Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cyclock

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Abus 2014-es újdonságai közül a legnagyobb várakozás mindenképpen az Abus Bordo uGrip 5700 hajtogatható kerékpár lakatot övezi, hiszen a trendi megjelenésével kifejezetten a fiatal korosztályt célozza meg. Öt különböző színben elérhető, melyek a fekete, a piros, a kék, a…..
A magyarországi zárbetétek közül az egyik legkülönlegesebb típus a Tokoz Pro 400 biztonsági zárbetét, amely a nagy múltra visszatekintő cseh Tokoz zárgyártó kiváló minőségű és igen magas biztonságot nyújtó terméke. A Tokoz Pro 400 zárbetét több szabadalmat is magáénak…..
A Magyarországon elérhető biztonsági zárbetétek közül felső-közép kategóriásnak tekinthető Abus Wavy Line Pro zárbetét különlegessége az extra golyós reteszelés, valamint zárbetét nevében is helyet kapott "Wavy Line" hullámvonal, mely a kulcs rendhagyó vonalvezetését…..
Az Abus - 1924-es megalapítása óta - mindig arra törekedett, hogy kiváló minőségű és biztonságos lakatokat állítson elő. Ezt a törekvést azóta is megőrizte, így napjaink legbiztonságosabbnak mondható kerékpár u-lakat típusait gyártja, melyeket folyamatosan különféle…..
A Keso 10RS Omega zárbetét minőségét a svájci precizitás jellemzi,  hossza 5 mm-es lépcsőkben változtatható, így rendhagyó módon akár 61/101 mm hosszúságú zárbetét méret is lehetséges. A Keso, az Assa Abloy család tagjaként mindazt a biztonságot nyújtja, amelyet a már…..
Abus Bordo lakatok közül a zászlóshajóként emlegetett Granit X-Plus 6500 valóban tekintélyt parancsoló jelenség a kerékpár lakat piacon. Ezt köszönheti a masszív kivitelének és az utánozhatatlan Abus Bordo hajtogatható lakatokra jellemző flexibilitásnak. A Granit X-Plus 6500 -…..
A németországi lakatóriás, méltán népszerű lakatcsaládjának egy speciális, kulcs nélküli használatot biztosító Abus Bordo 6100 Combo lakatjáról essen néhány szó. A minőségi, négy számjegyből álló kombináció révén megfelelő biztonságot biztosíthatunk…..
A magyarországi biztonsági zárbetét piac egyik legkiemelkedőbb szereplője a Mul-T-Lock MT5+ zárbetét, mely a gyártó legjobb és legmagasabb biztonságot nyújtó, több, szabadalmilag védett megoldást alkalmazó mechanikus zárrendszere, számtalan olyan megoldással, mely új szintre…..
Manapság zárbetét vásárlásakor eldönthetjük, hogy a zárbetét milyen egyéb, kényelmi funkciókkal bírjon a záráson túlmenően. Ilyen kényelmi funkció lehet a gombos zárbetét változat, mely esetében az ajtó belső oldalán a zárbetét kulcsnyílása helyén egy forgatógomb…..
Az Evva 3KS biztonsági zárbetét 5 mm-es lépcsőkben változtatható méreteket tesz lehetővé, így például egy 61/101-es méretű zárbetét is lehetséges. Az Evva 3KS (3 Kurven System, azaz 3-ívű rendszer) biztonsági zárbetét egyedülálló és szabadalmaztatott, rugó és csap mentes…..
A Mauer szakemberei ennél a zárbetétnél is a már jól bevált, abszolút hatékony módszert alkalmazták az Elite 2 RedLine zárbetét esetében is a zártöréses betörés kivédésére. A Mauer zárbetét a külső oldalon egy meghatározott mélységű bevágást alkalmaz, amely áthelyezi…..
Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy az értékeink védelmét szolgálni hivatott lakat az utolsó, amire szívesen költünk. Súlyos tévhit azt hinnünk, hogy egy pár száz forintos lakat megfelelő védelmet nyújt közterületen, de akár egy ingatlanon belül is. Ezek a rendszerint…..
A TOKOZ PRO 300 biztonsági zárbetét speciális zárási mechanizmussal rendelkezik, amely több szabadalmat is magáénak tudhat. A Tokoz Pro 300 biztonsági zárbetét magjában a sztenderd, csapos rendszertől eltérően úgynevezett lamellák biztosítják a zárási folyamatot. A zárbetét…..
