Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyulabiusz

12 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vízszennyeződést általában valamilyen külső behatás okozza. Ezeket két nagy csoportra lehet osztani: vannak a szabad szemmel jól látható károsító anyagok, amelyek a víz felszínén úsznak (olajok, festék, állattetem, mosószer, szilárd szemét, hulladék) és ezek mellett vannak a vízben gyorsan oldódó…..
Megy egy ideje a Heineken-Csíki Sör-magyar kormány-háború a médiában, az arcvonalak teljesen összezilálódtak, az egyszerű sörivó csak ül, már kezdi nem érteni, hogy mi a fene történik, miközben mindkét cég és Lázár János is csak a maga hülyeségét fújja. Szijjártó a Heineken gyárában, 2014-ben…..
Reméljük, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél visszacsukható pezsgőt bontottak ama hír hallatán, hogy Magyarországon családi adózás után családi szavazás is lehet. Azaz a szülők a gyermekeik után is kaphatnak szavazati jogot. Ha ez így lesz, akkor a…..
A Clásico nem olyan mint a többi meccs. Nem csak mert a foci krémek krémje, nem csak a politikai kontextus, és nem csak aranylabdások és a jelenlegi jelöltek összecsapása miatt.   A Clásico más mint a többi: hat pontot ér darabja!  Guardiola azt mondta, hogy nem…..
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
Pedig mi mennénk, erre példa az a néhány kép, amit ma a Delta irodája előtt lőttünk.      Egy kissé már közelebb a célhoz:      Végül  4 óra várakozás után egy repülőjeggyel gazdagodtunk. Vajon lesz repülő is?:)  ..
gyulabiusz 2010.04.20 11:08:00
@pitaa: például engem.

Shanghaiban vagyok a hónap végéig, s a KLM kellene visszarepítsen Amsterdamba. A dolog érdekessége, hogy ha Április 30-án kiderül, hogy a vulkán böffent megint egy nagyot s mégse indul az amsterdami járat, akkor foghatok neki karton dobozok után nézni, mert az elsején kezdődő világkiállítás miatt egy fia hotel sincs az egész városban, hivatalosan kiadható sztátusszal (az más dolog, hogy hány szoba marad üresen az elmaradó európai miatt).
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
gyulabiusz 2010.03.26 16:19:01
Tele van a tököm azokkal a gyökerekkel, akik csak azért képesek egy fikanicket regisztrálni, hogy elküldjék a posztírót a kurva anyjába. Nem feltétlenül erre a blogra gondolok, sőt, az általános tendenciából van már elegem, illetve azon csodálkozom egyre, hogy a magyar internetes…..
Szóval nagyapám náci volt. Az kellett legyen, hisz a németek oldalán harcolt a magyar hadseregben. Kedves barátom hajlott korú édesapja is náci. Ezek szerint... Tegnap munkába menet hallgatom a BBC-t. Téma: lettek megemlékeznek a második világháborúban…..
Kedves kliens! Volt-e már valaha technikai problémája? a) Soha b) áh ugyan már, velünk? Na nee..Kedves barátom feltöltötte szervezete tavalyi tevékenységének összefoglalóját egy rapidshare-szerű román szolgáltatóhoz. A transfer.ro portál aztán valamilyen oknál fogva…..
Alaszka délkeleti sarkában, az atabaszk indiánok athna nevű törzsének egykori halász- és vadászterületén található egy – körülbelül 300 állandó lakosú – kis település, Gakona. Határában sétálva az óvatlan látogató (aki talán csak a környék lazacállományát…..
gyulabiusz 2010.01.26 14:45:22
Először is nagy rajongója vagyok a blognak; amit írok nem kritika csak saját hozzáfűzéseim. Bocs a hosszúságért.

