Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dubaimaskepp

31 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dubai másképp... Expatek Dubaiban 2013.01.19 21:05:27
Expat. Ez a kifejezés az angol expatriate-ból származik, szó szerint kivándoroltat jelent. Gyakorlatban az expat kifejezést azokra használják, akik egy munka, egy állás miatt egy másik országban dolgoznak ideiglenesen, de azért hosszú távon (3-5 év vagy több).  Dubaiban a…..
Dubai másképp... Blog újra 2013.01.19 20:40:43
Kedves blogolvasók! Az elmúlt pár hónapban nem írtam új posztot. Eléggé kifacsaródtam az év utolsó felében…. Mindehhez képest megdöbbenve néztem a statisztikákat, miszerint a mai napig rengetegen olvasták a régi bejegyzéseim. Azon felül, hogy jól esett, eldöntöttem, hogy…..
Ez nem arról szól, hogy milyen ünnep a Ramadán, nyilván meg lehet élni így is meg úgy is. Mint nálunk a karácsony: van akinek shopping,  van akinek meg tényleg  ünnep. Ez inkább arról szól, hogy a napi életben, mint idegent,  milyen hatások is érnek Ramadán…..
Olvasom, hogy a kormány már megint vissza akarja szorítani a diplomások kivándorlását…  Persze adminisztratív eszközökkel, nem ám jobb feltételeket teremtve otthon. És kikiáltva gonosz ingyenélőknek az eltávozókat. Azok a politikusok, szociológusok, akik ilyeneket…..
Dubaimaskepp 2012.07.20 08:57:20
@Muad\\\'Dib:

Tudod ezenmar gondolkodtam hogy errol irok egy posztot...

Alapvetoen teljesen igazad van, mar ami a rapbszolgamunkasokat illeti, de nem latsz egy nagyon fontos dolgot. Valojaban ez itt nem mas, mint az egesz vilag lekepezodese parezer negyzetkilometeren.A te joletedet nem a rabszolgamunkasok biztositjak? Dehogynem. (olcso fa del amerikabol, olcso laptop, teve stb kinabol, call center indiaban, pakisztanban gyartott Nike polo stb stb)

Csak itt nincs meg az a sokezer kilometer ami elrejti a szemed elol ezeket a dolgokat, hogy aztan a tudatlansag labain allo erkolcsi magaslatrol szonokolj.

Arrol meg nem beszelve, hogy a szerencsetlen indiai, pakisztani azert menekul ide, mert otthon Neked varrna ehberert a NIke polot, itt meg legalabb etelt tud tenni az asztalra, abbol a penzbol, amit te a benzinert kifizetsz...

(nem mellesleg az en vilaglatasomon nagyon sokat valtoztatott, hogy szembesultem a harmadik vilag (nem csak penzbeli) szegenysegevel)
Dubaimaskepp 2012.07.20 09:19:42
@Muad\\\'Dib:

Ezert irtam, hogy nem latod globalitasaban a vilagot. Azt irod, hogy alszentnek tartod az europai/ amerikai demokraciakat. Csakhogy Magyarorszag ugyanebbe a sorba tartozik. Mi vagyunk az 53. leggazdagabb orszag a vilagon (ha jol emlekszem,de valahol itt) es bizony mi ugyanugy kizsakmanyolunk.

Es attol, hogy te nem vallalsz pakisztani gyarban munkat, hogy en nem utom minden nap korbaccsal a pakisztani munkasokat, attol meg mindketten ugyanolyan haszonelvezoi vagyunk a harmadik vilag leigazottsaganak.

Kettonk kozott a kulonbseg csak annyi, hogy a rendszer teged tavol tart attol, hogy kozvetlenul latnod kelljen az ehezo kisfiut, aki varrja a polodat. Te csak(nem tudom mit dolgozol pelda) megbizast adsz a fuvarcegnek, meg a beszezonek, hogy rendeljen egy kontenernyi NIKE polot Pakisztanbol.

Es tedd a szivedra a kezed. te sem adsz egy nadragert 40.000 forintot, csak azert, mert az a jolfizetett nemet munkas varrja, havi 2000 euros berert plusz szocialis ellatasert.
Dubaimaskepp 2012.09.25 23:12:23
@hetykusz:

1. Szemelyes velemeny: Az emberek nem azert emigralnak, mert most rossz a helyzet, hanem mert azt latjak, hogy nem lesz jobb. A haboru utan mar javulas van, ezert sincs annyi emigrans.