U-Lakat Blog Kryptonite u-lakat 2013.07.18 08:47:52
Az 1971-es alapítású Kryptonite mára a világ egyik vezető kerékpár u-lakat gyártójává nőtte ki magát, köszönhetően a kiváló és biztonsági u-lakat termékeinek. Négy különböző u-lakat család érhető el jelenleg a gyártó termékpalettáján, melyek a következők: Keeper,…..
Az Abus Bordo lakat család egyik legnépszerűbb tagja a 6000, mely relatíve könnyű súlyával, a lehetséges variációk számával és az általa nyújtott megfelelő biztonsággal hódította meg a kerékpár tulajdonosok szívét. Mit is értünk lehetséges variációk alatt? Ez a kíváló…..
Kerékpáros körökben közismert tény, hogy a kerékpár lezárásának egyik legjobb módja u-lakat által valósulhat meg, hiszen kimagasló ár / érték / biztonság aránnyal rendelkezik a kerékpár lakatok és lezárók között. Kinézetét tekintve az u-lakat egy megnagyobbított…..
Az 1924-es alapítású Abus a világ egyik legnagyobb és legelismertebb lakatgyártója. Számos szabadalom és a folyamatos innováció jellemzi eltökéltségét a lakatok és egyéb zárlati megoldások iránt. Jó ideje annak, hogy a kerékpáros társadalom a szívébe zárta az Abus kiváló…..
Először is célravezető azt tisztázni, hogy milyen is egy hagyományos és egy biztonsági zárbetét. A hagyományos zárbetét rendszerint 5-6 csapos zárszerkezettel és fogazott kulccsal működő zárbetét típus, mely sokszor a legalapvetőbb védelmi elemekkel sem rendelkezik, mint…..
Kerékpár lakat sokféle létezik, ezért nem árt alaposan átgondolni, hogy milyen típust választunk a bicikli biztonságos lezárására. A kiválasztás szempontjai közül talán az egyik legfontosabb, hogy mekkora értékkel bír (valós vagy eszmei) a kerékpár számunkra, valamint a…..
A 2012-es év meglepetése, hogy a Kryptonite - aki a világ egyik legnevesebb kerékpár lakat gyártója - megújította a termékeinek biztonsági besorolását, mintegy haladva a korral. Az új biztonsági skála 10-ig terjed, vagyis a legbiztonságosabb Kryptonite lakat 10/10-es jelölést…..
Napjainkban a biztonsági lakat és az ezekből készíthető zárrendszer kiskereskedelmi értékesítése már az interneten keresztül is megvalósulhat. A legkülönfélébb biztonsági lakatok ismertek, úgymint kengyelvédett, acél és kulcsmásolás ellen védett biztonsági lakat, melyek…..
Nyílván mindenki a saját választottjára esküszik, mindenkinek megvan a kedvenc kerékpár lakatolási módja. Az Abus Bordo lakat megjelenése egyfajta áttörést hozott az Abus hírnevének, hiszen egy abszolút innovatív megoldást találtak a kerékpárzárak forradalmasítására. Az…..
A rengeteg u-lakat közül valóban nem egyszerű kiválasztani a megfelelőt, hiszen nem mindegy, hogy milyen értékű bringa lezárására fogjuk használni az u-lakatot, vagy a zárszerkezet típusa, illetve a kengyel vastagsága (u-elem) is meghatározó lehet az u-lakat kiválasztásakori…..
A lakatolás szempontjából a leglényegesebb döntés, hogy melyik típust preferáljuk jobban: az U-lakatot, a biztonsági láncot, a láncos zárat, vagy a gerinclakatot és a többi típusokat. Ez utóbbiak használatát senkinek nem javasoljuk. Érdemes megtekinteni a videót, mert támpontul…..
Napjainkban szerencsére egyre népszerűbb a legjobb ár/biztonság arányú zárként emlegetett u-lakat, mely által a bicikli jóval nagyobb biztonságban tudható, mint például egy sodronykábellel. Ma már sok gyártó kínál úgynevezett u-lakat szetteket, amelyekben az u-lakaton kívül…..