Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erina

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
10. helyezés: Előnytelen külső Az állatvilágban általában a hím kelt a külsejével feltűnést. A hímek páváskodnak, a kakasok színes, tarka tollakat viselnek, vagy bonyolult násztáncot járnak. Nálunk ezt a nő teszi, ami jól mutatja, ki a „hím” a szó szociális…..
erina 2012.05.22 12:23:57
@Gé a könyvtáros:
szia, nem a mikában lesz 23-án, hanem a vele szemközti kőleves étteremben a pincében, mert most vlm 3 napos jazz fesztivál van a mikában és nincs hely és atilla nem lesz mert elment megtisztulni vlm barlangba.
erina 2012.05.29 13:23:38
@Gé a könyvtáros: szia, egész nyáron szerdán lesz 7-től, de a blog tetején jobb oldalt ott van. a facebookon találsz meg alapvetően mindent. a'sszem meg tudod nézni még ha nem is vagy fent. A munkához meg kocsiderékkal.
Igen nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor a rendszerváltás utáni Magyarország tíz legocsmányabb eseményét próbáltuk rangsorolni, hiszen a Harmadik Köztársaság teljes története nem más, mint ocsmány pillanatok feszes sorozata. Gyalázatos volt a kikiáltása, annak körülményei…..
erina 2012.04.24 15:23:43
@sanita03: Tudod, igazából csak mi tudnánk tisztára mosni a "a szégyentelenül elhasznált, bemocskolt magyarságunkat". Mert ne mástól várd azt amit neked,-nekem,-nekünk kell megtenni. De ameddig nem hagyjuk abba az öngyarmatosítást -lásd Attila barátjának a kommentjét -addig ez nem fog megtörténni, ameddig nem hagyjuk abba egymás oltogatását-szidását (lásd fent a 425 kommentet) addig semmi esélyt nem látok erre. Túl sok bennünk (az egész társadalomban) a düh, harag, sérelem, és ennek a feldolgozására nincs semmilyen "fórum"-"szerveződés"-akármi, mert a blogokban való fröcsögés nem vezet el a megváltáshoz.
Ameddig nem tudatosul mindenkinek a kis kobakjában, hogy kik, mikortól és miért és hogyan érték el, hogy a magyar nép gyarmatosítsa önmagát addig dagonyázunk ebben a primitív, beszólogatós, a másikra mutogatós, "te mocskos mszp-s kommunista", "te szemét fideszes bértollnok" és társaik mocsarában.

Ehhez kiindulásként szíves figyelmébe tudom ajánlani mindenkinek Farkas Attila Márton: Arrobori. A honi politikai közbeszéd természetrajza című könyvét.
Puzsér: Ideje, hogy végre azt megillető terjedelemben és szakértelemmel értekezzünk civilizációnk egyik legsúlyosabb problémájáról, a férfienergián élősködő társadalmi mételyről: a szűzkurváról. A szűzkurva nem pénzt akar, mint egy tisztességes prosti. Nem is faszt,…..
erina 2012.04.19 12:30:06
@a_tom: Igen lehet, hogy egy kicsit félre csúszott az értelmezés, mert én ezzel a jelenséggel, nőtípussal még még nem találkoztam rövidke kis életem során csak azáltal, hogy a fiúk megírták ebben a blogban.
Talán, ha a nők is egyenrangú félként, nem alávetetten, másodrangú emberként, kiszolgáltatottan éltek volna a társadalomban szerintem nem beszélnénk szűz-kurvaságról. (valamikor a középkorban a 11-12. sz. tájékán volt egy zsinat, sajnos nem tudom pontosan, amikor, ahol az egyházatyák a nőt is embernek nyilvánították, mert addig ugye asszonyállat volt.)
Szerintem a férfiak teremtették meg ennek az alapjait azzal, hogy a nő nem rendelkezhetett saját maga felett: nem lehetett saját vagyona- nagyon ritka időszakoktól eltekintve- nem tanulhatott, hogy megteremtse magának a létfenntartáshoz szükséges dolgokat, hogy önálló legyen, ne függjön senkitől stb.(és itt tekintsünk el "éhbérért" végzett munkától, mert azért a nők dolgoztak és itt a társadalomnak nem a magasabb kasztjáról lévén szó, hanem a közép és alsóbb rétegekről).
Mert amint eladósorba ért kb. 13-20 éves kora körül- társadalom válogatja- férjhez kellett mennie, ekkortól a férje rendelkezett fölötte az apja/ fiútestvére után. Valami olyasmit szeretnék kihozni ebből hogy mindig is a férfi fizetett a nőnek: a ruháit, házat, ételt-italt, szórakozást. Ugye mikor randiznak az emberek, akkor is úgy "illik", hogy a férfi fizet, mindig a férfi adja a pénzt. És ez rossz!! Ha egálba lett volna a két nem akkor most erről talán nem vitáznánk; mindig a férfi volt a domináns fél, ő irányít, és mindig ő a támasz, mivel a férfiak kezében volt mindig is a hatalom birtoklásának a joga.(Kivéve talán a Kr.e. 10.000 éveket és azt megelőzően, de erről nincs igazán hiteles forrás).