Aztan a nyers szamok. (csak USA statisztikat talaltam, ebben a tobbi orszag nincs is benne)

2. Itt talaltam egy USA statisztikat 1900-1909 kozott 700,000-en emigraltak az USA-ba. Ugyhogy kicsit santit ez nopsztalgikus "merbezzegregen" minden milyen jo volt.

Forras:
immigration-online.org/560-hungarian-immigrants.html

3. A haboru utanrol ugyanitt csak ennyit: The post-World War II period saw the coming of several smaller immigrant waves that may have brought as many as another 130,000 Hungarians to the United States.

A 130,000 egy nagyobb varos am.

Szoval azt gondolom, hogy az ember (es ezzel nincs baj) mindig is olyan volt hogyha valahol jobb korulmenyeket sejtett, akkor ment. Igy volt ez 10,000 eve is, meg igy van ma is.
Most pedig Dubai... ..
Másfelé jártak a gondolataim mostanában, ez az oka annak, hogy Ramadán óta egy poszt sem született. Viszont ez jó alkalom arra, hogy korábbi kéréseknek eleget tegyek, úgyhogy fogyasszátok egészséggel a fotóbeszámolóim. ..
Év végétől már várja a látogatókat Abu Dhabi újabb merész húzása: vízi vidámpark a sivatag közepén. A látványosság újabb adu lehet a turistákért vívott elkeseredett regionális harcban. Van már Ferrari-kalandparkjuk, és évente rendeznek Formula-1-es nagydíjat is,…..
Sokszor olvastam a külföldön élő magyarokról, hogy a magyarok mennyire nem segítik egymást. Ugyebár ismerem a viccet az ördögről, akinek nem kell őrizni a magyarok üstjét a pokolban, mert aki ki akar mászni, azt visszahúzza a többi, az ember azt gondolja, hogy az ilyen…..
Dubaimaskepp 2012.09.01 10:28:14
@zséroskenyér:

Eloszor is, nyilvanvaloan minden ilyen kijelentes altalanositas, mindig vannak kivetelek.
Masodszor, nem hinnem, hogy a nemzetet mint entitast minositettem volna, az viszont teny, hogy vannak olyan tulajdonsagok, amelyek altalanossagban jellemzoek egy nepcsoportra/ nemzetre.

A poszt arrol szol, hogy sokan nyavognak azon, hogy mert bezzeg mi magyarok nem segitjuk egymast. En meg azt modnom, hogy nezzuk mega dolog masik oldalat is...

Pont most akarok irni errol egy posztot, mert ez a magyarrral dolgozzak, vagy inkabb nem erdekes kerdes, sajnos nem egyertelmu.
Nem akartam már ezt a “Miert hagyják el a magyarok az országot” témát feszegetni, de találtam egy cikket, aminek  a címe igy szól: Orbán Viktor: tömegével jönnek majd vissza külföldről a fiatalok (Cikk innen), majd találtam ezt…..
Dubaimaskepp 2012.08.24 11:41:55
@Eltévelyedés:
én itt egy olyan mentalitást szívok magamba, hogy nem akarok (túl sokat) trükközni.

Egyetertek. En voltam otthon alkalmazott milliardos tenderen, voltam vallakozo. Mindket esetben elmondhatom, mutyi, csalas nelkul nem megy. Ezert kell meghoznod a dontest: Ott maradsz vagy nem. Olyan opcio nincs (es nem hiszem, hogy akar 20 ev mulva lesz), hogy haza is tersz, de mutyi, csalas nelkul a bipolaris, nyertes- vesztes rendszerben a nyertesek koze kerulsz.

