Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dinamuki

2 bejegyzést írt és 1318 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkorom egyik kedvenc írója minden kétséget kizáróan a Meghökkentő mesék, a Charlie és a csokigyár és még ki tudja hány könyv szerzője, Roald Dahl volt. Írásai mai napig szórakoztatnak, alkalomadtán még idézek is belőlük. Rajongásnak csak túlzással nevezhető elismerésemet aligha viszonozta volna…..
Dinamuki 2021.07.11 13:45:54
@Örömhernyó: te Ázsiában élsz, a kínaiak tényleg olyan brutál módon bánnak az ujgurokkal, ahogy a hírekben van?
Dinamuki 2021.07.12 20:23:14
@Örömhernyó: köszi szépen!

Végül is a small talk néha Európában is kimerül abban, hogy hol nyaraltál/buliztál, hogy vannak a gyerekek (plusz ugye 2 évente a foci).

Bár van egy olyan forgatókönyv, hogy az egyre furcsábbnak tűnő USA vs Kína, Irán, oroszok konfliktusnak mások is meg fogják inni a levét.
magyar-magyar szótár guberáló 2021.04.03 14:30:00
COCIJÁLIS És mi a szakterületed? GUBERÁLÓ Guberálok. COCIJÁLIS Értem,ez lejött eddig is. De a guberáláson belül mire szakosdsz? Papírozol, vasat szedsz?  GUBERÁLÓ Porzsákokat. COCIJÁLIS (hőköl,hülyének nézismiatt hőbörödik ) Micsoda? GUBERÁLÓ Jó kis degesz porzsákokat. Ez egy jókis rés a…..
"Kétségtelenül lehetnek bennem férfi vonások, hiszen a Korszerű Modern Jövőbevezető Családmodellben, amiben felnőttem, időnként voltak szülőtárs-szerepű meleg férfiak is." /Karinthy Gaby,2057./..
Dinamuki 2021.03.19 12:47:38
@Szorgalmas Gyémánt: " Nem kicsit tehetelten, nagyon."

még egyszer, pusztán Orbán kijelentését nézve:
"A sikert (mármint a kormányzati intézkedések sikerét) a halálozások számában mérjük."
Ez ugye implikálja, hogy az intézkezések és ahalálozások száma között összefüggés vna, méghozzá szoros, különben nem lenne sok értelme abban mérn.
Tehát arról van szó, hogy pusztán a főni saját szavai minősítik őt sikertelennek.
Ezt legalább kicsit elismerni, ez volna tőle az emberi gesztus.
Ha azzal, hogy "mégsem vagyunk akkora befolyással az eseményekre, mint hittük", akkor azzal.
Dinamuki 2021.03.19 15:33:22
@Szorgalmas Gyémánt: nem, nem megbukásról van szó, hanem a személyes integritásról, minimális önkritikáról stb.
Dinamuki 2021.03.20 12:38:10
@Coco néni: Dudi mindenhova kirakja a momentumos képviselők röhögcsélős GIF-ét... hát Orbánról is lehet, szájnyalogatós, nyakkendőhúzogatós, meg egyéb vicces képeket betenni, de az ugye rögtön orbángyűlölet és orbángecizés :-)
"Mégiscsak Isten kiválasztott népe vagyunk, ha ilyen csürhe kezére adja a világot, mint a miénk." /Dzsingisz kán 1227. Uj Péter 2002-2012./   Eleitől fogva azt mondtam, hogy hazudni vagy úgy érdemes csak,ahogy a csillag megy azégen vagy ahogyan az index-pont-hu hazudott a Kaszás Mókusok…..
Dinamuki 2021.03.14 11:30:01
@Frick László Intézet:
"hány éves Heinz Buschkowsky ."

ez miért fontos? Van amúgy fiatalabb is, mindenhol

www.youtube.com/watch?v=k7lA5eeZ8FU

(rezümé: arab műsorvezető: maga buta és tájékozatlan. fiatal nő: meg kell menteni az európai kultúrát a bevándorlástól)

