Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drcukrasz

45 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ezt a tortát barátnőm 40. szülinapjára készítettem Akkor ez most pfuj?! Volt benne jó sok cukrozott sűrített tej, mascarpone és alapnak darált keksz. Nagyon szeretek minden receptet kipróbálni. Leggyakrabban az történik, hogy valahol eszem egy finom süteményt, és ha…..
Csak le akartam fényképezni, aztán azonnal beleettem. Nem elég, hogy gyönyörű a doboza, kinyitom, és fantasztikus illata van. Minden egyes darab olyan mint, egy kézműves ékszer. Az ízével meg egyszerűen nem lehet betelni. Ez Patrick Roger csokoládéja, érdemes megnézni munkáit,…..
drcukrász SÜTE- vagy FEST- mény 2014.02.01 16:40:23
Zeren Badar: Glutony Elsőre megtetszett amikor megláttam a képeit. Hogyan lehet a művészetet az emberekhez, gyerekekhez közel  hozni? Úgy, hogy megpróbálunk az ő nyelvükön beszélni, úgy és olyan formában, ami nekik fontos. Zeren Badar török származású, Amerikában él és…..
drcukrász A szolidaritás ereje 2013.12.27 19:02:43
Sokáig gondolkoztam, hogy melyik karácsonyi süteményem receptjét osszam meg a világgal. Talán az új marcipánosat, amit nyomócsővel kell készíteni? 9 percig sül 190 C-on gyönyörű aranybarnára, fantasztikus illata van. A csokival való díszítés pedig egy igazi gyönyörűség volt…..
Fotó: Kövesdi Réka Sokszor mondják, hogy bízz az első benyomásban, az első érzésben és akkor nem fogsz csalódni. Ruhapróbáláskor nálam ez sokszor beigazolódott: ha rögtön beleszeretek abba, ami rajtam van és úgy érzem jól áll,…..
Cronut ez egy rövidítés angolul, amely két szó összetételéből áll: croissant és doughnut. Ebből lett a „cronut“. Belül olyan állaga van, mint egy igazi eredeti francia croissant-nak. Kívülről viszont úgy néz ki, mint egy fánk. Párizs és New York keveréke. Megalkotója…..
A James Beard Foundation gasztronómai Oscar-díjának 2013-as listája most jelent meg a napokban. A gasztro-világban fél Amerika azzal foglalkozott, hogy kit jelöltek az egyes kategóriákban. Én kifejezetten a cukrászok listáját nézegettem de az összes kategória érdekes, ha az embert…..
Nagypapám nagyon bölcs ember volt. Mindenki kikérte a családban a véleményét. Megfontolt volt, soha nem dühödött fel semmin. Szépen, nyugodtan megosztotta gondolatait, ha megkérdeztük.  Bár sokan meglepődtek, amikor kiderült, Jancsi az én nagyapám. Így hívtam őt. Én is,…..
Fotó: sprinklebakes.com Micsoda?! Ennek semmi értelme sincs. Hogy így hívjanak egy cukrot? Mert annak, hogy Duna-kavics, vagy Francia drazsé annak van értelme. Pedig a képen látható cukrot így hívják. Aki tud angolul, joggal tesz fel a kérdést, hogy miért nem az a neve, hogy…..
Keresgettem sokáig, hogy milyen tortám van meg fotón, amelyiken egy szál gyertya van. Leginkább a gyerekeket találtam meg, aztán mi jöhet még szóba?Kutya, macska..Minek és kinek szoktuk az 1 éves szülinapját ünnepelni?  Ráakadtam erre a képemre és eszembe jutott, hogy…..
A cukrászat vajon az európai ember privilégiuma? Ázsiában miért nem esznek csokitortát, trüffelt,  vagy isznak nagy kapucsínókat? A dolognak nem csak kulturális okai lehetnek. Az éghajlat és a táplálkozási szokások annyira eltérnek az Európában vagy Amerikában…..
Nem tudom, hogy a MOME-n vagy más iparművészeti iskolában mit szólnak ahhoz, ha valaki csokoládéból állít elő tárgyakat, szobrokat. Egyszóval alkot nemes alapanyagból. A dolog nehézsége részben abban rejlik, hogy a csokoládé rendkívül kényes alapanyag. Nem mindegy, hogy milyen…..
Mire jók a fogadalmak? Arra, hogy megszegjük őket. Nem hiszek abban, hogy az ember egyik pillanatról a másikra megváltozik, változtat az addigi szokásain. Mégis a legtöbben szilveszterkor tesznek fogadalmat, hogy az elkövetkező évben mit hogyan tesznek majd másként. Fontos persze,…..