Szerintem.
Dubaimaskepp 2012.08.24 11:45:12
@pszichonauta:

En nagyon szeretnek otthon elni, ennek harom esetben latom realitasat:

1. Valamiert ellehetetlenulok Dubaiban.

2. Megtalalopm a modjat, hogy otthon, hogyan legyek sikeres (ez mutyi nelkul nem fog menni, benne van, adott esetben vallalom)

3. Vallalom az, hogy ami toket osszegyujtottem, annyi van es kesz, hazamegyek es elvegetalok, elvezem azt amit Magyarorszag tud adni es mas orszagok nem, es nem panaszkodom, hogy csak ennyi van
Ahogy az lenni szokott négyévente, a csapból is az olimpia folyik. Percről-percre frissülő hírek mindenütt, a Facebook üzenőfal elárasztva a magyar vonatkozású aktualitásokkal. Lehet kövezni: engem meg oly kevéssé érdekel. Az Olimpiai Játékoknak évezredes hagyományai vannak:…..
Dubai másképp... Ramadán 2012.07.23 09:46:00
Elkezdődött a Ramadán. Bevallom, keresztényként szakrálisan nincs túl nagy hatással rám, de azért ebben a kultúrában élek, úgyhogy lássuk, mit tanácsol a kisokos itt előknek Ramadán idejére. (nem volt kedvem lefordítani, bocsánat) Angol nyelvű poszt…..
Dubaimaskepp 2012.07.25 14:46:37
@pszichonauta:

Dubai es Szaudi eg es fold. Itt sokkal toleransabbak,
hiszen a turizmusbol elnek.

Amit olvasol, sajnos tobbnyire a szelsosegek es a szenzaciohajhaszas hatja at. Eloszor is Szaudi nagy. Teljesen mas a helyzet nyugaton- keleten, kisvarosban nagyvarosban...

Szaudi igazi ketszinu orszag. Kifele iszlamnak megfeleles van, de latnad a szaudiakat amikor atszabadulnak Dubaiba bulizni... no meg ott is vannak bulik allitolag... (elnezest a szokasokat tarto muszlimoktol, nyilvan van ez is az is)

Amugy meg mindig mondtam. Sosem egy vallassal van baj, hanem azzal, amikor a politikai hatalom nem valik el a vallasgyakorlastol...
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..
Mi az oka annak, hogy a mecsetek a körülvevő házakra, utcákra 45 fokban elfordítva épülnek? Egy ideje tudatosan figyelem amerre járok, földről, repülőről:  Kuwait, Emirátusok, Szaud Arábia,- mindenhol így van, tehát ebben valami koncepció van, gondolom valami vallási oka…..
Volt már szó a szaúdi nők helyzetéről, illetve inkább csak érintőlegesen, hiszen valójában ebbe nem könnyű belelátni. Na, amit nemrég hallottam azt hiszem kicsit betekintést nyújt abba, milyen, amikor a vallás és az államhatalom nincs elválasztva. Meséli egy szaudiban…..
Az, hogy indiai, ez elég tág meghatározás, lévén, hogy egy egymilliárdos országról beszélünk. Akik itt vannak azok többnyire Nyugat Indiából Pakisztánból származnak (ez szubjektív tapasztalat, ha van valakinek statisztika, köszönöm) Szóval a tipikus indiai, csendes, barna…..
Dubaimaskepp 2012.07.06 00:48:53
@pszichonauta:

Sehogy sem... kupleraj van minden szinten... amikor nagyon meg kell oldani valamit, hoznak europai menedzsert nagyon ok penzert. Aztan amikor idegosszeomlast kapott, hoznak masikat es igy tovabb amig a feladat nem oldodik meg...
Modern bevásárlóközpont   Óvatosan a rossz irányból behajtással Bevásárlóközpont á lá 80-as évek Utcakép   ..
Dubaimaskepp 2012.06.30 23:49:04
@jEnci:

Es az a legdurvabb benne, hogy nem paras, mint nyaron. Igaz, hogy nem izzadsz, de a levego egeti borod.