másik:
www.youtube.com/watch?v=Ejj49BDJ3n4&t=219s
Dinamuki 2021.03.15 10:43:12
@Frick László Intézet: hát igen, Buschkowsky is elég borúlátó... szvsz pl. különbség van vidék, kisváros és nagyváros között, és előbbiekbe a multikulti keze még nem tette be annyira a lábát. És ott sok tartalék van a szorgalmas, becsületes kispolgári miliőben felnőtt fiatalokból. Persze vonzza őket a nagyváros, mert unatkoznak, azt hiszik, ott van az "élet" (pedig dehogy), de ott még nincs elromolva.
Meg hát az echte német értelmiségi fiatal ahogy látom elég anyagias és úgy 30-40 éves korára próbál bevásárolni olyan részvényekből, amiből aztán jön évente az osztalék, így fenn tudja tartani az elővárosi zavartalan életet - de talán rosszul látom...
... ha a németek annyira náculnának, akkor az AFD-re szavaznának, de pl, tegnap is leszerepeltek...
A ~ történetében napok óta fokozódik a netokratív idiótizmus. Pedig az attitüd ősi. És a szélhámosok alapfilozófája is. "Mindenki megkapja,ami jár" /Páncsátántrá पञ्चतन्त्र, i.e. 550k./   Egy őstehetség valahol Boldog/Pócsképviselő és Bangóné Borebély Ildikó színvonalán , Doktor-okat és…..
Dinamuki 2021.03.03 23:30:04
@heki: Orbánról nem derült ki, hogy hazudott? De. Sőt, rá is abszolút érvényes, amit az északír Gerry Adamsről mondott vmi ellenfele: már annyit hazudott, hogy ő maga se tudja, mikor mond igazat.
És Feri milyen borzasztó bűnöket követett el?
Dinamuki 2021.03.04 08:26:23
@Frick László Intézet: bocs, de nem neked írtam a hozzászólást, hanem Hekinek, mondjuk rendben van, mert nem is az enyémre válaszoltál :-)
Privát életemben találkoztam párral Magyarország legokosabb emberei közül. Egyikük sincs az orbá gyűlölség azon fokán ,mint @Mata Hariette: Ezek a szakemberek alapvetően hozzánemértő,kontár,közepesképességűeknek tekintik Orbán propaganda slapajait. Amit vitatnak az állításaim közül,az a…..
Dinamuki 2021.02.28 15:19:52
@Szorgalmas Gyémánt: sztem Nietzsche nem nihilizmust képviselt. A nihilizmust nála az "utolsó ember" jellemzi, aki némileg rokon a Dudi által "picsaemberként" jellemzett kategóriával. N. igazából kereső volt, és a tagadása csak annak szólt, ami már halott a társadalomban.

("Mi a szeretet? Mi a teremtés? Mi a vágyakozás? Mi a csillag?" - ezeket kérdi az utolsó ember és hunyorgat. A föld akkoron kicsinynyé lőn és rajta ugrándozik az utolsó ember, a ki mindent kicsinynyé tészen. Fajtája kipusztíthatatlan, valamint a földi bolháé; az utolsó ember él legtovább.

"Föltaláltuk a boldogságot" - mondják az utolsó emberek és hunyorgatnak.

Odahagyták vala a tájékokat, a hol kemény volt az élet: mert melegség kell nékik. Szeretik még a szomszédot és hozzá dörgölőznek, mert szükségük van a melegre.

Megbetegedni és csalódni: ezt bünnek tartják; nagy vigyázva járnak-kelnek. Balgatag az, a ki még kövön vagy emberen megbotlik! Koronkint egy kevés méreg: ez kellemetes álmokat okoz. S utoljára sok mérget, kellemetes halálra valót!

Még dolgoznak, mivelhogy a dolog szórakozás. Ámde szorgoskodnak, hogy a szórakozás ne támadja meg őket. Nem szokás már elszegényedni se meggazdagodni: mind a kettő túlságosan megerőltető. Ki akar még uralkodni? Ki még engedelmeskedni? Mind a kettő túlságosan megerőltető.

Nincs pásztor és egy a nyáj! Mindenki egyet akar, mindenki egyenlő: aki máskép érez, önkéntesen bolondokházába vonúl.

"Valamikor mindenki bolond volt" - mondják a legnagyobb rókák és hunyorgatnak.

Bölcsek ők és tudói mindeneknek, a mik történtek: így hát nincs miért gúnyolódni. Még civakodnak, ámde hamarosan kibékülnek - máskülönben a harag elrontja a gyomrot.

