos amerikai kisvárosba, ahol azonban a felszín alatt ármány, szerelem, drogdílerek és gyilkosok lapulnak. Egészen pontosan 2023. szeptember 7-én érkezik a sorozat folytatása a Netflixre.      Szeptemberben 10 epizódot kapunk, és még idén…..
Vannak olyan esetek, amikor a szülő a legnagyobb jó szándékkal is balesetveszélyes helyzetet teremt, és a gyerekek kedvenc játékai is lehetnek veszélyesek. Mit tehetünk, hogy megelőzzük, enyhítsük a sérüléseket, és mi a legfontosabb, ha már megtörtént a baj? Dr. Kassai Tamás gyermektraumatológussal…..
Hogyan készülhet az örökbefogadásra egy család? Miként kapcsolódhatnak be a folyamatba a tágabb család tagjai? Melyek ma Magyarországon az örökbefogadási rendszer paradoxonjai? Milyen negatív és pozitív bizonytalanságok jelentkezhetnek az örökbefogadás során? Mindezen kérdésekről Mártonffy Zsuzsával…..
Mit jelent a dadogás? Mit tehet a család, ha a kisgyerek küszködik, nehezen ejti a szavakat? Milyen terápiás lehetőségek vannak? Fodor Rita logopédussal, a Démoszthenész Egyesület munkatársával beszélgettem a dadogásról, és arról, hogyha nem úgy tekintünk a dadogásra, mint egy akadály a beszédben,…..
A Kihagyhatatlan blog Kallocain 2023.06.19 12:03:48
Úgy tűnhet, hogy belecsapok a közepébe, pedig pontosan így kezdődött: Karin Boye nevét először a Young Royals című sorozat 2. évadjának 5. részében hallottam. Egy fontos és szép jelenetben, amelyben Wille és Simon kezdi megérteni egymást, és azt, hogy hogyan látják a kapcsolatukat. Természetesen…..
  1999 karácsonyán kaptam meg az első Harry Potter-könyvemet, 13 éves voltam akkor. Az elmúlt közel 24 évben a Harry Potter az életem része lett. Olvastam angolul, magyarul, franciául, néztem filmet éjfélkor, és könyvesboltban is voltam éjszaka, hogy elsőként kapjam kézbe az új könyvet. Ennek…..
A Kihagyhatatlan blog Árnyjáték 2023.03.31 17:22:58
Joseph O'Connor regénye különleges élmény. A szerző maga fogalmazza meg, hogy "az Árnyjáték valós eseményeken alapuló, de kitalált elemeket is tartalmazó szépirodalmi alkotás. Nagy szabadsággal kezeli a tényeket, ugyanilyen szabadon jár el a jellemábrázolásban és az időrendiségben"*. Azt már én…..
  A Szuperdió – Mire jó az agy? című kötetben Emma királylánynak annyi leckéje van a tavaszi szünetre, hogy mindennél jobban szeretne magának egy szuperagyat. A kislányt barátja, Doki, kalandra hívja, hogy kiderítsék: Emma agya már így is fantasztikus, szuper dolgokra képes. Vibók Ildi biológussal,…..
Gondolkodtatok már azon, miért van az, hogy a viktoriánus korban (1837-1901) készült fényképeken általában nem mosolyognak az emberek? Bevallom, én igen. És a múltkor, amikor a Gázláng kapcsán sokat olvastam a viktoriánus korról, akkor rábukkantam egy nagyon érdekes cikkre. Lloyd Llewellyn-Jones, a…..
Hogyan alakul ki a balkezesség? Milyen veszélyeket rejt az átszoktatás? Valóban kreatívabbak és okosabbak a balkezesek? A megannyi érdekes kérdésről Kiss Erzsébettel a Magyarországi Balkezesek Egyesületének elnökével beszélgettem. A beszélgetés nyomtatott változatát a Baba Patika magazin márciusi…..
A Kihagyhatatlan blog Gázláng 2023.02.28 14:53:10
Viharos széllökések várhatók, figyelmeztet napok óta az időjárás-jelentés. És valóban, odakint most is éppen könyörtelenül rázza a fákat a szél. Idebent, a házban, ahol születésem óta, immár harminchét éve élek, meleg van, és biztonság, de az ablaktáblák néha megremegnek. A padláson nyikorognak az…..
A blog még mindig 10 éves, így természetesen nem lehet megállni az ünneplésben! Ezúttal Veronikával közösen írtunk egy fantasztikus dán filmről, a címe Még egy kört mindenkinek. Veronikával előzetesen nem beszéltük meg mit tervezünk, az írások mégis szép összhangban vannak. Fogadjátok…..