Egy szabadalom tudtommal 25 évig védi a felfedező jogait. Legalább is nálunk a Telekom szektorban ennyivel számolunk. De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy a szabadalom oly módon védi a feltalálót, hogy közben a világ minden tájékozott embere lemásolhatja, megtanulhatja, felfedezheti magának a technológiát, és alkalmazhatja is, lehetőleg a nélkül, hogy a feltaláló ügyvédjei utolérjék. Ezért a kisebb trükkök nálunk az "ipari titok" kalapba kerülnek, mert így ugyan nem szedünk be utána royaltit, de nem is másolja le az olcsó konkurencia. Szóval, ami egyszerre veszélyes és titkos azt nem szokták szabadalmaztatni.

Cunami téma: ott volt a Krakatoa kitörése, az is sok embert elpusztított. Vagy a Thérai vulkán kitörés, Lásd Mózesi örökség c. könyv, nagyon jól összehangolva a zsidók egyiptomi kivonulásával. Mondhatni hihetően összehangolva, annak ellenére hogy az exodus nem valószínű, hogy megtörtént volna, a halál istene szobrok Egyiptomból abból a korból valószínűleg erre kenhetők.. De ez a célzott elektromágneses tektonikus gerjesztést nekem nem fekszik. Szerintem az olyan alakú antennákkal amiket a fotókon látunk csak mérni lehet, vagy saját maga fölött (alatt) gerjeszteni. Persze szakértő nem vagyok, csak átlagos híradástechnikai mérnök. Ha ennyi egyetem benne van a buliban, akkor olyan szuper titkos nem lehet.

Indonézia feltörekvő gazdasága probléma az USA-nak? Pont Bush alatt, tudván hogy a Republikánusok a legfőbb pártolói a szabadkereskedelemnek? Nem hiszem. Ha ilyesmiről lenne szó, akkor a célpont Észak Korea, Kína, Irán, Kuba, Venezuela. Ezekben van a legnagyobb szükség a rendszerváltásra. Különben is, ha amerikai dolog, akkor a zsidók kellene hogy irányítsanak, tehát a célpontok nem kérdésesek. Rice-ról minden rosszat el tudok képzelni, de azért kíváncsi lennék a belinkelt szövegre a teljes kontextussal.

A globális kommunikáció zavarást se hiszem. Először is a kommunikáció nagyobb része optikai kábelekben megy fény formájában, nem zavarja őket se elektromos se mágneses tér. Másodszor, a katonai kommunikáció megvédésére már régóta készülnek a védelmi minisztériumok, és e célból lett feltalálva pld a spread spektrum kommunikáció (nehezen zavarható, mert hatalmas frekvenciasávot használ, apránként). Aki érti Shannon törvényét, az tudja hogy a zavaráshoz bitang sok energia kell, s feltétlenül abban a tartományban amit a kommunikáló felek használnak. Hajtsunk..

Sechuani földrengés: kollegától tudom (posztom is van róla), hogy kb 200 évvel ezelőtt is volt ott földrengés. Ha valakinek, akkor a Kínaiaknak lenne rá okuk kipakolni, ha a HAARP lett volna. Ez pont olyan mint a holdra nem szállás elmélet: ha valaki, akkor a ruszkik biztosan meghazudtolták volna az amcsikat, hisz nekik volt a legkínosabb az amerikai siker.

Ami meg az agyhullámokat illeti, ha kívülről lehet is ezeket mérni, ezeknek semmi közük a gondolatformáláshoz (ahhoz sok billió bit/s kell). Legfeljebb a hangulatot lehet befolyásolni így. Persze emez még mindig csak lokálisan csinálható, lásd fenti megjegyzésem a sugarak irányíthatóságáról.
gyulabiusz 2010.01.27 14:37:45
Nézd, a legjobb az lenne ha egy antennákhoz értő szakember mondana véleményt. Az én véleményem a dilettánsé, amit tessék ehhez igazodva kezelni.