Megvagyon apró kedvtelésük nappalra és megvagyon apró kedvtelésük éjjelre: de tiszteletben tartják az egészséget. "Föltaláltuk a boldogságot" - mondják az utolsó emberek és hunyorgatnak.)
Kifejezetten Dinamukinak, testvéri barátsággal. 'Muki! Tudod ki számomra az Esszenciális Magyar már napok óta? Várkonyi Andrea. Ez volt az a nő,akit egy időben még sajnáltam is, hogy egy drogos koránőszülős  vérnősző médiaszörnyeteget kell tűrnie egyfedél alatt.   "Vigyázzatok! Megjöttek a…..
Dinamuki 2021.02.19 22:56:02
@Serény Vélemény: az a különbség, de erről is volt már itt többször szó, hogy az ottani politikusi disznóságok ellenére a köznépnek mégis van egy kiszámítható, normális, jó élete, hagynak valamit náluk úgymond. Nálunk meg egy aránylag szegény országot einstandolnak.
Dinamuki 2021.02.20 19:08:10
@Szorgalmas Gyémánt: de miért van az, hogy ha a tokaji rokonom látogatom meg, akkor mutogatja, hogy ez is Orbáné, az is Orbáné, ha a Balatonhoz megyek le, látom, hogy ez is Mészárosé, az is Mészárosé... nem egy ház, hanem egy egész partszakasz, hotelestől. Bp-en itt is, ott is stadion, közben a buszállomány fele le van rohadva...
a pénznek azt a részét, ami beruházásokra való, meg közszolgáltatásokra stb. meg arra, hogy vállalkozó kedvű emberek vállalkozzanak, stb. ennek túl nagy része megy faszságokra.
A Klubrádió évekig és mindhalálig  nem engedte mérni a hallgatottságát. Jó,mondjuk a Mária rádió sem engedte mérni,mert nemszerették volna,ha valaki megtudja, hogy naponta 2975-3829 valakik hallgatják a katolikus rádiót. Azt majd talán egyszer Arató András elárulja,hogy miért nem volt transzparens…..
Most a kínai vakcinafikázás van soron. Azzal is baj lesz,mert kiderült,hogy az egyik fikázandót a SINOVAC-BIONTECH fejlesztette. Az egyiket -a ki tudja mennyiből. Mint már többször mutattam, a kínaiak nembánják,ha a Fehér Ördög lenézi őket szok kici huléknek.   A kínai orvostan alapvetése…..
Aki nem lép Eszterre, nem kap rétest estére. Mert a rétes nagyon jó, seggnyalóknak az való.  Bejegyzésem nem "véleménycikk" és nem csak egy dolog.Tényeket mutat, valamint attól,hogy Olyan Aranyos nemzetikeresztény ésilliberális öreg bácsi lett a Segglyukarcú után az elnök a Rájz Ap folytatódik…..
Ma már,hogy eltelt a XXI.századból is egy ötödnyi rész és régesrég a globális spekulaizmus urallja a világgazdaságot,igen mókásan hangzik ez a   tengelypolitika kifejezés.   Réges-régen, valamikor a XX.század második harmada végén,első harmada elején, amikor még nem volt internet és a…..
VÁLASZ Szembe jönnek veled az autópályán és azok mind hülyék -mi? :XD KÉRDÉS Tagja vagy zárt fészbúkcsoportoknak? VÁLASZ Persze. Többnek is. Miért? KÉRDÉS Mi van akkor, ha valakit nem érdekel az autópályaközlekedés és gyalogol fönt a domboldalon? Német humor: A képen szerintük Autonomfahrers…..
Dinamuki 2021.01.17 13:49:13
@Frick László Intézet: külföldi tudósító csak akkor kerülhet képbe, ha veszi a fáradtságot, és beszél olyannal, aki ismeri a magyar viszonyokat, és nem teljesen elborult ellenzéki (ez nem lehet könnyű), illetve olvas olyan cikket (ez is ritkaság nagyon), amiben aránylag korrekt a tájékoztatás. Pl. azt, hogy az Index sose volt papírújság, se tévé, csak egy netes portál, elég sok külföldi tudósító elbaltázta. Minden konkrét ügyön végig lehetne így menni...