Németül beszélők figyelem! Ki ismeri a Stollent? Ahogy jön a hideg, jönnek a kelt tészták is be a lakásba. Nincs is annál jobb, mint amikor kint fagyos idő van, akkor a sütőben valami illatos tésztaféle sül. A Stollen egy német karácsonyi sütemény, igazi kalóriabomba tele…..
Lehet, hogy ódivatú vagyok, de nekem a tanulásról még mindig az jut eszembe, hogy előveszek egy tankönyvet, azt elolvasom, megtanulom, vagy beiratkozom egy kurzusra. Engem természetesen a cukrász szakképzések hoznak leginkább izgalomba. Nagy vágyam egyike, hogy egy 6 hónapos cukrász…..
Cukrász kerestetik a Maldív-szigeteken Ez nem vicc. Tényleg cukrászt keresnek a Maldív-szigeteken egy komoly szállodában, Gili Lankanfushi a neve. Bár magas szintű szakmai tudás szükséges hozzá, nemzetközi cukrász háttérrel nem lehetetlen. A resort-ot csak hajóval lehet…..
Amikor ezt az oldalt böngésztem, rögtön az jutott eszembe, hogy lehet jókedvűen is. Nem kell mindig mindent komolyan venni. Néha abba fárad bele az ember, hogy mindent komolyan vesz, még az e-email olvasást is aminek nincsen rövid távon tétje. Egyszerűen csak megszokásból végzi a…..
1920-ban Hans Riegel Bonnban kezdte el Haribo néven gyártani az első gumicukrokat. Később világszerte olyan népszerűek lettek a színes kismacik, hogy még Walt Disney is megirigyelte, és gyerekműsort készített az ő főszereplésükkel. A klasszikus gumicukornak csupa egészséges…..
drcukrász A cukrász nyaralni megy 2012.07.22 15:56:00
Gyerekkoromban volt egy szürke halunk. Úgy hívták Bajszi. Azért ezt a nevet adtuk neki, mert nagy, hosszú bajsza volt, míg a többi halnál sosem láttuk, hogy egy halnak bajsza is lehet. A társai közül csak a guppikra emlékszem, amelyek csúnya feketék voltak és gülü szemük…..
drcukrasz 2012.09.18 12:18:56
drcukrasz 2012.09.16 17:45:58
Arra gondoltam a rettenetes nagy melegben, hogy egy szülinapra készülni csakis úgy lehet, hogy nem kapcsolom be a sütőt. Ugyanis ha bekapcsolom, akkor a 30 fokból 35 lesz a konyhában, és azt már nem fogom élvezni, és a nappalira is átterjed a globális felmelegedés. Akkor nincs mese,…..
drcukrasz 2012.07.11 16:43:11
drcukrász Álmok cukrászdája 2012.06.29 11:34:00
Az egyik kedvenc párizsi cukrászatom. Elég csak a honlapját megnézni és máris beleszeret az ember. A honlap szerkesztéshez nem értek, így nem tudom megmondani, hogy mennyire eredeti amit a web  dizájner csapat kitalált. Azt viszont tudom, hogy a Rue de Bac-on elhelyezkedő üzlet…..
drcukrász A Fehér Ház cukrásza 2012.06.20 22:10:00
Barack Obama egyszerűen csak úgy hívja: „Tészta Mester“. Szerinte „Mindegy melyik lepény a kedvenced, ő elkészíti, és az lesz életed legjobbja.“   Mint a legtöbb cukrásznak, Bill Yosses-nek is Franciaországban indult  a karrierje. Minden hajnalban 3 órakor találkozott…..
drcukrász Anya kókuszos kockája 2012.06.18 21:43:00
A 30-as évek derekán Hajóka Erzsébet szép fiatal lány volt. Nincstelen parasztcsaládból származott. Tanulni nem volt lehetősége, ezért házimunkát vállalt jómódú kisvárdai zsidó családoknál. Rengeteget tanult, és később nagyon hálás volt a sok ismeretért. Így tanulta…..
drcukrász Szülinapi torta 2012.06.15 10:44:00
Hetek óta készültünk erre a napra. Szóba sem jött, hogy tortát cukrászdából is lehet rendelni. Végignéztük Peggy Porschen összes könyvét és a Wilson Katalógusokat. (Peggy Porschen Londonban él, és az egyik legnevesebb torta designer ma. A Wilson pedig egy amerikai cég, amely…..
Mexikóban járunk, Guanajuatóban. Harmadszorra rendezik itt a „Mágia, Tudomány, Főzés“ című gasztronómiai világtalálkozót, amely a Madrid Fúzió alapötlete alapján született meg. Számos spanyol előadó között szerepel Jordi Roca is, aki különleges fagylaltozójának…..