Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bokor.istvan

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harcosnők és Harcosok! Ismét eljött a hadakozás ideje, ajánlom figyelmetekbe a következő napok hadjáratát, Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozatát, a Tavaszi Emlékhadjáratot.   Március 25. és május 21. között anyaországbeli és felvidéki események sorozatával…..
KultúrPara Őseink és a szex 2017.01.07 07:24:00
A szex, a testiség az egyik legnagyobb tabu, amit az ember saját magának kitalált. Pedig a legősibb mesterség ugye pont ehhez köthető. Miért tartották bűnnek a testiséget, miért azonosították szinte minden kultúrában ördögi mesterkedésnek, boszorkányok csábításának, ha valaki élt a testével, és…..
Idén lesz hetven esztendeje annak, hogy a náci háborús főbűnösök perében elhangzottak az ítéletek. A nürnbergi tárgyalásról talán már nem sok újat lehet mondani. Annál érdekesebb téma viszont, hogy mi lett a vádlottak gyermekeivel? A kép rendkívül vegyes és a válaszhoz elég kevés megbízható forrás…..
Kísérleti csodaszert, „kvázi-biológiai” módszert fejlesztettek ki orosz tudósok az orosz forradalom 145 éve született vezére testének tartósítására. Lenin balzsamozott testének fenntartása a moszkvai Center for Scientific Research and Teaching Methods in Biochemical…..
Mint azt már több bejegyzésben is kihangsúlyoztam, már a 19. század végén, majd a 20. század elején is a mindenkori városvezetés programja volt a városrendezés, azaz Miskolc területének növelése a környező települések egyesítése, azaz a "Nagy- Miskolc" koncepció gondolata. Az erre vonatkozó…..
Audrey Hepburn egyike volt az ötvenes-hatvanas évek legnagyobb hollywoodi sztárjainak. A Római vakációért Oscar-díjat nyert belga színésznőnek a csillogó oldalát sokan ismerik, most azonban megismerhetjük a hétköznapjait is. Kit ne érdekelne, milyenek a sztárok otthonuk falai…..
A Ryanair pisai járatát alapul véve szerveztünk egy rövid toszkán kirándulást, amely hosszú hétvégésen, péntektől hétfőig tartott és a Pisából könnyedén elérhető úticélokat fogta csokorba.Miklós beszámolója. Az utazás előtti napon szinte véletlenül vettük észre,…..
Úgy sejtem, a május elsejei repnapon a közönség nagy része elsősorban a Lánchíd alatt átrepülést értékelte, illetve a Redbull régi gépeit, pedig egy műrepülő-bemutató szerintem önmagában is mindig érdekes - hát még négy! Szomorú, hogy nem értékeljük, mennyi klassz…..
Ki mást lehetne felkérni egy valódi Porsche-tesztre a Nürburgringen, ha nem magát Waltert? (Forrás: http://www.autobild.es) ..
Időhiány és lustaság miatt csak most jutottam el oda, hogy elkezdjem a nyaralásom megírását, melyet több részletben fogok megjeleníteni. Ez az út egészen másképp alakult, mint ahogy terveztem, az eleje sokkal rosszabb volt, de a vége sokkal jobb lett, mint szerettem volna. De végül…..
 A 163 éve lezajlott ”kápolnai csata" névvel jelzett ütközetsorozat volt a szabadságharc második jelentősebb sorsfordító hadi eseménye, nem is elsősorban a taktikai, inkább a vezérkari hatásait tekintve. Az alábbi bevezető részben  betekintést nyerhetünk…..
Vagy az Ampera drága, vagy a benzin túl olcsó, nem tudom. De nem kizárt, hogy hamarosan röhöghet a markába, aki megveszi. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Belsőség Velodrom LIVE! 2012.05.01 09:39:00
Aki nem tudott ott lenni, aki nem bírja a napot és az aszalódást, vagy egyszerűen csak lusta volt, az most a GTG Stúdió jóvoltából bepótolhatja, sőt: élőben nézheti, mi történik a Millenáris Velodrom döntött oválján. Kis szerencsével megláthatja, mit követ el Stasys Brundza…..
bokor.istvan 2012.05.01 21:19:43
www.flickr.com/photos/bokoristvan/tags/oldtimerfestival/
Tessék, itt lehet nézelődni Velodromilag.....
bokor.istvan 2012.05.01 21:56:15
www.flickr.com/search/?q=oldtimer+meeting&w=9072354%40N08

Na az előbb hiányosan linkeltem, itt van az elmúlt napok Oldtimeres képanyaga, azokról a helyekről ahol előfordultam.
Bocs és jó nézegetést.
Nagyon jó rendezvények.
Most ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a repüléstörténeti emlékek feltámasztásával és működtetésével foglalkozó Gold Timer Alapítvány, ennek örömére tegnap nyílt napot rendeztek Budaörsön. Ők hozták a régi gépcsodákat: a Li-2-est és a Po-2-est, plusz a Cimbora vitorlázót, a Rákosmente…..
bokor.istvan 2012.04.24 06:34:34
@misinator: Én már 58.
Gyerekkoromban az utcakép része volt a dömper (budapest belváros), lelkesedtünk is érte rendesen. Aki megnézi-nézte a Budapest retrót, az az Andrássy-n is láthat egyet az Oktogonnál.
Emlékszem - ha kiment az országútra, kb félméteres bakugrásai voltak jobbra balra menet közben ahogy pattogott az úton.
A mappáim között a Wheel and Wings-ben találtok sok régi vasat, és persze a Bogarasban is.
Nekem olyanom van :-)
www.flickr.com/photos/bokoristvan/sets/
Belsőség Kedvenc könyved 2012.03.30 18:39:00
Nem tudjuk pontosan, milyen szempontoknak kell megfelelni ahhoz, hogy valakit fenék és csöcsvillantó hosztesznek tegyék meg egy kiállításon, de adnánk néhány szempontot a jelentkezőknek. Mindenekelőtt nem árt, ha valakinek közel tökéletes gömböt formál valamely fontos…..