Szeritnem Kuwait valami elatkozott hely, szarabb ido van mint Dubaiban, vagy Jeddahban. Vagy forrosag, vagy homokvihar vagy valami... Kivancsi vagyok mi lesz most nyaron...
A külföldre költözésnek mindenki esetében más az oka, azért én azt gondolom, hogy két kategóriát mindenképp fel lehet állítani. Az egyik a szerelem/ házasság a másik a karrier/ pénz vonal. Van még a kalandvágy kategória, de az előbb utóbb beleolvad valamelyikbe, mert ahogy az…..
Dubai másképp... Napi agyhalál 2012.05.29 13:52:00
Eddig sem voltam elszállva az itteniek ügyintézési készségétől, de ilyet még nem pipáltam.Felhív a qatari DHL,hogy ott van két konténerünk, de ahhoz, hogy behozzák Dubaiba, kell az eredeti Clearing Letter tőlünk. Semmi gond, emberét küldi másnap az irodába érte, én addigra…..
Dubaimaskepp 2012.06.12 14:54:29
@pszichonauta: Bizonyos szempontbol tenyleg "itt van" 110.000-ert mar van repjegy.

MEg ez egy ongerjeszto folyamat. Minel tobb magyar jon ki, annal tobb kinal lehetoseget az ismeroseinek....
Beszélgettem egy barátommal, azt mondja: Nem mennék Dubaiba, mert mindig csak a nehézségeket hallom tőled (olvasom a blogon) Lehet. Ennek két oka van... Az egyik, hogy annak, hogy hihetetlen kényelmes és jó itt az élet, annak nincs hírértéke. Te sem néznéd meg a …..
Mindig reménykedünk és mindig csalódnunk kell. Pedig általában nagyon jó és olykor egészen különleges dalt küldünk hazánk képviseletében az Eurovíziós Dalfesztiválra. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbálunk változtatni: volt egészen profi blues, nyálas diszkósláger, igazi…..
Dubaimaskepp 2012.05.28 09:58:58
@gmower:

Nehezen szamszerusitheto, hogy mennyi a szavazatokban a nepszeruseg es mennyi a szakma, de az biztos, hogy az altalanos megitelesunk nagyon nem jo a vilagban.

Es elso blikkre ez nem tunik bajnak, mert vegul is kit erdekel, hogy a francia kisnyugdijas, meg a nemet konyvelo mit gondol rolunk. Az oroszokat is utaljak sokan, megis milyen jol elvannak.

Van azonban egy bibi: hogy talan az egyetlen jol mukodo penzforrasa az orszagnak a turizmus. Es (marketing alaptetel) bizony a nemet vasmunkas, meg a francia nyugdijas bizony szubjektiv szimpatia szerint dont, hogy hova megy nyaralni...

Szerintem itt az igazsag:
Valamin talán el kellene gondolkodnunk. Lehet, hogy nem a dalokkal van baj. Lehet, hogy velünk, magyarokkal. Nem nagyon rajonganak értünk, ez most már elég nyilvánvaló, noha mi szeretjük abban az illúzióban ringatni magunkat, hogy kiváló kvalitásainkat mindenütt elismerik, barátságos, nyitott "lelkületünk" szimpátiát vált ki világszerte.
Lobsterizmus A bizalom hatalma 2012.05.24 14:50:00
Egyszer már rugóztam azon, hogy minden önszolgáló nemzeti mítosz ellenére a magyar alapvetően nem szabadságszerető nép. Sokkal inkább gyáva. Arról is volt szó, hogy a látványos hisztik és melldöngetés sosem a cél elérését szolgálja, hanem hogy elmondhassuk…..
Dubaimaskepp 2012.05.25 20:44:23
@Quadrille Lobster:

Szerintem ez nem azon múlik. Nekünk magyaroknak van egy ilyen mentalitásunk. Hogy osztjuk a lapot. Hogy nehogymá' nekem megmondják, hogy mit merre hogyan...

És amire ezzel céloztam, hogy nem csak fogadó oldalon (példádban a kocsmáros), hanem adó oldalon is probléma van (esetedben a zenész) MÉgpedig ugyanaz a probléma mindkét oldalon. Hogy a másikra való irigykedéssel van elfogalva, ahelyett, hoyg csinálná a dolgát... és ez magyar tipikum
Már emlegettem a keletiek furcsa észjárását, korlátozott agyi képességeiket, azt, hogy egymásból következő dolgokat nem tudnak megérteni, csak egyszerű tőmondatokat. Na, ma kaját rendelek: Telefon. Szeretnék egy kávét és egy hamburgert rendelni, burger classic, well done.…..
Dubaimaskepp 2012.05.25 20:34:28
@online távmunkás:

Filippintől, de kábé egykutya:)