Hamár jog:
A házasságszédelgés azért szerintem más, mert ott komoly pénzek/vagyonok játszanak, és azért egy házassági ajánlat mégis csak komolyabb ajánlattétel, mint, az, hogy egy nő hiteget egy férfit. (Bár tudom, hogy ezt a férfiak nem így fogják fel.) És nem alanyi jogon várja el egy nő, mert ha egyszer megbeszélték, hogy házasság lesz akkor legyen házasság.
Egyébként érdekes a megfogalmazásod, hogy: "üzletet csinál a szexből/szerelemből", "szerződésszegés".
"Az okos férfi tudja hogy az "ingyen nőnek" is pénzt kell adni"
Tudod azért, mert ez egybevág azzal,amit fent írtam, szerintem a férfiak csináltak üzletet a szerelemből: ő fizet mindent, de ezért cserébe ellenszolgáltatás jár neki.

A fütyimelegítés azt jelenti, hogy a férfiak a nőknél a lyukra játszanak.... hát a legtöbb esetben, mert azért nem vagyok olyan elvetemült, hogy azt gondoljam, hogy minden férfi megakar dugni minden nőt, csak a jó csajokat, a bombázókat, tök mindegy milyen a személyisége, csak legyen meg, hogy lehessen dicsekedni a haveroknak. És ez meg a skalpgyűjtéssel, hozható összefüggésbe- egyébként rossz a szót használok, mert nem célja egy férfinak levágni a nő fejbúbját, úgy hogy legyen inkább: minél több nőt dugok meg annál tökösebb férfi vagyok. (ha vlk tud egy jó kifejezést erre kérem írja meg).
És igen is általános jelenség, gondolj csak az Amerikai pitére, a Hangyák a gatyában és egyéb hasonló filmekre, amelyek ezt a témát dolgozzák fel. (vagy a gimis-egyetemi éveidre, mert elnem hiszem, hogy ez nem volt így.)

A teremtéstörténet a nő alávettségének a megideologizálására vonatkozott. (bocs ha félreértettem, amit írtál).

ui.: mi az hogy "ingyen nő"? ezt sajnos nem értem. :-(
ja és az irányítás-dominancia: tudom, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll, és vannak híres férfiak, mint Darwin, akiről lehet tudni, hogy félt a feleségétől, mert egy határozott-erős kezű asszony volt, meg vannak irányítás mániás nők, de akkor sem ez az általános.
erina 2012.04.24 12:43:04
@Gé a könyvtáros: Köszönöm, ez egy nagyon érett, intelligens választ, nekem meg ez szolgál épülésemre.
azért hánytorgatom fel a történelmi múltat, mert utálom azt a hímsoviniszta, a nőt egészében hülyének (és le)néző, manipulatív retorikát amit a férfiak előtudnak adni oly sokszor. Ebbe szerepet játszik, hogy olvastam egy pár feminista könyvet, amelyek ki (és fel)nyitották a szemem, az írónők szemléletmódja harciasabbá, kritikusabbá tett, és ráébresztett arra, hogy egy kicsit tudatosabban szemléljem azt a világot, amiben élek.

A könyveket köszönöm, Aratót ismerem, Dicksont pedig el fogom olvasni.