Nos, a képen látható antennafarmot tekintheted egy antennának ha úgy tetszik. Ha egyszerre gerjesztik őket ugyanazzal a forrással akkor részemről oké. Itt mégis a kérdés az irányíthatóságon van. Eddigi ismereteim szerint a sugárzó része az antennának legyen tetszőleges alakja, e hullámokat mégis úgy szokás irányítani, hogy egy gömbsüveg alakú reflektort teszünk a tényleges jeladó köré. Ezzel egyenes irányban lehet célozni, pld egy geostacionárius (takaratlan) műholdat. GSM tornyokon kicsit kevésbé irányítják a jelt, ott egy bizonyos szórásszög van beállítva per antenna, több okból. Ilyesmivel viszont ballisztikusan vagy tetszőleges kanyarban lőni nem lehet, még a Niagarai generátort sem, nem hogy Tunguzkát vagy Java szigetét.

Ha engem kérdenének a HAARP antennaerdő mivoltáról, csak két dologra tudnék gondolni:
- tényleg az ionoszférát tanulmányozzák vele, s ebben a védelmi minisztérium is érdekelt lehet. Mi az a 20 milla az évi 650 ezer millás költségvetésben?
- esetleg a földbe radarozás technológiáját kutatják vele. Erre utal az antenna mérete, ami szerintem nagy hullámhosszon hivatott sugarazni. Ennek az a jelentősége, hogy a sűrű közegben tudtommal a magas frekvenciás jelek jobban vesznek, s erre utalhatnak ezek a nagyon alacsony frekvenciaszámok amitől az agytekervényekre asszociálunk. A földbe-látásnak gyakorlati jelentősége is lenne, mert ha működne az elv, akkor nagyon hamar hordozható modellekkel próbálnák pásztázni Qom környékét. No, nem mintha egy felkészült ellenfél nem tudná láthatóan vagy cselesen (villanyvezetékek, fémhangárok, stb) leárnyékolni a tájat.

Tovább nem ragoznám, mert lehet (bíztos)hogy az amcsi egyetem kutatói meg a Navy sokkal többet tudnak a témáról, és ha már összeesküvéselméletről van szó, az is lehet hogy a felszíni antennaerdő csak szemfényvesztés, és a lényeg máshol, más formában van.
gyulabiusz 2010.01.27 14:39:54
Nézd, a legjobb az lenne ha egy antennákhoz értő szakember mondana véleményt. Az én véleményem a dilettánsé, amit tessék ehhez igazodva kezelni.

Nos, a képen látható antennafarmot tekintheted egy antennának ha úgy tetszik. Ha egyszerre gerjesztik őket ugyanazzal a forrással akkor részemről lehet az egy is. Itt mégis a kérdés az irányíthatóságon van. Eddigi ismereteim szerint a sugárzó része az antennának legyen tetszőleges alakja, e hullámokat mégis úgy szokás irányítani, hogy egy gömbsüveg alakú reflektort teszünk a tényleges jeladó köré. Ezzel egyenes irányban lehet célozni, pld egy geostacionárius (takaratlan) műholdat. GSM tornyokon kicsit kevésbé irányítják a jelt, ott egy bizonyos szórásszög van beállítva per antenna, több okból. Ezzel viszont ballisztikusan vagy tetszőleges kanyarban lőni nem lehet, még a Niagarai generátort sem, nem hogy Tunguzkát vagy Java szigetét.

Ha engem kérdenének a HAARP antennaerdő mivoltáról, csak két dologra tudnék gondolni:
- tényleg az ionoszférát tanulmányozzák vele, s ebben a védelmi minisztérium is érdekelt lehet. Mi az a 20 milla az évi 650 ezer millás költségvetésben?
- esetleg a földbe radarozás technológiáját kutatják vele. Erre utal az antenna mérete, ami szerintem nagy hullámhosszon hivatott sugarazni. Ennek az a jelentősége, hogy a sűrű közegben tudtommal a magas frekvenciás jelek jobban vesznek, s erre utalhatnak ezek a nagyon alacsony frekvenciaszámok amitől az agytekervényekre asszociálunk. A földbe-látásnak gyakorlati jelentősége is lenne, mert ha működne az elv, akkor nagyon hamar hordozható modellekkel próbálnák pásztázni Qom környékét. No, nem mintha egy felkészült ellenfél nem tudná láthatóan vagy cselesen (villanyvezetékek, fémhangárok, stb) leárnyékolni a tájat.