Szijjártót is, Varga Juditot is (ők sokat szerepelnek kint mert jól tudnak angolul) simán meg lehetne fogni, ha kicsit beleásnának a témába a kintiek, de nem teszik. A másik oldalon Szijjártó és Varga is "természetesen" szégyentelenül kihasználja az alulinformáltságot, hogy a "nincs itt semmi látnivaló" szövegüket ismételgessék.
Dinamuki 2021.01.17 19:03:34
@Frick László Intézet: a nyugati sajtó paneleket ismételget Mo-ról, és ezeket a paneleket Klúnitól Svarceneggerig vissza tudja mondani bárki. Ezeket ők tényleg elhiszik. Pl. elhiszik, hogy a cigány-magyar együttélés Mo-on annyiból áll, hogy a xenofób magyarok sportot űznek az ártatlan cigányok vegzálásából. Elhiszik, hogy az ellenzéki sajtót ellehetetlenítették, fogalmuk sincs, hogy pl. létezik hvg, klubrádió, ÉS, Mancs, 444, stb. Elhiszik, h Orbán török basaként uralkodik, mondjuk ez részben igaz is, de nem úgy, ahogy ők gondolják.
Ha nyugati mainstream médiában dolgozik valaki, akkor ezt hiszi, és eszerint áll hozzá, akármekkora a stábja. És ezen óriási magyar fogyatékosságok mellett a részletek már eltörpülnek a számára.

Teljesen ugyanez a helyzet pl. Marine le Pennel, meg az apjával (meg Zemmourral) Franciaországban. Akárhová hívják meg őket a műsorba, mindenki úgy áll hozzá, hogy na itt vannak a nácik, lehet őket szopatni. Ha Marine Le Pen nem francia riporterrel csinál interjút, kb. arról szól az egész, hogy "hölgyem/uram, maga itt kérdezni van, nem engem kioktatni" (a náciságról).
Dinamuki 2021.01.17 19:16:13
@Frick László Intézet: egyébként Merkel pl. bemondásra elhitte Orbánnak azt, hogy százezernyi ukrán menekült jött Magyarorsázgra, akármekkora a stábja. Ezt onnét lehet tudni, hogy visszamondta valami sajttájon vagy interjúban, halál komolyan. Aztán később lehet, h vki elmondta neki, hogy nem így van, és azóta Orbánnak egy szavát se hiszi el. De talán azóta is ebben a hitben él. A lényeg, h. azért külföldről nehéz tájékozódni a magyar viszonyokról. A kulcs az őszinte érdeklődés lenne, túl a paneleken, az meg nem sokszor van.
Ne siessünk:Gyorsan leszögezem,hogy "Trump" vagy "Biden" számomra ugyanannak a fosnak a két szarzsákja,az egyik az egyik nulla és niemand,a másik viszont egyenesen Dabljú Bush csicskája volt a Koszovó fantázianevű maffiaállam kierőszakolásában vagy az "Ukrán Válság" című jellegzetes XX.századi…..
Dinamuki 2020.12.22 11:25:14
@Frick László Intézet: Franciaországban több vidéken hagyománya van ilyen évszázados természetgyógyász gyógyító módszereknek, mikor az ember lelki erejével gyógyít másokat (nem tudom, mi a neve ennek), és még most is működik ez a hálózat, méghozzá hivatalos kapcsolattal a kórházakkal, vagyis bejárnak rákos betegeket gyógyítani, és ez azokon a vidékeken "köztudott", bevett dolog. Nem tudom, van-e ilyen máshol. És még rengeteg ilyen szép hagyomány vagy, csak ugye a sajtóból erről ritkán értesülni.
Köszönöm a figyelmed.
Dinamuki 2020.12.22 11:37:23
@Frick László Intézet: megtaláltam, szóval kb. 6000 ilyen hagyományos természetgyógyász (coupeur-de-feu) működik FRo-ban, és mint mondtam, egy részük teljesen legális, hivatalos módon jár be kórházakba "kézrátétellel" gyógyítani, fájdalmat enyhíteni, ingyenesen.

heyme.care/fr/blog/coupeur-de-feu-un-don-mysterieux
Hatvan míjóforintotnyert a Tőgyes,rojaggyon a zsírjába a geci,az Ön Kormányzattú! Bógármester, geci cigányfajtájja,kurva jannyát! Annak a loppós fajtájjaa! Mer a hullaháznak a zépitéssit kijatta neki,a Tőgyesnek, rojaggyon le ja fasza! Annyivaa lett máma gazdagabb a Tőgyes  ja,a Hatvan…..
Dinamuki 2020.12.21 14:47:01
@Amy Steinmann: @Serény Vélemény:
A Coubon pl. január óta fent van a GIF, szóval Dudi szedhette elég sok helyről:

coub.com/view/27rkzw
Ártatlan Nem is Számít Szegény Öreg Beteges Gyuri bácsi csapata rövid időn belül másodszor követett el befolyástalanságuk látszatkeltése ellen kommunikációs alaphibát mérgében. A PS az 1993-ig a Szovjetúnió tagállamaként működő cseszlovák városban, a cseh tenger kies partján ringatózó Prague-ban…..
Dinamuki 2020.12.14 09:28:43
@Dr.Koós Alajos: szvsz pl. a németek nagy részének (nem tudom, hogy többség-e de sok) tele a töke a ballib ideológiával, viszont sose szavaznának az AfD-re, mert túl extrémisták (am. ha német lennék én se szavaznék rájuk), és marad jobb híján a CDU és Mutti. Ha az ember még kommentelhető cikket olvas Mo-ról a német sajtóban, ott általában nagy többségében vannak az Orbánt támogató kommentek.
Dinamuki 2020.12.14 10:05:30
@Dr.Koós Alajos: személyesen találkoztam pl. olyannal (öreg német taxisofőr) aki úgy kezdte dicsérni Orbánt, hogy nem is tudta, h magyar vagyok ("nézzen itt körül (pályaudvar előtt), a németek ki fognak halni, Merkel mindenkit beenged stb."), de valóban több olyannal, akik felmondták a mainstream mantrát. Olyan némettel is találkoztam aki Mo-on élt és gyakorlati emberként bosszantotta, mi mindenre basz el O. pénzt egy szegény országban.
Belevághatnék Midas király legendás résébe is ott, hogyaszonygyaja: "Ki nem szarja le Oirópa valahány befolyásos politikusát is, amikor pedig az Európára legnagyobb befolyással sújtó emberek nem is európaiak."     Inkább az a kérdés, hogy Orbán karakterrombolásaiba így már Orbán…..
Dinamuki 2020.12.13 15:59:27
@heki:
a tágabb családomban normálisan nevelik a gyerekeket, kamaszként szigorúan csak napi pár óra számítógép, okostelefon talán csak gimiben volt először stb.
Viszont ismerősnél van gyerek, akinek négyévesen órákig ott a kezében a tablet, és toporzékol, ha elveszik tőle, az ilyenekkel tényleg gondok lehetnek, nem tud egész mondatokban beszélni, dekoncentrált... meg olyan kamasz is van, aki folyton azt ismételgeti, hogy ő egy működési hiba és nem kéne léteznie.. nem tudom, hogy jutnak idáig. Valahogy meg lehet őket menteni biztos, de hogyan.

szubjektum-objektum: igen, alany nélkül nincs értelme a tárgynak és fordítva..
a percepcionálja az gondolom "feltételezi" akar lenni, nem?
Dinamuki 2020.12.13 23:23:53
@heki: (itt volt egy ismeretelméleti fejtegetés, de kitöröltem :-))
és természetesen ez az az egyetlen eset,amikor szabad melegférfiak csoportos szexelését orgiának mondani.   előljáróban annyit, hogy a buziházasság el nem ismerése egyenlő náciszintű homófób buziüldözéssel -azért ezt nem árt magunkban a bekajálás előtt így elképzelni, ha már azt tudjuk, hogy a…..
Dinamuki 2020.12.13 01:00:02
@arnyekveto: basszameg, ebből hollywoody filmet kéne csinálni, és abból lehetne venni neki egy házat. Jobb, mint a Wolf of Wall street.
magyar-magyar szótár Drámai rajz 2020.12.04 04:54:53
Sokan még talán nemegészen értik,mit művelt rózsabaszó szép brüsszeli életébe beleúnván Szájer József. Nos,egy jelentős műűűvész őket segíti a rajzával, amin egy púpos gyilkosnak látszó gnómot látunk, csepeg is a keze a vértől,ami biztos ártatlanoké lehet,akiket meggyilkolt. A művészi szabadság…..
Dinamuki 2020.12.06 00:09:36
@Steinmann a grófnő: nevettek ezen, de Hollíwoodban már előírták, hogy nem nyerhet oscart olyan film, amiben nincs LMBGT személy. Vissza a szocializmusba?
Dinamuki 2020.12.07 01:07:00
@ripők: @Amy Steinmann: jó igazatok van. Orbánt pedig pont annyira bassza meg az EU, amennyire ő megbaszott másokat.
Dinamuki 2020.12.07 13:19:21
@ripők: Depardieu tényleg hiteles lenne, vadászik is például, meg a vörös térre hív mindenkit:

