Regisztráció Blogot indítok
Adatok
videodisco

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A filmes szakmában járja egy mondás, hogy nem is tekinthető igazi filmesnek, aki nem dolgozott a Sátántangóban, lévén, hogy olyan sok ideig készült ez az iszonyat hosszú mozi, hogy nagyon sokan cserélődtek a stábban. Ugyan így nem mondhatja magát igazi zenebuzinak, aki nem ismeri a…..
videó diszkó disco fever 2007.11.20 20:39:00
Nagyon szomorú a helyzet, jelentem tisztelettel. Eredendően ebben a postban a hetvenes, nyolcvanas évek egyik nagy klasszikus diszkó kiadóját a Salsoul Records-ot szerettem volna bemutatni, szintén ilyen honnan jövünk, hová megyünk jelleggel egyrészről, másrészről, meg azért mert ha…..
Honnan jöttünk? Hová megyünk? Mik a gyökereink? Nagy kérdések ezek, és feltehetők akár a popzenére vonatkozóan is. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, illetve jobban mondva elfelejtkezni arról, hogy már minket megelőzően is volt hallgatnivaló popzenéje az éppen aktuális…..
Na kérem, lehet nosztalgiázni. Én például azért, hogy hol van már ez a jó kis big band hángzás manapság? A kvandokvandót mindenki ismeri, de ez sem rosszabb sokkal. A perkást a végén meg valószínűleg le kellett fogni. And now something completely different.     ..
Az imént végigtekintettem az előző bejegyzéseken, és láttam, hogy némileg sok a német. Ez végül is annyira nem baj, de ellensúlyoznám azért.       ..
Egy ember miatt persze teljesen felesleges átértelmezni a német humorról való nézeteinket, de az alábbi videók megtekintése után mindenesetre érdemes elgondolkoznunk rajta. Nem azt mondom én, hogy ezek olyannyira abszolút vicces a videók volnának, ironikusabbak inkább. De a képet…..
Ez a zene arra is jó, hogy a magányos férfiembernek legyen mit dúdolgatni egy hétvégi este, addig amíg valahol kikéri az első sörét. Voltak már ők egy kicsit alábbi postban. Többet sajnos nem lesznek valószínűleg, mert annyira nem jók, mint amennyire ebből a két dalból gondolni…..
A nyolcvanas évek és a jó popzene kifejezések egy mondatban szerepeltetése sokakból hajlamos igen gúnyos kacajt kiváltani, és nem véletlenül. Tényleg nehéz mai füllel is élvezhető popzenét találni a rémes digitális dobhangok szörnyű uralma idejéről. De nem lehetetlen.Az egyik…..
A korábbiakban volt olyan, hogy csak a videókban van hasonlóság. De itt most meg a zenében van. Nem tudom meglep-e valakit, de a gyermekded minimalista elektronikus zene generációs szakadékokat képes teljesen betemetni. Szolgáljon erre bizonyítékul az alábbi két videó. Van közöttük…..
Felmerült bennem, hogy ez itt most vicc vagy komoly? Mert van abban valami fura, ha egy zenekar 20 ember előtt is úgy játszik, mint 20000 ember előtt. De aztán rájöttem, hogy semmi baj nincs ezzel. Rock zenét csak így érdemes játszani! Botor az, ki beéri ennél…..
videó diszkó autók és emberek 2007.11.09 19:53:00
Ebben a két zenében semmi közös nincs. Az egyik angol b-boy hip-hop, a másik meg német elektronikus. Csak a videókban fedezhető fel rokon vonás. Feltéve ha elég az, hogy mindkettőben hárman ülnek egy autóban. Meg, hogy mindkettő animációs. DJ Format - Separated at birth  …..
videó diszkó Amarcord 2007.11.08 19:22:00
Tudom, hogy az én blogok többségére egyszerűen kár tárhelyet pazarolni. De ebben a formában talán valamivel szórakoztatóbb lesz.Úgy gondoltam, hogy amolyan számvetés jelleggel összeszedegetem azokat a zenéket, amelyek szóltak a walkmanben és a lemezjátszón, miközben sikerült…..
Aki ezt nem nézi meg, az először is nem fog jobb kedvre derülni, ebben a szomorú őszi-téli  időben. Másodszor meg lemarad egy nagyon vicces gitárszólóról, 0.48-nál kell figyelni.Eine kleine NDW musik. (idióták)  …..
Ez meg itt Kalifornia válasza a Ramones-ra. Jobb választ el sem lehetne képzelni.Felhőtlen cucc ez is. Sőt.       ..
Ők egyébként csak az amerikai piacon voltak The English Beat. Othhon Birminghamben simán csak The Beat. Mondjuk ez ma már baromira mindegy.Egy kis 2tone belefér még a mai napba?        ..
Mekkora bugi van már ennek a szemüveges csávónak a lábában? Nem véletlenül szeretett bele Diana Krall. Ez is remek szórakozás.       ..