Tovább nem ragoznám, mert tuti, hogy az amcsi egyetem kutatói meg a Navy sokkal többet tudnak a témáról, és ha már összeesküvéselméletről van szó, az is lehet hogy a felszíni antennaerdő csak szemfényvesztés, és a lényeg máshol, más formában van.
Ismét egy kommentelőnk hatására írom a reggeli posztot. Ez a kommentelőnk a tegnapelőtti posztban felvetett gondolatot a magyarországi szovjet megszállás tervéhez hasonlította. Felvettem a kesztyűt, és élesítettem ma reggelre. Íme. Gazdaságot a jelenlegi pl. gázai viszonyok…..
El Mondo blog Eretneknek lenni 2010.01.12 10:00:00
Lehet, hogy valamit elrontottam. Eretnek lettem. A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint az eretnek első jelentése: "Aki valamely vallás hiv. hittételeitől eltérő nézeteket vall". Ez az idézet további kérdések légióit hozza fel, azonban most szigorú leszek, és csak…..
Technocracy Békére nincs esély 2009.12.07 14:41:00
Sok paradicsomlé folyik még le Tarantino filmekben, mire a Google és Microsoft háború egyikét lepedőben viszik ki a porondról. Békére ugyanis nincs esély. A Microsoft és a Google rivalitásának háttere egyszerű: a Microsoft már régóta magának akarta az online reklám piacot.…..
Másfél hét (majdnem) internetmentes szabadság után ez volt az első videó, amire rákattintottam. Calacanis valójában persze egy régi érvet hoz fel. Tudniillik, hogy mi lenne a Google-lel, ha a top 10 amerikai hírgyár nem hagyná indexáltatni magát. Az ürügy, aminek kapcsán ez…..
"A rendszert beüzemeltem, de nincs már egy kliensünk se". Ez volt az első SMS amit a kolléga küldött kb. két évvel ezelőtt, miután beüzemelt egy GSM tornyot egy Szecsuan tartományi félreeső falu mellett. A falut ugyanis a szeme láttára temette el a leomló domboldal.…..
Belsőség Tolvaj magyarok 2009.10.28 07:25:58
  Majd kiesett a szemem, mégis alig láttam az útjelző táblákat. Ma már azt is tudom, miért. Mert lopunk. Mindenhol, mindent ellopunk, amit csak bírunk. Vélemények az azonos című írásunkról...
gyulabiusz 2009.10.28 10:54:43
@Rekspa: Arra én is gondoltam, hogy ha nem lesz közlekedési tábla, akkor muszály lesz egyebet lopni.

De az Állami Autópálya Kezelő Zrt gondolom egy "költségcenter" és mint olyan felelősséggel tartozik a lehető leghatékonyabban felhasználni amit a kölségvetéstől kapnak. Ergo, tenni kell arról, hogy összességében a legkevesebbet kiadni, még akkor is ha per tábla nagyobb az ár. Ha lopnak is, de ne tőlük lopjanak.

Ha van tender, a legolcsóbb beszállító kapja a követelményeknek megfelelő tartozékokat. Naív?

Műanyag - olajszármazékból készül, általában mindenhol igyekeznek maximálisan elkerülnia fémek használatát (lásd autóipar) - és ezért nem értem miért lenne drágább mit az alu. Lehet hogy az, vagy lehet, hogy nem megfelelő, de legyen szíves egy hozzáértő a kérdésre választ adni.
Ma olvastam egy blogbejegyzést a reménytelen afrikai helyzetről. Erről egy másik hasonlóan bitang helyzet jut eszembe: a palesztínoké. Oké, amiért mi itt pofázunk nem oldódik meg, de azért elmélkedni csak szabad. A helyzet röviden:- volt egy zsidó bevándorlási hullám a múlt…..