www.youtube.com/watch?v=YJEbQGz385c
A farkasokkal kell üvölteni. /ősi germanoanglosaxo bölcsesség/ Magyarország lakosságának nagyjából a 10%-a tervezi egész életét segélyen leélni. Azonképpen a gyerekeik után kapott pénzeket a család felnőtt tagjai élik föl. [-> stratégiai gyermek] 10% der ungarischen Bevölkerung planen,…..
Az Azonnali történelmi (és az SZFE-dzsenerésön számára felfoghatatlanul tl dr) interjút készített a provokatőr macikával, Tóta W Árpád bácsival. Azt szoktam javallani mindenkinek, hogy ha történelmileg föl szeretné fogni és megérteni a Rencervá'tás-t,akkor Gyurcsány Ferenc teljes életét és az egész…..
Dinamuki 2020.11.08 12:11:01
@Frick László Intézet: nem, nem tudom miről beszélsz, lécci írd le melyik helyre gondolsz. Van mi ez a magas ló, szorulásod van?
Dinamuki 2020.11.10 08:35:46
@Serény Vélemény: nem tudtam, köszi.

Jézus az írás szerint már 12 évesen a templomban tanított, és "mindnyájan, akik hallották, csodálkoztak okosságán és feleletein"
Ezt követően pedig csak "növekedett bölcsességben, korban és kedvességben Isten és az emberek előtt."
Mivel az írásokat jött beteljesíteni, azoknak nem csak a betűjét, hanem a szellemét is ismerte, tehát elég nagy fórban volt a főpapokkal szemben, mint az igazi főpap. Nem egy (kizárólag) emberi lényt kell elképzelni, ez csak későbbi profanizálás valóban. (Egy kizárólag emberi lény pl. ugye bajosan tudott volna föltámadni, márpedig Pál szerint is ezen a mozzanaton múlik minden (... különben hiábavaló a mi tanításunk stb.))
Szóval kb annyira lehetett zavarban, mint az egyetlen látó egy csomó vak között.
1956-ban a diákok nemhogy a jelmondataikat tudták fejből,de papír nélkül akár negyedórán átképesek voltak beszélni. Szurdi Panni a Free SZFE hetei alatt képtelen volt eddig  megtanulni kívülről az alábbi mondatot: "Kiállunk az egyetemünk függetlenségéért!" -az okoseszközéről olvasta fel a …..
Nyilvánvalóan van az evolúciónak egy biológiatudományilag tárgyalható "tempó"-ja. Az "intelligens" (problémamegoldó) lény a sok-sok és kétségtelenül csúcslényhez méltó zseniálismegoldása közepette egy problémáról elfeledkezik,ez az a probléma-felismerési képesség,ami pl az öreg halász nagyravágyó…..
Dinamuki 2020.10.13 14:20:43
@Frick László Intézet: csak arra céloztam, hogy ha Jani bácsi a filozófiát meg akarja érteni, akkor azért neki is erőfeszítést kell tennie.
A filozófusnak, mint bármely más tudomány képviselőjének, valóban el kéne tudni magyarázni bármilyen laikusnak a mondandóját, bizonyos szinten.
Sajnos a mai filoz. tanárok a bölcsészkaron ennek a feladatnak csak nagyon korlátozottan felelnek meg.
Dinamuki 2020.10.14 00:55:44
@Frick László Intézet: a valódi filozofáláshoz egyszerre tartozik a gondolkodás bizonyos fegyelmezettsége és egyúttal könnyedsége, pl. hogy minden állítással annak összes következményét végig tudja gondolni. Kevés ilyen van, az igazán nagy híresek, és 1-2 egyáltalán nem híres rejtett kincs.
Pl. abból a hétköznapi, naiv feltételezésből, hogy tényleg azt látom, ami valójában történik, és nem valami mást, mondjuk mikor egy fahasábot látok leesni a rakás tetejéről, egyenesen következik a lét és a gondolkodás egysége. Ezt kifejteni, átlátni, minden következményével, ez pl. filozófia.
Dinamuki 2020.10.14 10:09:25
@Szorgalmas Gyémánt: az ok, hogy a gép így működik. Csak épp az, hogy az áteresztés pl. "igaz" vagy "hamis" címkét kap, az már a user dönti el, mert a gép ezeket a kategóriákat nem tudja értelmezni, mint ahogy semmi mást sem.